Dodaj do ulubionych

Pomożecie z piegami..? -_-

15.08.10, 14:56
Hej ;dd mam dopiero 13 lat^ i nie chce się za bardzo malować podkładem...tak żeby nie
było widac piegów bo mi się nie podoba...Ale chciała bym żeby było ich troszkę mniej..a
zwłaszcza na nosie. Gdzie indziej da się wytrzymać bo nie ma ich tak dużo. A wy co robicie
żeby mieć mniej piegów..lub je jakoś zakryć.?big_grin Piszcie smilesmile
Obserwuj wątek
    • bananowaa Re: Pomożecie z piegami..? -_- 15.08.10, 17:12
      ja stosuje podkłady i korektor. ; p
      • nikt. Re: Pomożecie z piegami..? -_- 16.08.10, 17:15
        uważam że piegi są urocze, obróć je w swoja zaletę, a nie wadę.
    • 5 Pomożecie z piegami..? -_- 16.08.10, 17:17
      Nic nie robię, lubię swoje piegi.
      • quelle Re: Pomożecie z piegami..? -_- 16.08.10, 20:04
        był już podobny wątek ale napisze Ci tu to jeszcze raz

w sAlonie kosmetycznym kwasem glicerowym czy cos takiego lub u dermatologa .Polecam bardziej zrobic to u dermatologa bo tam jest wieksza skutecznosc ,a kosztuje to o ile sie orientuje 120zl .Wiec szdze ze nie jest to duza suma. Istnieja rowniez kremy ,ale nie moge potwierdzic ich stutecznosci ,gdyz ich nie probowalam. Ja z usunienieciem piegow musze poczekac do 18-stki co prawda nie mam ich wiele ,ale to tylko dlatego ze od okolo 5 lat nie ruszam sie z domu jesli nie posmaruje twarzy kremem z fitrem przynajmniej 50 tzw. blokerem ,ktory calkowicie blokuje dostep slonca do twarzy. Goraco to polecam gdyz hamuje on w wiekszosci wystepowanie nowych piegow. Ta zasada obowiazuje takze w zimie filtr moze byc mniejszy ,ale wazny ze byla wartstwa ochronna. Nie polecam stosowania maseczek z cytryn czy cos takiego ,gdy w poczatkowej fazie piegi ulegaja rozjasnieniu ,ale po pewnym czasie miejsce gdzie wystepowaly jest bardziej narazone i piegi wracaja niestety i sa bardziej widovzne ,gdyz skóra jest rozjasniona. Jesli ktos chceto moze sie smarowac samoopalaczem ,podkladem(istnieja podklady maskujace z przeznaczeniem dla osob piegowatych ok.38zl) odpowiednim pudrem itp. Tylko oczywiscie najprostszym wyjsciem jest ich po prostu usuneicie ,ale wtedy trzeba pamietac o ochronie blokerem(wyzej wymienilam dokladne info na ten temat) A wiec nie pozostaje nam nic innego jak podjac skuteczna walke z naszymi przebarwieniami spowodowanymi nierownomiernym rozprowadzaniem melaniny czyli potocznie tzw. piegami
    • pingwin Re: Pomożecie z piegami..? -_- 16.08.10, 20:12
      Co prawda nie mam piegów, ale bardzo chciałabym mieć. Nie ukrywaj ich, piegi
      dodają dziewczęcości. To wspaniała cecha charakterystyczna, której Ci
      zazdroszczę. A ja czym się mogę pochwalić? Jednym dołeczkiem?
      • wyobraznia Re: Pomożecie z piegami..? -_- 16.08.10, 20:20
        nie mam, ale możesz mi oddać swoje. <3
    • piratka13 ja ? 16.08.10, 22:08
      nie mam piegów ,ale nie którym pasują i wyglądają słoodko ;D
    • tiin55 Re: Pomożecie z piegami..? -_- 17.08.10, 04:05
      nie mam piegów, ale bardzo bym chciałaa mieć ; p
      zamienimy sięę ? xddd
      • dilaw_ Re: Pomożecie z piegami..? -_- 19.08.10, 20:03
        Bardzo chętnie smile Hehe xD

Wiecie w sumie to macie racje wink Chyba zaczne je lubić wink Ale korektor sobie kupie ;p
    • taslodkaa Re: Pomożecie z piegami..? -_- 19.08.10, 20:12
      Piegi są teraz modne i popularne więc nie zakrywaj ich tylko bądz dumna wink pozdro <3
      • charming. Re: Pomożecie z piegami..? -_- 19.08.10, 20:35
        Jeśli ktoś chętny, ja oddam swoje piegi, które wg mnie wcale nie dodają mi uroku
        -.-
        Ja kiedyś próbowałam je rozjaśnić sokiem z cytrynu, ale efektów nie widziałam .
    • tulipanowa_ Moja kumpela ma piegi, ja nie. Podobno najlepiej.. 19.08.10, 20:50
      ...działają maseczki. Rozjaśniają piegi
    • oczarowana Re: Pomożecie z piegami..? -_- 19.08.10, 20:56
      Piegi są urocze ! Nie zakrywaj, kiedyś je docenisz wink
    • light przecież piegi są urocze! 19.08.10, 20:57
      Ja bym wiele dała za parę na nosie i policzkach. Możesz mi oddać. *wyciąga dłonie*

A tak na serio: nie warto używać podkładów, czy innych maseczek, od tego zniszczy Ci się
      cera. A piegi, jak już pisałam, są słodkie.
    • a_vie ja wiem! 21.08.10, 12:52
      możesz je wybielić. a jak? bardzo prosto:
      pokrój ogórka na plasterki (surowego), połóż na nosie, pod oczami i na
      policzkach. leż tak 10-15 minut. potem wetrzyj resztki soku z ogórka w skórę i
      spłucz letnią wodą. piegi zrobią ję jaśniejsze i pozbędziesz się też przy okazji
      sińców pod oczami, powtarzaj to 2-3 razy w tygodniu aż piegi znikną.
      • blizniaczkii dermatolog 21.08.10, 12:58
        na pewno ci pomoże smile
        piegi to pół biedy a co dopiero pryszcze!!!!!!!!tongue_out
    • dirty ja mam piegi 21.08.10, 13:04
      i powiem ci szczerze, że też mi przeszkadzają. wolałabym mieć gładką czyściutką cere. tyle, że
      ja właśnie chciałabym mieć tylko na nosie,. mam też na policzkach -.- nie długo kupuje krem
      do rozjaśniania znamion wink mam nadzieje, że mi pomoże.
    • temptation Re: Pomożecie z piegami..? -_- 21.08.10, 14:34
      Zostaje CI podkład ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka