Dodaj do ulubionych

Zostałam Przewodniczącą Szkoły!

27.08.10, 17:28
Wygrałam wybory na przewodniczącego szkoły. (Gimnazjum)
Chciałabym zmienić szkołę na lepszą! Mikołajki, Andrzejki... Jest tyle okazji, żeby zrobić coś
ciekawego...
Pomóżcie mi! Macie jakieś pomysły, co fajnego można w szkole zrobić? A może w waszej
szkole dzieje się w takich dniach, jak właśnie: Mikołajki, Andrzejki, Boże Narodzenie coś
całkiem
fajnego?
Piszcie! Wszystkie pomysły mile widziane!

Pod koniec roku szkolnego założyłam taki wątek, ale większość komentarzy brzmiała mniej
więcej tak: "Zgłosiłaś się na przewodniczącą i nie masz pomysłów? Gratulacje..."
albo "Zakładasz taki wątek pod koniec roku szkolnego?"

A więc chce Wam powiedzieć, że zostałam przewodniczącą na przyszły rok, czyli ten co sie
zacznie za tydzień! U nas w szkole przewodniczącego wybiera sie pod koniec roku, żeby
poprzedni przewodniczący mógł uroczyście przekazać "pałeczke", a nowy zaczął działać
już od 1 września...

Poza tym mam dużo pomysłów, ale to oczywiste, że nie wszystkie! Chciałabym, żebyście
mi doradzili! A może właśnie Wy podsuniecie mi pomysł, który będzie "strzałem w
dziesiątke", a sama w życiu bym na niego nie wpadła? smile

No! Do dzieła!

Ps: Pozdrowienia z Gór!
Obserwuj wątek
    • donkey ;) 27.08.10, 17:41
      gratuluję!
      no mikołajki, hmmm, oczywiście losowanie osoby której sie ma kupic prezent, potem
      prezenty od całej klasy trafiają do osoby która zostanie przebrana za mikołaja i z
      dzwonkiem chodzi po szkole i rozdaje prezenty, mozna sie tez tak umówić ze trzeba
      powiedzieć wierszyk, zrobić pompki czy coś takiego, zeby to nie było za łatwe, tylko taki
      symboliczny gest. na andrzejki mozna poświęcić jedną godzinę z wychowawcą i w tym
      czasie przelewać wosk i robić andrzejkowe wróżby, każda klasa może dostać andrzejkowy
      plan, lub moze on być wywieszony na szkolnych słupach i tam mnóstwo jakiś
      przepowiedni czy pomysłów do wspólnej zabawy z wychowawcami. noi dużo 'kolorowych
      dni' np na mikołaja każdy musi mieć czapkę mikołajową, i to go uchroni od
      przykładowego pytania, w helloween trzeba się przebrać za coś strasznego, takie rzeczy wink
      fajnie jest tez organizować dużo harytatywnych spraw, np w mojej szkole na dzień św.
      patryka (święto obchodzone w Anglii) pieczone były babeczki, następnie sprzedawane, i
      cała zebrana kwota została przeznaczona na schronisko, gdzie potem cała klasa się
      wybrała. symbolem św patryka były koniczynki więc po całej szkole były one
      porozrzucane, następnie jak ktoś znalazł tam 5 czerwonych to dostawał babeczkę albo
      cukierka, czy tam nie był pytany ;> pamietam ze jeszcze na helloween było jakies
      obwijanie papierem ludzi, zeby byli jak mumia i bylo kilka drużyn, która zrobi to pierwsza ta
      wygrywa i cała drużyna nie może być pytana. takie zabawy są najlepsze! ;d
      odlotek.pl/zaproszenie/99791 smile mam nadzieje że bd dobrą przewodniczącą.
    • anja_ Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 28.08.10, 13:39
      Dekoracje szkoły. np. w Pierwszy Dzień Wiosny jakieś kwiatki na ścianach albo przywieszone do lamp. Ogłoszenia jakiś imprez z Waszego miasta. czy ulotka z zajęciami dodatkowymi jeżeli takie są. żeby każdy wiedział jakie, kiedy i w jakiej sali.
    • kitty tuu 29.08.10, 12:23
      Też byłam przewodniczącą gimnazjum. Teraz zgłaszam się na przewodniczącą liceum.

Przez całe "panowanie" wydaje mi się, że moim największym sukcesem były imprezy
      tematyczne.
      Wprowadziłam też zdrowe jedzenie do sklepiku szkolnego, co było dużym plusem dla
      uczniów, bo jak się okazało większość woli owoce od słodyczy. Były też inne, również
      wegetariańskie posiłki.

W zasadzie to nie przeczytałam twojego posta w całości i nie wiem o co pytałaś.
    • indywidualistka Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 13:57
      O, super, został zacytowany mój komentarz. ; DD
      • karriiinna7665 Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 14:20
        mój kolega był przewodniczącym w gim i było między innymi coś takiego:

* szczęśliwy numerek- polegało to na tym że każdego dnia rano był losowany numerk np 2 i kto ma taki nr w dzieniku to tego dnia nie jest pytany,jest zwolniony z prac domowych z nie zapowiedzianych kartkówek z pytania itp
        *Dzień domowego kapcia-tak wiem brzmi śmiesznie, ale raz w roku był taki dzień i polegał on na tym że kto przyniósł w tedy swoje kapcioszki nie był pytany itak dalej jak w numerku.Oprócz tego był konkurs kto przyniiesie jakieś śmieszne wygrywa nagrode niespodzianke. Jeden koleś przyniósł wielke kapcie które wyglądały jak noki dinozałra .Dodam że tego dnia nie działa szcześliwy nr.
        *Kolorowy Dzień ten pomyśł unas nie wypalił ale może u cb tak. Codzi o to że raz w miesiącu losuje sie jakiś kolor np zielony jeśli ktoś tego dnia ma coś zielonego spodnie bluzke pasek kolczyki majtkibig_grin to nie jest pyt itp.

Mam nadzieje że jakoś pomogłamwink
    • lady_cat Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 14:02
      to gratuluję. < 3

zrób na dzień chłopaka jakąś dyskotekę .
    • mroweczka_xxx Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 14:12
      Halloween wink)
    • nearlaify Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 14:20
      No ale sorry, Ci ludzie naprawdę mieli rację.
      • mika292 Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 17:17
        Szczerze, postąpiłaś pochopnie w ogóle zgłaszając się na przewodniczącą i mogłabym gadać o tym, że rzeczy, które możesz zrobić, powinnaś obmyślić przed zostaniem przewodniczącą i zapytać się dyrekcji i nauczycieli, czy twoje pomysły mogą wypalić, ale nie będę o tym mówiła xd
        Cóż, inne osoby podały Ci ciekawe pomysły, więc możesz je wykorzystać, choć moim zdaniem szczęśliwy numerek codziennie jest zbyt często, mógłby być w piątek, kiedy nikomu nie chce się już uczyć wink
        Może być organizowane na różne święta szkole i nie szkolne, np. sprzedawanie ciasteczek na schronisko lub na przybory do szkoły dla dzieci z domu dziecka lub na takie różne charytatywne rzeczy.
        No i dużo innych, ale nie chcę Ci mówić moich pomysłów ;p Sama zamierzam zostać kiedyś przewodniczącą szkoły, jeszcze nie teraz, bo jestem w 1 gim., a my mamy podstawówkę, gimnazjum, liceum i zerówkę w jednej szkole ;p
    • julitusskaxd Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 17:14
      też byłam ale w podstawówce wink))
      Ja zorganizowałam np. losowanie dla nauczycieli big_grinD że np. nauczycielka
      matematyki przez jedną godzinę lekcyjną uczy WF-u czy czegoś tam big_grinD trochę
      wyobraźni .! wink)
      BęęęęęDzie dobrzee big_grinD Mam nadzieję że pomogłam, pozdroo winkkisskisskiss
    • werka197 Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 29.08.10, 22:14
      Fajny pomysl na Mikolajki .;
      W dwoch puszkach sa kartki z imionami dziewczyn i chlopakow . Potem chlopaki losuja
      jakiegos chlopaka a dziewczyny jakas dziewczyne . Potem kazdy kazdemu robi jakis
      prezent ale np.do 30 zloty . Troche to dziecinne ale w mojej szkole bylo zorganizowane
      cos takiego i ... Dostalam sliczna branzoletke smile
    • tomar Re: Zostałam Przewodniczącą Szkoły! 30.08.10, 19:34
      po pierwsze współczuję, uważaj żeby władza nie uderzyła ci do głowy, fajnie nie masz hehe uważaj teraz na swoje wybryki, bo byle co i lecisz ze swojej super funkcji wink a tak poza tym gratulacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka