delicious Mhm 05.07.10, 10:29 Tak. Tata jest z pochodzenia francuzem, a mama amerykanką. Mam też znajomych, którzy nie są polakami. Więc jest ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_bitch Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 10:50 Moja nauczycielka niemieckiego jest niemką, a pan od hiszpańskiego hiszpanem. No i mam rodzinę we Włoszech. Ale jako że są wakacje to raczej nie na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
zuta Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 11:16 Mam znajomych z Niemczech i rodzinę ( trochę dalszą), która mieszka w Anglii. Mnie wkurza jak moi znajomi obrażają osoby innych narodowości, a najbardziej Chińczyków, Japończyków, Niemców, Rosjan . Odpowiedz Link Zgłoś
lolisia_xdd Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 11:19 W mojej miejscowości jest pewien murzyn, nie znam go ale wydaje się być miły Później jest jeszcze taka babka, też murzynka ale jej też nie znam. Ostatnio zrobili pizzerie, kucharzem jest Włoch, który mówi po angielsku, bo po polsku nie umie. Odpowiedz Link Zgłoś
xdaria9506x Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 11:57 Ja mam wujka który jest z Iranu..... Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa # 05.07.10, 12:40 Tak, w moim mieście mieszka dużo chińczyków A poza tym czasem przyjedzie jakiś murzyn. A do klasy chodzę z Rumunem A na obozie byłam z Mane która pochodzi z Tajlandii Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 13:05 czy ja wiem? u mnie w szkole w równoległej klasie jest dziewczyna z Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
aishiteru Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 13:38 Hm, raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
top_kot ^ ^ 05.07.10, 13:40 Moja mama pochodzi ze stanów zjednoczonych czyli U.S.A (nazywa się Marrie). I aktualnie właśnie tu jestem u swojej babci i rodziny od strony mamy. Mój tato ma jakie korzenie Niemickie. W mojej miejscowości jest pare murzynów i pare chiczyków. Mam jeszcze kolege z Niemien i Szwajcari. Aaa... i mój szwagier jest Anglikiem. A drugi szwagier to ma tate polaka a mame brazylijke .... . Jednym słowem mam tak troche to wszystko pokręcone Ale wszystkich tak bardzo kocham . I nie wazne czy jest się z niemiec czy z anglii czy U.S.A ,szwajcari,turcji,brazyli czy jeszcze z innego kraju wszystkich trzeba traktowac tak samo. Raśizm jest okropny... Odpowiedz Link Zgłoś
musicdreamed. Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 15:16 wisienka9 napisał(a): > Czy jesteście "obecne" w innych kulturach na co dzień? Może jedno z waszych ro > dziców jest > z innego kraju, albo nauczyciele? A może sprzedawczyni w małym sklepiku do któr > ego > codziennie chodzisz nie jest z Polski? W sumie to sama jestem taaak jakby mieszańcem <LOOL> Ale mam dwie kuzynki w wujka Japończyka Odpowiedz Link Zgłoś
hiyume Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 15:28 ja jestem pół polką pół japonką x.x Odpowiedz Link Zgłoś
lostprincess Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 21:37 Moja kuzynka jest pół polką pół angielką xd Jest też jednocześnie moją przyjaciółką No i w rodzinie też mam dużo obcokrajowców Więc to dla mnie normalka Odpowiedz Link Zgłoś
misio Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 21:56 znam pare osób które nie są z Polski, ale mi inna rasa nie przeszkadza, ludzie to ludzie, mają nogi, ręce, głowy i tylko język odmienny... Odpowiedz Link Zgłoś
lovevanesssa Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 05.07.10, 22:58 ja miaałam koleżanke z Mongolii w klasie, a w szkole dużo inncyh kultur, np. romów. nie przeszkadzało mi to bo mimo że to inna kultura, to są bardzo przyajźni i dobrze sięz nimi dogadywalam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nad Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 06.07.10, 12:35 1. Jeden nauczyciel wfu w mojej szkole pochodzi z Afryki, a jego córki są mulatkami. 2. W zeszłe wakacje byłam na obozie językowym i tam uczyli nas Anglicy. 3. Moje dwie ciocie mieszkają w Anglii i mają facetów, którzy z tamtąd pochodzą. Jeden jest z Londynu, a drugi ma włoskie korzenie. 3. Koresponduję z obcokrajowcami. ;* Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa12 :) 06.07.10, 16:37 Tak, u mnie w mieście jest chińska restauracja i pracują tam, (uwaga, uwaga) Chińczycy. Można się z nimi dogadać, mili ludzie. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kazymuu Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 30.07.10, 12:35 w czasie roku szkolnego z 3 arabami. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka9 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 02.09.10, 22:25 Teraz byłam na obozie z jedną dziewczynką, której rodzice są z Barbados a ona mieszka w Wielkiej Brytanii, ale ma babcie w Polsce i przez koleżankę znalazła się na tym obozie ;d Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 tak 02.09.10, 22:35 Znam wiele kultur , mam kontakt z francuzami ktorzy nigdy sie nie spiesza , z portugalczykami ktorzy sa klutliwi i z niemcami Kiedys napisalam ze mowie w dwuch jezykach i odrazu bylam zminusowana bo sie nie przyznalam w jakich .. Wiec mowie po francuzku i to wlasnie dlatego mam kontakt z tymi ludzimi .. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1997 Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 06.11.10, 15:03 Jeden chłopak z którym zaczęłam chodzić do gimnazjum (nie lubię go) jest pół Anglikiem, ale wygląda jak Chińczyk! Odpowiedz Link Zgłoś
lovejustin__ Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 06.11.10, 15:10 znam paru ludzi nie z Polski, ale nie przebywam z nimi na codzień. są oni z Turcji (Osmanyie) Hiszpanii (Marbella) Włoch (Sycylia, Mazzarino), Wielkiej Brytanii (Londyn). Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 06.11.10, 15:17 nie znam kogoś takiego . Odpowiedz Link Zgłoś
aletoja Re: Z różnymi kulturami na co dzień... 06.11.10, 15:35 moja pani od muzyki w szkole urodziła się Kazachstanie a jej tata jest Polakiem a mam Ukrainką xD <lol> < z tymi rodzicami to chyba na odwrót ale nie jestem pewna xD > Odpowiedz Link Zgłoś