19.07.10, 18:52
Hej. Gdy byłam mała trafiłam na okropnego dentyste... no i mam teraz traume XD
Jakieś 2 lata temu zaleczyłam wszystkie zęby, a że chodziłam do dentysty
często to się już przyzywyczaiłam i się tak nie denerwowałam. Problem w tym,
że przez ostatnie 2 lata nie chodziłam do dentysty.. nawet nie wiem
czemu...ten czas szybko zleciał. No i w końcu kiedyś trzeba do niego pójść
[czyt. jutro? ] Czy wy tez sie denerwujecie przed wizyta? Może wydaje się wam
to śmieszne, ale fotel dentystyczny to ostatnie miejsce, na którym chciałabym
się znaleźć XDD
Obserwuj wątek
    • cukiereczek. Re: dentysta 19.07.10, 18:57
      Hah,mam tak samo jak ty.W poczekalni zawsze boli mnie brzuch,chociaż teraz i tak
      jest o wiele lepiej.Na fotelu staram się myśleć o czymś przyjemnym,np.wymyślam
      nowe wątki do moich opowiadań i jakoś pobyt u dentysty mija szybciej. ;3
    • ksania Re: dentysta 19.07.10, 18:57
      Ja się boję dentysty xd I ten zapach w gabinecie od razu mam ochotę uciec xd
    • blanus Re: dentysta 19.07.10, 18:58
      Ja się nie boję. Nigdy się nie bałam.
      • luiza1344 Re: dentysta 19.07.10, 19:00
        ja się boję ale dźwięku wierteł. Brrr confused
        • klaudia_25 Re: dentysta 19.07.10, 19:35
          Ja najbardzie boję się w poczekalni . Nie cierpię wierteł . Dzisiaj akurat byłam miałam zapalenie dziąsła . Brrr . Coś strasznego , ale nie obyło się bez wyrwania zęba ; (
    • vaniney Re: dentysta 19.07.10, 19:01
      nie boję się dentysty Oo
    • real.gossip Re: dentysta 19.07.10, 19:02
      Dentysta to chyba najbardziej przerażający ludzi lekarz na świecie - kto to widział, żeby nawet dorośli mężczyźni bali się do niego iść? ; ) Szczerze mówiąc - jestem w podobnej sytuacji. Dawno temu zaleczyłam zęby, a niedługo zbliża się kontrola. Powinnam na nią chodzić co pół roku, ale jakieś ostatnie dwie olałam.
      Nie ma nic gorszego niż zapach w gabinecie dentysty i borowanie w zębach - dziękuję bardzo, ale chyba wolę odstawić czekoladę, niż iśc do dentysty i leczyć próchnicę. ; )
    • dziagusiaa Re: dentysta 19.07.10, 19:02
      Ja od jakiś 3 lat chodzę do jednej i tej samej dentystki. Nie boję się ani nie
      denerwuję przez wizytą, ponieważ ta pani jest delikatna, miła itp. ogólnie wg
      mnie jest bardzo dobrym dentystą. ^ ^'
    • mileycyrus13 Re: dentysta 19.07.10, 19:11
      ja też strasznie się bałam, ale przezwyciężyłam strach. ale nie wiem czy jak bym
      teraz poszła to znowu bym się bała. no ale na szczęście na razie nie muszę iść
      do dentysty.
      • alex_17 Re: dentysta 19.07.10, 23:27
        Ja ostatnio byłam pierwszy raz i nie było jakoś mega strasznie, ale dentysta...
        no to po prostu nie działa na mnie dobrze. Tak już chyba jest że większość nie
        lubi bądź się boi
    • drama_queen Re: dentysta 19.07.10, 23:34
      ja chodzę co roku na przegląd przed wyjazdem za granicę. i akurat wizyta wypada
      jutro. moja ciocia jest moją dentystką, ale i tak się cholernie, cholernie boję.
      już jakieś dwa dni przed wizytą, co jakiś czas mam napady paniki ;d a dzisiaj to
      już w ogóle świruję, panicznie boję się dentysty.
    • klaudynka24 Re: dentysta 19.07.10, 23:35
      moze nie to ze sie denerwuje ale nienawidze tego zawodu .. porpstu to borowanie i itp. . eeee okropność !
    • fantabuu Re: dentysta 19.07.10, 23:39
      ja siee nie bojee dentysty .
    • twilight_lovee Re: dentysta 19.07.10, 23:41
      Ja tam nigdy sie nie bałam dentysty xd Ale nie smieje sie z Cb , bo ja tez mam jakies
      smieszne uprzedzenia . Poprostu idze otworz gebe i pomysl o czyms milym kiss i po krzyku
      xd
    • klama_kcmil Re: dentysta 19.07.10, 23:43
      Nie, nie denerwuję się tongue_out
    • kasia1512 Re: dentysta 19.07.10, 23:44
      Ta jak mnie chciala na lekcji wziąść dentystka tzn . my mamy w szkole .to ja nie
      chciałam.
      Potem się na mnie przyczaila na przerwie i mnie zabrala a ja się z nią kłóciłam
      ,że nie dawno byłam .A ona nie nie nie byłaś tak i jeszcze do tego kolega
      powiedział żeby mnie wzięła bo mnie niby na lekcji zęby bolą hahh .Ale nie
      wzięła mnie bo zobaczyła że niedawno byłam hah ;D

Nie lubię dentystów brr surprised
    • gorzata.14 Rozumiem cię ;) 20.07.10, 14:11
      Strasznie się denerwuję . Brzuch mnie boli. Bardzo nie lubię tam chodzić ;/
    • green_day_love :) 20.07.10, 14:14
      Ja też muszę się wybrać, ale na szczęście chodzę do takiej dobrej dentystki.
      Nie martw się, dentysta nie zabije (;
      • nikya heh ;) 20.07.10, 14:18
        Ja mam stomatologa w rodzinie wink . Wiec jestem przyzwyczajona . Ostatnio mialam wyrywane
        wszystkie cztery 8 . To dopiero bol crying niz taka normalna wizyta u dentysty .
    • miss_mimi094 ja mam dentystofobie! 20.07.10, 14:29
      nienawidzę!
      • miss_immortal Re: ja mam dentystofobie! 20.07.10, 21:23
        ja mam tak samo. nienawidzę dentystów. przez taką jedną babkę dżizas krajst
        nigdy więcej. cry
      • collins Re: ja mam dentystofobie! 21.07.10, 09:30
        może dentystów nie, ale borowania. od pewnego razu mam traumę dzizas. nie mieli
        w tedy znieczulenia i na żywca. teraz się boję tam chodzić, ale wchodzę i
        wychodzę raźno. jak coś, drę się na fotelu. o;
      • avrile Re: ja mam dentystofobie! 26.07.10, 10:29
        Mi raz znieczulenia nie dali, choć mieli crying Okropnie wspominam tamten dzień...
        No i dzisiaj idę crying
    • trufla Re: dentysta 20.07.10, 22:50
      Kiedy byłam mniejsza dentysta wyleczył mi wszystkie zęby i odtąd chodzę tylko co kilka
      miesięcy (trzy, cztery) na lakierowanie. Nie powiem, że boję się dentysty, ale i nie
      przepadam do niego chodzić...
    • dora019 dentysta 21.07.10, 09:20
      Gdy mam iść do dentysty to tak strasznie się boję, że prawię mdleję..sad nie
      wiem dlaczego... Po prostu dla mnie jest to coś najgorszego co może mnie
      spotkać... sad
      Nienawidzę dentysty... sad
      • shut_up Re: dentysta 21.07.10, 09:23
        było.
    • justynamatula Re: dentysta 21.07.10, 09:25
      Ja lubię chodzić do dentystywink
    • sagaznierzch Re: dentysta 21.07.10, 09:26
      Spokojnie... ja bym na twojim miejscu poszukała jakiegoś dobrego dentysty a potem
      bym tylko do niego chodziłą... ja np. chodze zawsze do tej samej dentystki i ją bardzo
      lubie bo to koleżanka mojej mamy... powodzenia
      • kotka369 Re: dentysta 21.07.10, 09:31
        Mam tak samo , nie boje sie dentysty , ale kiedy mam do niego iść to nie myśle o
        niczym innym tylko o tym , a kiedy siedze na poczekalni i jak słysze te różne
        sprzęty to az mnie ciarki przechodzą .. masakra .
    • angie2 Re: dentysta 21.07.10, 10:19
      Ja się nie denerwuję. Może dlatego, że jak byłam mała (tak ok. 5 lat) to chodziłam do
      fajnego dentysty, który dawał mi różne prezenty
    • cuukierkova Re: dentysta 21.07.10, 10:27
      ja sie nie boje ..
      lubie dentyste , szczepionki , pobieranie krwi . = D .
    • mickey66 eeeee. 21.07.10, 10:32
      ja tez nie bylam u dentysty jakies 2 lata i jakos zyje
    • aggatkaa Re: dentysta 26.07.10, 07:52
      Ja też gdy byłam mała miałam okropną dentystkę. No ale ok.
      Chodziłam sobie co pół roku na kontrole, było ok.
      Dopóki z półtora roku nie odwiedziłam dentystki. (z tego samego powodu co ty)
      W końcu moja mama powiedziała, że muszę iść. No to poszłam.
      Myślałam, że dostanę zawału czekając na wizytę i słuchając tych wszystkich
      dźwięków (confused)
      No, i przyszedł czas na mnie. Dentystka powiedziała, że mam ze 2 dziury uncertain
      I mi je tak wierciła. A że nie chciała zęba truć, to zakładała mi lekarstwa i
      miałam przychodzić raz na 3,4 miesiące. Ale tydzień temu byłam, to mi tam już
      plombę założyła i na razie mam się stawić za pół roku . Moje ostatnie miejsce
      gdzie chciałabym się znaleźć zajmuje trumna. I, że się tam budzisz. ;/ Na
      szczęście chcę się skremować. ;>
      • coco. Re: dentysta 26.07.10, 08:53
        mam to samo xD
        jak nie chodzę długo do dentysty, to później strasznie boję się tam iść a jak
        chodzę np.co tydzień to jest okej ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka