ewelusia97 tuu! 1 gim <3 08.09.10, 17:22 1. ''Mały Książę'' 2. ''Romeo i Julia'' 3. ''Dziady cz.2'' 4. ''Zemsta'' 5. ''Opium w rosole'' ;D hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka15 Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 17:23 Miałam Sienkiewicza i Szatana z tych Twoich... W pustyni chyba każdy zna, a Szatan jakiś taki... no nie przypadł mi do gustu... A ja jestem teraz w III gim i mam Antygonę, Romeo i Julię i Balladynę... Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 17:24 Antygona, Balladyna, Hobbit, Śmierć urzędnika, Pan Tadeusz (znowu) chyba XII księga. Z tych co ty masz to czytałam W pustyni i w puszczy. Takie średnie. Nie jest to lektura przy której będziesz zasypiać z nudów, ale rewelacji się nie spodziewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuta Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 17:27 bez autorów ;P "Ten Obcy" "Robinson Kruzoe" "Szatan z siódmej klasy" "Marcin Kozera" współczucie dla tych z powyżej 10 lekturami Odpowiedz Link Zgłoś
ziuuta W pustyni i w puszczy było rok temu... 08.09.10, 17:28 ''W pustyni i w puszczy'' czytaliśmy rok temu... mamy same "fajne" lektury Odpowiedz Link Zgłoś
kazymuu Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 17:29 Mitologia - Jan Parandowski, Sachem - Henryk Sienkiewicz Wesele w Atomicach - Sławomir Mrożek Pieśń o Rolandzie Świtezianka - Adam Mickiewicz Lilie - Adam Mickiewicz Dziady cz.2 - Adam Mickiewicz Don Kichot - Miguel Cervantes Pan Tadeusz - Adam Mickiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
agacia.7 Ja mam ponad 10..! 08.09.10, 17:39 Na szczęście uwielbiam czytać. ;D Ale Wy macie fajne te lektury... Harry Potter, Sherlock Holmes, Morderstwo w Orient Expressie, różne części Jeżycjady.. Ja mam większość Adam Mickiewicz itp., Bajki Krasickiego, Balladyna, nie pamiętam co jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
majka04 Re: Ja mam ponad 10..! 08.09.10, 17:48 1 gim : J. Parandowski " Mitotologia" Mit Tebański i Wojna Trojańska H. Sienkiewicz " Krzyżacy " W. Szekspir " Romeo I Julia " A.C Doyle "Przygody Sherlocka Holmesa " B. Kosmowska "Pozłacana Rybka " Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 17:44 czytałam je . są całkiem spox . ja teraz mam Quo Vadis . Odpowiedz Link Zgłoś
ania_96 ;/ 08.09.10, 17:46 Ja mam Pana Tadeusza, Folwark zwierzęcy i nie pamiętam, jakie jeszcze xD Ale głupieeee;/ No cóż... mam nadzieję, że P.T. Jest chociaż trochę lepszy od Krzyżaków ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_ 2 gim. 08.09.10, 18:01 Pan Tadeusz, Latarnik i Kamienie na szaniec + kilka biblijnych i jakieś tam w podręczniku po kilka stron lub fragmenty. Jednym słowem nuda *ziewa* Z twoich czytałam `W pustyni i w puszczy`, straszna nuda, ale nie odpuszczą ci tej lektury i `Szatan z siódmej klasy` - jeszcze nudniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 2 gimnazjum 08.09.10, 18:14 Romeo i Julia Dywizjon 303 - czy coś takiego Latarnik Zemsta <333 Czarodziej z Archipelagu Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Poprawka ! 08.09.10, 18:15 Czarnoksiężnik z Archipelagu * Pomyliło mi się xDD Odpowiedz Link Zgłoś
ramen Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 18:31 klasa 1 gimnazjum: Zemsta Opiun w rosole Hobbit czyli tam i z powrotem Krzyżacy Ja czytałam tylko W pustyni i w puszczy nawet spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla_sky Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 18:36 Ja mam Romea i Julię reszty nie chce mi się pisać xd Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Jakie macie lektury szkolne ??? 08.09.10, 18:43 1 gim : zemsta ,romeo i julia ,dziady ,jeszcze coś tam i jakąś mamy sami wybrać ;D Odpowiedz Link Zgłoś