scarletrose Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 30.08.10, 11:40 Nie wiem, czy w ogóle chciałabym mieć dziecko. To... ekhm, raczej nie dla mnie. Jeśli już, to na pewno po trzydziestce. Ale mówię, nie myślę jakoś poważnie o takim ustatkowaniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita94 Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 30.08.10, 14:17 ja mam plan doslownie taki sam jak Ty skonczyc studia znalesc prace i zajsc w ciąże mam nadzieje ze uda mi sie go zrealizowac i nie zjade w ciaze przed ukonczeniem studi Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 30.08.10, 22:09 dziecko po 30. nie tyle kariera co chcę się wyszaleć xd Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 30.08.10, 22:36 Hmmm .. 30 to dla mnie trochę za późno... może 26 ? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 31.08.10, 11:38 Nie myślałam nad tym tak poważnie, bo żeby mieć dziecko to trzeba mieć z kim . Odpowiedz Link Zgłoś
rispekt Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 09.09.10, 19:19 Gadanie, gadanie, gadanie. Nie znam dokładnych statystyk, ale przynajmniej połowa dzieci w Polsce jest nieplanowana. Mam nadzieje, że mnie sie to nie przydarzy i będe mogła osiagnąć swoje cele, jednak dziecko po 30 to dla mnie zdecydowanie za późno. Nie wyobrażam sobie, że moja córka skończy 18 lat, a ja wtedy bede już po 50. Poza tym, my, dzieciaki, mamy bardzo nikłe pojecie o karierze i ścieżce zawodowej. Naprawde rzadko bywa, aby osoba zaraz po studiach znalazła dobrze płatna prace odpowiadajacą jej wymaganiom i potrzebom. Kariera zawodowa to przede wszystkim cięzka praca, czego nie pokaża wam żadne kretyńskie seriale. Odpowiedz Link Zgłoś
jade Ja chcę poczekać z dzieckiem. 13.09.10, 17:18 Nie chcę mieć jeszcze dzieci. Dla mnie to byłby tylko kłopot. I czułabym się stara. Jak dziecko będzie miało naście lat to ja już będę stara. Masakra. Dziecko to nie tylko słodki dzidziuś. Im starsze tym gorsze. No ale każdy ma swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
2468 Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 13.09.10, 17:38 Nie za stara jesteś na to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
muff Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 13.09.10, 18:03 Chciałabym mieć szybciej, ale nie jestem w takiej komfortowej sytuacji jak Ty (masz dorosłego faceta, który może zarobić na rodzinę), spotykam się z rówieśnikiem. No i dlatego niestety będę musiała pierwsze się pouczyć i do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 13.09.10, 18:24 Masz faceta starszego o 13? Dla mnie to chore i obleśne. Jak ty możesz w wieku 20 lat spotykać się z 33 latkiem? Zresztą nie sądze, abyście byli razem do końca życia, jesteś strasznie młoda i masz jeszcze dużo chłopaków przed sobą. Chcesz w wieku 20 lat poświęcić się jednemu mężczyźnie? O ja Ci współczuje i jak ty możesz z nim sypiać. I współczuje dziecku, że będzie miało takiego starego ojca, mój miał 30 lat jak się urodziłam i już to się na mnie odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
renooo17 kinnley 14.09.10, 02:10 Napisałam długą odpowiedź ale ją skasowałam xD Nie będe się tu aż tak otwierać bo jakaś głupia małolata nie wie co to miłość i jej zdaniem chłopak musi być na pokaz ;P Każdy jest inny i mi taki związek akurat pasuje. NIGDY nie chciałam mieć dużo chłopaków. Chce jednego którego będę pewna że mnie kocha i chce układać sobie ze mną życie. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 13.09.10, 19:34 Jak skończę studia i znajdę pracę , to wtedy mogę zajść w ciąże. : )* . Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 . 13.09.10, 19:41 może to i dziwnie zabrzmi z ust nastolatki, dziewczynki wręcz, ale... facet Was zostawi, z pracy Was wyrzucą (oczywiście nikomu nie życzę!), a dzieci... zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 13.09.10, 20:51 Myslę, że po skończeniu studiów, znalezieniu dobrego zawodu i odpowiedniego kandydata zdecyduję się na dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
wanna_know Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 13.09.10, 20:59 Najpierw chcę skończyć szkołę, później studia. Następnie mieć prac i wtedy mogę mieć dziecko. ________ www.kotek.pl/forum/02,3006,116443145,116443145,Chlopak_o_co_chodzi_WAZNE_POM OCY.html Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 13.09.10, 21:01 nie zamierzam rezygnować ze swoich planów i marzeń dla rodziny. to może poczekać. zamierzam najpierw jak najwięcej zaszaleć, poznać kawałek świata, zdobyć zawód, stabilną pracę, być niezależna finansowo, więc zapewne dopiero koło trzydziestki zacznę myśleć o małżeństwie (mogę mieć przecież wcześniej partnera, nie musimy od razu brać ślubu) i dzieciach (najwyżej dwójka jak już coś). i apeluję do dziewczyn - UŻYJCIE TROCHĘ i nie dajcie się od razu wpakować w pieluchy! to najgorsze co będziecie mogły zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 15:05 szkoła ,matura -> studia ->praca-> mieszkanie -> samochód . pewnie się nie ożenię ,ale i tak najpierw praca i dom potem rodzina. jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 15:10 tak ogółem: szkoła , studia , praca , małżeństwo , dom , dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
myszqa13 więc... 14.09.10, 15:09 ja chce iść na studia prawnicze a po nich wyjść za mąż,w między czasie znaleźć dobrze płatną prace,zbudować dom z moim męem i dopiero potem mieć dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Buhahaha? 14.09.10, 15:23 Też jesteś rocznik '90 jak ja? Bo na Kotku się uwzględnia datę, a nie rocznik. W październiku mi stuknie lat 20. Zaczynam studia zaocznie i od tego czwartku staż w Wydziale Budownictwa, w starostwie. Czemu napisałam w tytule "Buhahaha?" już tłumaczę. Jak dorwę jakąś posadę w urzędzie, to mogę zachodzić w ciąże i mnie nie zwolnią ani nic Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę jak trudno jest złapać pracę w urzędzie. Ja się musiałam nagimnastykować nad stażem, a co dopiero nad stałą posadą. Nie mówiąc już o tym, czy będzie miejsce. Mówić/pisać jest łatwo. Zrealizować? Masakra. Moje drugie "buahaha", albo raczej ten kpiący uśmieszek? Nie wiem jaka emota to ukazuje. Tak więc w trzy lata musimy najpierw spłacić samochód, a później zacząć się urządzać w mieszkaniu. Może i spłacicie w trzy lata, ale... Oboje musicie mieć pracę. Dobrze płatną, a nie byle jaką. Teraz z tym ciężko. Nawet po studiach. Ja biegałam za robotą od maja praktycznie. Ostatnie dwa tygodnie polegały u mnie na bieganiu z urzędu do urzędu. Marzyć zawsze wolno, tylko, że rzeczywistość je tłamsi. Radziłabym mieć bardziej realistyczne podejście i zakładać "..., a co jeśli?". Nie lubię dzieci. Chcę dobrą pracę, dobrze płatną i żebym się nie musiała non stop martwić, czy mnie wywalą na zbity pysk. Nie muszę skakać jak żabka ciągle do góry i awansować. Starczy mi to co będę miała. Awans zawsze okrada z czasu, a ten czas chcę poświęcić dla siebie. Karierowiczką nie jestem, pro-rodzinna też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
renooo17 Re: Buhahaha? 14.09.10, 15:51 Mi już 25 września stuknie 20 latek xD To jasne że od razu po znalezieniu nowej pracy nie mogę zajść w ciąże. Jakiś czas odczekam. Ze znalezieniem pracy w urzędzie nie powinno być aż takiego problemu bo mam ciocię która tam pracuje. Wciągnęła tam swoją córkę i mnie też może ;P Co do drugiej sprawy. Jak są dwie pensje (jakiekolwiek) jest o wiele łatwiej. Szczególnie że mieszkanie już jest (w tej chwili wynajmowane jakiejś rodzinie) i tylko wprowadzić się i powoli kupować meble Na regały, szafy i biurka mamy sporą zniżkę od mojej mamy xD Na nowe okna będzie po znajomości od koleżanki Moim zdaniem na pewno jakoś sobie poradzimy... Na początku wspólnego mieszkania razem będzie wspierać nas też moja mama (będzie nam pomagać finansowo) więc będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Buhahaha? 14.09.10, 19:30 To zmienia całkowicie postać rzeczy. Jeśli masz tam ciocię, która może cię wciągnąć to jest całkowicie co innego. Po znajomości zawsze łatwiej. Co do dziecka i "od razu po...", oczywiście tego nie zakładałam w tym co pisałam. Za totalną idiotkę cię nie brałam. Zakładałam, że o dziecko się będziesz starać, gdy cała sytuacja się ustabilizuje i będziesz pewna wszystkiego. Z tymi dwiema jakimikolwiek pensjami bym się nie zgodziła. Obie nie mogą być słabe. Jedna musi być dobra, wtedy może być łatwiej. Skoro mieszkanie jest to też inaczej. Przynajmniej nie startujecie od zera. Pytanko: studia zaoczne czy dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś
renooo17 Re: Buhahaha? 14.09.10, 19:57 Zaoczne. I do pracy Tą "lepszą" pensje będzie na razie miał mój chłopak. On nie skończył studiów (przerwał na roku dyplomowym) ale ma doświadczenie w pracy co też się ceni więc ma wyższą pensje niż ja będę miała. Jak ja zrobię studia to zapewne też ja będę zarabiać więcej a wtedy to już z górki Odpowiedz Link Zgłoś
aniaaax3 Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 15:39 najpierw studia, potem dziecko XD Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 16:03 Najpierw liceum, potem studia, następnie chciałabym się urządzić w pracy. Dziecko około trzydziestki, ale ze wskazaniem na: trochę przed trzydziestką. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoczeko Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 16:26 Hmm.. Wydaje mi się, że mogła bym mieć dziecko w czasie robienia kariery. Tak, przyznam jestem karierowiczką, ale chciala bym mieć 2 dzieci, anie chciała bym, żeby mówiono na wywiadówce, że zamiast mamy przyszła babcia. Gdy moja styuacja będzie w miare stabilna to mogla bym zajść w ciąże. Ale napewno musiała bym miec tego kogoś z kim będę wychowywać dziecko. Napewno chciała bym skończyć studia. To tylko moje pobożne marzenia, ale fajnie byłoby aby się spełniły. Odpowiedz Link Zgłoś
dacey Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 16:35 Mmm .. ja tam to zaplanowałam ,a czy wypali to nie wiem ; ) Na pewno chciałabym dziecko i ślub zanim ukończę 25 lat . No i na pewno po 20 xD . Więc w ciągu tych 5 lat na pewno . Jestem pewna , że to najlepszy wiek Studia zawsze można dokończyć. Albo zacząć w późniejszym wieku . Więc żaden problem . Odpowiedz Link Zgłoś
x.pati.x Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 17:45 Najpierw kariera potem dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
natzal Omg -.- 14.09.10, 18:33 Dlatego nie chcą zatrudniać młodych kobiet. Znajdzie sobie pracę, chwilę posiedzi i z brzuchem się pojawi. Masakra. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream @natzal 14.09.10, 19:32 Ale durnoty piszesz. Młodych nie zatrudniają (bez względu na płeć), bo nie mają doświadczenia zawodowego. Tyle. Żaden pracodawca nie jest skończonym idiotą, gdy dając pracę kobiecie nie zakłada, że może zajść w ciążę, chcący, czy niechcący. Odpowiedz Link Zgłoś
nrulezzzzz Re: W jakim wieku dziecko? Czy najpierw kariera? 14.09.10, 20:31 moja rodzicielka urodziła mnie mając 34 lata... z tym, że ona zamiast kariery czy dzieci wybrała podróże i... wypominam jej to... większość matek moich rówieśniczek jest średnio 10 lat młodsza od mojej matki... ja osobiście nie chcę tak późno rodzić dziecka... chciałabym tak między 25-30 urodzić pierwsze dziecko... czyli tak po studiach... ale życie ma własne plany na naszą przyszłość i różnie się to może potoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś