Dodaj do ulubionych

W obronie Zmierzchu

01.07.10, 09:50
Na filmwebie natknęłam się na ciekawy art dotyczący "Zmierzchu".
Podaje link:
link

W pełnie się z nim zgadzam. Zwłaszcza z poniższym cytatem.
"Bohaterowie "Zmierzchu" nie ganiają ze sztucznie przylepionym uśmiechem, ale
zachowują cały czas poważne oblicze."

Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • olciaaa03 Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:00
      Też się zgadzam; p
      • michelle_ Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:09
        szczerze mówiąc jeszcze tego nie przeczytałam - ale zaraz to zrobię. jak na razie powiem
        tak: zaćmienie jest mega nudne. twórcą w głowie widniała tylko kasa i kasa. nie wyszło im.
        dla większości połowa filmu jest nudna a połowa śmieszna. dla mnie cały film jest nudny.
        aż szkoda patrzeć, zwłaszcza że jak na film z takim budżetem mogli zrobić coś dobrego. a
        oni się po prostu ośmieszyli.

że już nie wspomnę o tym, iż moim zdaniem saga zmierzchu (film) to totalna klapa.
        sztuczna gra aktorów (zwłaszcza k. stewart), badziewnie nakręcony film etc.
      • eileen... Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:09
        Hmm... Nie czytałam Zmierzchu więc nie będę się wypowiadać. Powiem tylko że
        próbowałam. 2 rozdziały się przemęczyłam, ale to była najnudniejsza książka jaką
        czytałam ;O Ja ogólnie jestem bardzo wymagająca co do książek. Jeśli nie są pisane ,,dla
        mnie" ( chodzi mi o styl jaki lubię wink ) to nawet wspaniała historia będzie nudna -,- Choć po
        tematyce Zmierzchu mam wątpliwości czy gdybym przeczytała do końca, pomyślałabym
        choć chwile o zaczęciu kolejnej.

Haha ale ten zmierzch mi się podoba big_grin
        nonsensopedia.wikia.com/wiki/Zmierzch_(powie%C5%9B%C4%87)
        • justynamatula Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 18:35
          zgadzam się
      • petka Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 22:41
        Również się zgadzam. Ludzie po prostu nie potrafią zrozumiec, że to się
        młodzieży podoba. Jestem jednak zdziwiona, że napisał ten artykuł mężczyzna,
        który ma ponad 40 lat. smile
        • joanka Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 00:59
          What??? Jakie 40 lat? Rok urodzenia 1985 dla mnie to 25 lat
      • sims Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 09:17
        I ja też się zgadzam ; )
    • anne05 Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:03
      I książka, i film, bardzo mi się podobały. Jednakże to, jak Zmierzch stawał się powoli
      jednym z przereklamowanych produkcji, bardzo mnie do niego zniechęciło - głownie przez
      świadomość psychofanek i słitaśnych dziewczynek. Lubię Zmierzch i nie przestanę go lubić,
      ale naprawdę zniechęca mnie ten szał wokół niego.

A co do aktorów, to grają w porządku, ale Kristen mogłaby wreszcie zamknąć te usta. indifferent
      • zwierzunio97 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 06:20
        Tyle że Kristen taka ma być!
        Bella się zachowywała, a Kristen ma się upodobnić do Belli!
    • anastazja_ Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:04
      hmm... nie chce mi się tego czytać wink ale to jest głupie, że oni tak się tego
      czepiają bo są o wiele gorsze filmy! Chociaż ja uważam, że ze świetnej książki
      zrobili lekką... komercję. No bo tak: pamiętniki z cytatami Zmierzchu, trampki,
      Pepsi! Co jeszcze?! Papier toaletowy?! Uwielbiam Zmierzch i całą sagę, ale to co
      zrobili z tą książką mnie lekko przeraża...
    • light Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:06
      Artykuł nie jest w żadnym stopniu obiektywny. Pani zakochana w Zmierzchu (czy
      też pan [?]), zapomniała dodać, iż jest to fabuła słabych lotów, nużąca i przede
      wszystkim cholernie przesłodzona.
      Wampir nigdy nie powinien być przedstawiony w taki sposób, jak Edward. Hasający
      po lasach i atakujący jelenie, czy co tam jeszcze...
      Czy Meyer dobrze zrobiła przełamując stereotyp i zmieniając charakter "bestii"(w
      tym przypadku akurat "istoty" pozbawionej wszelkich zachowań prawdziwego
      wampira)? Moim zdaniem nie powinna tego robić.
      Czekamy na zakochanych w sobie zombie.
      Ale to tylko i wyłącznie moja opinia.
    • julka_18 tak. 01.07.10, 10:10
    • mervelous Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:29
      Oczywiscie ze tak!
    • elen Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:29
      tak, też czytałam ten artykuł.
      no umówmy się, ta cała saga nie jest jakimś dziełem nie wiadomo jak wysokich
      lotów i z jakimś wielkim przesłaniem, no bo nie jest i każdy o tym wie. jednak
      powiem szczerze, że o tyle o ile różni bohaterów sagi od bohaterów Disneya ten
      amełykańsky uśmiech, a konkretnie jego brak, ja wybiorę sagę. do tego
      "Zaćmienie" jest naprawdę świetne, lepsze od dwóch poprzednich, także wielkie
      ukłony dla Davida Slade'a .
    • idiotka_ Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 10:33
      ja współczuję aktorom ze zmierzchu. wszyscy ich kochają i uwielbiają, ale ludzie nie wiedzą, że
      niektórzy mogą tego nie lubić. nie dziwię się że kristen napieprza na paparazzi bo ja też bym
      tak robiła. to chore co ci ludzie mogą robić. trzeba mieć mocne nerwy do takiego czegoś, ale
      przynajmniej dzięki temu mają sporo kasy, chociaż to nie jest w życiu najważniejsze. jest
      potrzebne, ale nie najważniejsze.
      • alicesz Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 12:26
        Jedno jest dla mnie pewne! Meyer zniszczyła wizerunek wampira na dobre...
        Wyrządziła ogromną krzywdę literaturze fantastyki!
        idiotka_ a czego aktorzy mają się spodziewać po sławie??? Kristen jest złą
        aktorką jeśli sobie z tym nie radzi i powinna zrezygnować z tego zawodu!
        • kiskowa Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 18:36
    • katsuumi_17 Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 20:23
      Ludzie mają prawo mieć różną opinię, zwłaszcza, jeśli są to rzeczoznawcy.
      • olciaaa03 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 09:36
        katsuumi_17 napisał(a):

> Ludzie mają prawo mieć różną opinię, zwłaszcza, jeśli są to rzeczoznawcy.

Zgadzam się, ja osobiście bardzo lubie Zmierzch i pozostałe części sagi
    • coldprincess Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 20:33
      Tłajlajt, tłajlajt ... ble ble ble ; )
      • twilight_6 zgadzam się. 01.07.10, 20:49
    • coldprincess Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 21:25
      To nawet nie jest książka o wampirach !
      wampiry nie są... takie jak ci cali Cullenowie. Wampiry to mroczne, przerażające
      stworzenia, które mogą w każdej chwili, bez wahania zabić.
      To dlatego polubiłam serial pamiętniki wampirów i Damona ! To jest przykład
      bezlitosnego wampira. Mam nadzieje, że nie zmienią go w Edzia lub Stefana. Tego
      bym nie zniosła !
      • karola645 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 08:49
        @coldpriness

Każdy może mieć własne wyobrażenie o wampirach.
        Nie mówię że nie lubię pamiętników bo są świetne ale toleruję te Zmierzchowe
        wampiry. Też są fajne. Dla jednych te z Pamiętników mogaą być idiotyczny czy
        głupie bo krwawią i mają "dziwny proces " przemiany
        Ale drudzy mogą je wielbić.
        I to tyle.
        Ja kocham i to i to z tą różnicą że Zmierzch ciut mocniej <3

O i muszę przyznać że Bryce dobrze zagrała Victorię w zaćmieniu chociaż byłam
        przeciwna tej zamianie ; ]
        • coldprincess @karola645 02.07.10, 17:02
          Ja po prostu uważam, że Meyer zmieniła na bardzo długo wyobrażenie ludzi o
          wampirach.
          Prawdziwe wampiry nie błyszczą w słońcu. Uważam, ze to żałosne. Nie żywią się
          zwierzęcą krwią. To też niestrawne.
          Ale każdy może mieć własne zdanie. .
    • little powiem to tak... 01.07.10, 21:56
      Całą sagę przeczytałam, gdy nikt w szkole w ogóle nie wiedział, ze istnieje taka
      książka jak "Zmierzch". Dopiero gdy zaczęło w internecie pojawiać się wiele
      artykułów na temat kręcenia filmu, zaczęło się robić coraz to więcej czytelników.
      Był okres, że byłam wręcz zakochana w tych książkach. Ciągle tylko "Edward
      to, Edward tamto, Alice jeszcze to..."
      .
      Po premierze "Zmierzchu" - niesamowite uczucie, mimo iż z filmu byłam średnio
      zadowolona. Cieszyło mnie jednak, ze będę mogła oglądając ekranizację moich
      wspaniałych książek na wielkim ekranie.

Potem jednak się zraziłam przez tzw. "fanów" oraz promocję... Filmy nie są
      arcydziełami, książki również, lecz pobudzają wyobraźnię. Niesamowicie zżyłam
      się z bohaterami, lecz to, co przedstawiają nam w filmie to żenada.

Moim zdaniem, jeżeli nie czytało się sagi, nie ma po co brać się za film. Nie ma
      wtedy szans, by móc wczuć się w ten klimat, którego film w żaden sposób nie
      odzwierciedla. ;]
    • misha_ Re: W obronie Zmierzchu 01.07.10, 22:05
      ja nie jestem wielką fanką Zmierzchu xD
      ale filmy i ksiązki są naprawdę dobre ; )
    • heyyeah edward po prostu jest emo. 01.07.10, 22:22
      • petka Re: edward po prostu jest emo. 01.07.10, 22:47
        Na początku fali Zmierzchu było dużo fanów, a teraz? coraz więcej osób zaczyna
        to nie lubic, poprzez promocję, lub sama uznała, że to nie jest jakieś
        arcydzieło. Ja osobiście lubię te książki, choc nie uważam je za jakieś
        fenomenalne, ale ja wytrwam do końca, za bardzo jestem z bohaterami zżyta.
    • kamila_1355 Miłość-to ona przyciąga ludzi przed ekran. ;d 01.07.10, 22:26
      Wy nie lubicie Zmierzchu za fabułę,za grę aktorską osób występujących w tym filmie.
      Waszą pasją nie są wampiry. Lubicie,bo kochacie to zbyt mocne słowo w tym przypadku,
      za to,że przewija się tam wątek miłości. Miłości,która od lat pasjonuje widzów. Zakazane i
      nieakceptowane uczucie wampira i ludzkiej dziewczyny sprawia,że chcecie to oglądać,bo
      cały czas zaprząta Wami myśl: 'Co z nimi będzie?' Dlatego czekacie na kolejne
      części 'Zmierzchu'. Ale 'Zmierzch' to nie tylko miłość. To także aktorzy. Szczególnie
      imponuje Wam Edward. Ideał mężczyzny:męski,pewny siebie a zarazem
      nieśmiały,wrażliwy, który gotów jest poświęcić się dla miłości. I to też jest taką maszyną
      napędową tego filmu. smile
    • iga18 EEE... Czytać mi sie nie chce 02.07.10, 07:02
      sciana
    • gwiazdka_14 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 08:02
      Nie przepadam za nimi. uncertain
    • littlebx33 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 08:32
      Tak , to prawda . W zupełności . wink
      • karola645 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 08:45
        Popieram
        Oni nie latają cały czas ze sztucznymi emocjami i uśmieszkami jak jakaś Hannah
        Montana i inne Disneyowskie gwiazdeczki ; /
        Dobrze grają. Chociaż racja jest. Film bez przeczytania książki tak nie wciąga.
        Można nie zrozumieć o co dokładnie chodzi no bo wiadomo jest różnica między tym
        co pokazane na ekranie a uczuciami Belli opisanymi bardzo fajnie przez Stephanie
        Meyer

I <3 Twilight
        • durex_ zmierzch i edzio to syff 02.07.10, 08:57
        • hepsio Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 09:12
          prawda ; ) brawo za znalezienie artykułu.
    • hektor18 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 09:16
      zdecydowanie się z tym zgadzam smile
    • cukiereczek. Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 09:18
      W większości mogę się zgodzić z tym artykułem.
    • thuskawka -.- 02.07.10, 09:22
      nie lubię zmierzchu, nie będę czytać. i bez tego uważam, że film jest kiepski,
      ale to tylko moje zdanie.
      zaćmienie też podobno było nie zbyt fajnie.
    • nad Zgadzam się ! 02.07.10, 09:36
      kiss
    • koralowa . 02.07.10, 09:43
      W pełni się z tym zgadzam.Najgorsze są zakompleksione nastolatki, które tylko
      potrafią krytykować nie znając się wcale na grze aktorskiej.Wszystko w filmach
      dotąd jest takie dopracowane i dopięte na ostatni guzik.Ja naprawdę podziwiam tą
      grę aktorską tych młodych ludzi.
    • natisia4 Re: W obronie Zmierzchu 02.07.10, 10:06
      Zgadzam sie w zupełności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka