Dodaj do ulubionych

Kotkowy kącik porad

• papatka0611 Re: Kotkowy kącik porad 31.05.11, 22:37
      Drogi Kotku ! Mam ogromny problem ponieważ moja była przyjaciółka się ze mną kolegowała ( ponieważ chodzimy do tej samej klasy ) a zawsze jak ja jestem chora lub po prostu nie mogę iść do szkoły to ona rzadko mi podaje lekcje.Poza tym ona jest bardzo zazdrosna np. jak poznaje nowych ludzi itp. Ja ją lubię ( nawet ) ale ona mnie nie traktuje fer inne koleżanki traktuje lepiej. Poza tym często się na mnie obraża za drobnostki np. przez przypadek powiem jej imię a chodziło mi o koleżankę itp. Czy warto kontynuować znajomość ????
    • maali Re: Kotkowy kącik porad 01.06.11, 11:41
      Mam 12 lat, 160cm wzrostu i ważę 37kg.! Jem sporo, ale i tak nie mogę przytyć.sad Bardzo bym chciała wkońcu przytyć. Co jeść żeby skutecznie przytyć? Proszę Kotku pomóż.
    • nigellalowson Cera, która sprawia problemy. 01.06.11, 13:04
      Mam problem i liczę na Waszą pomoc. Mianowicie mam dość duże problemy z cerą. Na czole i brodzie a także na dekoldzie pojawiły mi się niechciane i znienawidzone pryszcze. Próbowałam kremów, maści, tabletek, nawet maseczek. Nie chcę tego zakrywać podkładem bo potem jest jeszcze gorzejuncertain.Może znacie jakieś środki, które Wam pomogły? Dzięki z góry za każdą radęsmile
    • klaudia335 Re: Kotkowy kącik porad 04.06.11, 10:24
      Jeżeli do liceum pójdę na profil: angielski-francuski-geografia, to jaki wybrać zawód i studia, aby miała powiązanie z tym profilem?
    • olka543 Re: Kotkowy kącik porad 04.06.11, 14:20
      Drogi kotku mam problem, jestem czasem nieśmiała gdy rozmawiam z moim chłopakiem, a najbardziej się boję gdy będzie moment że się pocałujemy... Boję się bo nie wiem co zrobię czasami myślę, że ucieknę albo spławię go... Proszę podpowiedz mi jakośsadsadconfusedserce
    • elvis123 Trema na scenie 04.06.11, 18:04
      Drogi kotku!
      Najpierw opowiem Ci moją historie. Gdy chodziłam do przedszkola dostawałam duże role w przedstawieniach. Były to piękne czasy , bo nie wiedziałam co to trema ,uncertain a co dopiero stres.confused W szkole podstawowej miałam już mniejsze role, bo moje koleżanki miały lepszą dykcje. Nie byłam z tego powodu strasznie smutna. W klasach 4-6 było mniej przedstawień , ale też były. To był ten okres , w którym zaczęłam dorastać , co jest silnie związane z ciągłym stresem. Stres przed chłopakami i presja zeby być z tymi fajnymi. Nie można się wygłupić, nie wolno dopuścić do tego żeby koledzy się z ciebie śmiali. Tak mi się objawiło dorastanie , które niestesty jeszcze nie przeszło. No i w tym okresie tez straciłam troche poczucie wartości. A gdy ktoś traci poczucie wartości-staje się nieśmiały. Tak więc w ostatnich klasach podstawówki nie byłam już wcale taką duszą towarzystwa.Jednak koleżanki namawiały mnie żebym zaczęła uczęszczać na spotkania różnych grup młodzieżowych takich jak: harcerstwo,chórek szkolny,grupy parafialne(ERM). Sama bym się tam nie zgłosiła za żadne skarby. W takich grupach trzeba dużo występować publicznie. Strach przed zbłaźniniem się był bardzo kłopotliwy. Mimo to wszyscy pamiętali mnie z klas 1-3 i często musiałam występować. Nie wiem czy ktoś to widział ,ale na występach stres mnie zjadał wewnętrznie. Pewnego razu na scenie , w czasie występu , miałam taką treme ,że dostałam jakiejś paniki. Stres mna trząsł i ledwo co wydukałam do mikrofonu moją kwestię. Wtedy na pewno wszyscy to zobaczyli. Teraz nikt już o tym nie pamięta , ale ja tak. Od tamtej pory boje się nawet czytac opowiadania w klasie. Nie wiem co robić.Każda lekcja polskiego to dla mnie tortury! Boje się , że pani będzie mi kazała czytać na głos , a ja dostane paniki! Kotku pomóż mi! Czy ten stres to jakaś choroba? Przeciez doskonale wiem ,że nie powinnam była się bać takich rzeczy. Nawet nie Wiesz ile razy sobie to powtarzałam. Daj mi wskazówki jak mam się pozbyć stresu.
    • aleexx Zawroty głowy 04.06.11, 23:16
      Więc tak ; kilka dni temu bardzo spuchła mi twarz. postanowiłam pójść do lekarza, który stwierdził, że to z powodu rosnącej "ósemki" i zapisał mi antybiotyk. biorę go od niedawna. było całkiem dobrze, aż do dziś. postanowiłam się położyć na łóżku, jednak nagle zaczęło strasznie mi się kręcić w głowie. i mam tak do tej chwili. do tego mam nudności, szczerze mówiąc ledwo siedzę na krześle, że tak powiem "odlatuję". bardzo się boję, czuję, że zaraz zwymiotuję, a najgorsze ejst to, że nie chce mi [rzejść ;< owszem, czasami zhizuję i wymyślam różne rzeczy, jednak podświadomie wiem, że to nieprawda i zaraz mi przejdzie. jednak teraz nie mogę wytrzymać! co mam zrobić? ;c są jakieś sposoby, żeby przestało mi się kręcić w głowie? dzisiaj byłam na ślubie i była podobna, jednak dużo mniej poważna sytuacja.
      za każdą odpowiedź byłabym bardzo wdzięczna, pozdrawiam.
    • anka4517 Re: Kotkowy kącik porad 05.06.11, 19:43
      Gdzie kupie fajną spódniczkę na zakończenie roku szkolnego??
    • coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 08.06.11, 18:26
      Jak zagadać do chłopaka ??? Pisałam już chyba z 1000000000 razy ale nie dostałam odpowiedzi...jestem nieśmiała nie wiem co robić
      • nikt. Rodzice... 08.06.11, 18:49
        Ostatnio bardzo często kontrolują mnie rodzice. Wczoraj drugi raz się zdarzyło, że zostawiłam włączony komputer i GG, i odeszłam na chwilę do drugiego komputera, a moja mama wparowała do pokoju, i przeczytała moją rozmowę z koleżanką... We wczorajszej rozmowie 2 razy użyłam przekleństwa, co jeszcze bardziej pogrąża mnie w ich oczach. Robią mi wyrzuty, że jak ja się zachowuję i że oni mnie tego nie nauczyli. Ja wcale nie przeklinam notorycznie, kontroluję się, znam inne, dużo lepsze słowa niż bluźnierstwa. Zresztą - przy nich nigdy, ale to nigdy nie przeklnęłam. Patrzą na mnie teraz jak na jakieś dziecko z poprawczaka, a ja dobrze wiem, że nie jestem najgorsza! Nie dociera do nich, że ja mam prywatność, i nie chcę, by wchodzili z butami w moje życie! Mam 15 lat, nie 5... Kotku, co mam zrobić?
        • daria1234567890 Re: Rodzice... 05.07.11, 13:16
          nie złość sie na nich to w koncu rodzice chca abys była bezpieczna. POWIEDZ IM ZE DORASTASZ CHCESZ MIEĆ SFOBODE . jesli nie pomoże to z CZASEM napewno zrozumią napewno... piwopiwo
    • truskawka00 Re: Kotkowy kącik porad 08.06.11, 20:11
      mam12 lat i waże 41kg mój wzrost to 145cm czy aby nie waże za durzo czy mi się tylko tak wydaje
    • olka543 Jak polubić matematyke? ;/;/ 09.06.11, 13:10
      Mam problem ! Okropnie nie cierpię matematyki - wychodzi mi -4 ! Jutro mam sprawdzian i muszę go napisać na 4. Co zrobić, żeby ją polubić?! Przynajmniej na ten jeden dzień, bo idę teraz do gimnazjum, a sprawdzian jest z figur przestrzennych, wyrażeń algebraicznych, itd. Co zrobić, żeby ją polubić??scianascianascianascianascianascianascianacrycrycrycrycrycrycrysadsadsaduncertainuncertainuncertainuncertainindifferentindifferentindifferentconfusedconfusedcryingcryingcrying
      • avril25 Re: Jak polubić matematyke? ;/;/ 18.06.11, 09:38
        Ja ją lubię ale to pewnie dla tego że jak miałam 3-4-5 lat wciskali mi wierszyki takie jak pięć razy pięć to dwadzieścia pięć, wygrywasz ty jak raz dwa trzy albo sześć razy sześć to trzydzieści sześć. wymyśl pioseneczki o matmie i wszystko będzie łatwesmirk
    • zalamanaxdd Re: Kotkowy kącik porad 09.06.11, 14:02
      Kochany kotku !! <br />
      Jak wiadomo, lato nadchodzi i każda dziewczyna nosi krótkie bluzki ( bokserki ) . A ja mam problem z pachami, ponieważ, gdy się golę ( nie mam maszynki ) to moje pachy są czerwone i są na nich krosty sad . natosmiast gdy się troche spoce, albo coś to taką ciemną barwe maja ;< . Jakich używać kosmetyków do pach, żeby ładnie wyglądały ? liczę na odpowiedź
      kiss
    • mika115 Re: Kotkowy kącik porad 14.06.11, 19:50
      Więc jestem zła gdy chłopacy patrzą się na moje piersi, czuję się wtedy nieswojo. Jest to dziwne bo gdy idę miastem ich oczy nie spoglądają na moją buzię tylko piersi. Co mam zrobić żeby sobie z tym poradzić?
    • mileylovato Re: Kotkowy kącik porad 14.06.11, 20:01
      Drogi Kotku!
      No cóż, to głupi problem, ale...mój tata robi mi wyrzuty, że jestem fanką Miley Cyrus i nie pozwala mi być jej fanką. Ostatnio tak się wkurzył, że chciał wywalić płytę Miley "Can't Be Tamed", a sam mi ją kupił rok temu na urodziny! sad Na szczęście tego nie zrobił, ale było blisko.
      To wszystko zaczęło się, kiedy Miley zmieniła image. Wcześniej mój tata bardzo ją lubił i słuchał jej muzyki, oglądaliśmy razem "Hannah Montana". No i przestał ją lubić, jak tylko doszły go słuchy o jej nowym image'u. Dostał jakiejś obsesji! Ja go uspokajałam, że nie będę robić takich rzeczy jak ona, ale on nadal nie dawał mi spokoju! Ostatnio miałam bardzo ładną tapetę na komputerze z Miley. On kazał mi ją szybko wykasować, jakby to była jakaś goła fota. Powiedział 'Czy ty dostałaś jakiegoś fioła na jej punkcie?!" A to on sam go dostał, w odwrotnym znaczeniu.Ale to zdjęcie to była bardzo ładna fotka w czerwonej balowej sukni! Teraz mam różową tapetkę z Hannah Montaną! Ale na nią też się ledwo zgodził! Boję się, że dojdzie do tego, iż wyrzuci on wszystkie jej płyty z mojej "muzycznej szuflady", wykasuje wszystkie jej fotki, jakie mam na komputerze. Fakt, na naszej-klasie w galerii mam dużo jej fotek, ale co mu do tego?! angry
      Jest jakieś wyjście z tej sytuacji??? BARDZO PROSZĘ O POMOC!!! smile
      MileyLovato
    • olka543 Całowanie:* 14.06.11, 20:27
      Kotku! Dzisiaj w szkole po raz piąty pocałował mnie chłopak, ale on mnie zwykle całuje z "języczkiem", a ja tego zbytnio nie lubię ;/ Chciałabym mu w pewien sposób powiedzieć, żeby mnie tak nie całował, ale nie chciałabym zranić jego uczuć. To mnie okropnie nurtuje. W jaki sposób mu powiedzieć, żeby mnie całował normalnie, tak jak to się zwie "buzi". Doradź mi jakoś...
      Czekam na szybką odpowiedzsmile
    • agu_1997 Wzrost 18.06.11, 14:28
      No, więc mam 14 lat a mam tylko 1.58 wzrostu.
      Martwię się , bo wszystkie koleżanki są ode mnie wyższe a ja jestem taka niska.
      Wiem że tego nie da się tak stwierdzić czy na pewno urosnę bo to zależy od organizmu.
      Ale czy mam chociaż szansę dogonić niektóre z nich??
      uncertain
    • roock Problem. 18.06.11, 22:40
      Jestem osobą leniwą, nieśmiałą i ciągle narzekam. Co mam zrobić, aby pozbyć się tych złych cech. Najbardziej wkurza mnie jak poznaję jakąś nową osobę i nie wiem co odpowiadać. Znacie może jakieś uniwersalne zdania, które mogłabym wypowiedzieć w czasie poznawania kogoś nowego?
    • fun.sel Ognisko i 'ten jedyny'. 19.06.11, 11:46
      Droga Olgo! Niedługo koniec roku szkolnego i z tej okazji robię ognisko połączone z grą w siatkówkę i jakby to ująć... 'potańcówką'. Nie mam pojęcia, co oprócz tego mogę zrobić żeby było ciekawie i zabawnie, i co mam zrobić by poderwać chłopaka, który mi się podoba, i zadeklarował że przyjdzie. Będę wdzięczna za pomoc.
      Zakłopotana w miłości.
      • quark22 pomocy ! Rodzice i chłopak ! 19.06.11, 18:20
        Więc tak... mam pytanie. Jest dla mnie bardzo ważne.
        Moja mama ma swoją idee, która nie jest dla mnie najlepszą.
        jestem najmłodsza z mojego rodzeństwa (oni są już pełnoletni, mi zostało 4 lata) ale mniejsza o to... Od połowy roku jestem w kontakcie z chłopakiem, który nie mieszka w tej miejscowości co ja, ale jest dla mnie ważny.Nie jesteśmy razem..
        ale powiedział mi że jestem cholernie ważna dla niego. Jest starszy o 2 lata.
        100 razy powtarzał że nigdy mnie nie skrzywdzi i inne takie.
        i moje pytanie jest jedne. Jak poznać go z moimi rodzicami ?
        Jak im go przedstawić, aby obeszło się bez żadnych przykrych rzeczy.
        ? proszę pomóżcie ! kisskisssmile
        • karolinke13 Re: karolinke13 21.06.11, 19:42
          ja w sumie nie mam pytania to mogę odpowiedziec na twoje smile
          wiec tak ja na twoim miejscu bym jeszcze trochę poczekała zanim by go poznała z rodzicamismile
          i tak ci radzę zrobić najpierw lepiej go poznać a późnie myslieć o przedstawieniu go rodziniesmile
          powodzeniasmile
    • allgood Re: Kotkowy kącik porad 22.06.11, 10:34
      co prawda nie zadaję pytania, tylko polecam odpowiedź, aaaale smile może przyda się komuś, kto chce mieć ładne plecy smile homedicspolska.blogspot.com/2011/06/piekne-plecy-przez-cay-rok.html
    • miss_demiselena Pesymizm i nieśmiałość przeszkadzają mi w życiu :( 22.06.11, 16:21
      Drogi Kotku, mój problem tkwi w tym, że jestem straszną pesymistką. Ciągle myślę, że jestem do niczego, że coś mi się nie uda, i nie mogę przestać! Do tego jestem strasznie nieśmiała, nie umiem rozmawiać z ludźmi i nie mam przyjaciół... Bardzo mi to przeszkadza. Chciałabym cieszyć się życiem, nie być już dłużej takim 'ponurakiem', ale boję się, że nie potrafię... Pomocy!
    • wariatka... Re: Kotkowy kącik porad 26.06.11, 15:28
      Droga Olgo!
      Mam problem, jakiś czas temu dokładniej w kwietniu zapytałam się mojego kolegi <który mi się podoba> czy nie miał by ochoty wybrać się do kina. On chyba źle zrozumiał moje chęci, bo odrazu odmówił. Zaczął gadać, że nie jest gotowy, że to koniec szkoły i wgl.
      Zdziwiłam się bardzo, bo ja po prostu chciałam pójść do kina,
      Po tym zdarzeniu on zachowywał się jakby nic się nie stało, ale unikał zostania sam na sam ze mną.. Teraz kiedy było bliżej do wakacji on sam zaczął mi proponować czy gdzieś z nim nie wyjdę.. raz poszłam z nim na spacer, a potem on zaproponował kino w przyszłym tyg. nie wiem co mam odpowiedzieć. Zgodzić się czy nie?
      Jakoś nie odpowiada mi to, że wtedy nie chciał a teraz się nagle obudził...

Z góry dziękuję za pomoc.!! kiss

wariatka...serce
    • hoot__girl Re: Kotkowy kącik porad 26.06.11, 15:41
      Mam kłopot okropnie mi zależy na pewnym chłopaku. Problem polega na tym, że on był zakochany [przynajmniej tak teraz mówi] w mojej przyjaciółce która ma chłopaka [jego kumpla]. Nie wiem czy dla niego coś wgl znaczę, jak się tego dowiedzieć.
      Jestem wysoka i się tym przejmuje bo przez to mnie nie chciało 2 chłopaków sad
      mam 170cm, 13 lat
      • ada111222333 Re: Kotkowy kącik porad 27.06.11, 09:41
        Mam rade:
        zapytaj go o to wprost, wiem jest trudno ale przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz.
        Jakby co to możesz zwrócić się o pomoc do bliskiej i otwartej przyjaciółki lub koleżanki,
        jeśli wiesz co mi chodzi.Wiem że sobie poradzisz bo jesteś ładną dziewczyną.
        Życzę szczęścia

• olka543 Re: Kotkowy kącik porad 26.06.11, 16:08
      Drogi kotku! Mam taki problem - mój chłopak ma młodszego brata, który zrobił sobie coś z nadgarstkiemuncertain I właśnie on przez pół lata musi z nim siedzieć w domu i przez to nie mamy się jak spotykać. Doradź mi co zrobić, żeby go zobaczyć? Na gg cały czas mi pisze, że za mną tęskni, że nie może beze mnie wytrzymać, a ja tak samo za nimsad
      Jeśli możesz coś poradzić to będę serdecznie wdzięcznakiss
      Pozdrawiamsmile
    • olka543 Wkurzająca kuzynka na 2 tygodnie! 26.06.11, 16:13
      Drogi kotku! Mam taki problem: za 11 dni jadę z moim chłopakiem i innymi 40 osobami na kolonię na 2 tygodnie. I pośród ty 40 osób będzie moja wkurzająca kuzynka - Jagoda, młodsza ode mnie o rok. Ona mnie tak wkurza, ale udaję, że ją lubię. To miały być dla mnie i dla mojego chłopaka najcudowniejsze wakacje w życiu, ale moja kuzynka to zniszczy, bo nie dość że nie umie tańczyć, jest "gruba", brzydka ( przepraszam, że ją tak przezywam) to jeszcze zniszczy mi całe wakacje, a mamy jechać nad Jezioro Żarnowieckie w Nadolubig_grin A i ona jest taka, że ona woli jechać z nami niż do PARYŻA! (O matko..!) Co mam jej powiedzieć, żeby się odczepiła?! Ona zniszczy mi całe wakacje! scianascianascianacrycrycryingcryingsadsad Proszę pomóż! Liczę na Ciebie!
    • olka543 Całowanie 26.06.11, 16:24
      Drogi kotku! Gdy zwykle z chłopakiem się spotykamy to zawsze na koniec mnie całujesmile
      I to jest przyjemnesmile Tylko najgorsze jest to, że on mnie całuje z "języczkiem" , a ja tego nie lubię, a boję się mu to powiedzieć. Kotku - co zrobić, żeby mnie już tak nie całował?? Pomóż..sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka