anuss1 26.02.10, 14:43 Elo.! Czy u was w szkołach można sie malowac.? U nas nie. Nawet błyszczyku nie mozna mieć bo sie trzepiają. Czy wogule kogos to opchodzi ze sie malujemy.? Jakie macie o tym zdanie.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
virginkaa $ 26.02.10, 18:39 U mnie ponoć nie można. Ale i tak wszyscy się malują. No prawie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
rooshgirl Re:Byłoo 26.02.10, 20:14 u nas tesh nie wolno...alei tak sie malujemy bo nauczycielom zazwyczaj to nie przeshkadza (oczywiście nie mówię tu o oczach umalowanych całych na zcarno) ale kredką delikatnie i tushem tak dla podkreślenia Ale jedna nauczycielka jest taka że nienawidzi jak któraś dziewczynajest umalowana i lepiej tego nie robić na jej lekcje (mamy z nią tylko dwa razy w tygodniu więc we wtorek nie maluję sie rano tylko biore kredkę puder i tush do SQL i po lekcjii znią maluje sie) Raz zapomniałam i sie umalowałam i to zauważyła i musiałam iść do łazienki i wszystko zmyć...;\ Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Makijaż.! 26.02.10, 14:49 wiesz bo szkoła to nie pokaz mody. Ale z tym błyszczykiem to trochę przesadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
enjoy Re: Makijaż.! 26.02.10, 14:50 u mnie niby nie mozna , ale i tak nikt nie przestrzega . ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: Makijaż.! 26.02.10, 14:52 u mnie pozwalaja ale ja i tak się nie maluję Odpowiedz Link Zgłoś
olgx Re: Makijaż.! 26.02.10, 14:55 u nas mozna ale nie jakis wielki makijaż ylko bluszczyk puder paznokcie pomalowane no tusz. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoss. Re: Makijaż.! 26.02.10, 14:57 u nas można ale lekko . ja osobiście maluje się delikatnie , czasami mam podkład delikatny. ale niektóre babki to malują się jak " lafiryndy " Odpowiedz Link Zgłoś
olkalalala Re: Makijaż.! 26.02.10, 14:56 odemnie z klasy dziewczyny wiele razy prowadzono do toalety, codziennie jedna klasa losowana przez dyrka idzie na ostrzał xD ze wiesz, sprawdza buty, makijaż, włosy czy zwiazane, mundurek i takie tam. a jak cała klasa jest ze wszystkim wporządku to dostaje sie po batonie, lipa bo u mnie w klasie zawsze znajdzie sie tapeciara. ja mam makijaż co dzień ale lekki, takze nikt nie zauważa. u nas bardziej do włosów sie czpiają, nie wejdziesz do klasy jak włosów nie zwiazesz x/ Odpowiedz Link Zgłoś
kate.. Re: Makijaż.! 26.02.10, 14:58 u mnie można używać puder i błyszczyk. ale cieni i tuszu nie można -.- ale ja nie jestem taka głupia, żeby malować się tuszem lub cieniami do szkoły : // XD Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa02 Re: Makijaż.! 26.02.10, 15:23 u nas też nie mozna sie malowac !!! nawet pasemek nie można miec !!! i nawet bransoletek !!! najwyżej takie z muliny moim zdaniem co by im przeszkadzało malowanie ?! pzrciez nauczyciele sa po to zeby uczyc a nie po to zeby zwracac uwage na wyglad ucznia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_jestem_zla Re: Makijaż.! 26.02.10, 16:59 Można, ale nie za mocno [makijaż typu błyszczyk] Odpowiedz Link Zgłoś
jana Re: Makijaż.! 26.02.10, 18:30 Ja mam niby normalna i publiczna szkołe ale nic tam nie wolno robić. Wczoraj wiadaomo jak to zima usta szczypią to pomalowałam sobie pomadka to od razu punkty minusowe za nieprzestrzeganie regulaminu szkolnego i niestosowny wygląd (tak powiedziała moja wychowawczyni) Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Re: ;c 26.02.10, 18:35 Nie można ale i tak chodzą po szkole takie lafiryndy że głowa boli! Jeszcze na szpilkach chodzą i nauczyciele nic im nie mówią <żal> Odpowiedz Link Zgłoś
ashley24 Re: ;c 26.02.10, 18:38 U nas też niewolno się malować. Nic kompletnie. No ale cóż dziewczyny i tak prawie wszystkie się malują <ja też > Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnica96 Re: ;c 26.02.10, 18:40 u mnie jest taki dziwny przepis: "Dozwolony jedynie makijaż kryjący blizny, poparzenia itp." dla mnie każdy może powiedzieć że ma bliznę np. na oku i dlatego ma na nim cień ja tylko puder i korektor xD Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Makijaż.! 26.02.10, 18:36 U mnie nawet na to uwagi nie zwracają. Dziewczyny chodzą ubrane jak nie powiem kto, a z twarzy aż się ten makijaż sypie. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
karcia354 Re: Makijaż.! 26.02.10, 18:38 u mnie w szkole nie można chyba że błyszczykiem to tak ale i tak nikt tego nie przestrzega i nauczyciele się nie czepiają raj no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
nici Re: Makijaż.! 26.02.10, 18:41 u nsa to jest obojetne, ja tylko urzywam tuszu to ocz; ale u nas dziewczyny sie pudruja, oczy na maksa czarna kretka, farbuja wlosy (nawet na rozowe albo zielona), itp. Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: Makijaż.! 26.02.10, 18:45 U nas w szkole nie wolno się malować i jestem absolutnie za . Jak widzę niektóre wytapetowane laski to mi się coś dzieję . Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: Makijaż.! 26.02.10, 18:44 U mnie można. Chociaż niektóre laski przesadzają. A nauczyciele w ogóle się nie czepiają (raz tylko pani z maty kazała uczennicy z 3 klasy wyciagnąć kolczyk z języka). Lekki makijaż nie jest zły, ale niektóre dziewczyny naprawde same sobie robią krzywdę. Podkład, puder itp w tym wieku? Co będzie za 10 lat? Przecież to normalne, że w tym wieku może wystąpić trądzik i uważam że lepiej go 'leczyć' niż zakrywać tymi świństwami... Teraz dziewczyny próbują na siłe stać się dorosłe. Makijaż postarzający o pare lat. A gdy na twarzy pojawią się zmarszczki zapragną być znowu nastolatkami... (oczywiście nie mówie że wszystkie takie są). Ja używam jedynie tuszu i błyszczyku(a właściwie pomadki). czasami kredkę... Odpowiedz Link Zgłoś
kaila. Re: Makijaż.! 26.02.10, 18:53 niby nie można, ale i tak się malują. ja czasem tylko taki lekki, błyszczyk i tusz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Makijaż.! 26.02.10, 19:00 można.-jestem w gimnazjum] w 1. klasie raczej lekko w 2.to tam nie za mocno ale ok no a w 3. to swoboda ale też tapety se za dużo nie nawsadź ;D ja jestem tera w 1. i zawsze mam tusz i troche rozmazanej kredki[czarnej] pod okiem Odpowiedz Link Zgłoś
bieber_fan Re: Makijaż.! 26.02.10, 19:02 u nas mamy tylko jedną walniętą nauczycielkę,która się czepia nawet o głupia biżuterie [kolczyki albo coś] .. a tak to wporzo jest xD Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: Makijaż.! 26.02.10, 19:03 U nas niby nie można. A moja koleżanka raz miała srebrne kreseczki na oczach i wytuszowane rzęsy i nikt jej uwagi nie zwrócił!! Ja maluję się tylko jasnoróżowym błyszczykiem. Kiedyś moja kumpela ( ta sama od kresek) miała pomalowane na czarno pazurki ( nauczycielka od informatyki ją zdzieliła i biedaczka na przerwie musiała zmywac chusteczką i nauczycielka dała jej zmywacz biedna).A u was w szkole z tym błyszczykiem to moim zdaniem WIELKA PRZESADA!! Pozdro od golden_star Odpowiedz Link Zgłoś
louise_ . 26.02.10, 19:09 u nas makijaż można, ale tylko błyszczyki są dozwolone c; Odpowiedz Link Zgłoś
naturally Re: . 26.02.10, 19:13 u mnie nauczyciele i reszta olewają jednym słowem nasz wygląd więccc... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it Re: Makijaż.! 26.02.10, 19:11 zgadzam sie z toba, ja mam lekko podklad i lekko tusz i juz mam 3 za zach, a do liceum to raczej mnie z troja nie przyjma ;/ nauczycielki porpostu nam zazdroszcza, a tak na serio to po to zeby inne dziewczyny, ktore sie nie maluja nie czuly sie gorsze. mnie to bardzo wkurza, dlatego sie maluje i nic im do tego, jak mi sie kaza zmywac mowie ze nie ma szans, bo woda i chusteczka to najwyzej do szminki wiec mam 3;p Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_ Re: Makijaż.! 26.02.10, 19:19 obchodzi , jak coś . u mnie można z tego o wiem błyszczykiem , ale wiekszość używa tuszu i takie tam . lol Odpowiedz Link Zgłoś