alexis69 10.05.10, 10:14 Mam pewien problem .. niby banalny ale nie umiem sobie z nim poradzić . Od miesiąca chodzę z pewnym chłopakiem, jest o rok ode mnie starszy, ale to chyba nieistotne . Wciąż kocham mojego poprzedniego chłopaka .. byłam z nim 10 miesięcy, a tego z którym teraz jestem nigdy nie kochałam i tylko go lubię . On mnie bardzo kocha Kocha się we mnie już od podstawówki . Jak mnie poprosił o chodzenie nie wiem dlaczego się zgodziłam, nie chciałam go zranić ale teraz ranię go chyba jeszcze bardziej, rzadko się spotykamy, on strasznie tęskni . Jest mi go żal ale nie wiem jak mam z nim zerwać bo wiem że bardzo go to zaboli Nie wiem co mam robić Chciałabym żebyśmy zostali przyjaciółmi ale myślę że jak z nim zerwę to on nie będzie chciał mnie znać . Pomożecie ? Wiem, że głupio postąpiłam ale bardzo żałuję że robiłam mu nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_efron_x33 Re: Nie chcę go zranić ;/ 10.05.10, 10:21 ja na twoim miejscu bym mu to powiedziała . Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek11 Re: Nie chcę go zranić ;/ 10.05.10, 10:25 zerwij z nim jak najszybciej. będąc jego dziewczyną ranisz go jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
lowelas.xd here. 10.05.10, 10:31 Miałam kiedyś podobną sytuację. Wiem jak się czujesz U mnie było tak, że przyjaźniłam się z takim jednym kolegom, spędzaliśmy dużo razem czasu, bardzo go lubiłam ale nic więcej, a on niestety się we mnie zakochał. Na dodatek chodziłam z jego kumplem. On pewnego razu poprosił mnie o chodzenie i tu właśnie nie wiedziałam co zrobić jak mu napisać 'nie' żeby go nie zranić . Zaproponowałam mu dalszą przyjaźń i nic się nie zmieniło, nadal się kolegowaliśmy. On poszedł do innego gimnazjum ja do innego i tak nasz kontakt się urwał. Może czasem pogadaliśmy przez esy albo na gadu. Może to głupie ale trochę za nim tęsknie Moim zdaniem powinnaś powiedzieć mu co tak naprawdę czujesz jak najszybciej bo chlopakowi później bd jeszcze gorzej . powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Nie chcę go zranić ;/ 10.05.10, 11:05 Miałam identyczną sytuację. Chodziłam z chłopakiem, którego tylko lubiłam, a nie chciałam mu odmówić. Za bardzo go lubiłam, żeby go zranić. Chodziliśmy z 4 miesiące. On przychodził po mnie do szkoły, odprowadzał mnie do szkoły. Z resztą wszędzie po mnie przychodził i odprowadzał. w końcu nie wytrzymałam poniosły mnie nerwy i powiedziałam, żeby się odczepił po prostu spadał. Później miałam straszne wyrzuty sumienia, bo zachowałam się jak świnia. Najgorsze było to, że on po miesiącu do mnie wrócił z przeprosinami, za to, że dawał mi za mało swobody. Powiedział, że jeśli tylko zechcę możemy zacząć od początku. Ja nie zgodziłam się na to. Dalej się przyjaźniliśmy, a teraz kontakt się urwał. Żałuję, że w ogóle zgodziłam się na to chodzenie i radzę Ci powiedzieć mu, że chciałabyś żebyście byli tylko przyjaciółmi. Zrób to jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
durex_ nie chcesz go zranić?Śmieszna jesteś. 10.05.10, 11:15 skoro tak bardzo nie chcesz go zranić to dlaczego własnie go ranisz? zaprzeczasz sama sobie kochana. powiedz mu prawda.Postępujesz jak bachor teraz Odpowiedz Link Zgłoś
aguskaa_ Re: nie chcesz go zranić?Śmieszna jesteś. 10.05.10, 16:07 kurcze, współczuję ci, że znajdujesz się w takiej sytuacji. trzeba było się nie zgadzać - nie zraniłabyś go tak bardzo, jak teraz chyba zrobisz, jeżeli chcesz z tym skończyć. no cóż, wypada powiedzieć prawdę i tylko liczyć na to, żeby mu szybko przeszło. no bo przecież nie możesz z nim dłużej być, skoro ty nie chcesz, a co gorsza - on bardzo chce. to trudne mu tak powiedzieć, więc tobie mogę życzyć tylko powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
justiinbiieber Re: nie chcesz go zranić?Śmieszna jesteś. 10.05.10, 16:57 miałam tak samo... ale pewnego dnia nie wytrzymałam i powiedziałam o tym przyjaciółce jak jest i wgl. a ona to mu powiedziała i od tego dnia już się do mnie nie odezwał .. jest mi smutno że go zraniłam i czasem mi go brakuje .. ... jak najszybciej mu to powiedz .!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
efendis Re: Nie chcę go zranić ;/ 10.05.10, 16:16 jeśli Cię kocha to zrozumię... Odpowiedz Link Zgłoś
cherrydoll Re: Nie chcę go zranić ;/ 10.05.10, 16:22 Eee....popieram efendis jeśli naprawdę Cię bardzo kocha to napewno nie powie czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Nie chcę go zranić ;/ 10.05.10, 16:27 Jeśli nic do niego nie czujesz, nie ma sensu tego kontynuować. Wiedz, że przyjaźń po związku jest bardzo rzadka. Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: Nie chcę go zranić ;/ 10.05.10, 16:48 bardzo, bardzo rzadka nie baw się w to, bo to nie twoja gra. powiedz mu szczerze czemu z nim zrywasz. jeśli ma rozum to przemyśli i obędzie się bez krzyku na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Nie chcę go zranić ;/ 17.05.10, 15:56 Nadal z nim nie zerwałam Nie wiem jak mam mu to powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa # 18.05.10, 21:14 Wiem, co czujesz, też tak miałam bo ja nie umiem tak ranić ludzi, a widziałam, że mu na prawdę zależy, musisz się do tego zabrać, może spotkajcie się i nie mów od razu że zrywacie itp., czekaj... A może po prostu trzeba się odważyć i powiedzieć, że nie wyobrażasz sobie Was w dalszej przyszłości itd. To będzie zawsze boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia_ Re: Nie chcę go zranić ;/ 18.05.10, 20:58 Powiedz mu że go nie kochasz i przepraszasz że tak wyszło i że nie chciałaś źle. Jest dla Ciebie na prawdę ważny ale nie czujesz do niego nic więcej . Trzymaj się Alexis Odpowiedz Link Zgłoś
lizzunia Re: Nie chcę go zranić ;/ 18.05.10, 21:20 nie wiem może z nim pogadaj i powiedz jeśli cię na prawde kocha to niech pozwoli ci odejsc............... powinien sie na to zgodzic powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_honey Re: Nie chcę go zranić ;/ 18.05.10, 21:23 Powiedz mu prawdę i nie zmyślaj nic ... Jak Cię naprawdę kocha to zrozumie , napewno będzie mu przykro , ale co zrobić ... ? Tylko nie musisz zrobić tego jak świnia , tylko delikatnie , ale też przez przesady ... Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
donkey Re: Nie chcę go zranić ;/ 18.05.10, 21:25 e tam, ile masz lat? jak jesteś młoda to napewno i on nie wziął sobie tego za bardzo do serca, są to raczej szkolne zauroczenia ;p a z tą przyjaznią po zerwaniu roznie bywa ... wszyscy mówia ze to nie mozliwe, ze przeciez to juz koniec, ale wcale tak nie jest. kiedys chodzilam z takim kolesiem, potem juz mialam dosc, bo pełno lasek do niego zarywalo i zerwalam. na początku się nienaiwdzilismy ale po kilku tygodniach bylismy najlepszymi przyjaciólmi ;d przyjaznimy sie do dzisiaj i niczego nie zaluje, a chyba raczej ciesze ze skonczylam 'chodzenie' a zaczełam sie naprawde przyjaznic ;d Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 . 18.05.10, 21:26 źle zrobiłaś, ale nie będę po Tobie jeździć, bo kiedyś miałam to samo : D byłam z chłopakiem [rekord!] 4 dni, ale nie wiem czemu się w ogóle na to pisałam- chyba dlatego, że byłam pierwszą dziewczyną w klasie, która miała chłopaka, puste dziecko ze mnie było. w każdym razie powiedziałam mu, że to zły pomysł, że ja się muszę skupić na nauce, że może kiedyś, ale nie teraz. jakiś czas nie było fajnie, często się unikaliśmy, ale teraz się kochamy- jako przyjaciele oczywiście; bo to najcudowniejszy chłopak jakiego znam, pomijając mojego chłopaka : D najlepsza szczerość. Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Re: Nie chcę go zranić ;/ 18.05.10, 21:30 Dwa słowa ; To koniec. To koniec, to koniec, to już naprawdę koniec. Odpowiedz Link Zgłoś