trampeciara_x3 06.07.10, 16:05 czy was piersi też tak bolą ? co zrobić , żeby nie bolały ? słyszałam , żeby masować , ale nie wiem . pomóżcie , prosze , zaraz nie wytrzymam . ; cc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trampeciara_x3 halo , 06.07.10, 16:12 jest tu ktoś ? ? ? ? ? ? ? . to dla mnie ważne . Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne musisz przeboleć 06.07.10, 16:15 też mnie czasem bolą. Bolały kiedy rosły, teraz też rosną ale mniej. Bolą podczas kresu, kiedy są nabrzmiałe, wtedy strasznie bolą po ściągnięciu stanika . Nie wiem jak pomóc, ale wspieram cię duchowo w tych trudnych chwilach miesiączkowania i dojrzewania Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:14 Zależy czy bolą cię jak się połozysz na brzuchu czy nawet tak jak siedzisz albo stoisz? Odpowiedz Link Zgłoś
trampeciara_x3 Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:16 wszędzie . jak leże , stoje siedze . = , = . Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:19 Bo jeżeli cały czas nawet jak stoisz to na WDŻ-cie mówili nam (tylko dziewczynom), ze po prostu bola bo rosna albo zbliza nam sie okres i po prostu trzeba to jakos wytrzymac. A jak juz na prawde nie mozesz wytrzmac to pogadaj z mama moze ona cos ci poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex rosną ci ;/ po to aby potem obmacywał cię koleś ;/ 06.07.10, 16:19 taka już natura kobiet . Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne @bad_alex gadasz bzdury!! 06.07.10, 16:22 Jak się dziewczyna szanuje, to znajdzie takiego co nie będzie jej tylko macał, tylko ją będzie kochał całym swoim męskim serduszkiem ^^ A poza tym nie wiem czy wiesz piersi nie służą do macania tylko do karmienia dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:20 Mnie tez czesto bola przed okresem albo po prostu ot tak no bo rosna wiec musisz wytrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
estella2421 Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 19:42 mnie tez czasem. rosną i tyle . ;P dasz rade. Odpowiedz Link Zgłoś
indigo Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:21 Bolą Cię bo rosną.Niewiem co zrobić ,żeby nie bolały. Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:21 Albo przed okresem albo Ci rosną... Nie martw się nie umrzesz... przejdzie Ci Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:28 Bolą jak rosną lub jak masz mieć miesiączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:33 przed okresem zawsze mnie bolą. nieprzyjemne jak nic i do tego nie znam żadnego sposobu, żeby sobie ulżyć....... Odpowiedz Link Zgłoś
werix3 ważne pytanie . pomocy . ; c 06.07.10, 16:39 rosną ; ) . albo masz za mały stanik iii były ściśnięte . Odpowiedz Link Zgłoś
weron Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 08.07.10, 19:38 bez komentarza dziewczny u góry sie powtarzają więc nie chce mówić tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 08.07.10, 21:42 spokojnie . one ci tylko rosną , mnie też czasem pobolewają . Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 08.07.10, 21:47 Mnie nigdy nie bolą ; PP Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 08.07.10, 21:45 niemam takiego problemu . przykro Odpowiedz Link Zgłoś
karcia354 Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 08.07.10, 21:50 yyy...no bo jesteśmy już w tym wieku i piersi rosną dlatego bolą...myśl Odpowiedz Link Zgłoś
magduusia Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 08.07.10, 21:52 Tylko przed 1 okresem ;P A jak dalej? Okaże się :] Odpowiedz Link Zgłoś
flo. Re: ważne pytanie. pomocy. 08.07.10, 21:55 dorastasz, rosną ci piersi. mnie też. dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: rosną ci. Olej. za dwa lata będzie ok. 14.07.10, 10:02 Niektórych piersi bolą jak rosną. Ja na szczęście nie miałam/mam takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 24.07.10, 11:12 Mnie jakoś już nie bolą . Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimesakexd Re: ważne pytanie . pomocy . ; c 24.07.10, 13:58 Bóle piersi nie związane z cyklem miesięcznym mogą być spowodowane przez zbyt obcisły stanik, noszenie ciężkiej torby na ramieniu, a także przez znaczny wysiłek fizyczny (np. na siłowni) lub uderzenie. Gdy bolą cię piersi: Nie jedz ani nie pij niczego z kofeiną i teofiliną. Unikaj tłuszczu, zwłaszcza zwierzęcego, oraz tłustego mięsa. Stosuj olej wiesiołka dwuletniego - 4 razy dziennie po 2 kapsułki; zawiera on korzystnie działający kwas tłuszczowy - cislinolowy, który łagodzi ból i poprawia samopoczucie przed miesiączką. Podobnie działają zioła, np. Agnus Castus (preparat Strodan), Galium Aparine. Możesz ponadto brać po jednej tabletce witaminy B6. Lekarz, chcąc mieć pewność, że w piersi nie ma zmian chorobowych, kieruje pacjentkę na badanie mammograficzne lub ultrasonograficzne (u góry); to pierwsze wykonuje się częściej u pań po 35. roku życia, to drugie - u młodszych. Z reguły zleca też badanie poziomu hormonów we krwi. Sygnałami poważniejszych chorób są : - ból tylko w jednej piersi, ból między piersiami (bywa objawem zespołu Tietze'a : bolesny obrzęk stawów żebrowo-mostkowych); - ból w jednym miejscu, niekiedy z ropnym wyciekiem (może świadczyć o tzw. okołoprzewodowym stanie zapalnym); - długotrwały miejscowy ból, bez wycieku z brodawki lub z wyciekiem zabarwionym krwią (może być objawem dużego guza złośliwego); - pojawienie się nowego guzka lub powiększenie się guzka wyczuwalnego wcześniej przy samokontroli; - powiększenie węzłów chłonnych pod pachami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś