Dodaj do ulubionych

Gruba i uzależniona

23.06.10, 20:02
Jestem gruba. Nie mam nadwagi, ale mam za to wielki brzuch, grube nogi i
łydki. Największy z moich problemów to uzależnienie od słodyczy (głównie
chipsów). Wiem, że powinnam przestać jeść te ociekające tłuszczem chipsy, pić
kaloryczną cole itd. ale ja nie umiem. W ogóle nie mam silnej woli. Tysiąc
razy już próbowałam się przekonywać, że nie powinnam tego jeść/pić, i że potem
będę tego żałować, ale mi nie wychodziło. Błagam, pomóżcie mi, bo nie wiem,
jak przestać jeść takie tony słodyczy!! Proszę!!!
Obserwuj wątek
    • inna_97 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:07
      Wiesz co pomaga ? Kiedy poczujesz się strasznie. Kiedy ktoś ci powie ' grubasko' , czy ' ale
      masz brzuszek '.. Powiedziałam ' nigdy więcej' , i zaczęłam ćwiczyć , jeść mniej słodyczy..
      Nie chcę być gruba.

Pomyśl , jak będziesz kiedyś wyglądała , próbuj jeść coraz mniej , motywuj się.. Rób
      dobre przysmaki z owoców zamiast chipsów..
      Trzymam kciuki, i wiem w jakiej jesteś sytuacji.
    • patrycja04053 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:08
      ja też jestem gruba, ale nie mam uzależnień.
      również nie mam silnej woli, ale robię tak; 1 cukierek to 10 przysiadów, mała paczka
      lays'ów 10 przysiadów + 10 brzuszków, duża - 30 przysiadów + 15 brzuszków, itd. musisz
      się tylko pilnować. kiss
      powodzenia .
      • lupe550 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:11
        Dzięki, kochane jesteściekiss
      • marcela946 :P 23.06.10, 21:02
        przestan chodzic do sklepu big_grin
    • niesmaczna Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:11
      Kochanie mam ten sam problem.
    • only_exception Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:14
      musisz przestać . Proste. Ale jeśli coś się zdarzy i zjesz tam chipsy to spróbuj
      poćwiczyć . Albo zastępuj sobie słodycze owocami , też są słodkie ale nie tak
      kaloryczne ..; )
    • truskaweczka1 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:16
      moja koleżanka jest gruba .
      najlepiej poproś koleżankę aby ci mówiła ; jesteś gruba itp. ( o nie jest miłe ale mojej
      qmlepi pomogło ) to cię motywuje to tego aby nie jeśc słodyczy itp ...
      Może też zacznij biegac , więcej cwiczyc ..
      Zamiast chipsów normalnych kupuj takie dietetyczne np.w biedronce są Just Fit to może ci
      pomóc odzwyczaic się od chipsów wink)

życzę powodzenia wink)
      PS.tylko nie miej bzika na pkt chudniencia ..
    • xxxnikusxxx Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:16
      To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, my Ci nie możemy pomóc.
    • nikuchova. Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:16
      jeśli naprawdę nie potrafisz z tym skończyć, to jedz słodycze, ale je
      ograniczaj. wyznacz sobie np. dni w których będziesz je jadła i dni - w których
      nie. może to pomoże c:
    • nikuchova. Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:18
      i do tego dobrze by było gdybyś ćwiczyła lub uprawiała jakikolwiek sport,
      chociażby jogging?
    • panna_efron_x33 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:18
      jeśli tak jest to jedz słodycze w mniejszych ilościach i ćwicz ; )
    • hektor18 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:20
      mam ten sam problem uncertainuncertainsadcryingcrying
      • szprotka02 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:25
        patrycja04053 dobry pomysł nam zapodała smile "ja też jestem gruba, ale
        nie mam uzależnień.
        również nie mam silnej woli, ale robię tak; 1 cukierek to 10 przysiadów, mała paczka
        lays'ów 10 przysiadów + 10 brzuszków, duża - 30 przysiadów + 15 brzuszków, itd.
        musisz
        się tylko pilnować. kiss
        powodzenia"

to dobry sposób, i na prawde motywuje i satysfakjonuje smile chyba tez tak bede
        robić, chociaż nadwagi nie mam ani uzależnień pd słodyczy xD
        i pamietaj, jesteś piękna smile
      • denever . 23.06.10, 20:26
        mam podobnie. teraz czipsów nie jem caaaały tydzień, a w sobotę kupuję sobie
        największą paczkę i zjadam sama. nie jedz po 19. możesz jeść często, ale nie
        dużo. jeśli masz rowerek to wybieraj się często na przejażdżki z koleżankami do
        dziadków, przykładowo.
    • lawenda12 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:23
      Najlepiej się zakochaćwink Wtedy od razu przejdziesz na dietę. Ale jak nie masz wybranka, to
      też jest na to kilka rad. Zacznij uprawiać jakiś sport. Tylko nie na zasadzie 10m i 10 łyków
      pałerejdabig_grinwink. Jedz dużo warzyw, a jak masz ochotę na słodycze to pij wodę. Kup sobie
      coś dobrego i zdrowego. Poszukaj w EKO sklepach.
      Pozdro, powodzeniasmile
      • kociooka Ja też. Zajrzyj ;D 23.06.10, 20:36
        Mam ten sam problem. Ważę sporo ponad normę i..no, już mi to zaczęło przeszkadzać.
        Boczki, brzuch, podbródek..Masakra.
        Ale poznałam chłopaka, który mi się bardzo podoba, ja mu zresztą chyba też..No, ale
        postanowiłam się dla niego doskonalić - a jak z nim nie wypali, będę się doskonaliła dla
        siebie.
        Musisz wziąć pod uwagę to, że otyli ludzie krócej żyją. Wyobraź sobie, że jak
        będziesz jadła dużo słodyczy (np. duża paczk chipsów, batony, cukierki itp.) oraz fast
        food'ów (frytki, hamburgery, czyli KFC i McDonald) to możliwe, że za kilka lat będziesz dwa,
        lub nawet trzy razy taka, jak jesteś teraz. Mnie to zmotywowało.
        Poza tym, rób brzuszki. Pierwszego dnia 10, drugiego 15, później 20, 25, 30. I tak w górę,
        np. przez okrągły miesiąc, a pierwsze efekty będą widocznie. Poza tym, biegaj wieczorem.
        Np. truchtaj w stronę sklepu (jak masz blisko domu, to biegnij do dalszego, a co ;D)
        wyobrażając sobie, że zaraz sie najesz, i kupisz coś kalorycznego, a kupuj tylko wodę. Mi
        to pomaga ;d.
        Poza tym, ogranicz napoje gazowane, jeśli takie pijesz.
        I jeszcze coś: Dużo owoców i warzyw! Pij koktajle, w wolnych chwilach zamiast podżerać
        coś niezdrowego, chwyć za jabłko - również smaczne, a i o wiele zdrowsze.
        Mam nadzieję, że chodź trochę pomogłam ^^.
        Życzę powodzenia ;D
        • laska.bieberaxd koocioka . xd 23.06.10, 20:45
          Popieram cię w 100 % . stosuję dokładnie to samo , ! Opisałam trochę wyżej . xd

Autorko ; Nie poddawaj się . wierzę w cb . !
      • laska.bieberaxd A jeszcze jedno . xd 23.06.10, 20:42
        Jakaś dziewczyna napisała wyżej, że dobrze jest się zakochać .
        Tak to też mój cel. Lubię pewnego chłopaka z odwzajemnieniem. [chyba]
        Od razu tłumaczę bo pomyślisz, że pewnie chodzę z nim do klasy i wgl. NIE .
        Staram się jak mogę. Ten chłopak teraz kończy gimnazjum ja jestem w zaledwie 1
        klasie. No teraz to już na przełomie drugiej . xd Jego tata ma firmę
        transportową, w której pracuje mój tata. W szkole był on niezauważalny . po
        dzwonki szedł pod klasę i tam się wydurniał. Kiedy tam jechałam i go zobaczyłam
        było jak w niebie. ! On wgl nie patrzył na moją wagę . ! Byłam zabawna,
        wyluzowana, ale przede wszystkim sobą. Jaram się nim od jakiegoś miesiąca. Trzy
        tygodnie temu - zaczęłam się odchudzać . ?
        Czemu . ?
        Na początku myślałam, że i tak nie mam u niego szans. Potem po jego zerkaniu w
        moją stronę, uśmiechów itp. zrozumiałam, że też mam prawo do szczęścia.
        Zaczęłam się 'odchudzać' po tygodniu jak go zobaczyłam bo wydawał mi się bardzo
        nie dostępny. Teraz jest super. Właśnie jestem w trakcie esemesowania z nim. xd

Pamiętaj:
        JESTEŚ WARTA WSZYSTKIEGO CO DOBRE, NIE ZALEŻNIE OD WYGLĄDU. MOŻE SPRÓBUJ SIĘ
        ZAAKCEPTOWAĆ LUB ZE WSZYSTKICH SIŁ SPRÓBUJ SIĘ ZMIENIĆ. JEDNEGO JESTEM PEWNA:
        JESTEŚ WYJĄTKOWĄ DZIEWCZYNĄ TAKĄ JAKA JESTEŚ . !

powodzenie . ! serce
    • laska.bieberaxd Ja wiem. ! 23.06.10, 20:30
      Też jestem gruba... pewnego razu po niemiłej rozmowie z kolegą wzięłam się w
      garść. ! I tu wcale nie chodzi o odchudzanie. ! Nie jem po 18. codziennie robię
      50-75 brzuszków - wiem, że brzmi strasznie, po tygodniu nie dawałam rady, teraz
      po trzech tygodniach jedna seria to dla mnie pikuś. Robię 25 koło południa czy
      tam po szkole, wieczorem, a czasem nawet tak o . przypominam sobie i jestem w
      stanie odejść od komputera/ tv / książki czy czego tam i jad ez brzuszkami . !
      Polecam ci naprawdę . ! Oczywiście także zrezygnowałam z chipsów. ! NIE ZMIENIAJ
      NA INNĄ ODPOWIEDŹ .! przeczytaj .! Ja też kochałam chipsy . ! Od trzech tygodni
      nie miałam w ustach ani jednego . ! Kiedy koleżanki kupują sobie na przerwie
      chipsy i opychają się nimi czasem to mnie przerasta . ! idę do kolegi/
      biblioteki czy na spacer po szkole. Nie poddaję się bo wiem jaki wyznaczyłam
      sobie cel . !

Teraz coś na zachętę . ! ;

Od trzech tygodni stosuję się do tego co napisałam u góry. ! A teraz co . ?
      Oponka mi się zmniejszyła, łydki mam szczupłe-nawet bardzo a chipsy już nie
      zawracają mi głowy. Też nie mam silnej woli, ale staram się . ! Przez trzy
      tygodnie zrzuciłam 4 kilo . ! Czuję się o niebo lepiej .

Jeżeli masz jakieś pytania to pisz najlepiej na gg: 5115933 . xd

POWODZENIA . !

Trzymam kciuki < 33

PS.
      wink bd dobrze.
      • kociooka Re: Ja wiem. ! 23.06.10, 20:39
        Popieram koleżankę wyżej wink.
        PS. Nie słuchaj dziewczyn wyżej - kilka brzuszków na paczkę chipsów nie wystarczy, po
        prostu trzeba je ograniczać.
        Bo organizm wkońcu się przyzwyczai do tych kilku brzuszków, będzie to norma, a przez
        chipsy będzie coraz gorzej ;>
    • bellacullen366 Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:52
      Trzeba wyrobić tą silną wolę. Jedz coraz mniej tych słodyczy a na końcu już w
      ogóle ich nie jedz.
      • majson Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 20:59
        ja jadłam ale tak bez przesady no ale w 1 gim gdy już troche rozumu mi przyszło
        to zaczęłam troszeczkę ograniczać no i teraz staram się jeść jak najrzadziej a
        jak już jem to się tym rozkoszować by to zajęło mi jakieś pół godz. najlepiej
        sobie wmawiać że np. jest się uczulonym na czekoladę albo mówić tak koleżankom w
        szkole to gdy będą miały jakiś przysmak z czekoladą to będziesz zmuszona sobie
        odmówić.
    • sims Re: Gruba i uzależniona 23.06.10, 21:08
      To nic. Jak nie umiesz zyc bezsłodyczy i chipsow nic się nie dzieje . Wystarczy ćwiczyć najlepiej na skakance np 30 lub 15 min dziennie . A słodyche możesz jeść , ale z umiarem . Malutka paczuszka chipsów na miesiąc nie zabija xD . Mi wystarcza jak zjem a miesiąc batonika małego . Trzeba po prostu przywyknąć xD Co do coli - nie pij tego ! Nie dość że gazowane , to i słodkie ! Ćwicz Ćwicz Ćwicz !
    • alexis69 Re: Gruba i uzależniona 24.06.10, 02:23
      Ostatnio też mam z tym problem. uncertain A mianowicie ciągle coś jem i nie mogę
      przestać indifferent
      Nie umiem się powstrzymać jak widzę na stole batonika, chipsy, cukierki czy
      jakieś ciastka . sciana A w domu zawsze mam pełno tych słodyczy sciana
    • seluniek Re: Gruba i uzależniona 24.06.10, 08:28
      Oj znam twoją sytuacje, wiesz powiedz sobie koniec tak na poważnie to wkońcu zadziała ,
      ale najważniejsze jest to ,żebyś ćwiczyła ja np ; codziennie biegadam , rozciągam się , robie
      brzuszki i pompki no i 2 razy w tygodniu taniec na zajęcia jeżdzę .
      Powodzenia ; *
    • ilovemyself Re: Gruba i uzależniona 28.06.10, 23:46
      Silna wola. Też uwielbiam słodycze, ale jem ich coraz mniej, ograniczam ten shit.
    • malowana. Re: Gruba i uzależniona 16.07.10, 14:00
      mam ten sam problem, tylko że nie jestem uzależniona.
      • chocolatex Re: Gruba i uzależniona 16.07.10, 17:01
        zamiast chipsów jedz marchewkę , jest na prawdę smaczna. big_grin
    • truskawkooowaa. Re: Gruba i uzależniona 17.07.10, 21:50
      nie kupuj ich, nie miej ich w domu to może troche pomóc bo jeśli coś Cię nie kusi np. w
      szafce to tego nie jesz. proste. (:
    • 5 Gruba i uzależniona 18.07.10, 09:18
      Silną wolę trzeba trenować. To nie jest wrodzona cecha. Nie docierają do mnie
      słowa: Nie potrafię przestać. Wybacz.
      • misiaaaa Re: Gruba i uzależniona 18.07.10, 09:34
        Eeee..;p
        no nie wiem co ja mam ci poradzić ..;]]
        to zalezy tylko od cb ja ci nie pomoge
        te brzuszki może troszke pomogą
        ale może spróbuj dobrze sie odżywiac ;pp
        jedz dużo owoców i warzyw .! wink
        a jedz kolacje 3 godz przed snem .! ;]]
        to chyba tyle
        powodzonka ;* kiss
    • kikunia Re: Gruba i uzależniona 18.07.10, 09:26
      kiedy najczęściej wcinasz takie typu rzeczy? Oglądając tv? przed kompem?
      Zamiast słodyczy zjedz owoce, pożuj gumę, albo wypij dużo wody. A żeby nie jeść tego
      typu rzeczy wieczorem, umyj zęby zaraz po kolacji(pomaga) ; )\
      No i ćwicz, dużo ćwicz. Biegaj, poszukaj na necie jakieś ćwiczenia na brzuch itd. : )
    • madziabe6 Re: Gruba i uzależniona 18.07.10, 09:28
      nie jestem gruba ale uzależniona od słodyczy od 3 dni ich nie jem zamiast tego
      jem owoce dużo ćwicz!!!! A szczególnie rób brzuszki xdd
    • collins . 18.07.10, 09:50
      m, samo "rzucenie" słodyczy, nie wystarczy. musisz jeszcze poćwiczyć, by cały
      ten tłuszcz, który dotychczas dostarczyłaś do organizmu spalał się. tylko nie
      jestem pewna, czy to nie woda osadziła Ci się w organizmie. możesz iść np. na
      jakieś badania i tam Ci powiedzą ile masz tłuszczu, a ile np. wody. badania są
      darmowe.

a co do czipsów i coli. jedna paczka i jedna cola w tygodniu Ci chyba
      wystarczy, co?
      • ewka15 Re: . 18.07.10, 10:09
        Też miałam ten problem, tzn. nigdy nie byłam gruba, ale byłam uzależniona od
        słodyczy. Jednak pół roku temu postanowiłam się odzwyczaić, bo to było okropne,
        gdy jadłam wszystkie słodycze będące w domu nie dzieląc się z nikim, a potem
        rodzice krzyczeli, że jestem egoistką wink Najtrudniejszy jest początek, później
        dasz sobie radę. Musisz wyrobić w sobie silną wolę. U Ciebie argumentem będzie
        to,że chcesz schudnąć. Pomyśl co jest dla Ciebie ważniejsze: Czy ta chwila
        radości z chipsami, a potem okropne wyrzuty sumienia, czy to, że pocierpisz
        trochę na początku, a potem będziesz dumna z siebie, że udało Ci się nie zjeść
        ich, co jeszcze bardziej Cię zmobilizuje i radość z ładnej figury wink U mnie to
        podziałało. Oczywiście jem czasem coś słodkiego, gdy mam gości, albo gdy ja u
        kogoś jestem, ale ta chęć zjedzenia czegoś słodkiego nie jest już u mnie tak
        silna jak kiedyś. Gdy mam ochotę na coś słodkiego jem jabłko, albo zajmuję się
        czymś. Trzymam kciuki big_grin
    • hiaa Re: Gruba i uzależniona 18.07.10, 10:16
      Przez pierwszy tydzień nie jesz chleba , 2 tyg tylko mieśo gotowane , 3 tyg bez sosu tylko
      same mięso i kartofle .!
      Żadnych słodyczy ani nic tłustego itp.
      Też keidyś byłam gruba ale schudła teraz waże 39kg a mam 14 lat wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka