Dodaj do ulubionych

wiem to tylko szkoła, no ale...

13.09.10, 17:51
mój problem polega na tym, że niestety jestem mądra. Właściwie nie chodzi tu o to tylko
jakie niezręczne sytuacje pojawiają sie z tego powodu. Np. na geografii, babka zadała
pytanie klasie, nikt nie zgłaszał się więc żeby nie wrzeszczała na nas, że tłumany i debile
<oo potrafi na nas gorsze rzeczy mówić> podniosłam rękę. Odpowiedziałam i dostałam 5
za prace na lekcji. No i po tym od koleżanki usłyszałam, że i tak mam sporo ocen więc po
co mi jeszcze taa. Mogłam ją zostawić dla tych co jej potrzebują.... Uważałam, że ma racje.
Gdy geografica na następnej lekcji znów sie o coś klasy spytała, znów nikt sie nie zgłosił
<ja również choć znałam odpowiedź>. Chwila ciszy i babka z takim wymownym
spojrzeniem na mnie i powiedziała " Dominika po lekcji do mnie". Po tej całej lekcji sie mnie
spytała czemu nie odpowiadałam na jej pytania... Wiedziałam, że jak jej powiem prawde to
ona nawrzeszczy na te dziewczyny, które mi to powiedziały. Ale jak nie powiem jej czegoś
na moje usprawiedliwienie <bo opcja nie wiedzialam nie wchodzi w gre bo z tych tematów
mam 6 ze spr, wiec na spr umie a na lekcje zapomnina?sciana> Błagam co mam zrobić
olać koleżanki czy dostawać jedynki, dodam także, że nie chodzi tu tylko o gegre, polski,
chemia, WOS czy inne także.. Błagam pomóżcie jakoś<prosi>!!!
Obserwuj wątek
    • yourbadream Teraz to JA mam problem... 13.09.10, 18:19
      Chwalisz się czy żalisz? Ja nie widzę w tym problemu.
      Po co masz się usprawiedliwiać? Nie łatwiej powiedzieć, że po prostu dajesz
      szansę innym na zdobycie dobrej oceny? Niby taka MĄDRA, a na banalnie proste
      pytanie nie potrafi odpowiedzieć.
      • pauliska1212 Re: Teraz to JA mam problem... 13.09.10, 18:22
        następnym razem po prostu się zgłoś , a jak się te koleżanki będą czepiać, że
        nie dajesz szansy innym powiedz, że przecież nikt się nie zgłaszał do odpowiedzi
        to dlaczego miałabyś nie odpowiedzieć?
        • lady_paja zrób tak jak poradziła ci pauliska1212 13.09.10, 20:38
      • cyrusmiley Re: Teraz to JA mam problem... 13.09.10, 21:00
        yourbadream napisał(a):

> Chwalisz się czy żalisz? Ja nie widzę w tym problemu.
        > Po co masz się usprawiedliwiać? Nie łatwiej powiedzieć, że po prostu dajesz
        > szansę innym na zdobycie dobrej oceny? Niby taka MĄDRA, a na banalnie proste
        > pytanie nie potrafi odpowiedzieć.
        popieram wypowiedź tej urzytkowniczki w 100 % nic dodać , nic ująć ...
    • unborn_ wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 19:05
      Omg, ale masz fajną klasę, nie ma co.

Zgłaszasz się, bo znasz odpowiedź, proste. Nie rozumiem dlaczego klasa ma o to
      do Ciebie żal. Dobrze się uczysz, więc dlaczego miałabyś odmawiać sobie dobrej
      oceny? Nie masz się czym martwić, to ich wina, że się nie zgłaszają.
      Nauczycielce powiedz prawdę, bo po co kłamać.
    • hektor18 Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:12
      zdecydowanie olać gadanie tych twoich "koleżanek" tongue_out
      • elizzek Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:19
        Powiedz prawdę, a koleżanki olej. Zazdroszczą ci pewnie że dobrze się uczysz.
        Masz szczęście że dobrze się uczysz i doceń to, bo w przyszłości lepiej będzie
        ci znaleźć pracę.
      • ashley_miley Tu :> 13.09.10, 20:19
        Wiecie latwo nam powiedziec 'nie sluchaj kolezanek ' itd. to takie mądre
        postopienie w rzeczy samej tak wlasnie powinna/powinnismy postapic , ale to
        wcale nie takie latwie jesli ona powie nauczycielce o tych kolezankach to
        kolezanki przestaną sie odzywac a kto chcialby chodzic sam od przerwy do przerwy
        itd ( chyba ze masz mądrzejsze dziewczyny w klasie.. to będziesz mogla sie znimi
        trzymac smile ) chyba wpadlam na lepszy pomysl jesli ta nauczycielka jest
        wyrozumiala i mila ( lubisz ją wiesz jaka jest ) to moze powiedz po lekcji jak
        jest ,ale popros zeby nie mowila nic tamtym dziewczynom ( jesli zalezy ci tak na
        tych kolezankach) smile

Mam nadzieje ,ze pomoglam w jakis sposob :]
    • anulka Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:19
      Posłuchaj Ja na Twoim miejscu szczerze porozmawiałabym z koleżankami powiedz im że
      to jak cię traktują bardzo cię boli. Jeśli znasz odpowiedź na pytanie nauczyciela to na nie
      odpowiedź nie zwracaj uwagi na koleżanki. Każdy ma takie same szanse na zdobywanie
      ocen . W żadym wypadku nie możesz dostawać jedynek jeśli znasz odpowiedż należy ci się
      5 a nie jedynka.
    • katsuumi_17 Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:23
      Olej to, co gadają, twoja przyszłość jest ważniejsza smile
      • eyeliner... ja 13.09.10, 20:29
        no więc może pogadasz z kumpelami na przerwie ,że jeśli są takie mądre niech sie
        same zgłaszają. pogadaj z nimi o tym na przerwie,po szkole itd.A co do tej
        nauczycielki to sie zgłaszaj do odpowiedzi,nie patrz na kumpli, moim zdaniem są
        zazdrośni. ŁOŁ ale sie rozpisałamwink.powodzenia kiss
    • madzialenn_ Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:27
      Wg mnie skoro koleżanki nie akceptują Cię to je olej . PO co sobie nimi
      zawracać głowę . To co robisz jest tylko i wyłącznie twoją sprawą . Pomyśl co
      będzie za kilka lat , będą Ci zazdrościć . Koleżanki znajdziesz sobie inne . A
      po co masz narażac swoje oceny i swoją opinię . I to nie tylko
      szkoła tylko aż szkoła . Później moz esz tego załowac .
    • szaksel Masz 13.09.10, 20:31
      demotywatory.pl/1980684/Tak-jestem-kujonem

Przeczytaj i przemyśl
    • honeey Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:39
      ja bym skłamała nauczycielce że chcesz dać szanse innym ale nie zostawiła sprawy
      koleżanek tak sobie musisz z nimi pogadać czy coś postawić się im bo tak być nie
      może
    • mileymiley Sluchaj... 13.09.10, 20:47
      Powinnas byc dumna z tego, ze odnisisz jakies sukcesy w nauce. Bycie mądrym
      wcale nie jest wstydem. I nie przejmuj sie kolezankami. One ci po prostu
      zazdroszczą. Bo nie umieją tyle co ty a chcialyby mieć lepsze oceny.. A ty po
      prostu zgłaszaj się jak wiesz. I po prostu się ciesz! Bo ty coś w życiu
      osiągniesz.. A one jak się nie uczą to będą niczym.. Mam nadzieję, że
      przemówiłam ci do rozumu wink I ze bedziesz rozwijać swoją widzę wink
      Powodzenia! Zyczę sukcesow! ;*
    • nastolatkak93 Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:54
      " Mogłam ją zostawić dla tych co jej potrzebują...." zal..Twoja koleżanka [za
      przeproszeniem] jest jakaś nie tego.. przecież nikt nie wiedział to komu miałaś zostawiać..jak
      wiesz to co masz się kryć.. to zaleta... nie powinnaś zwracać uwagi na innych..niech się zaczną
      uczyć a nie... potem jak zazdroszczą niech się zgłaszają i wielka mi mecyja...
      powodzenia w życiu smile
      Kasieek big_grinkiss
    • dorr Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 20:57
      bądź sobą. ja również nieźle się uczę i uważam, że nie ma w tym nic złego. jak
      koleżanki chcą mieć oceny skoro w ogóle się nie zgłaszają? nie przejmuj się nimi ; D
    • aszulka Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 21:00
      olej te laski, ucz sie dla siebie, a nie bedziesz zamaiatac ulic ! : )
    • evanescence24 Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 21:04
      "mój problem polega na tym, że niestety jestem mądra." hahahahah <3

olej koleżanki.
    • llena Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 21:04
      no jak nikt się nie zgłaszał to co miałaś robić, dałaś im szanse, nie skorzystali to się zgłosiłaś, to po prostu zwykła zazdrość i zawiść, nie przejmujsię nimi, niech się nauczą na następną lekcje i po kłopocie jak tak mało ocen mają
    • izuniaw Tutaj.! 13.09.10, 21:04
      hm..a tak wgl to co twoim koleżankom do twoich ocen? w przeciwieństwie do nich
      nauczyłaś się i zasłużyłaś na pozytywną ocenę.
      ^^pozdro^^
    • mweezy . 13.09.10, 21:06
      martw się lepiej nauką niż koleżankami, które cholernie ci zazdroszczą. to ty w
      przyszłości będziesz miała lepiej, nie warto marnować swojej wiedzy, bo innym
      przeszkadza to, że się wyróżniasz. po prostu z nimi pogadaj, że nie zamierzasz
      chować się z tym co potrafisz tylko dlatego, że im to nie pasuje, w końcu szkoła
      jest po to, żeby się uczyć. nie wywyższaj się, ale też nie daj sobie wejść na
      głowę. i jeśli coś umiesz, to to pokazuj.

niby jesteś taka mądra, a nie rozumiesz tej jednej prostej rzeczy.
    • madalena Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 21:06
      nie przejmuj się nimi powinnaś się cieszyć ze umiesz dużo a nie martwic się nimi
      to one są jakieś głupie. ucz się.
    • brygida16 Re: wiem to tylko szkoła, no ale... 13.09.10, 21:07
      Trzeba było odpowiedzieć tej koleżance że zgłosiłaś się tylko dlatego że nikt się nie zgłaszał i nie chciałaś żeby ta nauczycielka was wyzywała i nie zależy ci aż tak barzdo na ocenach!Jak będzie się ciebie jeszcze czepiać to jej tak odpowiedz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka