Dodaj do ulubionych

Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!!

05.08.10, 19:04
Wiem, Że taki wątek być może już był, ale nie chciało mi się sprawdzać. Chodzi o
liceum...Pierwszy rok. Dla mnie to koszmar bo nie jestem odważna i trudno zawrzeć mi jakąś
znajomość. Dochodzi do tego fakt, że nie jestem zbyt interesująca i ludziom przypominam
EMO. Wiem, że w szkole będą na mnie jechać za to, że dziwnie się ubieram (niestety tak jest w
polskich szkołach). Mam więc do was tylko jedno pytanie: Czy lepiej się bronić przed
komentarzami, czy raczej odejść i udawać, że się nie słyszy? Trochę to drugie mi nie
odpowiada, bo ktoś mi już raz powiedział, że zachowuję się jakbym była opóźniona w
rozwoju. Więc mam atakować, czy zostać „niedorozwojem”?
Obserwuj wątek
    • ciapolka po prostu odejdź z godnością 05.08.10, 19:08
      jak się odgryziesz to nie wiadomo co by z tego wynikło...
    • lady_cat Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:08
      nie przjemuj sie, spokojnie. c ;

a nie latwiej jest ubierać się inaczej ?
    • renooo17 Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:09
      Broń się. Jak byłam w technikum zauważyłam że młodsze klasy są coraz bardziej
      agresywne uncertain
      Jak będziesz uciekać i chować głowę w piasek to będą się nad tobą znęcać bez
      końca uncertain
      A tak na początku nie wszczynaj awantur tylko spróbuj nawiązać znajomości smile
      Nawet jak ktoś sie przyczepi to lepiej mieć jakąś swoją grupkę znajomych smile

ps. młodsze klasy całkowicie zdemolowały kible w naszej szkole. Nie wspomnę już
      o rzucaniu mokrym papierem w przechodni przez okno uncertain
    • cullen_ka Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:17
      no nie wiem...ja bym sie chyba pobiławink.....
    • llena Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:18
      ja bym atakowała, ale ja zawsze tak robie taką mam nature, jak ktoś ze mną zadziera to niepodaruje...

PS. ja też w tym roku ide do pierwszej LO wink
    • kingusia Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:24
      lepiej nie zbierać wrogów ;]
      przemilcz sprawę, to najlepsze rozwiązanie smile

też idę w tym roku do LO big_grin
    • lullabys Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:28
      Atak ;P

Też idę do liceum ;D

• psycho_ to 5, ja też do LO idę c; 05.08.10, 19:30
      mam podobnie. ja mam zamiar tekie teksty olewać. nie interesuje mnie znajomość z
      ludźmi, którzy oceniją innych po ubiorze ;d
      i pociesza mnie myśl, że w technikóm lub tym "gorszym LO" byłoby o wiele gorzej.
      same plastiki tam chodzą...
    • delicious Mhm... 05.08.10, 19:39
      Też wchodzę do liceum i zdecydowanie stawiam na atak! Zwykle nie mam problemów z
      zawieraniem znajomości.
      Ale popatrz, ludzie Cię tam nie znają, nie będą wiedzieć za jaką uważana byłaś w
      gimnazjum i tym podobnych rzeczysmile
      Uwierz w siebie i głowa do góry! W końcu najlepsze lata życia, nie?smile
    • anielica54 Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:40
      W gimnazjum miałam taki problem.
      Najlepiej zbesztać tą osobę porządnie to już więcej cie nie zaczepi. Jednak gdy
      to zrobisz źle no to się jeszcze bardziej przyczepi. Do tego chyba trzeba miec
      naturalny dar. wink
    • luuluu Tutaj. 05.08.10, 19:49
      Najpotrzebniejsza rada : bądź sobą. Jeżeli nie zaakceptują Cię, taką, jaką jesteś, to oznacza, że w tym liceum nie ma godnych Ciebie ludzi.
      Nie jesteś odważna? Nie zmieniaj tego na siłę, ale trochę nad tym popracuj.
      Np. zadawaj często na mieście pytania ludziom, np. która godzina albo jak dojść gdzieś tam ( nawet jak wiesz to ). To pomoże ci podchodzić do ludzi w liceum i pytać : Jak leci?.
      Warto być bardziej odważną.
      Co do tego , czy masz odpowiadać na te zacinki.
      Otóż NIE ! Olewaj ich. Albo odpowiedz coś w stylu : marnujesz czas albo dzięki za poświęcone kilka sekund twojego cennego życia. I nic więcej. Jak już zauważysz, którzy ludzie cie tak bardzo nie lubią, omijaj ich szerokim łukiem.

Trzymaj się ! Powodzenia ! Pozdrawiam ! ;-*
    • madalena Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:51
      o tez idę do LO teraz smile wiesz nowa szkoła, nowe znajomości możesz zacząć od
      początku. spróbuj zawrzeć przyjaźnie. ze swojego stylu nie rezygnuj. nie bądź
      agresywna jeśli jesteś dość odważna możesz atakować tyle ze jak raz zaatakujesz
      to będziesz musiała cały czas więc to nie najlepszy pomysł. znów odchodząc od
      problemów i udawać ze nie słyszysz też nie jest dobre. wiesz idąc do LO ludzie
      są juz poważniejsi (przynajmniej tak myślę) więc jak będą ci dokuczać to lepiej
      pogadać, że jesteś taka a nie inna. smile
    • montanacyrus Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 05.08.10, 19:57
      Postaraj się zmienić obelgę w żart.
      To podobno pomaga.
      kiss
    • piratka13 normalka 06.08.10, 09:25
      Bożę ,ale dzisiejsza młodzież to idioci !
      No tak ,ja mam wadę taką ,że jest cholernie kłótliwa i nie dam po sobie jechać .
      No i się kłócę a ty jeśli będziesz się chować to nie dadzą ci spokoju ,więc sie
      broń .
    • chocolatex Re: Atak czy obrona? Liceum 1 rok!!! 06.08.10, 17:39
      Ja stawiam na atak. Nie pozwolę by ktoś mnie obrażał patrząc jedynie co mam ubrane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka