Dodaj do ulubionych

Muzyka irlandzka

10.09.10, 18:34
Jestem ciekawa, jakie jest Wasze podejście do tej muzyki. Ja osobiście ją bardzo lubie.
Mogę się przy niej rozluźnić, uspokoić, rozmarzyć... Według mojej mamy to prosta,
przyjemna muzyka wiejska. Może i coś w tym jest, ale nie przweszkadza mi to. Lubię wieś
lubię przyrodę, lubię Irlandię i ta muzyka do mnie przemawia i... po prostu mi odpowiada.

A może niektórzy z Was, nie mieli do tej pory styczności z muzyką irlandzką? W takim razie
looknijcie na linki wink

Spokojna nutka, tak dla relaksu
www.youtube.com/watch?v=XtPYTyOddZQ
Z nutką magii...
www.youtube.com/watch?v=WuagUO7QMg0 (jak troche poczekacie, to
usłuszycie słowa)

To mi osobiście podoba się trochę mniej, ale może komuś przypadnie do gustu. Początek
fajny, potem trochę się psuje... Ale posłuchajcie, aby móc się potem wypowiedzieć wink
www.youtube.com/watch?v=HmwTYcDuyks
Dwie ostatnie piosenki, a szczególnie trzecia, to muzyka irlandzka CELTYCKA

Znacie jakieś irlandzkie piosenki? To bardzo prosze, podajcie mi tytuły, albo linki. Jeśli nie
znacie, to posłuchajcie te podane przezemnie i... WYPOWIADAJCIE SIĘ wink

Obserwuj wątek
    • nimfa_wodna Nie musicie tego znać... 10.09.10, 18:58
      Chdziło mi o to, abyście się otworzyli na coś nowego... Chciałabym przeczytać wasze
      komentarza smile Wypowiedzcie się
      • trzpiotka Nie ma się co dziwić ;) 10.09.10, 19:10
        Dzisiejsze typowe nastolatki niechętnie otwierają się inne rodzaje muzyki, niż te które są
        modne. Albo chwalą, albo krytujują... Ale jeśli chdzi o coś nowego, to... po prostu nie chce
        się odkrywać niczego nowego XD A szkoda, bo czasem naprawdę warto szukać własnych
        upodobań tam, gdzie nigdy w życiu by się normalnie nie zaglądnęło, to czasem najlepszy
        sposób, aby poznać samego siebie.

Tak, czy inaczej, przygotuj się moja droga na to, że nie doczekasz się zbyt wielu
        komentarzy. Przykre, ale prawdziwe. Ja jednak cieszę się, że założyłaś ten wątek wink
    • trzpiotka Ta muzyka coś w sobie ma... 10.09.10, 19:04
      coś niepowtarzalnego i wyjątkowego. Słuchając jej przenoszę się w inny świat, świat
      harmonii, przyrody i magii. Bardzo ją ją lubię smile Fajnie, że złożyłaś taki wątek
    • lullabys Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 19:11
      Enya chyba podobną tworzy tongue_out
    • elza1502 Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 19:17
      to chyba szkockie ale tez fajne xD
      Blackmore's Night. to jest super zespol tongue_out
      • werka13 Bardzo fajna :-) 10.09.10, 19:23
        Ja osobiście jednak wolę muzykę egipską podam ci link a nóż widelec się spodoba smile
      • nimfa_wodna Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 19:58
        Nie, nie kochana, to z pewnością muzyka irlandzka XD I Irlandia i Szkocja w swej muzyce
        wykorzystuje podobny instrument, a tym instrumentem są dudy wink Można je podzielić na
        dudy szkockie i irlandzkie, a te występujące w podanych przezemnie linkach są
        zdecydowanie irlandzkie wink

• karolcia741 Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 19:19
      no smile
    • scarletrose Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 19:20
      Uwielbiam muzykę irlandzką, w ogóle uwielbiam wszystko, co z Irlandią związane.
      Jak ktoś już wcześniej wspomniał, ta muzyka ma w sobie jakąś magię, przenosi nas
      do zupełnie innego, tak niesamowitego świata... coś wspaniałego.
    • koniczynka Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 19:23
      Nigdy nie miałam styczności z muzyką irlandzką. Pierwszy raz jej słuchałam
      teraz, ale powiem szczerze, że wpada w ucho, jest taka przyjemna i spokojna.
      Chociaż czegoś mi w niej brakuje wink
      • werka13 LINK 10.09.10, 19:27
        www.youtube.com/watch?v=5SWQGyW9MRQ&p=8DF99AFC35AA6FCB&playnext=1&index=1

www.youtube.com/watch?v=3U3D8W-_Q6g
        www.youtube.com/watch?v=7EElKbUHX-U&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=JmN3P3CqGRc&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=7ULlWIbpbTo&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=_tWJtRy_zHk&feature=related
        www.youtube.com/watch?v=ZBfF2l738k0&feature=fvw
        Troszkę tego dużo ale warto chociarz pare obejrzec smile
        • nimfa_wodna Re: LINK 10.09.10, 19:44
          Też fajna muzyka, ma w sobie specyficzny, pociągający klimat. Niekiedy i takich rytmów
          słucham wink Dzięka za linki, z przyjemnością posłuchałam i na pewno wróce do tych
          piosenek smile
          • werka13 Re: LINK 10.09.10, 19:50
            nimfa_wodna napisał(a):

> Też fajna muzyka, ma w sobie specyficzny, pociągający klimat. Niekiedy i takich
            > rytmów
            > słucham wink Dzięka za linki, z przyjemnością posłuchałam i na pewno wróce do tyc
            > h
            > piosenek smile

Nie ma za co i ja Ci dzięki za te piosenki irlandzkie tez całkiem przyjamne kiss
    • kotek.bieberka Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 20:05
      No fajne, ale ja lubie hip hop, ta muzyczka, do mnie nie przemawia...
      • kotek.bieberka Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 20:10
        ja lubie coś w stylu:

Teyana Taylor - Swagg
        lub:
        5O Cent - Just a lil
        Bit

tylko że początek jest długi..., ale ja szanuje twoją muzykę, każdy lubi coś
        innego ; )
    • trufla Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 20:17
      Muzyka irlandzka jest bardzo ładna - uskrzydła człowieka ilekroć ją słyszy. Z celtyckiej
      muzyki polecam jeszcze Enya, ponieważ ma naprawdę magiczny głos i piosenki...
    • nimfa_wodna Dziękuję za Enyę... 10.09.10, 21:36
      Niby znałam jedną jej piosenkę, ale nigdy się nie skupiałam głębiej na jej muzyce... A
      teraz... Przesłuchując kilka jej piosenek miałam wrażenie, jakbym wykąpała się we własnej
      duszy... To wspaniałe uczucie. Dziękuję. Dziękuję użytkowniczkom lullabys i trufla

Dzięki tej wokalistce odkryłam też inny zespół - Sacred Spirit i rówież się w nim
      zakochałam...

Jeszcze raz dziękuję
    • nobody_wins_ Re: Muzyka irlandzka 10.09.10, 21:57
      Niee... moje klimaty to reggae, i pop.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka