Dodaj do ulubionych

ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;)

• mileyoxox Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 10.12.10, 20:17
      nic nie kopiowałam !
    • majusia011 Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 10.12.10, 20:25
      I bleed it out, brawo
    • truskaax3 Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 10.12.10, 20:28
      sony ericsson xperia x10 mini
      haha big_grin ile wypowiedzi xd
      • hellokiciara Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 10.12.10, 21:20
        trzeba mieć talent, żeby umieć tak wszystko idealnie spier*****
        [Siostra opis kopiowała .
    • fantabuu Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 10.12.10, 21:27
      www.youtube.com/watch?v=fCC4sHl_geg
    • kontrastowa Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 11.12.10, 10:55
      www.photoblog.pl/alleexxx
      • denever Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 19.12.10, 18:15

- to... to koniec. wykrztusił.
        jej serce wpadło w arytmię . z oczu pociekły słone krople.
        po kilku sekundach podniosła zalaną łzami twarz znad jego piersi.
        wciąż na nią nie patrzył. wstał. odszedł. - jesteś mi tak bardzo potrzebny... wyszeptała.
    • tenshi Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 19.12.10, 18:17
      And all that's left, this empty space,

wink
    • swetasna Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 19.12.10, 18:37
      butterfly141 do komentarza smile
    • impossible_baby Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 02.01.11, 22:47
      jesteś moją definicją szczęścia <3

Hah. ;D To na opis chyba... ; )
    • adrianna1999 Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 20:10
      Ja "Had the most amazing vacation! Thank you Ritz Carlton Kapalua. Now back to work smile off to my fitting then (cont) tl.gd/7tfrdg" - z twittera Ashley Tisdale smile
    • senseless Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 20:19
      www.youtube.com/watch?v=eWUC5Q0RCAA
      hah big_grin
      • kewpiedoll komixxy ;d 04.01.11, 20:22
        komixxy.pl/459455/Super-stanik ;D
    • avelon zwierzyć się nawzajem ze swoich sekretów 04.01.11, 20:23
    • vanesskaxdd Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 20:54
      ha haa

www.kotek.pl/kotek_forum/02,3056,120546635,120546635,glosowanie_wybieranie_serial_roku_etap_2.html
    • truskaax3 Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 20:59
      www.kotek.pl/kotek/1,87050,8904783,25_piosenek_w_6_minut.html
      Aha big_grin
    • nietwojasprawa Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 21:00
      www.youtube.com/watch?v=Zs46E1eiKQ4
    • malinaa. Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 21:02
      www.youtube.com/watch?v=pUVnghI_8cE
      Heh. xP
    • crazyy Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 21:06
      Habakuk - Rasta Trans .
    • koniara8 Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 21:06
      ,,Blaski i Cienie rzeczypospolitej 1918-1939"

Moja pracę pragnę podzielić na dwie strefy:

Blaski oraz cienie rzeczpospolitej polskiej w latach 1918-1939.

Na początek przejdźmy do pozytywnych rzeczy naszej RP:

Napewno jedną z tych rzeczy była odbudowa kraju ze zniszczeń wojennych I wojny św.
      Kolejną rzeczą była:
      Mała konstytucja została uchwalona przez Sejm Ustawodawczy powołany na mocy dekretu Tymczasowego Naczelnika Państwa z 28 listopada 1918 roku. 20 lutego 1919 roku uchwalono tak zwaną Małą konstytucję. Określała ona zakres działania i model funkcjonowania państwa do momentu uchwalenia Konstytucji marcowej. II Rzeczpospolita stała się państwem demokratycznym, władzą naczelną był Sejm Ustawodawczy, a Naczelnik Państwa przedstawicielem oraz wykonawcą uchwał. Sprawował również dowództwo nad siłami zbrojnymi, po uzgodnieniach z Sejmem powoływał rząd i wraz z nim ponosił odpowiedzialność polityczną. Akty państwowe wymagały kontrasygnaty właściwego ministra.
      Następnym plusem dla naszego kraju było powiekszenie terytorium RP o 800km² z zamieszkując je 227tys ludnośią.Za sprawą popracia przez Polskę w 1919 roku Zaolzia.
      Jeszcze jednym kożystnym plusem dla naszego kraju była budowa ponadpartyjnego obozu politycznego. W struktury stronnictwa wstąpiło wiele ugrupowań społecznych i politycznych, jak również wybitnych osobistości (konserwatyści, liberałowie, socjaliści, ludowcy, a nawet byli członkowie ND). W wyborach w 1928 BBWR stał się największym klubem w parlamencie.Kolejną pozytywną rzeczą,która wydażyła się 2 lutego 1921 roku władze II RP zdecydowały się na podpisanie sojuszu z Francją. Układ ten został nieoficjalnie wymierzony przeciwko Republice Weimarskiej na wypadek jej "odrodzenia". Dokładnie miesiąc później zawarto sojusz z Rumunią. Ten skierowany był przeciw Związkowi Radzieckiemu.

Teraz przejdziemy do negatywnych aspektów naszej RP:

Jednym z cieni rzeczypospolitej było napewno rozbicie na trzy odrębne organizmy gospodarcze i wynikająca z tego konieczność unifikacji państwa.Składało się na to rónież odbudowa kraju ze zniszczeń wojennych I wojny św.
      Koniecznośc znalezienia nowych rynków zbytu na wytwarzane towary, ponieważ dotychczasowe rynki przestały istnieć (cesarstwo niemieckie i rosyjskie)
      Następnym problemem była napewno mniejszość narodowa oraz Złe, na ogół stosunki dyplomatyczne Polski z sąsiadami, brak jakichkolwiek stosunków z Litwą.
      oraz problem z przeprowadzeniem reformy rolnej (udało się to zrobić dopiero w 1925 r.)
      Wewnętrzne spory w kraju, w latach 1918 - 26 kilkunastokrotne zmiany rządu, 15.latach 1926 - 39 rządy sanacji (cechujące się wieloma nadużyciami(vide fałszerstwa wyborcze, pobicia posłów opozycji).Na koniec walka o granice państwa z Rosją Radziecką.
      Złe położenie geopolityczne państwa polskiego, znajdującego się pomiędzy dwoma nieprzyjaźnie nastawionymi mocarstwami - III Rzeszą i ZSRR. (tu już okres lat 30-tych).

Heh nie skomentuję tego ^.^
    • xlaurenx Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 21:11
      szalony_chomik --> zigi --> g_o_s_i_a --> darkangel --> natip11 --> anja_ --> iga18 --> ollins --> dirtymoney. --> blondi_girl --> kiiin55 --> pyska017 --> misiaczek29 --> klama_kcmil --> youcandance.xd --> btr.love --> myoshi --> selena127 --> vampirediaries --> laney. --> witka --> seneka4 --> looveange l --> lise --> lace --> alexrusso --> demi2917 --> jonasofanka --> selenagomezfan_ --> frutella_xd --> dominisiaa_ --> selciaaa --> smola --> amazinga --> riki1246 --> green_alien --> martunia1 --> rose_alie --> lovejustin__ --> huricane. --> ciastko_kremik --> cukierkova --> famous_ash --> rosaliee --> pauuli --> salivia --> linda --> karmel_ --> miley124 --> paulla1872 --> stokroteckaa08 --> urszulka2691 --> rikkki --> laleczka. --> only_exception --> paaaty. --> kontrastowa --> hayley28 --> sasha21-->hellokiciara -> kawaiikimie -> tokio_hotel483 -->suspicious---->weard_girl ----> dominikax3 -
    • pokochaj_mnie Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 21:13
      coupable
    • more_amore Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 04.01.11, 21:16
      " I Just Had . . . " Yyyy sprawadź sobie tłumaczenie * - *

Ja coś takiego . Nie wiem jeszcze co to jest ale Okey smile
    • kontrastowa Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 05.01.11, 14:44
      coś osobistego , za bardzo osobistego . Nie podam ( :
    • rikkki rikkki 05.01.11, 14:54
      Niektórym pomaga robienie ściąg, których jednak później wcale nie wykorzystują w niecnych celach. ahahaah xD
      • klama_kcmil yyy xd 05.01.11, 15:05
        atrycja Wysiecka 14:16
        hej co robisz
        ja 14:16
        siema
        ja 14:16
        słucham muzy i pisze z ludem
        Patrycja Wysiecka 14:16
        skąt mnie znasz bo ja nie pamiętam ja tez słucham muzy
        ja 14:17
        ym, chodziłam do trójki
        Patrycja Wysiecka 14:19
        ja tez ale cie nie kojaze a chodziłaś moze na torkat bo chyba tak z tamtąt ci kojaze
        ja 14:19
        nie
        Patrycja Wysiecka 14:20
        to niewiem
        ja 14:21
        nom, ja chodziłam do trójki to chyba stamtąd mnie kojarzysz
        Patrycja Wysiecka 14:22
        no cos tam kojaze ale nie zabardzo
        ja 14:22
        aha xd
        Patrycja Wysiecka 14:22
        no a ty m nie z kat kojazysz
        ja 14:22
        ze szkoły xd
    • ilona3 Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 05.01.11, 15:03
      AccidentPointCOM nie wiem co to

to chyba mojego tatysad)
      • nikki Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 05.01.11, 15:07
        nie pamiętam ale chyba jakis link czy coś do szkołysmile)
    • sara_jonas Re: ctrl + V = pokaż co ostatnio kopiowałeś ;) 05.01.11, 15:14
      shakin stevens

haha ; D
    • unrealizable__ perfekcyjnie grasz mi na psychice. 05.01.11, 15:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka