30.06.10, 20:34
jesli był watek to kosz albo jak sie nie podoba, jesli ktos nie ma zdania niech nie pisze, licze
ze podyskutujemy tutaj na poziomie,

a wiec temat XXI wiek, no właśnie, młodzież w dzisiejszych czasach, chlanie , palenie,
puszczanie sie byle gdzie byle z kim , za kase albo i nie, chamstwo , zero szacunku dla
starszych czy dla ludzi , którzy są poprostu normalni i sie nie szmacą.
przecież dawniej tak nie było, czy w czasach młodosci naszych rodziców, wiadomo były
trudne czasy, itd, dzisiaj młodzież ma tyle wolności, wiadomo ze nikt by nie chciał żeby
wróciły tamte czasy gdzie nic nie było w sklepach i tak trudno sie żyło, ale czy nie
wolelibyście żyć w tamtych czasach niż patrzeć na to jak ludzie marnują sobie życie i
zdrowie.
przecież to jest jakaś totalna paranoja!
jak te dziewczyny mogą sie tak sprzedawć, chłopaki wogóle nie mają szacunku dla
dziewczyn ,w dorosłym życiu przecież stworzą patologie, będą bić swoje żony i dzieci,

nie moge sobie poradzić z tym, nie chce żyć w takim czymś/.
dokąd zmierza ten świat ?!
Obserwuj wątek
    • dusssia Re: XXI wiek 30.06.10, 20:36
      może to nie jest dobry temat jak na kotek.pl
      ale mam tylko tutaj konto a musiałam sie tym podzielić.
      wiem że są tutaj starsze dizewczyny i mam nadzieje że pogadamy tutaj o tym .
    • katsuumi_17 Re: XXI wiek 30.06.10, 20:47
      Trudno się nie zgodzić.
      Aczkolwiek wydaje mi się, że w latach młodości naszych rodziców bywały podobne
      sytuacje. Ok, może dziewczyny nie były takie puszczalskie i nie siadały na każdego
      napotkanego chłopaka, ale młodzież także paliła i piła alkohol.
      • alice.... Re: XXI wiek 30.06.10, 20:51
        katsuumi_17 napisał(a):

> Trudno się nie zgodzić.
        > Aczkolwiek wydaje mi się, że w latach młodości naszych rodziców bywały podobne
        > sytuacje. Ok, może dziewczyny nie były takie puszczalskie i nie siadały na każd
        > ego
        > napotkanego chłopaka, ale młodzież także paliła i piła alkohol.

ale to że usiądzi chłopakowi na kolana to nie oznacza, że jest puszczalska
        • katsuumi_17 Re: XXI wiek 30.06.10, 21:01
          To była przenośnia. Wszyscy wiedzą, o co chodzi.
      • demi_lovato_ Re: XXI wiek 30.06.10, 20:55
        Zgadzam się z katsuumi_17 smile
    • alice.... Re: XXI wiek 30.06.10, 20:50
      głupota. wclae tak nie jest. no może troche. ale to wcale nie przewaza
      • natusia2004 wow.... 30.06.10, 20:54
        nie myslalam ze ktos to zauwazy ale masz racje ten swiat jest teraz dziwny nie
        chcialabym wracac do sredniowiecza ale znowu to co sie dzieje teraz
        to...KOSZMAR!!!!!!angryangry fajnie ze to zuwazylas winkshock
        • theblair Prostytucja, narkotyki, chamy.... 30.06.10, 21:12
          to było od zawsze. ; p nie pojawiło się tak nagle w XXI wieku. ;d
      • hepi2 Re: XXI wiek 30.06.10, 21:01
        zgadzam się z tobą w 110 %
        Też to zauważyłam ,
        Młodzież jest naprawdę rozpuszczona.
        Popis , a później może się skończyć czymś naprawdę poważnym .
        Niszczą , marnują swoje życie .
    • guma_balonowa Re: XXI wiek 30.06.10, 20:55
      racja. smarkaczom przydałaby się w końcu jakaś dyscyplina
    • dragonica Re: XXI wiek 30.06.10, 20:56
      tak, ten świat schodzi na psy. Na szczęście jest wielu wartościowych ludzi,
      którzy ratują sytuację.
    • blondzia Re: XXI wiek 30.06.10, 20:59
      Wiesz ,że bym chciała żyć w tych czasach co moi rodzice oni są z roku 1974 big_grin
      Jak opowiadają swoje dzieciństwo to im zazdroszczę te zabawy spokój nie było
      komputerów ani telefonów wiadomo ,że teraz te rzeczy są potrzebne ale kiedyś to
      była zabawa na dworze a ja to siedzę w chacie przed kompem i w ogóle kiedyś to
      dzieci chodziły i się bawiły w wakacje do późnych wieczorów a teraz to nikt nie
      wychodzi wszyscy w domu są i mi się nudzi indifferent kiedyś też palili papierosy ale
      mniej wiem jakie są teraz chuligany i te szmaty co mają z 14 lat i już z jakimiś
      fagasami się liżą fuu shock po prostu co tu pisać zgadzam się z tobą !brawo
      • hepi2 Re: XXI wiek 30.06.10, 21:04
        Lecz nie chcę się wracać do średniowiecza itp. , chcę żyć w XXI wieku , ale żyć
        spokojnie , a nie że idę i są rzucane do mnie teksty , które są nie przemyślane
        , póżniej widzę za rogiem osoby palące ...

trzeba na to wpłynąć .
        • hepi2 Re: XXI wiek 30.06.10, 21:04
          oczywiście osoby w moim wieku .
      • kicia377 Re: blondzia 30.06.10, 21:04
        blondzia, zgadzam się z tobą i założycielką tego wątka. smile
    • anne05 Re: XXI wiek 30.06.10, 21:11
      Właśnie takie jednostki rodzą sterotyp, że "dzisiejsze dziewczyny to ku..., puszczają się
      na każdym rogu, palą, ćpają i tak dalej". Oczywiście z chłopakami podobnie. Nie wszyscy
      tacy są, istnieją ludzie normalni, większość w mojej klasie jest ludzi normalnych, chociaż
      mam jedną kurwę i z czterech dresiarzy.
      To nie jest reguła - chociaż w większości tak, zgadzam się. Jeszcze dorzuciłabym do tego
      inną skrajność, czyli dzieci neo.
    • jonas_lover Nie jest tak tragicznie. 30.06.10, 21:13
      Dużo dziewczyn się puszcza, dużo osób pije alkohol, pali, nie ma szacunku dla starszych i
      do innych osób, tych, które tak nie robią, ale... istnieją także normalne osoby.
      Trzeba być optymistą i starać się zacząć naprawę świata od samego siebie.
      Już nie pamiętam, gdzie to było, ale utknęło mi to w pamięci. Ktoś pytał się jakiegoś
      księdza, co ma zrobić, żeby na świecie było mniej kłótni. A on mu odpowiedział:
      - Przestań tak głośno trzaskać drzwiami.
      No więc... po prostu nie trzeba do końca tak tego wszystkiego traktować, jakby to był
      koniec świata.
    • dusssia Re: XXI wiek 01.07.10, 11:49
      ciesze sie że tak dużo osób sie ze mną zgadza,
      jesli ktos jeszcze chce podzielić sie swoimi uwagami na ten temat to piszcie wink
      • lilii_95 Re: XXI wiek 01.07.10, 11:55
        trudno się z tobą nie zgodzić, wiesz dusssia?

mnie to przeraża. lans, pozerka na całego... czasem się tym naprawdę załamuję...
      • nevermind_ Re: XXI wiek 01.07.10, 12:03
        Dla mnie dziwne jest to, co napisałaś. Bo pamiętaj, skoro już tak ogólnie oceniasz całą tę
        dzisiejszą młodzież to trochę obiektywizmu należałoby zachować. To prawda, jest grupa
        nastolatków, która pije, pali, ale ja nie dostrzegam w tym jakiejś plagi. Wsadzasz do jednego
        worka wszystkich przez co mówisz że i Ja, i Ty jesteśmy zepsute, bo żyjemy w XXI wieku. Ja
        osobiście znam kilka osób które za młodu niszczą sobie życie. Ale ile mam koleżanek i kolegów
        którzy dobrze się uczą, odnoszą sukcesy czy nawet pomagają tym osobom z problemami. To
        dlaczego zwracasz uwagę tylko na jedną cząstkę nastolatków?
      • dusssia Re: XXI wiek 01.07.10, 12:05
        jeszcze nie wiem jak dla was ale mnie może nie martwi ale śmieszy to że tak dużo
        nastolatków buntuje się bo tak trzeba ,
        nie mają właściwie pojęcia przeciwko czemu się buntują,
        są obrażeni na cały świat za nic,
        zero argumentów dlaczego,
        np, 10 letni wyznawcy JP, co te dzieci o tym wiedzą ?sciana
    • monik4 Re: XXI wiek 01.07.10, 12:08
      nudzisz ;]
    • niejednoznaczna , 01.07.10, 12:10
      To dopiero początek XXI wieku, więc nie oceniajmy 'go' zbyt pochopnie. Fakt nastolatki
      wyglądają i zachowują się jak prostytutki. Co poradzić? Mam nadzieję, że to się zmieni.
      • charlotte__ Re: , 01.07.10, 12:19
        monik4 ona nie nudzi tylko próbuje
        pokazać nam prawdę.
    • kiskowa Re: XXI wiek 01.07.10, 12:23
      Zgadza się.
      Są trudne czasy. Garstka ludzi na poziomie. Nie wyobrażam sobie co będzie za 10 lat.
      Ludzie zatruwają sobie życie czym tylko się da. Papierosy, fast foody, alkohol...
      Masakra. Nie chcę tak żyć.
    • emma_vanessa Re: XXI wiek 01.07.10, 12:35
      Też uwarzam żę źle się dzieje w sumie już teraz jest nie dobrze a co bedzie jak ja bede
      dorosła bedzie gorzej czy lepiej ? dawniej tak nie było myśle dlatego ze wszyscy nie mieli
      tak dużo wszystkiego co teraz i bardzo szanowali to co mają była wtedy najważniejsza
      rodzina bo przecież tylko ona mogła nas wesprzeć w tamtych czasach . niedługo bede
      wchodzić w środowisko(gimnazjumsad ) gdzie mogę spotkac takich ludzi i nie wiem co zrobie
      na pewno nie bede sie z nimi zadawac. boje sie ze w przyszłości moze znowu wypuchnąć
      wojna bedzie trawała krótko gdyż jak sądze to bedzie wojna nuklearna i wszyscy sie
      powysadzamy
    • black_lena Re: XXI wiek 01.07.10, 12:35
      nie wiem dokąd zmierza, ale współczuję przyszłym pokoleniom...
    • silllver Re: XXI wiek 01.07.10, 14:26
      Nie wszystkie nastolatki są takie.
    • karina545 Re: XXI wiek 01.07.10, 20:37
      Masz rację, ale myślę, że za kilka lat będzie jeszcze gorzej niż jest teraz.
    • kcjb Re: XXI wiek 01.07.10, 20:46
      Niestety trzeba się z tym chyba pogodzić
    • hatebieberxd Nie wszyscy tacy są ;) 01.07.10, 20:49
      Na szczęście istnieją ludzie, którzy mogą zmienić ten świat na lepsze. Niby wkoło libacje, ale
      jednak znam ludzi, dla których w życiu liczy się coś więcej niż głupie zabawy, które mogą
      zrujnować życie.
    • little . 01.07.10, 21:02
      Szczerze mówiąc chciałabym czasem cofnąć się do innej epoki. Do czasów, gdy
      spotkania z ukochanym mężczyzną były czymś niepowtarzalnym. Gdy pocałunek nie
      był czymś normalnym, a wyjątkowym.
      Naprawdę czasem rozmyślam, jakby to było...
      Żyjmy jednak tu i teraz. Alkohol, narkotyki czy prostytucja zawsze istniały. Mam
      wrażenie, że w XXI wieku nie z tym mamy WSZYSCY problem, a mianowicie z
      szacunkiem do drugiej osoby, bądź (jak w przypadku niektórych) do samych siebie.
      Nie ma co mimo wszystko narzekać. W obecnych czasach mamy tyle rzeczy, których
      nie było wcześniej, ze głowa mała. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka