Dodaj do ulubionych

Straszne historie!

31.03.10, 13:42
Niedługo jadę na Zieloną Szkołę i mam przygotować parę strasznych historii. W internecie
szukałam ale nie są w ogóle straszne! Proszę czy znacie jakieś? Jak tak to napiszcie!
Z góry dzięki! kiss
Obserwuj wątek
    • dulce12_rbd Re: Straszne historie! 31.03.10, 13:45
      łuuu, krwawa merry.
      nie no żart.
      poszukaj jeszcze na pewno jakieś znajdziesz.
      są ciekawe historie
      w niecie.
      • edziaaa Re: Straszne historie! 31.03.10, 13:48
        albo coś wymyśl
        • nika_98 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:41
          bloghorror.blog.onet.pl/
      • brenda1 Re: Straszne historie! 31.03.10, 13:56
        No to zaczynam!!!!!! :

Była bardzo ciemna noc. Pewna dziewczynka właśnie wracała od swojej koleżanki.
        Nagle za drzewem usłyszała jakieś szepty, głosy były bardzo podobne do głosów
        jej koleżanek ze szkoły. Pomyślała podejdę może razem o czymś pogadamy. Weszła
        za drzewo i zaatakował ją jakiś człowiek z nożem. Rano dziewczynkę znalazła
        pewna pani która zawiozła ją do szpitala. Podobno ta zjawa dalej tu krąży i
        atakuje w środku nocy.

I jak może być ??????

Teraz wymyślałam tongue_out

Mam nadzieje że się spodoba kissbig_grin
        • gagata Re: Straszne historie! 31.03.10, 14:01
          Heh! Fajna! Mi ostatnio kumpela opowiadała, że u jej babci na wsi jakiś facet zabił swoją żonę i
          dzieci i popełnił samobójstwo! Do dziś krążą plotki, że chodzi po domach z nożem cały
          zakrwawiony! xD A ktoś zna jeszcze? xD
          • gagata Re: Straszne historie! 31.03.10, 14:17
            Błagam! Znacie jakieś?
        • angie2 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:52
          Ja ci raczej nie pomogę.
          brenda1, powinnaś zacząć pisać horrory. Jak czytałam twoją opowieść miałam dreszcze.
          shock
    • natuusiia. Re: Straszne historie! 31.03.10, 14:23
      kiedyś coś czytałam fajnego la nie pamiętam gdzie .
      i jeszcze kuzynka mi opowiadała to z tym, że ` wampiry tez lizać potrafią` ale to każdy zna .
      xd
      • gagata Re: Straszne historie! 31.03.10, 14:36
        Heh, no fakt, a znasz jakieś fajne stronki ze strasznymi historiami?
        • gagata Re: Straszne historie! 31.03.10, 15:21
          Dziewczyny, nie znacie żadnych strasznych historii czy nie chcecie pisać w tym wątku?
    • zjem_ci_kota Re: Straszne historie! 31.03.10, 15:30
      polecam historię o krwawej Mary.
      tylko nie próbujcie, bo to szczyt głupoty.
      ja jak to opowiadałam koleżankom na zielonej szkole w 3 klasie to w tym momencie
      weszła taka nauczycielka ubrana na czerwono z czarnymi włosami, a my się drzeć
      zaczęłyśmy! xd
      albo potem się na jedno łóżko położyłyśmy, bo niektóre dziewczyny się bały i
      nagle zadzwonił telefon koleżanki, a ona ma taki dzwonek z mocnym brzmieniem to
      piszczałyśmy jak nie wiem xD
      • gagata Re: Straszne historie! 31.03.10, 15:32
        Heh...Słyszałam o tym, ale bałam się opowiadać xD
        • winter.summer Straszne... 31.03.10, 15:47
          Oparte na mojej przygodzie z koleżanką .
          Chodzimy do szkoły w Toruniu . Urządziłam kiedyś imprezke w chacie tak na 15
          osób jak nie było rodziców . A 3 miesiące temu jeden chłopak z naszej klasy sie
          powiesił . Postanowiłam zrobic na imprzezie wszyskim razem wielką fote na
          ''photobloga''. Ok , po imprezie oglądałam z koleżanką zdjęcia ( z komórki
          robiłam fotty ) i nagle ona zobaczyła coś dziwnego ... w kącie tego zdjęcia był
          chłopak który się powiesił 3 miesiące temu (bartek) . W ogóle wtedy go nie
          widzieliśmy . A przecież on nie żył . Strasznie sie bałyśmy i poszliśmy z tym do
          wychowawczyni . Powiedziała że to jakieś zjawisko ''paranormalne'' (była
          przestraszona) . Na zdjęciu był taki biały półprzezroczysty z nożem w ręku . A
          na drugi dzień umarła Nati ( moja najlepsza przyjaciółka ) podobno się zadźgała
          nożem . Myśle że to był duch bartka . Ale dzisiaj cała klasa się boi . Nawet ja
          ...
          • klama_kcmil Re: Straszne... 03.04.10, 15:57
            winter.summer - Nie wierze, aby Twoje zycie było aż tak ciekawe ;P
        • majka15 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:24
          Moge ci podać link tongue_out niektóre są nawet troche straszne: krypta-
          smierci.neostrada.pl/legendy.html
    • trufla Re: Straszne historie! 31.03.10, 15:55
      Zdecydowanie krwawa Mary...

Kiedy z koleżankami dochodziłyśmy do puenty nagle zgasło światło, a to był domek
      jednorodzinny smilesmilesmile

Wrzeszczałyśmy jak nie wiem...
      • olka973 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:10
        Yhmm.. nie znam tej histori o merlin opowie mi ktoś w zamian też opowiem smilesuspicious
        • light Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:31
          O krwawej Mary?
          Legenda o Krwawej Mary jest znana od stuleci. Współczesna jej wersja przedstawia
          się następująco, aby zobaczyć ducha Mary należy: zamknąć się w ciemnym
          pomieszczeniu z lustrem ( najlepiej łazienka), zapalić świece, patrząc w lustro
          wypowiedzieć 13 razy „Blood Mary”. W tym momencie w lustrze powinna pojawić się
          przerażająca twarz kobiety. Krwawa Mary wciąga nieszczęśnika do lustra lub
          wydłubuje mu oczy.
        • magda270898 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:32
          a kto opisze to o krwawej mary?
          • light Krwawa Mary. 31.03.10, 16:35
            Legenda o Krwawej Mary jest znana od stuleci. Współczesna jej wersja przedstawia
            się następująco, aby zobaczyć ducha Mary należy: zamknąć się w ciemnym
            pomieszczeniu z lustrem ( najlepiej łazienka), zapalić świece, patrząc w lustro
            wypowiedzieć 13 razy „Blood Mary”. W tym momencie w lustrze powinna pojawić się
            przerażająca twarz kobiety. Krwawa Mary wciąga nieszczęśnika do lustra lub
            wydłubuje mu oczy.

Jeszcze raz napisałam, yo. xd
          • logicznaaa Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:37
            Pewnego dnia mała dziewczynka znalazła na strychu starą, ukurzoną lalkę. Bardzo ją
            polubiła i nie odstępowała jej na krok. Jednak lalka ta była bardzo dziwna. Cały czas
            powtarzała siedem, siedem, siedem ... . Mamie dziewczynki nie spodobała sie nowa
            zabawka, wiec pod nieobecność małej wrzuciła lalke spowrotem na strych . Dziewczynce
            było bardzo smutno bez ulubionej laleczki. Poszła wiec na strych aby znowu ja wziąść.
            Długo nie wracała. Mama dziewczynki poszła zobaczyc co się dzieje. Dziewczynka nie żyła,
            a lalka zamiast siedem, powtarzała wciąż osiem osiem osiem .... rozumiecie ? ;>
            • klama_kcmil Re: Straszne historie! 03.04.10, 16:00
              logicznaaa - Znam to, niezłe ;]
            • th_33 do 'logicznaaa' 06.04.10, 14:33
              znaam .. xD czytałam w bravo ;p
    • violet_ Straszne historie! 31.03.10, 16:37
      pewna dziewczyna jechała całkiems sama samochodem po opustoszałym mieście. nikogo
      naokoło nie było. nagle spostrzegła, że kończy jej się benzyna, zatrzymała się więc na
      stacji benzynowej, która stała na pustkowiu. kiedy tankowała, zobaczyła zakrwawioną
      kobietę leżącą na miejscu. krzyczała: "nie wchodź! on tam jest!". dziewczyna przestraszyła
      się i schowała do samochodu. nie dosłyszała, że ta kobieta krzyknęła również "nie wchodź,
      on jest w środku!". nad ranem znaleziono ciało martwej dziewczyny.

koleżanka mi kiedyś opowiedziała, ale sknociłam pewnie, przepraszam.
    • light Stronka z mrocznymi legendami. 31.03.10, 16:41
      Jakże mhroczny tytuł xdd.

Proszę Cię bardzo
    • sandra6565 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:48
      opowiedz byle jaka przy zgaszonym świetle i potem krzyknij to popuszczą xD
      • martusia933 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:52
        Co do historii o krwawej merry to przed lustrem mówi się to 3 razy, a nie 13 ;p
        • light Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:57
          Ja czytałam w innych wersjach, że nawet 20 lub 12.
      • martusia933 Re: Straszne historie! 31.03.10, 16:56
        Co do historii o krwawej merry to przed lustrem obracając się jej imię mówi się 3 razy a nie
        13 ;p
    • sylwusia582 Re: Straszne historie! 31.03.10, 17:03
      Seryjny Morderca

Późnym wieczorem młode małżeństwo jechało samochodem do swojego domku
      letniskowego znajdującego się w pobliskim lesie. W pewnym momencie usłyszeli w
      radiu komunikat: "kilkanaście minut temu z pobliskiego szpitala psychiatrycznego
      uciekł seryjny morderca, policja apeluje do wszystkich o szczególną ostrożność"
      Zaciekawieni tym i trochę przestraszeni wyszli z samochodu i poszli do swojej
      chatki. Gdy byli na miejscu mężczyzna wziął siekierę i poszedł po drewno na
      opał. Po piętnastu minutach kobieta usłyszała pukanie do drzwi. Podeszła do
      wizjera, popatrzyła przez niego i zobaczyła swojego męża, a w zasadzie tylko
      samą twarz. Otworzyła drzwi... Jednak po drugiej stronie znajdował się seryjny
      morderca a nie jej mąż. W jednym ręku trzymał długi kij z nabitą na niego głową
      mężczyzny a w drugim zakrwawioną siekierę.
      • olka973 Re: Straszne historie! 31.03.10, 17:14
        Hmm... ta gistoria jak się ja czyta nie jest straszna potrzebny jest kontakt wzrokowytongue_out :
        W czarnym, czarnym państwie
        Było czarne,czarne miasto,
        A w tym czarnym, czarnym miescie,
        Była czarna, czarna uliczka
        A w tej czarnej, czarnej uliczce
        Był czarny, czarny dom
        A w tym czarnym czarnym domu
        Był czarny, czarny pokój
        A w tym czarnym czarnym pokoju
        Był czarny, czarny stół
        A na tym czarnym, czarnym stole leżał TRUP !!!<wykrzyknij to>

Jeśli bedziesz patrzeć jednej osobie w oczy i mówić smętnym głosem a nagle
        wykrzykniesz ''TRUP!!'' to się wystraszy smirk ANjlepiej zrób to przy małej ilości światłakiss
      • gagata Krwawa Mary! 31.03.10, 17:18
        Ja słyszałam, że o 0.00 trzeba powiedzieć do lustra 2 razy "Krwawa Mary" i wtedy zobaczy
        się ją w lustrze. Chciałam o Mary opowiedzieć na obozie rok temu ale wszyscy się bali. xD
        Jak by ktoś też potrzebował strasznych historii to z chęcią jedną tu opiszę:

"Rodzinka w składzie: mama, tata, i 5 dzieci zamieszkali w pewnym domu. Ludzie mówili,
        że w tym domu straszy. Oni się nie przejęli tym. W domu nie było nic prócz jedynego,
        pustego obrazu. Próbowali go zdjąć na różne sposoby - nie dało się. Wreszcie dali sobie
        spokój i zaczęli się rozpakowywać. Co kilka nocy z obrazu spływała krew. W tym samym
        czasie, ktoś z rodziny umierał. W ten sposób umarło już dwoje dzieci - Natala i Bartek.
        Oboje mieli po 13 lat. Gdy następnym razem obraz zaczął krwawić, Madzia szła do łazienki.
        Przechodziła koło obrazu. Obraz zwykle był czysty - nic nie było na nim namalowane. Tym
        razem na obrazie był krwawy napis: NIE OGLĄDAJ SIĘ ZA SIEBIE. Ale ciekawość zżarłą
        Madzię. Obejrzała się za siebie i...nic już więcej nie zobaczyła. Ktoś a raczej coś wbiło jej
        kuchenny nóż prosto w serce. Zwłoki Madzi przeniesiono do jej łóżka. Następnego dnia
        rodzice zaczęli wieżyć w klątwę przeklętego obrazu. Postanowili z pozostałą dwójką dzieci się
        wyprowadzić. Niestety dom stanął w płomieniach. Nic nie ocalało. Jedynie przeklęty obraz
        wisiał w powietrzu jakby wisiał na niewidzialnej ścianie. Z jego ram płynął strumień krwi. Na
        obrazie był tylko krzywy krwawy napis: ŻEGNAJCIE... "

Pamiętam jak to opowiadałam na obozie ze zgaszonym światłem i latarkę miałam "pod
        brodą"(wiecie o co mi chodzi xD).
        Wasze historie są super! Zna ktoś jeszcze?
    • natasha2222 Re: Straszne historie! 02.04.10, 20:36
      Nie wiem. Moze o jakiejs dziewczynie ktora miala wielki wypadek w dziecinstwie a teraz
      przed oczami ma same straszne rzeczy. Raz miala jakies halucynacje i samochod ja
      przejechal. Nie wiem moze cos w tym stylu.devilsuspiciousshock
    • twilight_6 Re: Straszne historie! 03.04.10, 16:05
      był już taki wątek bo ja zakładałam.
      ale ja znam tylko o krwawej mary xd
      • imperativ moja , na faktach . 03.04.10, 16:20
        to nie jest straszne, to jest raczej przerażające.

Mieszkam na wsi.
        Razem z koleżankami [byłyśmy 4 ] postanowiłyśmy że się włamiemy [ taki wiem,
        głupota ] do opuszczonych domów. Tych domów było sporo, nie wiem, około 8.
        W pierwszym domu były jakieś stare gołąbki, i rozwalone łóżko. Poszperałyśmy w
        szufladach , znalazłyśmy jakieś stare dokumenty i wyszłyśmy.
        W drugim domku, zobaczyłyśmy zdechłą norke, strasznie tam śmierdziało więc
        wyszłysmy.
        w trzecim, opuszczonym domu, [ z opowieści mojej babci, wiem tyle, że powiesił się tam
        jakiś oficer, ze on zabił swoję rodzinę. ] Tak jak w pierwszym, poszperałyśmy , tyle, że
        weszłysmy jeszcze na strych.. i tam znalazłam medalik z Matką Boską, wzięłam go [ -.- ] i
        nagle zadzwoniła mama jednej z koleżanek, żeby wracała do domu. No to wy wszystkie
        już poszlyśmy, z tym medalikiem.

W nocy. godzina 3:00 .. obudziłam się, i nie mogłam zasnąć. i już nie spałam całą noc.
        Na następny dzień w szkole opowiedziałam to, dziewczynom z którymi byłam w tym
        domu, że obudziłam się o 3:00. itp. i One mi powiedziały, ze TEŻ się obudziły o godzinie
        3:00 i nie mogły zasnąć. My takie przerażone, akurat miałam ten medalik przy sobie, to po
        lekcjach poszłyśmy do tego domu i oddałyśmy ten medalik.
        Już tej nocy nic się nie działo.

możecie mi wierzyć, albo i nie.
        Ale to jest historia na faktach, prawdziwa, ktora mi się zdarzyła.
        Ciekawa jestem czy ktoś przeczytał moje wypociny XDDDD devil
        • light Re: moja , na faktach . 06.04.10, 14:58
          3.00 to godzina demonów...
          Nieźle.
    • an.gi Re: Straszne historie! 03.04.10, 18:00
      Moja kumpela która kiedyś mieszkała w Szczecinie opowiadała mi jedną ze strasznych histori która naprawdę się jej przydażyła...
      Pewnego dnia jej dawna koleżanka zaprosiła ją i inne dziewczyny na jej urodziny.Po paru dniach gdy impreza się rozpoczyła postanowiły wywoływać duchy.Usiadły w koło , zapaliły świece i rozpoczeły wywoływanie.Po jakimś czasie na ścianach zaczeły pojawiać się cienie.Acha , zapomniałam wspomnieć że na ścianie wisiał wielki plakat z dodą z teledysku katharsis . Była okryta ''prześcieradłem'' i w ręku miała nóż.Wracając do opowiadania , przestraszone dziewczyny zaczeły rozglądać się po pokoju. Nagle jedna z nich zobaczyła coś przeraźliwego.Wyciągneła rekę w strone plakatu i powiedziała cicho : ''Dziewczyny patrzcie..." . Wszystkie zerkneły w strone wskazanego przez nią miejsca.Okazało się że Doda która była na plakacie kompletnie zmieniła pozycjeshockTeraz była pochylana w ich strone jak by chciała się na nie rzucić,twarz miała wykrzywioną jakby krzyczała , a nóż wycelowany w ich stronę . Mega przestraszone wybiegły z pokoju krzycząc jak wariatki tylko dwie dziewczyny zostały na swoich miejscach(W tym moja kumpela).Te dwie dziewczyny zawołały je żeby odwołać te duchy .Z trudem przyszły do nich , ale nie miały wyboru.Wybrały sobie patrona który miał ich chronić i odwołały je.Po wszystkim plakat wrócił do normalności ,dziewczyny natychmiast zerwały go ze ściany , podarły i spaliły.
      Mam nadzieję że się spodobałowinkNoi tak jak inni mówili polecam historię o krwawej marrytongue_out
      • koaal Re: Straszne historie! 06.04.10, 14:30
        an.gi - powiedz koleżance, że ma zbyt wybujałą wyobraźnię. ( ;
        proszę cię, ile ty masz lat, że w to uwierzyłaś ? xd
        phahahaha. doda na plakacie, która celuje nożem w kogoś.
        dobre.. ;d
      • soulik. Re: Straszne historie! 06.04.10, 15:35
        haha big_grinbig_grin
        No bo w końcu to Doda XDDDD
    • paja96 Re: Straszne historie! 03.04.10, 18:03
      Bardzo chetnie ci podam pewien blog... Znalazłam go jak rok temu szukałam gifów na
      halloween... Autor pisze zajebiste straszne historie!!!

www.piter26.bloog.pl
      smile
      • candie Re: Straszne historie! 03.04.10, 18:31
        a wiec...to jest historia prawdziwa ...straszna ale no coz... opowaidala nam ja pani na kolku
        geograficznym bo sie nudzilismy..mowila jak jej kumpel mial jazde..
        to bylo tak : ten jej kumpel sobie spal ... no i nagle cos weszlo do jego pokoju...on
        mieszkal tylko z psem no to mysli a pewnie piesek..no to zwalal psa i nagle zobaczyl jakas
        gosciowke ktora go ciagnela z luzka...na serio wgl krzyczal itp..ledwo sie uwolnij...i gdzies
        wyczytal ze na takie rzeczy sie spi blisko nozyczek no to nastepnej nocy mial nozyczki..i no
        coz..zyje jeszcze
        i nst historia... ze pani ta sama spala sobie sama w domu ... (wczesniej ogladala ten horrot
        paranolmal...cos tam .. i budzi sie i zauwazyla ze wszystkie perfumy co staly naz polce sie
        wywrocily nagle..o tak SAME... LOL !
        • gagata Re: Straszne historie! 06.04.10, 14:20
          Heh...Fajne historie. xD
          Dzięki za stronę ze strasznymi historiami! Jest świetna! xD
    • lovemebaby_ Re: Straszne historie! 06.04.10, 14:25
      moim zdaniem straszna jest Piła do czytania scaredscaredscared
      • zjem_cie Re: Straszne historie! 06.04.10, 14:35
        ja znam najstraszniejszą historię!

Był sobie ( i nadal jest) taki Justin Bieber !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Nie mogę spać w nocy sad santa
        Ta gęba łazi za mną cały czas sad(((((( sciana
        • zjem_cie Najstraszniejsza historia wszechświata !!! 06.04.10, 14:36
          zjem_cie napisał(a):

> ja znam najstraszniejszą historię!
          >
          > Był sobie ( i nadal jest) taki Justin Bieber !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > Nie mogę spać w nocy sad santa
          > Ta gęba łazi za mną cały czas sad(((((( sciana
          • mweezy . 06.04.10, 14:55
            wypożycz i przeczytaj kilka dobrych horrorów (poradź się bibliotekarki) i po
            prostu streść c: btw. świetny ten blog, coś czuję że będę tam często zaglądać c:
          • stella205 Re: Najstraszniejsza historia wszechświata !!! 06.04.10, 15:34
            niezle zjem cie
            znalam taka straszna historie
            ale troche zapomniałam i teraz juz nie jest taka
            strasznawww.kotek.pl/i/emoticons/devil.gif
            • stella205 Re: Najstraszniejsza historia wszechświata !!! 06.04.10, 15:37
              poczekaj zkopiowalam jakies
              Było upalne lato, gdy przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania. Była to stara
              kamienica, która wymagała jeszcze sporo remontu
              . Razem z siostrą postanowiłyśmy pozwiedzać jej tajemnicze zakamarki: labirynty
              piwnic, w których stropy tworzyły piękne łuki pozakrywane pajęczynami, duszne
              pomieszczenia na strychu, niektóre pozamykane na kłódki, do których kluczy
              szukać można było nadaremno.

Piwnica była przerażająca i fascynująca zarazem. Schody do niej prowadzące były
              stare, przetarte, wykonane z solidnego drewna.
              Sam układ piwnicy przypominał labirynt, gdyż nieskończone niemal korytarze
              ciągnęły się pod całym budynkiem, znikając raz po raz za wielkimi drzwiami
              pozamykanymi na przerdzewiałe skoble i kłódki. W jednym z takich pomieszczeń
              odnalazłyśmy jakąś tajemniczą pracownię. W tym pomieszczeniu jakby czas
              zatrzymał się w miejscu. Powiało wilgocią i tajemnicą. Brakowało jedynie
              alchemika z długą srebrną brodą, by pomyśleć, że przeniosłyśmy się w czasie.

Każdą ze ścian pomieszczenia pokrywał, od podłogi do sufitu, drewniany regał.
              Gdy blask świecy oświecił jego zawartość, naszym oczom ukazała sie mnogość
              wszelkiego rodzaju słojów, słoiczków, ceramicznych misek, mieszadeł, fiolek i
              próbówek. Tajemnicze napisy łacińskie nie mówiły nam nic, o zawartości
              poszczególnych słoików, w których znajdowały się różnobarwne ciecze, mazie, sole...

W kącie pomieszczenia znalazłam wielki, stary wiklinowy kosz, w którego wnętrzu
              obok różnych, starych przedmiotów, znalazłam piękne prostokątne pudełko.

Dopiero po oczyszczeniu go w domu, okazało się jak piękny jest to bibelot.
              Pudełko miało metalowy zatrzask, a ozdobione było całe w kiedyś zapewne różowe a
              może herbaciane róże, dziś niestety wypłowiałe w swym kolorze, ale wciąż równie
              piękne. W środku znajdowały się szklane negatywy zdjęć: dzieci bawiące się hula
              hop, ubrane w króciutkie spodenki i marynarskie ubranka; mężczyźni odziani w
              wytworne ubrania i kobiety w sukniach, rękawiczkach i kapeluszach podczas
              pikniku nad rzeką; wreszcie młoda kobieta ubrana w secesyjnym stylu
              , siedząca w otwartym oknie obok którego na małym stoliczku dało się zauważyć
              posążek Buddy. Z wypiekami na twarzy oglądałyśmy te zdjęcia: relikty
              przeszłości, świadectwa przemijania człowieka.

Następne dnie pochłonęły nas do reszty pracami remontowymi, które raz po raz
              przerywały serie niewytłumaczalnych zjawisk i wypadków: malarz spadł z
              rusztowania, farba wylała się zachlapując cały parkiet, ginęły przedmioty,
              wyskakiwały korki.... Nie łączyłyśmy tych zjawisk, ot co - wypadki, które
              przydarzają się przy nawale zadań i pracy.... Aż do pewnej nocy...

Była duszna, sierpniowa noc. Spałam przy otwartym oknie, okryta jedynie cienkim
              kocem. Nagle zbudziłam się ze snu czując nieokreślony niepokój. Dom wypełniało
              światło padające z latarni na ulicy. Czułam czyjąś obecność: rozejrzałam się
              dookoła, ale byłam w pokoju całkiem sama. Poczułam dreszcz przerażenia, serce
              zaczęło łomotać mi tak, jak gdyby chciało wyskoczyć z piersi. Siedziałam na
              łóżku niczym sparaliżowana, gdy na parapecie okna zobaczyłam siedzącą dziewczynę
              - tę, ze starego zdjęcia. Krzyknęłam i zbiegli się domownicy.

Wyśmiewano mnie po tym zdarzeniu, jednak ja uparcie wierzyłam, że to co
              widziałam tej nocy nie było jedynie sennym przywidzeniem. Na drugi dzień
              odniosłam pudełko ze zdjęciami do piwnicy, ułożyłam w miejscu, w którym je
              znalazłam. Rozpytałam sąsiadów mieszkających od lat w tej okolicy i usłyszałam
              przepiękną historię o miłości. Przed wojną mieszkała w naszej kamienicy zamożna
              rodzina. Pan domu prowadził drogerię i aptekę. Był z wykształcenia farmaceutą -
              to pewnie jego pracownię odkryliśmy w naszej piwnicy. Miał córkę, która podobno
              miała dar nieprzeciętnej urody. Dziewczyna zakochała się w prostym chłopaku, a
              ojciec i matka nie pozwolili na popełnienie mezaliansu i ślub. Zrozpaczona
              dziewczyna wyskoczyła z okna drugiego piętra - zabijając się na miejscu.
              Może właśnie dziewczyna miała pokój tam gdzie ja? Może z mojego okna wyskoczyła
              szukając w śmierci zapomnienia? Może pudełko w róże to prezent od chłopca? Na te
              pytania nie znajdę odpowiedzi - wiem jednak na pewno: gdzieś tuż obok nas
              istnieje świat niepoznawalny, pełen tajemnic, niedopowiedzeń, dramatycznych
              historii....

Historia, którą opiszę zdarzyła mi się naprawdę. Niechętnie o niej opowiadam, bo
              wiem, że ludzie są z zasady niedowiarkami i zanim sami czegoś nie zobaczą nie
              uwierzą. A historia jest naprawdę straszna i warta aby jej wysłuchać. A było to
              tak...

2. Jarosław Madekszo

Zdarzyło się to w roku 2003 kiedy wracałem samochodem osobowym z Niemiec gdzie
              dorabiałem sobie jako pracownik budowlany. Była noc, około godziny pierwszej,
              jechałem drogą z Olsztyna do Dobrego Miasta (woj. warmińsko-mazurskie) Drogę
              otaczał z obu stron ciemny, złowieszczy las. Na niebie jasno świecił księżyc,
              było lato, bezchmurna noc. Jechałem wolno bo obawiałem się, że w każdej chwili
              jakieś zwierze może wybiec z lasu pod koła samochodu, a takie zderzenia
              przeważnie nie kończą się dobrze. Nagle kilkanaście metrów przed sobą zauważyłem
              na poboczu drogi samochód osobowy, a dookoła samochodu
              biegał jakiś mężczyzna i coś do siebie mówił. Mimo ogromnego strachu połączonego
              ze złym przeczuciem zatrzymałem samochód i wysiadłem z pytaniem: -'Czy coś się
              panu stało?'. Mężczyzna był chyba w szoku bo w świetle księżyca w jego oczach
              widziałem strach połączony z szaleństwem.

Powtarzał cały czas: - 'Widział to pan?, Widział to pan?... To był jakiś
              potwór'. Jego samochód był wyraźnie uderzony i poplamiony krwią, rozejrzałem się
              dookoła i nic i nikogo nie zobaczyłem. Pomyślałem, ze uderzył może jakąś sarnę,
              która zdołała uciec do lasu. Zaproponowałem wezwanie policji, karetki pogotowia,
              podwiezienie swoim samochodem - z niczego nie skorzystał. Nie mogłem dogadać się
              z facetem ale zauważyłem, że dochodzi już do siebie więc wsiadłem do wozu i
              ruszyłem bo do domu miałem jeszcze kilkadziesiąt kilometrów. Po około pięciu
              minutach ujrzałem z daleka jakby zarys jakiejś olbrzymiej postaci.

Zwolniłem. Postać ani drgnęła, stała dokładnie na środku drogi, tarasując ją
              swoim ciałem. Zahamowałem gwałtownie z piskiem opon, samochód zatrzymał się 2
              metry od... no właśnie. W świetle reflektorów ujrzałem coś co przechodziło moją
              ludzką wyobraźnię, coś co nie przypominało ani człowieka, ani zwierzęcia, coś
              tak jakby na wpół człowieka, na wpół zwierzę. Była to bardzo wysoka postać,
              chyba ponad dwa metry, potężnie zbudowana, lekko przygarbiona. Włosy były w
              takim nieładzie , że na głowie widać było tylko wielką gęstwinę włosów i twarz
              czarną od zarostu. Na sobie miał jakieś łachmany spod których wyglądało
              zarośnięte , ciemne cielsko. To coś strasznie charczało i wydawało z siebie
              jakieś nieartykułowane dźwięki. Stworzenie stało około dwóch metrów ode mnie i
              patrzało swoimi błyszczącymi ślepiami. Patrzyliśmy na siebie tak chyba w
              nieskończoność, przynajmniej wtedy tak mi się wydawało, potwór nie schodził mi z
              drogi. Przez myśl przebiegło mi wtedy tysiąc wizji swojej własnej śmierci
              zadanej od stwora, który uderzony wcześniej przez samochód innego człowieka
              zemści się teraz na mnie. Nie wyłączyłem silnika tylko czekałem na to co się
              wydarzy. Nie wydarzyło się nic. Po jakimś czasie stwór z wyciem pobiegł w głąb
              lasu, a ja trzęsąc się ze strachu dojechałem do domu.

Do dziś dzień nie wiem co stanęło na mojej drodze tamtej letniej nocy. Być może
              są jeszcze ludzie, którzy również spotkali na swojej drodze to stworzenie tylko
              tak jak ja nie opowiadają o nim z obawy przed wyśmianiem. Jeszcze dziś na samo
              wspomnienie tej historii przechodzą mnie dreszcze, a nocą staram się już nie
              podróżować.

3. Anna Bojanowska

Liceum, do którego uczęszczałam było oddalone od mojego domu o kilkanaście
              kilometrów. Jeździłam autobusem. Najgorzej było zimą, gdy spadł śnieg, a
              miejscowość, w której mieszkałam zasypana była śniegiem.
          • soulik. Re: Najstraszniejsza historia wszechświata !!! 06.04.10, 15:45
            zjem_cie napisał(a):

> zjem_cie napisał(a):
            >
            > > ja znam najstraszniejszą historię!
            > >
            > > Był sobie ( i nadal jest) taki Justin Bieber !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            > > Nie mogę spać w nocy sad santa
            > > Ta gęba łazi za mną cały czas sad(((((( sciana

omg.! XDDDDDDDDDDDD niezłe.!! XD Ta historia jest taka straszna.! :<<
    • panna_efron_x33 Re: Straszne historie! 06.04.10, 15:00
      ja sie boje !
    • ellis146 Re: Straszne historie! 06.04.10, 15:13
      www.youtube.com/watch?v=HO11p_O7iMU
      www.youtube.com/watch?v=hdwcUSYSX8s
      to 2 przerażająące historiee .. ; oo
    • martusia1998 Re: Straszne historie! 06.04.10, 23:42
      jest dużo durnych łańcuszków przerób jakiś i kontynuuj historie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka