Dodaj do ulubionych

chęć zabłśnięcia?

28.06.10, 16:23
witam kociaki!
postanowiłam założyć wątek o takiej pewnej sprawie :q.
Dlaczego coraz częściej ludzie kłamią w internecie?
Wymyślają totalne głupoty.
dajmy przykład.
"kupiłam sobie szminkę za 1000 zł. naprawde polecam".
"jest zimno? dla mnie to nie problem. wyjeżdżam do mojego domku letniskowego na Hawajach". przyznam, że mnie rozwaliła ta wypowiedź.
Czy wynika to z chęci zabłyśnięcia? albo może o marzeniu bycia gwiazdeczką?
/ rołz też w tym siedzi.

zapraszam.
Obserwuj wątek
    • truuu Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 16:27
      nigdy się z czymś takim nie spotkałam, szczerze mówiąc ; o
    • anja_ Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 16:27
      bo są niedowartościowane i muszą poszpanować wymyślonymi rzeczami w internecie?
      • keisha12 Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 17:22
        Jednym słowem: SZPAN W NECIE.
        • mileymandy Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 10:00
          A może to nie do końca szpan?Są na świecie ludzi biedni i bogaci.Tak szczerze to
          denerwują mnie takie komentarze!Dlaczego z góry zakładacie,że osoba,która to
          napisała zmyśla?!Szczerze to nie znam nic bardziej głupszego niż kłamanie w
          Internecie.Skąd wiecie,że ktoś nie ma domu na Hawajach,a szminkę za 1000zł kupić
          to naprawdę nie problem!Zastanówcie się jak coś następnym razem
          napiszecie,ponieważ ludzie są różni i nie wszystko musi od razu być kłamstwem...sad
      • martuchna125 Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 10:01
        Masz racje .
        ja też wiele razy widziałam takie odpowiedzi wink
    • softy_girl czyżby chodizło ci o rołz - jemenka ? ;33 28.06.10, 16:29
      Moja definicja: Dziewczynkom marzy się bycie 'trędy diwą'.
      • myoshi Re: czyżby chodizło ci o rołz - jemenka ? ;33 28.06.10, 16:31
        oczywiście, że o jemenke mi chodzi. no <3.
        • rosaliee. jemenkę ? hahahahahaha , okej . :d 28.06.10, 16:36
          tak , rołz też jest wkurzona jeśli chodzi o takie rzeczy ,
          fuuue.
          nie rozumiem jak tak można , to jest bezsensu ,
          • myoshi Re: jemenkę ? hahahahahaha , okej . :d 28.06.10, 16:38
            nje? <3.
    • squash niedowartościowanie. 28.06.10, 16:41
      Powiedzmy, że jest sobie taka jedenastolatka nielubiana w realu. Chce, żeby ludzie podziwiali ją
      i zazdrościli, więc wchodzi do internetu. Co przychodzi jej do głowy? Pieniądze! Więc kreuje się
      na rozpieszczoną córeczkę, która ma wszystko, co sobie zamarzy, codziennie dostaje 1000 zł
      na "drobne wydatki", na weekendy lata prywatnym samolotem na Hawaje, a urodzinowym
      prezentem są dla niej sesje zdjęciowe w Mediolanie.

Najlepiej po prostu ignorować. Pójdą sobie i przestaną wciskać wszystkim, że są wyzywane z
      zazdrości.
      • rosaliee. okej , jemnka .xd 28.06.10, 16:49
    • kamila_1355 to raczej spełnianie swoich marzeż przez neta. ;d 28.06.10, 16:47
      Obserwując dzisiejsze małe dziewczynki jestem w szkou. Ja kiedyś chciałam być piratem,
      przeżywać przygody jak Pippi. Skakałam z garażu na garaż,robiłam kulki z roztapiającego
      się asfaltu. Jak widzę,że dzisiejsze 8 latki trzymają w ręku Bravo Girl i wzdychają do zdjęć
      Justina Bi(m)bera mam ochotę złapać się za głowę. Przecież kiedyś nikt by nie pomyślał o
      czymś takim. Myślę,że to często nie jest chęć zabłyśnięcia,ale to,że takie małe dziewczynki
      marzą o takim życiu,bo naczytają się 13-nastki.
    • lemonade. Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 16:53
      och, nikt nie jest święty. nie powiecie mi, że nigdy się niczym nie pochwaliłyście w
      internecie. jednak jakie marne są tego skutki, gdy się tego nadużywa.
      • myoshi Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 16:57
        wiemy. ale nie chodzi o to, żeby pisac, ze kupiłas sobie błyszczyk za 1000000000000zł.
        amen.
    • cherry.creme Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 16:57
      Wg mnie takie osoby powinny być zbanowane.

No halo, jak ktoś pisze jeszcze mądrze te bzdety (np że mieszka w Wawie a
      mieszka na jakiejś wsi), no to spoko, bo nikomu nie przeszkadza, ale jak takie
      dziecko zacznie pleść trzy po trzy (patrz: pieknisia) no to aż się we mnie krew
      gotuje .
    • yourbadream Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 17:06
      Nie widziała takich wypowiedzi. Można linki?

Cóż... Są mniejsze i większe kłamstewka. One zdarzają się i w necie, i w życiu.
      Jedno co jest ważne w kłamstwie, aby szybko na jaw nie wyszło: niech to chociaż
      będzie wiarygodne.
      • katsuumi_17 Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 17:12
        Cheć docenienia i chęć dowaertościowania się.
    • kamila885femme Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 17:16
      Zgadzam się tobą. Nieraz ludzie wymyślają rzeczy których ,może nigdy nie będą
      mieli.
    • lovedisneystars Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 17:18
      co cie to .to ich problem
    • coco_modnisia_ ---------------->TU <---------- 28.06.10, 17:25
      Mnie irytuje cudna_ swoim profilem, nie wiem czy to jest prawda co ona tam piszę, ale nawet
      jeśli tak to zbyt wysoka samoocena i już, zobaczcie jej profil
      www.kotek.pl/kotek/u,cudna_.html
      A jeśli ktoś pamięta wątek z mola książkowego i nasza pieknisię, która głupoty nawpisywała ,
      to one już są znajomymi . W każdym komentarzu cuda_ pisze jaka to ona cudan, że ma
      stylistę i jest super modelką ,mieszka w USA ,jest nieziemsko bogata itp, NO I SUPER ale po co
      tak się tym chwalić !!!!! scianascianascianascianasciana
      • klama_kcmil @coco_modnisia_ 28.06.10, 22:46
        Konto cudna_ to konto prowokacyjne bylo, nawet się przyznała, żenada scianaiować i
        prowokować, dlatego ^^
    • taylorcanada Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 17:29
      pieknisia, czy jak jej tam mnie dobiła . : O
      • mweezy to żałosne i smutne jednocześnie. 28.06.10, 18:41
        chcą się dowartościować, to proste. a w internecie najłatwiej.
    • karolcia741 Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 18:45
      To Ci ludzie mają naprawdę mało w głowie. Każdy chce być dostrzegany ale np. nie
      jest zbyt ''fajny'' aby zabłysnąć w swoim otoczeniu więc szukają rozgłosu w
      internecie.
      • nevermind_ Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 18:55
        "Dowartościować się"? Ludzie, te dziewczynki mają zaledwie jedenaście lat, one sobie
        beztrosko myślą, że co tu tylko ich cudowne paluszki wyklikają, to wszyscy w to uwierzą.
        Przejdzie im z wiekiem.
    • nothing... Chcą się dowartościować. 28.06.10, 18:50
      Osobiście chce mi się śmiać z takich ludzi, wymyślają jakieś bajki i chcą je
      komuś wcisnąć.
      • smiley. . . . 28.06.10, 18:54
        ` taak, nie rozumiem prowokacji. cudna_ , pieknisia, love_gaga, selena_disney . chociaż ta ostatnia czasami bywa śmieszna ujdzie, pozostałe są sztuczne.
    • truskawkooowaa. [...] 28.06.10, 22:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • anielica54 `każdy kłamie` 28.06.10, 22:39
      Zgodnie z ta zasadą każdego chociaż raz poniosła gdy pisał o czymś w internecie.

Oczywiście mówimy tu o malenkich kłamstewkach a nie ciągłym udawaniu nie wiadomo
      kogo.
    • bellzia Hahaha. 28.06.10, 22:40
      One tu nigdy nie będą gwiazdami wydaje im sie, że jak napiszą, że mają 8
      samochodów ( w tym przypadku mówię o love_gaga ) to ktoś im uwieży. Kopiują z
      google.pl zdjęcia willi i dają do swojej galerii. Żałosne ? Tak, i to bardzo big_grin

Cwaniak w niecie - d***l w świecie. Taka prawda smirk
      • blondi_girl Re: Hahaha. 28.06.10, 22:53
        żałosne. naprawdę żal mi takich osób i współczuję im głupoty, bo wypisując takie
        rzeczy myślą, że są nie wiadomo jak fajne a tak naprawdę to robią z siebie
        głupie idiotki zwłaszcza, że i tak nikt normalny im nie wierzy w te brednie.
    • kajkox Re: chęć zabłśnięcia? 28.06.10, 22:49
      yhhh.
      właśnie. a najgorsze są dzieci ,które wszędzie się chwalą jakie to one nie są
      piękne i śliczne. a jakby popatrzeć na ich zryty ryj czasem to brak słów..
      • bellzia kajkox 29.06.10, 00:02
        no wiesz, są ludzie i parapety, ale żeby klamką się urodzić ? big_grin

• vhyf_ Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 09:37
      takie osoby muszą się dowartościować, dlatego wymyślają te głupstwa.
    • misha_ Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 09:42
      niektórzy mają niepoukładane w główce i wymyślają takie historie xd
    • star_96 Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 09:47
      Wg. mnie to osoby, które nie są znane, bogate, inteligentne. Ale nie z braku
      możliwości, czy czasu, tylko po prostu z lenistwa. Nie umieją naprawdę, czegoś
      zrobić, więc kłamią.
      Oczywiście są osoby, które pisząc tak, piszą prawdę, ale nie da się tego odróżnić.
      Więc zgadzam się z Tobą, że chcą zabłysnąć z jakichkolwiek powodów, ale nie
      rozumiem na co. Bo przecież i tak ludzie spotykające te osoby na co dzień, nie
      wiedzą o tym. A jeżeli wiedzą, to myślą o nich gorzej, anie lepiej.

;]
    • nad Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 09:54
      Jeśli chcą zabłysnąć, to na jakiś dziwny sposób... Żal mi takich dzieci, które
      piszą coś mniej więcej coś takiego : "bo ja jestem taka cuuuuuuuuuuudna
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie chwaląc się świetnie śpiewam i wgl. jestem taka
      suuuuuuuuperrrrrrrrrrrrrrr
      yyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh kissssss kiss bravo ja
      !!!!!!!!!!" Nie mogę wytrzymać jak widzę coś takiego. kiss
      • nad Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 09:54
        sciana sciana sciana sciana sciana sciana
    • pata4 Re: chęć zabłśnięcia? 29.06.10, 09:59
      bo takie dziewczyny myślą że są lepsze tzn . że będą lepsze i zdobędą nowych
      znajomych i wgl.
    • thuskawka . 29.06.10, 10:11
      ostatnio czytając komentarze pod pewną notką na kocie zobaczyłam to "ja sie
      ubieram najdmodzniej bo jestem bogata, i mam wszystko co chce, a inni kupuja w
      jakis lempeksach to oni sa zalosni, bo nie maja na nic kasy i sa blee, mnie
      kazdy lubi, bo ejstem bogata, ladna, fajna, sliczna i dobrze sie ubieram no i
      jestem mega rozrywkowa wymiatam."
      poczytajcie też inne komentarze
      pieknisi o boże... muszę
      się z Wami zgodzić podszywanie się pod kogoś innego i pisanie "takich" rzeczy
      jest żałosne i źle świadczy o takich osobach. niedowartościowane hot11
      zaatakowały kota.
      • vani15 Re: .thuskawka 29.06.10, 11:12
        thuskawka napisał(a):

> ostatnio czytając komentarze pod pewną notką na kocie zobaczyłam to "ja sie
        > ubieram najdmodzniej bo jestem bogata, i mam wszystko co chce, a inni kupuja w
        > jakis lempeksach to oni sa zalosni, bo nie maja na nic kasy i sa blee, mnie
        > kazdy lubi, bo ejstem bogata, ladna, fajna, sliczna i dobrze sie ubieram no i
        > jestem mega rozrywkowa wymiatam."
        poczytajcie też inne komentarze
        > pieknisi o boże... muszę
        > się z Wami zgodzić podszywanie się pod kogoś innego i pisanie "takich" rzeczy
        > jest żałosne i źle świadczy o takich osobach. niedowartościowane hot11
        > zaatakowały kota.

Racja w 100 % ;] Skoro ta "pięknisia" jest taka "piękna"
        To ciekawe dlaczego nie dała swoich zdjęć... ;D
        Ja na takich ludzi mówię żal..!!
        I to totalny... ;P

A przy okazji fajny wątek ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka