plotkaraxdd Re: Kotkowy kącik porad 07.11.10, 17:28 Z moim Chłopakiem chcielibyśmy rozpocząć współżycie, tyle że strasznie boimy się wpadki. Co by było najlepszym zabezpieczeniem? Od razu mówię, iż do lekarza nie pójdę ponieważ mama by mnie zamordowała gdyby się dowiedziała. Więc proszę o pomoc, w kwestii zabezpieczenia... Pozdrawiam Mag.^ Odpowiedz Link Zgłoś
limetka On zmienił się nie do poznania ! 07.11.10, 20:51 Drogi kotku ! Jestem załamana... Piszę do Ciebie jako iż jesteś moją ostatnią deską ratunku! No więc zacznę od początku... Poznałam pewnego chłopaka. Jest a raczej był wręcz idealny. W zeszły piątek zapytał się czy chce z nim chodzić. Było to spełnienie moich marzeń, więc od razu się zgodziłam. Był jak moja druga połówka, mogłam z nim porozmawiać o wszystkim(znamy się już ponad dwa miesiące). Przytulał mnie całował z taką delikatnością, wyznawał mi miłość z taką pasją !! Przedstawił mnie nawet swojemu przyjacielowi, i rodzinie. Odprowadzał mnie do domu każdego dnia po szkole, a gdy nie mogliśmy się spotkać bez przerwy pisaliśmy smsy. Nigdy nie było mi tak dobrze z chłopakiem ( byłam już w wielu związkach) , chyba pierwszy raz w życiu tak prawdziwie się zakochałam. I wydawało mi się, że on czuł do mnie to samo, zresztą przecież nie raz mi to wyznawał ! Było cudownie, myślałam, że te chwile szczęścia nigdy się nie skończą. Niestety, myliłam się. Już we wtorek zaczęło się coś psuć, nie odpisywał na moje smsy, w szkole jakby mnie nie zauważał. Myślałam, że może ma zły humor. A może to ja coś źle zrobiłam, powiedziałam (?) Miałam nadzieję, że mu to przejdzie. W czwartek jak zawsze przyszedł po mnie przed szkołą (wymusiłam to wręcz na nim, bo chyba nie miał zamiaru tego dnia po mnie przychodzić). Postanowiłam poczekać, aż to on pierwszy mnie pocałuje, niestety tego nie zrobił. W szkole znowu się do mnie nie odzywał, nie pisał ŻADNYCH smsów. Zrozpaczona nie wiedziałam co mam robić. Napisałam więc do niego czy chce nadal ze mną być. Ku mojemu zaskoczeniu odpisał, że nie wie... To było najgorsze co mógł odpowiedzieć! W piątek ciągle płakałam, a on nawet do mnie nie napisał. Postanowiłam go zaczepić w szkole i zapytać się go czy jesteśmy nadal razem. Gdy to zrobiłam, zapytał się czemu niby nie mielibyśmy być ? Poczułam się lepiej, ale gdy zapytałam się czemu nie odpisywał, odpowiedział, że nie ma kasy na koncie. Było by to coś normalnego gdyby nie to, że na moje późniejsze smsy odpowiadał. Jako iż miał o dwie lekcje więcej niż ja postanowiłam po niego przyjść. Bardzo za nim tęskniłam. Widząc jego reakcję byłam zszokowana. Wcale nie chciał się ze mną widzieć! Gdy się do niego przytuliłam momentalnie się odsuwał. Kazał mi wracać do domu. Tak więc zrobiłam. Wieczorem w smsie napisałam mu, że go kocham. Unikając odpowiedzi zapytał się co robię. Zrozumiałam, że jego uczucie wygasło ... zaledwie po tygodniu ! I wszystko było by jasne gdyby nie to, że wieczorem napisał mi, że kocha mnie najmocniej na świecie,że jestem dla niego bardzo ważna, i że nie potrafi docenić tak wielkiego szczęścia jakim jestem ja. Coś było nie tak. Oczywiście byłam szczęśliwa, że mi to wyznał. Tylko co to miało wszystko znaczyć ?! Miałam nadzieję, że wszystko będzie jak dawniej. Ale nie jest. Przez cały weekend do mnie nie napisał. Ani jednego smsa! Nie mówiąc już o tym, żeby mnie odwiedził. Martwiła bym się o niego gdyby nie fakt, że co jakiś czas jest dostępny na facebooku, czy nk. Kotku ja naprawdę nie wiem co mam robić, wydaje mi się, że on ma jakiś problem , tylko nie chce mi się do niego przyznać. Strasznie go kocham i naprawdę nie chce go stracić. PROSZĘ DORADŹ MI COŚ! Limetka PS. Nie dawno napisał mi też, że nie chce mu się już żyć, boje się o niego. ! (Przepraszam, że się tak rozpisałam.) Odpowiedz Link Zgłoś
amelahar Re: Kotkowy kącik porad 08.11.10, 19:17 drogi kotku jak powiedzieć chłopakowi że mi się podoba skoro mam 8lat i on ma 8lat jestem zamłoda na zwięzek czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana22 Re: Kotkowy kącik porad 09.11.10, 17:11 Kotku, Pomocy!!! Mam wielki problem. Moim rodzicom wymarzył się wielki dom. I wybudowali taki, razem z dużym ogrodem. Jest za miastem, a wiec cisza, spokój... mogłyby się wydawać że to bajka, ale to nieprawda. Chodzę do szkoły z klasą dwujęzyczną więc rodzice każdego dnia przywożą i odwożą mnie do niej (przyjazd trwa ok. 30 min /) Wszędzie mamy daleko. W dodatku z wielkiego ogrodu nie za bardzo korzystamy (nie mamy czasu) duży dom jest takze ciężki w utrzymaniu, ze względów pieniędzy a także ciągłego sprzątania. Nie mam w swojej okolicy także nikogo znajomego. Dlatego moi rodzice bardzo chcą sie przeprowadzić do centrum miasta. Na początku bardzo mi się to spodobało. Kupilibyśmy apartament w apartamentowcu, co ułatwiło by wszystkim nam życie. Jednak koło mnie mieszka ciocia i wujek a także mam psa, który po przeprowadzce musiałby zamieszkać z nimi. Boję się że stracę przez przeprowadzkę kontakt z nimi. Co robić?! Jestem w kropce! Raz chcę a raz nie chcę się przeprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
natalka1296 Re: Kotkowy kącik porad 10.11.10, 15:19 mam pewien problem który mnie nurtuje nie mogę ptrzestać o nim myśleć. Jest taki jeden chłopak w szkole który dowiedział się że podoba mi się i po pewnym czasie poprosił o numer telefonu i gadałam z nim wczoraj , pytał się czy moglibyśmy się spotkać ale i dzisiaj i jutro nie mam czasu ale chodzi o to także że trochę zapeszyłam ,strasznie mi jest głupio bo nigdy nie miałam chłopaka i obawiam się wszystkiego w dodatku muszę dodać że jestem cholernie nieśmiała i pewnie przez to mój problem. proszę pomórzcie Odpowiedz Link Zgłoś
zumaxdd Re: Kotkowy kącik porad 11.11.10, 11:22 Kotku ! ja wiem ,że tu się raczej z takimi problemami nie zwraca...ale głupio mi o tym rozmawiać z mamą a tym bardziej z koleżankami, z mamą dlatego ,że mnie zje ! a koleżanki zaraz to rozniosą. No ale do rzeczy, moje ''kochanie'' , stwierdziło ,że chce się ze mną przespać, a jesteśmy ze sobą niecałe trzy miesiące, w sobote będą trzy miesiące, tak prawde mówiąc sama tego też chcę....ale się boję !! wszystkiego ! tego ,że moge zostać mamą, czego wcale niechce, bo mam szkołe i jazde konną, a on też napewno niechce zostać tatą bo ma szkołe i swoje zajęcia jak moge mu wyperspadować albo to troche opóźnić ? Odpowiedz Link Zgłoś
sweetona Re: Kotkowy kącik porad 11.11.10, 14:12 pomocy ;cc mam pewnien problem. oglonie uwazam ze jestem ladna ale mam naprawde okropne zeby. nie dosc ze maja zoltawy kolor sa strasznie krzywe ;cc ortodonta mi powiedzial ze moj kolor jest taki naturalny i rozumiem to. ale chodzi mi o to ze zeby miec aparat musze miec usuniete 3 zeby. niestety nie jest mozliwe to bez narkozy. ;c moja mama niestety nie chce puscic mnie na narkoze do puki nie skoncze 18 lat. najbardziej mnie martwi to ze wszystkie moje kumpele mialy juz chlopaka tylko nie ja ;c mysle ze przez to nie znajde go ;cc co mam robic? Odpowiedz Link Zgłoś
olcia7 Re: Nauka 11.11.10, 20:13 W tym roku nie idzie mi za dobrze z anglika i matematyki boje się przyznać do tego rodzicom bo nie chce by było im przykro co mam robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha16 Re: Kotkowy kącik porad 11.11.10, 23:47 Cześć .od jakiegoś czasu podoba mi chłopak .Byłam z nim na wycieczce szkolnej .siedział za mną .Moja przyjaciółka się w nim bujała i do niego zagadywała i wgl .Ja z nim normalnie rozmawiałam.Nie zwracał na nią uwagi . Przychodziła do nas do pokoju <mojego i moich koleżanek > gadał z nami .Na drugi dzień wycieczki miałam bluzke w kratke i było mi trochce stanik widać . Od tej pory <pamięta mnie jako czerwony stanik .Pisze z nim na gg itp. Koleżanki mówią że na moją kupele nie zwracał uwagi tylko na mnie. Ale nie jestem pewna.Co mam zrobić. O czym pisać rozmawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
silverxdd Moje koleżanki 12.11.10, 15:40 Jestem w I klasie gimnazjum. Nie chodzę do rejonówki. Przeniosłam się do zupełnie innej szkoły, razem z moimi dwoma koleżankami, z którymi teraz chodzę do klasy. Przyjaźnię się z wieloma osobami, głównie nie z mojej klasy. Na przerwach, te stare koleżanki z podstawówki i ich nowe koleżanki, nie robią nic innego, tylko obgadują moje nowe koleżanki. Z tymi z podstawówki dalej się przyjaźnię, jednak nie czuję się komfortowo, gdy one obgadują moje przyjaciółki. Co mam zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka08 depresja 12.11.10, 16:37 Mam problem zrobiłam 2 testy na depresje w internecie i wszystkie wyszły pozytywnie i kazały mi udać się do specjalisty, a ja nie wiem jak powiedzieć to rodzicom. proszę pomóżcie. a to jest link na dowód www.cpp.info.pl/index.php?go=beckwynik&&pkt=42 Odpowiedz Link Zgłoś
paula28 Re: depresja 19.11.11, 21:03 Najpierw według mnie musisz sama się zastanowić czy jest ci to potrzebne ,bo to są tylko testy ,ale jeśli je robiłaś to oznacza ,że może masz jakiś problem. Najlepiej opisz mi swoją historię.(jeśli chcesz) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulaa15 Re: Kotkowy kącik porad 12.11.10, 17:25 Drogi Kotku Potrzebuje pomocy w sprawie ,która straszne mnie męczy.W szkole jest pewien chłopak o imieniu Dawid. Jest najprzystojniejszym chłopakiem w mojej szkole.Dlatego większość dziewcząt zakochała się w nim.Również ja.Niestety on nie zwraca na mnie uwagi ,choć próbuje mu uzmysłowić to że go kocham.Dałam mu wyraźne znaki i sądzę że on o tym wie.Co mam zrobić by chociaż został moim kolegą ,gdyż mam wrażenie że mnie nie cierpi. Kotku proszę o pomoc!! Odpowiedz Link Zgłoś
yukiami Re: Kotkowy kącik porad 12.11.10, 17:44 a więc: interesuję się fotografią,i bardzo chciałabym mieć jakiś aparat z firmy Nikon/Canon taka lustrzanka na początek..rozmawiałam o tym z rodzicami,ale nie chcą mi jakoś kupić..i chciałabym sobie sama taki zakupić,oczywiście z ich wiedzą. podsuncie jakieś propozycje jak mogłabym zarobić na taki aparat,który ok najtańszy kosztuje 2tys zł(bo taki mi na początek wystarczy). Odpowiedz Link Zgłoś
szukajmnie Re: Kotkowy kącik porad 12.11.10, 18:29 Drogi Kotku! Do mojej klasy chodzi pewna dziewczyna , która powinna być w 3 gim. (ja jestem w 1). Od początku roku do szkoły chodzi w kratke tzn. przyjdzie do szkoly raz na 2 tyg. a potem robi sobie "przerwe". Ostatnio zaczęła ostro pyskować do nauczycieli. Nieraz wychodzila z lekcji trzaskając drzwiami. Przez to, co tydzień, na godz. wych. jest kazanie pt. "jak my się zachowujemy". Ale jakie 'my'? To ona robi co jej się podoba , a my za to obrywamy... Nasza klasa jest zgrana, więc postanowiliśmy na początku, jej pomóc. Ale za , każdym razem , gdy ktoś próbował nawiązać z nią jakikolwiek kontakt , ona wychodziła z tekstem "co, strzelić ci"? Potem , zaczęliśmy ją ignorować, co tylko pogorszyło sprawę. Była również rozmowa z wychowawcą. I nic. Ona pochodzi z ubogiej rodziny, nie wiemy czy ma ojca, jej matka , pije. Rozumiem, może ma problemy, ale kto ich nie ma? Nie oznacza to,że musi się na nas wyżwać. Jedyne co nam jeszcze przychodzi do głowy to psycholog szkolny. Lecz szczerze wątpimy w to, że się zgodzi na spotkanie. Co mamy robić? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Kotkowy kącik porad 13.11.10, 20:27 A więc kotku ! Piszę tu pierwszy raz [ ? ] chyba tak, ale mniejsza o to . Poszłam w czwartek do fryzjera. Obciał mi włosy, własnie i w tym problem. Były one ładne, długie itd. A teraz są troszkę poniżej ramion. Niby mam mówi mi, że tak mi ładnie . . . ale ja chciałabym mieć znowu swoje piekne, długie włosy. Ostatnio musiałam czekać na to rok, bo fryzjer tez mnie tak oszpeci. Ale co mogę zrobić, by one szybciej rosły ? Czy takie sposoby, jak : żółtko na głowe, podcinanie ich , mycie włosów bardzo często sprawdzają się ? Sprawdzałam w Internecie. Niektórzy piszą, ze tak, inni, że nie. Co moge zrobić, by szybciej mi one urosły ? < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
monika19990104 Re: Kotkowy kącik porad 14.11.10, 17:56 Jest pewien chłopak mojej klasie zakochałam się w nim. Ma on jeszcze 2 przyjaciół. Troche ich lubie. Ja miałam przyjaciółkę choć nie wiem czy mogę ją tak nazwać nieraz mi pomagał jak mi ktoś dokuczał ale nieraz sama mi dokuczałai namawiała jeszcze jednego chłopaka żeby mi dokuczał najbardziej pod koniec naszej niby przyjaźni bo potem się do niej nie odzywałam i próbowałam się z tym chłopakiem kumplować na początku było wspaniale super się bawiliśmy ale potem ona wkroczył i zrobiło się nie miło. On zaczął interesować się ją a ja zostałam sama bez żadnych przyjaciół to dobrze że moja klasa jest fajna i to tak jak oni wszyscy byli moimi przyjaciółmi tylko takimi dalszymi. Wtedy ten chłopak zaczoł się niom tak interesować że nawet opuścił własnych kolegów nastąpiła kłótnia międzytym chłopakiem a przyjaciółmi. Teraz jest w miarę dobrze choć bardziej zwraca uwagę na nią a nie na mnie. Jak siędzę koło niego a on koło swojego przyjaciela to odwraca się do niego i rozmawiają o grze w którą ja też gram. A jak ona koło niego siedzi to z nią rozmawia jest dla mnie miły i chyba mnie się wstydzi jak nikogo innego po prostu traktuje mnie jakoś inaczej ja na początku też się jego wstydziłam ale teraz próbuje nie. Co mam zrobić by on mnie polubił i żebyśmy byli przyjaciółmi ? Odpowiedz Link Zgłoś
aishiteru Re: Kotkowy kącik porad 15.11.10, 17:47 Drogi Kotku!! Podejrzewam, że mój ojciec może mieć kogoś innego oprócz mamy. Wiem, że rozmawia na Gadu-Gadu z pewną kobietą. Miał na telefonie smsy od niej. Treści wiadomości ? Że tęskni, że myśli o nim. Że chciałaby go przytulić. Zawsze, kiedy ktoś podejdzie do niego, kiedy siedzi przy komputerze, pospiesznie wyłącza okno rozmowy na GG. Wiem, że gada z nią... Kiedyś, kiedy siedziałam na jego komputerze, przypadkowo (!) znalazłam pewne zdjęcia. Zdjęcia jego... Nie dokończę, chyba nietrudno się domyśleć. A jeśli je jej wysyła? Nie wiem, czy to jest znajomość jedynie internetowa, czy może znają się w realu. Boję się, Kotku. Moja mama o niczym nie wie. Ja sama wiem naprawdę niewiele. Tylko tyle, co napisałam. Jeśli bym jej powiedziała i to okazałaby się prawda, że ma kochankę, co byłoby dalej ?! Moja przyjaciółka twierdzi, że powinnam powiedzieć mamie, że będzie gorzej, jeśli jej nie poinformuję. Ale ja nie jestem pewna... Jeśli to byłaby prawda i wzięliby rozwód, to byłoby straszne. Ja za dwa i pół roku będę dorosła, będę mogła się wyprowadzić, nie będę już pod opieką rodziców. Ale co byłoby z moim rodzeństwem? Mam brata i dwie siostry, najmłodsza ma 10 lat. Czy mogę im to zrobić? Mój tata dziś długo nie wraca do domu. Nie odbiera telefonów, chociaż dzwoniłam z 5 razy, a zaraz będę próbować znowu. Czy jest z nią, czy może po prostu pojechał do hipermarketu, albo gdzieś coś załatwić? Kotku, BŁAGAM, pomóż. Ja już naprawdę nie wiem co robić. Boję się, że to może być koniec, że moja rodzina się rozpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina0543 Re: Kotkowy kącik porad 15.11.10, 20:38 Jak usunąć konto na kotku? Czy się w ogóle da to zrobić ??? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_s Re: Kotkowy kącik porad 16.11.10, 14:58 Drogi Kotku! Mój problem jest następujący. Mam takiego kolegę. Często się z nim kłócę, ale ostatnio te nasze kłótnie nie wyglądają jak kłótnie. Czuję, że nie jestem mu obojętna bo przyłapuję go na tym, że się na mnie patrzy. On też nie jest mi obojętny. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
panipaulina2011 Re: Kotkowy kącik porad 16.11.10, 21:35 Co kupić chłopakowi (13 lat) na mikołajki szkolne??? wylosowałam pewnego chłopaka i nie mam pojęcia co mu kupić... proszę pomóżcie mi .... Można wydać tylko 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 Pomóżcie :// 17.11.10, 15:47 otóż mam w szkole nauczycielkę która się na mnie uwzięła. na każdej lekcji zwraca mi uwagę za to że niby mam mocny makijaż a przestałam się malować kredką. tylko lekko tuszuję rzęsy (bo muszę , mam bardzo jasne a do tego ciemne włosy).z tym bym się jeszcze jakoś pogodziła ale ona zaniża mi oceny na kartkówkach ! a jak stoję przy tablicy nigdy mi nie pomoże . Do tego psuje mi opinię pośród nauczycieli. mówi wszystkim że jestem trudna w wychowaniu , pyskuję i jej nie słucham. po powrocie ze szkoły wiedząc że następnego dnia mam z nią lekcje cały dzień chodzę poddenerwowana i nie mogę zasnąć . mam ją ignorować czy jak bo już sama nie wiem !z makijażu na pewno nie zrezygnuję a nie mam tak mocnej tapety jak inne dziewczyny w szkole. Ale ona zwraca uwagę jedynie mnie !! pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
paulla14 Re: Kotkowy kącik porad 17.11.10, 15:58 Witam ;] mam problem z włosami. Kiedyś cały czas prostowałam włosy bo nikt nie umiał mi przetłumaczyć ,że ładne mam swoje naturalne, kręcone. Teraz nie prostuję włosów od pół roku ale są zniszczone, szorstkie,matowe i trochę cieńsze. Włosy mam za ramiona i nie chcę ich podcinać ponieważ zapuszczam. Co mogę zrobić by były ładne, mocne,grube i lśniące? czyli co zrobić by nie były zniszczone tylko takie jak dawniej. Czy w ogóle istnieje taka możliwość? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beeti95 Re: Kotkowy kącik porad 18.11.10, 00:05 Drogi kotku: Mam problem z wypadaniem włosów. Nie wiem co robić, używam jakiejś odżywki, biorę tabletki i nic nie pomaga. Czy to, że jem przez ostatnie miesiące mało mięsa mogło jakoś zaszkodzić moim włosom i co mogę zrobić żeby przestały mi one wypadać? Odpowiedz Link Zgłoś
ewatyp1 Dziewczyny 13-15 lat 18.11.10, 14:44 Dziewczyny w wieku 13-15 lat! Poświęćcie mi proszę 5 min na wypełnienie ankiety o Waszych ulubionych stronach www. Dzięki temu łatwiej nam będzie jako firmie informować Was o ciekawych rzeczach! Z góry dziękuję!! link do badania: www.ebadania.pl/604446dd92545447 Odpowiedz Link Zgłoś
minia1997@amorki.pl Re: Kotkowy kącik porad 18.11.10, 16:37 Ostatnio moja koleżanka dowiedziała się , że jest w ciąży , jesteśmy w 2 klasie gimnazjum . Cały czas się tym zamartwia . Jak mogę jej pomóc ? Odpowiedz Link Zgłoś
emilia710 Re: Kotkowy kącik porad 18.11.10, 17:54 czesc jestem tutaj nowa chcialabym was zapytac jak bylo u was z ministudniowka-balem gimnazjalnym ja mam w tym roku i nie wiem czy pojsc, myslicie ze warto? nie jestem raczej w zgranej klasie niestety napiszcie co o tym myslicie z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
anulka__3 Re: Kotkowy kącik porad 19.11.10, 17:26 Heej! za tydzień mamy szkolną dyskotekę i nie mam pojęcia w co się ubrać..... ;/ może macie jakieś pomysły. Pomóżcie.... Pozdro ) Odpowiedz Link Zgłoś
jb...xddd Re: Kotkowy kącik porad 19.11.10, 19:53 Kotku, mam pewien problem. Otóż.. jestem chora na głowę Tzn. mam jakąś nerwicę napięć , tzn. bardzo boję się raka, ponieważ moja mama na niego umarła i przez to właśnie to mam. Ale problem w tym, że nie mogę sobie poradzić ;c nikt mnie nie chce słuchać, kiedy proszę siostrę o pomoc, ta zawsze odpowiada "Wymyślasz", a to mi nie pomaga. Wszyscy na mnie krzyczą, nawet lekarka u której byłam, że wymyślam i że jestem pewnie lekomanką. A ja naprawdę codziennie zalewam się w łzach, myśląc czy w ogóle jestem zdrowa, czy zasługuję na szczęście . Ostatnio muszę odwoływać spotkania z koleżankami bo się słabo czuję i kręci mi się w głowie. Co mam robić? Do psychologa się boję, że mnie nie zrozumie, nie będę mogła się otworzyć przed nim, a ja po pprostu chcę żyć normalnie, to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś