Dodaj do ulubionych

Kierunek studiów? Pomóżcie :)

19.07.10, 23:25
Idę na studia prywatne zaoczne.
Nie wiem jednak jeszcze na jaki kierunek się zdecydować.
Biorę pod uwagę Zarządzanie, Administracje lub Europeistykę.
Który z tych trzech kierunków byście wybrały?
Na prawdę nie mogę się zdecydować więc proszę was o rade i jakieś dłuższe
wypowiedzi z uzasadnieniem smile
Skończyłam technikum budowlane, jednak nie zamierzam iść dalej w tym kierunku smile

Wiem że większość z was na tym forum to młodsze osoby jednak każda sugestia mi
się przyda smile
Obserwuj wątek
    • oleska Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 20.07.10, 10:41
      ja bym wybrała Europeistykę smile
      • renooo17 Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 20.07.10, 13:27
        oleska napisał(a):

> ja bym wybrała Europeistykę smile

A czemu? ;P
        • xooxoo ;) 20.07.10, 17:59
          Pamiętaj by wybrać kierunek, po którym nie będziesz miała problemów ze
          znalezieniem pracy.
          Administracja i Zarządzanie to oblegane kierunki i wydaje mi się, że nie byłyby
          dobrym rozwiązaniem. Może Europeistyka ? Tylko gdzie można pracować po
          ukończeniu tego kierunku ? Mimo wszystko ten wydaje mi się najlepszy wink
          • nasti. Zobacz ;) 20.07.10, 18:57
            A ja bym wybrała zarządzanie, moim zdaniem to nie jest tak oblegany kierunek, a
            bardzo przydatny. Jak przejrzysz oferty pracy to sama możesz to zauważać.
            Szukają kierowników, doradców itp. Skoro idziesz na zaoczne to nawet lepiej, bo
            będziesz miała czas na staże i różne praktyki-doświadczenie to dziś podstawa.
            Administracja też dobry kierunek.
            Europeistyka..hmm w sumie wydaje się ciekawe. Ale nie wiem czy jest to aż tak
            przydatne.
            Może gdybyś zmierzała w stronę polityki. Zajrzyj tu, masz różne opinie:
            www.uczelnie.info.pl/index.php?mod=kierunki_studiow&id=34
    • paulla1872 Administracje 20.07.10, 21:33
      ja chciałabym tam właśnie pójść
    • caroline13 Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 20.07.10, 21:42
      moja siostra idzie na administracjesmile
    • princess132 Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 20.07.10, 22:09
      Wzięłabym zarządzanie, ale europeistyka też jest ciekawa ; )
      Musisz to rozważyć, bo to Twoja i tylko Twoja decyzja i przyszłość. Pamiętaj, żeby iść na
      to, co Cię naprawdę ciekawi, i niech Cię pieniądze z przyszłej pracy nie kuszą, bo jak
      będziesz robić coś, co kochasz, to i kasa się znajdzie.
      Serdecznie pozdrawiam i powodzenia życzę smile
    • katsuumi_17 Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 22.07.10, 13:27
      A ja bym poszła właśnie na coś w kierunku budownictwa. Albo architekturę. To
      przyszłościowe zawody, inżynierowie są teraz "w cenie". Natomiast zarządzanie,
      administrację i europeistykę wybiera naprawdę mnóstwo osób i trudno się wybić. Może i
      jest tam łatwiej, ale jeśli idziesz na prywatne, nie będziesz mieć aż tak trudno, jak na
      publicznych.
    • marissa93 Re: Szczerze ? 22.07.10, 14:18
      dla mnie jesteś jakąś zdesperowaną maniaczką, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie prosi o doradzenie kierunku studiów bo to jest sprawa indywidualna. a tym bardziej na tym forum, na którym aż roi się od niewyżytych 12 latek
    • oldtimesakexd Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 22.07.10, 19:04
      Hmm wszystkie 3 kierunki są naprawdę budujące, więc nie powiem, ale dość trudny
      wybór..
      Wybrałabym jednak europeistykę smile
    • princessm Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 23.07.10, 18:48
      Niebawem tez mnie będzie czekała decyzja co do wyborów studiów.
      Gdybym miała wybierać z tych trzech kierunków to wybrałabym administrację , ponieważ
      praca po tym kierunku się zawsze znajdzie, w urzędach i biurach wciąż brakuje pracowników.
      Zarobki małe nie są i łatwo nawet jeszcze na studiach można znaleźć prace marzeń.
    • 2468 Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 24.07.10, 20:32
      Sądzę, że jeśli zamiast pogadać z kimś bliski, zaufanym pytasz się o takie rzeczy na tym forum
      to nie idź na studia. Ponieważ to miejsce dla odpowiedzialnych inteligentnych ludzi...
      • renooo17 Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 24.07.10, 23:19
        2468 napisał(a):

> Sądzę, że jeśli zamiast pogadać z kimś bliski, zaufanym pytasz się o takie rze
        > czy na tym forum
        > to nie idź na studia. Ponieważ to miejsce dla odpowiedzialnych inteligentnych l
        > udzi...

No tak bo pytając się tu korona mi z głowy spadnie tak? Światowy kataklizm z
        tego powodu się stanie xD
        Mam chęć to pytam i nic ci do tego.
        Jeśli nie masz zamiaru odpowiadać na moje pytanie to po cholerę tu piszesz?
    • korcia37 Re: Kierunek studiów? Pomóżcie :) 25.07.10, 11:58
      Ja bym wybrała zarządzanie bo będziesz mogła otworzyć swój sklep a potem nawet może
      centrum handlowe i sieć sklepów na całym świecie i mieć z tego niezłą kaske .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka