Dodaj do ulubionych

Kotkowy kącik porad

• likepoison Re: Kotkowy kącik porad 19.11.10, 21:47
      Kotku, chciałabym wiedzieć, jakie są trendy na jesień i zimę 2010. Nie wiem, co jest teraz modne...Jakie ciuchy się nosi. I czy rurki w dalszym ciągu są modne? Proszę o pomoc.
    • malenkaania Re: Kotkowy kącik porad 20.11.10, 16:15
      Olga słuchaj ... Miałam chłopak ,był taki jak chciałam i wgl .. Ale zaczeło się wszystko psuc wiec z nim zerwałam ... Myślałam że jednak on zacznie się bardziej starac zmnienni się i wgl .. Bo to głównie przez jego zachowanie zerwałam ... A on nic nawet nic nie napisał typu dlaczego >>?? ,czemu >?? itp .. Alle po 2 dniach uświadomiłam sb że popełniłam błąd bo go dalej kocham ... ale on mnie już nie kocha ... napisał mi to jak się zapytałam czy jeszcze mnie kocha... i nie wiem co mam teraz zrobic ... on nie chce ze mną gadc i wgl ... ratunku !!!!sadsadsadsad
    • pacia.kc Kłótnia z kolegą. Pomocy.!!! 21.11.10, 09:13
      Drogi Kotku

Trzy miesiące temu pokuciłam się z kolegą. Przepraszałam go,ale on mnie nie słuchał. Jest z innego miasta. Poznałam go na koloni. Obraził się o to,że z nim zerwałam. Ale dopiero po miesiącu zerwania się obraził. Co mam zrobić,aby mi wybaczył ? Znowu przeprosić, ale bym wyszła na natrentną dziewczynę. Co mam robić ? Bardzo go lubię. Pomocy.!!! Czekam na odpowiedz.
    • paula008xd Re: Kotkowy kącik porad 21.11.10, 10:01
      W to lato ... oni się cały czas kłócili0 moi rodzice, nie wiem za co bo sama nie chciałam wiedzieć. Było okropnie.. Codziennie płakałam . Ale się polepszyło i było jak dawniej ... tylko że oni znów zaczynają. Dziś idę do ich pokoju a oni śpią na dwóch strona łóżka ... Płakałam ... nie wiem co robić ... Jak będzie tak jak w lato ja nie wytrzymam psychicznie ... Nie mam nikogo komu mogę się zwierzyć ... Błagam .
      • megi1013 Re: Kotkowy kącik porad 21.11.10, 15:32
        Hej sad mam problem... w mojej klasie jest jeden chłopka ale nie chodzi o to że sie w nim zabujam czy coś wręcz odwrotnie... on jest wredny i wgl... przyczepił sie do mnie zaczepia mnie, mówi " *** kochanie itp." i to wszystko na pokaz a mnie to już wkurza jeszcze tym bardziej że jak on coś o mnie powie to wszyscy sie ze mnie śmieją i wgl .... ostatnio na lekcji na której siedze sama zapytal sie czy moze ze mną usiąść , ja powiedziałam że nie ale on i tak sie przysiadł i robił jakieś sceny... wyrywał mi książke itp. mam juz tego dość ... co robić? pomóżcie!!sad
        • mala661 Re: Kotkowy kącik porad 21.11.10, 19:30
          Hmm.. Nie wiem od czego zacząć.. No więc może od początku. Mój tato od jakiegoś czasu pije, w ogóle nigdy nie dało się z nim normalnie porozmawiać bo ma taki charakter, ale teraz jest jeszcze gorzej. Cały czas ma do nas o coś pretensje, o różne błahostki, np. że pilot nie leży na stole tylko koło telewizora, że skończyła się musztarda i nikt nie był łaskaw kupić itp. Najbardziej jednak czepia się i kłóci się z mamą.. Często widzę jak mama płacze i wtedy ja też zaczynam płakać. Ojciec wraca do domu coraz później, chociaż prace kończy o 17.. Jak wraca mówi tylko cześć i więcej sie do nas nie odzywa.. Np dzisiaj ma imieniny, przyjechał do nas dziadek, kupiliśmy szampana, lody, fajna atmosfera, czekaliśmy tylko na tate. No więc poszłam go zawołać żeby do na przyszedł, a on na to że nie ma ochoty usiąść z nami przy stole. Więc wróciłam do pokoju. Następnie ubrał się i wyszedł z domu bez słowa. Zrobiło mi się masakrycznie przykro. Nie wiem co mam robić, te sytuacje są straszne. Nie chcę żeby rodzice sie rozwiedli, co jest możliwe, bo ostatnio nawet w historii komputera przypadkiem widziałam stronę z wnioskami rozwodowymi.. Na dodatek mam młodszą siostrę, która jest niepełnosprawna i mama nie może iść do pracy, więc pracuje tylko tato, jak będzie rozwód to nie wiem co zrobię.. Błagam pomóż co mam zrobić, jak zachowywać się w takich sytuacjach, jak wesprzeć mamę ? Załamana. sad
        • kaamaa Re: Kotkowy kącik porad 05.12.10, 20:05
          Tak to jest , że chłopcy których nie lubimy zawsze muszą się do nas przyczepić sciana , wiedz że on cię tylko podrywa , nie robi nic innego . Wytłumacz mu sam na sam , lub zaproś go żebyście naprzykład po szkole poszli do parku lub w inne miejsce i pogadali . smile powiedz mu że nie życzysz sobie takich zachowań . Jeśli on nie zrozumie , to ty ośmiesz go przy całej szkole, powiedz np. przy klasie żeby się od ciebie odczepił bo choć on siew tobie buja , to ty w nim nie indifferent Czasami z kolegami jest trudno , i do kitu . Ale zawsze czegoś trzeba próbować aby rozwiązać łagodnie sytuację kiss
          • ewa98124 Re: Kotkowy kącik porad 15.12.10, 16:13
            Niezła radasmile
            Teraz mam problem oto on:
            To zacznę od tego, że jeden z moich najlepszych przyjaciół wyznał mi, że mnie kocha. Teraz jest taki problem, że ja jestem zakochana w chłopaku o rok starszym (1 gimnazjum) chodzimy do tej samej szkoły. Tutaj zaczyna się mój drugi problem, a polega on na tym, że jedna z moich koleżanek go podrywała, ale ,,trochę jej już to przeszło". Teraz dosłownie 12.12 kupiłam naszą gazetkę szkolną, a tam jako pierwsza plotka w dziale ,,plotki i ploteczki" pisało, że ten chłopak którego kocham ,,czerwieni się" na widok takiej Iwony z 2 gimnazjum. Zapomniałam dodać, że już czasami chłopaka z 1 zagaduję smile No i co robić!!!??? serce
        • collins Emetofobia. 12.12.10, 00:11
          Kochana Olgo. Jak widzisz mój problem dotyczy fobii, a mianowicie emetofobii. Emetofobia to nic innego jak strach przed wymiotowaniem i przebywaniem w pobliżu osób wymiotujących. Właśnie teraz siedzę skulona w łóżku, z laptopem na kolanach i próbuję się uspokoić, gdyż - jak co wieczór - ubzdurałam sobie, że będę wymiotować. Może zacznę od początku. Fobia zaczęła mi się gdy miałam zaledwie 5 lat. Od tamtego roku nie mogę przestać bać się wymiotów. Rozmowy z psychologiem w ogóle nic nie dały, a tylko pogorszyły całą sprawę. Potrafię nie jeść nic, byle tylko nie zwymiotować. Rok temu, przez moje zachowanie schudłam 6 kilogramów. Boję się, że to nie fobia, a choroba. Co mi radzisz? Co Ty byś zrobiła na moim miejscu?

Julka.
    • twilightfan01 Re: Kotkowy kącik porad 22.11.10, 17:08
      Kotku smile mam problem. Mam kilka koleżanek które są miłe, ale czasami zamieniają się we wredne, samolubne itp. Zaprzyjaźniłam się z chłopakiem z innej klasy, lecz w tym problem, że moje ,,koleżaneczki'' nastawiają Go przeciwko mnie sad a On mnie lubi i to nawet bardzo. nie wiem co mam zrobić sad przez dziewczyny, nasza dobra przyjaźń może się rozpaść crying Pomóż proszę kiss odpowiedź wyślij mi w wiadomości prywatnej big_grin pozdrawiam kiss
      • gwiazdkaa Re: Kotkowy kącik porad 25.11.10, 16:56
        Sprawa nie jest fajna ;/
        Życie nas uczy smutku jak i radosci wink
        Znalazłaś symapatnie na której ci zależy to dobrze.
        Twoje koleżanki nie potrafia zrozumiec ze mu na tobie zalezy.
        Ja na twoim miejscu powiedziała bym im cos moze dla tego ze jestem wygada nie boje sie niczego ale jesli ty jestes niesmiała powinnas sie przełamac dla tej osoby zeby jej nie straci wiem jak to jest miałam wrazenie ze moja kolezanka chce odbic mi mojego chłopaka powiedziałam jej to i sie odczepila.Ty powinnas zrobic dokładnie tak samo nie zwazaj na to co ci odpowie ale powiedz jej to prosto z mostu Dlaczego nastawiasz go przeciwko mnie ?
        ii jemu tez powiedz ze zaszła taka systuacja oon bedzie wtedy miał pewnosc ze mu ufasz i zobaczysz spodoba mu sie to wink

Nie pękaj działaj !!!!!!!!!!!!!!!
    • patuska2705 Re: Kotkowy kącik porad 22.11.10, 17:51
      ja z moim kolegą z klasy lubimy chodzić razem po szkole do domu, ale często moja najlepsza przyjaciółka chodzi z nami.
      i dzisiaj chciałam iść sama z nim do domu, ale ona już się z nim umówiła że pójdziemy w trójkę.
      no i powiedziałam jej że mamy prywatną sprawę do obgadania i ja się jej zapytałam czy się na nas obrazi a ona powiedziała że nie wie.
      i ja teraz nie wiem czy nasza przyjaźń poszła na marne czy ona tylko udaję taką... wredną.

P.S z góry dziękuję za pomoc smile
      • patuska2705 Re: Kotkowy kącik porad 22.11.10, 17:52
        odpowiedź wyślij w wiadomości prywatnej smile
    • patuska2705 powiedzieć siostrze ?? 22.11.10, 21:15

mam starszą siostrę i ona kiedyś mi powiedziała że jak będę w szkole mieć problemy to mogę jej powiedzieć bo ona już wie nieco więcej niż ja smile

ja się pokłóciłam z najlepszą przyjaciółką i ona mi powiedziała że nie wie czy jest obrażona.

no i ja nie wiem, powiedzieć siostrze czy może nie ??

kotku, błagam pomóż mi smile

pozdrawiam kwiatkiss
    • klaudzik.. Re: Kotkowy kącik porad 23.11.10, 17:13
      Hej !
      Na mikołajki wylosowałam dziewczynę i nie wiem co kupić .(13 lat)
      Kwota to 25zł. Chciałabym żeby prezent był fajny.
      Myślałam o błyszczyku . ( inne malowidła nie wchodzą w grę no bo nie możemy się jeszcze malować ). Może do tego kupiłabym jakiś wisiorek czy coś? Kolczyków odpadają bo nie każda dziewczyna ma przebite uszy. Kwota to 25zł.
    • kasiunia_1012 Re: Kotkowy kącik porad 23.11.10, 21:46
      Drogi kotku. Nigdy nie miałam problemów z ortografią, zawsze wiedziałam gdzie "ó" a gdzie "rz". Czy jest możliwe, że mam dysortografie ?
    • gwiazdkaa Re: Kotkowy kącik porad 24.11.10, 21:37
      Kociaki wink
      mam problem bo ; chciała bym cos kupic mojemu chłopakowi na Mikołajki tylko nie wiem co.
      Nie chce zeby to były jakies ubrania kubki zdjecia poduszki i cos zrobione sama.
      Naprawde doradzcie mi cos.
      Moze wy cos kupujecie a jak tak to co ?
      Moj chłopak ma 18 lat ja 17 winksmilesmilesmile
    • anonimowa13 Kotku błagam pomóż;/ Chłopak, koleżanka, jak pomóc 26.11.10, 16:04
      Drogi Kotku!
      Mam koleżankę i ona chłodziła z chłopakiem. I on z nią zerwał bo przeczytał jakiegoś głupiego sms-a od jej byłego który ją ciągle kocha. I jak poszłam do szatni bo ona tam siedziała to ją pocieszałam że powinien poprosić ją aby ona mu całą sprawę wytłumaczyła. Znam ją dość dobrze i ona kiedyś się podcinała jak zerwał z nią chłopak. Boje się że zrobi sobie krzywdę lub jeszcze coś gorszego! Proszę o pomoc!
      • wonderland. Re: Kotku błagam pomóż;/ Chłopak, koleżanka, jak 01.01.11, 12:42
        myślę , ze powinnaś porozmawiać z tym chłopakiem , i wszystko wytłumaczyć.
        a z koleżanką spędzać dużo czasu , by czuła się potrzebna.
        to bardzo pomaga , chociażby mi. ; )
    • riki1246 ty mnie nurtujesz kocie ;/ żal mi cie buhahahaa 27.11.10, 22:29
      uncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertainuncertain:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/
      :-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/
      :-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/
    • zakochana_14 Re: Kotkowy kącik porad 28.11.10, 16:38
      Jestem zakochana w chłopaku o rok starszym ode mnie ale on nie zwraca na mnie uwagi choć jesteśmy razem w klasie i mamy szafki obok siebie.Jestem nieśmiała i próbowałam już dużo rzeczy na niego ale nic ni wychodziło co mogę zrobić by zwrócił na mnie uwagę??
      • kawaiikimie Proszę, tutaj 28.11.10, 21:17
        Droga Olgo!
        Nie radzę sobie, z czym? Ze wszystkim. Mam dosyć wszystkiego.
        Jest grupka osób, które ciągle mi dokuczają, zwłaszcza chłopaki. Nie są to żadne 'końskie zaloty', ciągle mnie obrażają, poniżają i to zawsze przy wielu świadkach. A ja głupia, jestem słaba i nie umiem się bronić, nie umiem się 'odszczekać', zawsze tylko spuszczam głowę i idę dalej. Chciałabym, aby się to skończyło, ale nie wiem jak. Nie mogę iść do wychowawczyni, bo dzieję się to poza szkołą, zazwyczaj na mieście (no właśnie, obrażali też moją rodzinę i bliskich). Z koleżanek nie ma kto mnie bronić, bo nie mam przyjaciółki, mam tylko kilka koleżanek, bo jestem nieśmiała, nie umiem po prostu zagadać. Strasznie siebie nienawidzę, tego jaka jestem. Chciałabym się zmienić! Stać się otwarta.
        Może i chciałabym pójść do pedagoga szkolnego, bo chciałabym aby wszystko się zmieniło.Ale nie mam odwagi. Bo jak mówiłam jestem nieśmiała i nie umiem powiedzieć w 4 oczy co leży mi na sercu. Z mamą, ani tatą też nie porozmawiam...

Proszę, pomóż. sad
    • kasiunia_1012 Re: Kotkowy kącik porad 30.11.10, 08:48
      Któregoś dnia w wakacje wybrałam się na rower. Nie jechałam wcale szybko, przejechałam góra kilometr, może 2. Wróciłam do domu, wszystko było dobrze aż nagle serce zaczęło mi tak walić. Leżałam na łóżko ok. godzinę aż się uspokoiło. Nie powtarzało się to już nigdy jak jeździłam. Natomiast ostatnio, dosłownie na chwilę usiadłam na rower, nawet nie jeździłam a serce znowu zaczęło mi walić jak szalone ! Nie wiem co robić. Czy to mogą być objawy jakiejś choroby ? Czy powinnam iść do lekarza, zrobić jakieś badania ? Pomocy !
    • czekoolada Re: Kotkowy kącik porad 30.11.10, 19:32
      Drogi Kotku! Jestem za gruba.Wiem,wiem,sporo dziewczyn tak mówi,ale ja naprawdę źle się z tym czuję.Niby nie jest tak strasznie,a jednak.Po prostu chciałabym mieć płaski brzuch i być zgrabna jak moje koleżanki, a narazie strasznie się wstydzę pokazywać na plaży lub na basenie.Zdaje mi się wtedy,że wszyscy na mnie patrzą i myślą coś w stylu ,,Boże!Jaka gruba! Cellulit w takim wieku?!''.Mój tata od dawna mi mówił,żebym schudła,że jestem za gruba,ale oczywiście go nie słuchałam! Teraz,kiedy chodzę na zakupy i przymierzam jakieś fajne spodnie to albo się w nie nie mogę wcisnąć albo okropnie w nich wyglądam.Naprawdę mi zależy,żeby schudnąć.Kotku,proszę o jakieś dobre rady.Próbowałam już oczywiście wielu ćwiczeń z internetu,ale zero efektów.Proszę o jakieś konkrety.Pozdrawiam!
    • incorrigible Re: Kotkowy kącik porad 30.11.10, 20:21
      O dłuższego czasu dzieje się ze mną coś dziwnego. Kiedyś byłam wesoła, energiczna itd., a teraz nic mi się nie chce. To nie chodzi o żadnego „lenia”, to raczej coś poważniejszego. Wstaje rano i tylko marzę by dzień się skończył. Nie uczę się, nie czytam – chociaż kiedyś to kochałam, nigdzie nie wychodzę. Jestem wesoła tylko wśród znajomych, sama tylko się smucę. Nie mam żadnej motywacji, kiedyś jeszcze dopingowałam się, że wyjdę i może spotkam jakiegoś fajnego chłopaka(właściwie to chodziło o konkretnego). Teraz to przestało działać. Niedawno zmarł mój dziadek, więc postanowiłam, że będę robić wszystko dla niego, ale to też na nic. Chciałabym znaleźć powód, dla którego mam wstawać, coś po co mam żyć, bo ostatnio już nic się dla mnie nie liczy. Nie ma rzeczy, albo wydarzenia, które wywołałoby u mnie jakieś prawdziwe emocje. Nawet ta śmierć mojego dziadka spłynęła po mnie jak po kaczce. I proszę, nie myślcie, że go nie kochałam, przeciwnie był dla mnie bardzo ważny, ale nie umiem po nim płakać. Mogę, ale wiem, ze to będzie sztuczne. Tak jak wszystko, co teraz robię. Czuję, jakby to była tylko gra, w której nic nie mam do powiedzenia. Cały czas się staram, żeby wszyscy byli ze mnie zadowoleni i przez to ciągle kłamie, udaje kogoś, kim nie jestem. A teraz to wszystko zaszło tak daleko, że już nie umiem powiedzieć, co JA lubię, czego JA chcę, umiem tylko powiedzieć to, co inni chcieliby usłyszeć. Nie wiem już nawet, kim jestem. Proszę, pomocy. Jak znowu być sobą? Co mam zrobić, żeby znowu SZCZERZE się uśmiechać…
    • meinecoon Re: Kotkowy kącik porad 01.12.10, 13:11
      Nurtuje mnie jak dobrać się do koleżanki, z którą znam się od wieeelu lat wink
    • julita980 Re: Kotkowy kącik porad 01.12.10, 18:37
      Jestem za gruba !!!!!!!!!!!!!! Warze 60 kilo,a mam 12 lat. Jak schudnąć? Koledzy i koleżanki się zemnie wyśmiewają . Prosze o pomoc .crycrycry
    • pandemium Re: Kotkowy kącik porad 01.12.10, 19:15
      czy każdy chłopak zachowuje się tak samo, czy potrafią działać tylko w taki sposób? Chodzi o to, że jestem chłopczycą, dużo spędzam czasu z rożnymi chłopakami, np. co przerw z tym samym. Oczywiście chodzi o gadanie, słuchanie muzyki, leżenie na sąsiednich ławkach i rozmowach o bzdurach. Niestety po kilku tygodniach kontakt się urywa... właśnie wtedy gdy zaczęłaś "coś" sobie wyobrażaćsmile Jakoś bardzo mnie to nie rusza, ale fajnie by było zatrzymać sobie jakiegoś chłopaka na dłużej? Macie jakieś rady + czy właśnie tak działa psychika chłopaka?
    • pozytywna.ja Re: Zmiana . Proszę o pomoc ;) 02.12.10, 16:03
      Witam Kotka oraz jego użytkowników. Chciałabym coś zmienić w swoim wyglądzie ,
      początkowo zastanawiałam się nad zmianą stylu ubrań , ale wyjdzie to za drogo .
      Postanowiłam , że zmienię kolor włosów , to też jakaś zmiana wink
      Chciałabym mieć czarne włosy , ale nie wiem jak przekonać do nich mamę .
      Ona twierdzi , że w ciągu roku szkolnego nie powinno się tak robić , a do wakacji jeszcze długo .
      Czy jest jakaś możliwość , aby mama zmieniła zdanie ?
      Czekam na odpowiedź , pozdrawiam : pozytywna.ja
    • karla2325 Re: Kotkowy kącik porad 02.12.10, 16:50
      Drogi Kotku!
      Dokładnie 30 września zaczęłam chodzić z takim chłopakiem z mojej szkoły. Na początku było tak średnio, dlatego postanowiłam z nim zerwać. Potem co chwilę w szkole patrzył się na mnie i w końcu napisał czy do niego coś czuję. Po namowie przyjaciółki zgodziłam się. Lecz niedawno napisał do mnie, że chce się ze mną całować i spytał czy mogłabym z nim znowu być. To było dla mnie dziwne i szokujące, więc odmówiłam pisząc, że nie w naszej sytuacji to całowanie. On długo nalegał aż w końcu dostałam takiego SMS-a: "Mam już kogoś innego na oku, usuń mój numer". Na początku byłam szczęśliwa, że to tak się zakończyło, ale po chwili zrobiło mi się przykro. Cały czas myślę o tym i to nie daje mi spokoju. Chciałabym być bardziej "atrakcyjniejsza" (mimo, że mój wygląd mu się podobał) i pokazać mu kogo stracił. Chciałabym też, żeby poczuł to samo co ja, czyli taka mini zemsta z mojej strony. Proszę o pomoc jak o nim zapomnieć i o rady dotyczące zmiany wyglądu.
      Pozdrawiam smile
      • karla2325 Re: Kotkowy kącik porad 02.12.10, 17:00
        liczę na odpowiedź w prywatnej
        • milka13 Problemy z rodzicami.. ;/ 03.12.10, 17:44
          Mój tata ostatnio sprawdzał mi telefon, czytał nawet moje sms-y. i powiedział, że niepotrzebnie noszę telefon do szkoły. Zupełnie bez powodu- nie mam żadnych tajemnic, dobrze się uczę. Trochę mnie to zaniepokoiło, bo powiedział, że on musi wiedzieć wszystko o mnie. Czy to prawda? Muszę mu o wszystkim mówić i cały czas musi mnie kontrolować?!
    • cleomagdalena11 Re: Kotkowy kącik porad 03.12.10, 18:51
      chciałabym wiedzieć jakiego podkładu na zimę powinny używać nastolatki
    • leyraa Re: Kotkowy kącik porad 04.12.10, 10:11
      Drogi Kotku. Mam cerę wrażliwą naczyńkowąsad Na zewnątrz mrozy, a w pomieszczeniach ciepło i efekt jest taki że mam twarz jeszcze bardziej czerwoną niż zwykle. Chciałabym dowiedzieć się jakie niedrogie kosemtyki ochronne stosować teraz i w jaki sposób pielęgnować tą wadliwą cerę.
    • czekoladovaaa Re: Kotkowy kącik porad 04.12.10, 11:17
      Drogi kotku!
      Mam pewien nie zbyt zwyczajny problem. Większość dziewczyn chciałaby schudnąć, ja jednak - przytyć. Mam 13 lat, 160 cm i ważę 39 kg. I tu nie chodzi o to, że nie jem i w ogóle - wręcz przeciwnie jem bardzo, bardzo dużo. Moja rodzina ma ogólnie taką sylwetkę, więc nie jest mi łatwo przytyć. Widać mi żebra [oczywiście bez przesady] i jak są jakieś fajne spodnie to wyglądam w nich OKROPNIE! Gdy widzę się w lustrze to wydaje mi się, że to jakieś wychudzone dziecko, które nie ma co jeść. A ja tak dużo jem, nie wiem co mam jeszcze zrobić! Bardzo mi na tym zależy! Proszę, kotku - pomóż! I z góry dziękuję za przeczytanie!
    • likepoison Re: Kotkowy kącik porad 04.12.10, 11:55
      Kotku! Mam sporą nadwagę! Obliczałam BMI w internecie. Byłam u dietetyka, ale dała mi tylko jakąś kartkę, i zalecała ruch. Z tej kartki wynikało, że praktycznie nie mogę nic jeść. Nawet owoce i warzywa w ograniczonej ilości. Mam wadę wzroku i moja okulistka wręcz zabrania mi ćwiczenia na w-f, biegania i nadmiernego wysiłku. Niedawno byłam w szpitalu, ponieważ miałam mononukleozę. I po tej chorobie przez trzy miesiące mam prowadzić oszczędzający tryb życia! Nawet tańczyć na dyskotekach nie mogę! Jak mam schudnąć, bez ruchu?! Pomóż!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka