free_ 06.09.10, 16:12 hejka dwukropek gwiazda : * pochodzę z Poznania i na codzień zdarza mi się mówić gwarą : D znacie parę poznańskich słów ? wiecie co to np. ' pyra ' ? :33 albo ' kejter ' ? bardzo mnie to ciekawi ;3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cally Re: Gwara :D 06.09.10, 16:21 Oczywiście, ze wiem co to znaczy. Ja też z Poznania. Znajoma z innego miasta raz stwierdziła, że po tym jak mówię, słychać, ze jestem z Pń. W ogóle my ponoć mówimy jakoś bardziej melodyjnie, czy coś takiego. Możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
zapachowa Re: Gwara :D 06.09.10, 16:22 u mnie gwarą nie mowią. ale jestem z Wielkopolski a pyra to ziemniak Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: Gwara :D 06.09.10, 16:26 nie jest z Poznannia, ale cos kojarze ze pyra to ziemniak o i wiem jeszcze, ze wiara to ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Gwara :D 06.09.10, 19:55 Mój brat mieszka w Poznaniu. Raz kasjerka w sklepie powiedziała do niego: 'Płaci pan czy czydzieści czy' XD Hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś