19.09.10, 23:06
Chciałabym nauczyć się grać na keybordzie ale nic o tym nie wiem. Ktoś może
wie ile czasu zajmuje nauka gry na tym instrumencie ? Jest to trudne ? Ile
kosztuje zazwyczaj lekcja nauki ? Proszę powiedzieć mi wszystko co wiecie na
ten temat bo bardzo mi zależy na nauczeniu się grać na tym instrumencie.
Obserwuj wątek
    • jackllison Re: Keyboard 19.09.10, 23:43
      Cześć. Moje zdanie jest takie, że na keyboardzie grać można nauczyć się samemu smile Jeśli
      zależy Ci na lekcjach, to najlepiej na prywatne (jedna lekcja to koszt ok. 35 zł)
      • jackllison Re: Keyboard 19.09.10, 23:46
        Ach i absolutnie gra na keyboardzie do trudnych nie należy. Masz gotowe podkłady, różne
        melodie, mnóstwo opcji. Uczyć możesz się ile lat chcesz, nawet zawodowi pianiści uczą się całe
        życie wink Masz już jakiś keyboard?
    • patriciabiebzx3 Re: Keyboard 20.09.10, 07:33
      Ja płaciłam 85 zł. nie jest to trudne w 2 mies. będziesz miała opanowane już te podstawowe
      akordy . To nie jest trudne , gram też na gitarze i porównując keyboard jest łatwiejszy wink
      • pimpusia Re: Keyboard 20.09.10, 08:38
        gralam smile znajoma mojej babci mnie uczyla i brala 20 zl za lekcje. zaczelam na poczatku roku
        szkolnego, a na swieta umialam juz grac koledy wiec sprawnie to szlo tongue_out mysle ze nie jest
        trudny, ale po prostu trzeba chciec big_grin
    • wikuuusss Re: Keyboard 20.09.10, 19:50
      Ja właśnie bardzo chcę, ale jak można się nauczyć samemu ? Polecicie jakieś
      książki wedle tego ?
    • wikuuusss Re: Keyboard 20.09.10, 19:51
      Powiedzcie też jakie keybordy są nie zbyt drogie i fajne, żeby miały dużo opcji
      i nie jakieś stare do d.upy.
      • jackllison keyboard 20.09.10, 20:22
        Książkę najlepiej wybierz sama, bo to zależy od Twoich wymagań, np. w jakimś sklepie
        muzycznym. Co do keyboardu, ja miałam casio ctk-810. Teraz chodzą po ok. 800 zł. Dla
        początkującego świetny, moim zdaniem wink A jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie
        pomogę. wink
        • wikuuusss Re: keyboard 20.09.10, 20:35
          Sama nie wiem jakie mam wymagania big_grin Chcę umieć z nut czy tam czegoś grać
          piosenki jakiekowiek sobie zażyczę. Po prostu chcę umieć grać gdziekolwiek i
          cokolwiek. Jakie książki polecasz ? Kiedyś miałam jedną lekcję u mojej mamy
          koleżanki i bardzo fajnie, podobało mi się.
          • jackllison Re: keyboard 20.09.10, 20:52
            czyli chodzi o naukę czytania nut. Chyba każda książka typu ''keyboard- nauka dla
            początkujących'' tego uczy. np.
            www.empik.com/keyboard-kurs-dla-poczatkujacych-krzysztof-radula,3069009,ksiazka-p

www.empik.com/chwyty-klawiszowe-mietus-maciej,2927757,ksiazka-p
            Niby wszystko dobrze, tyle, że nie wiadomo jak w środku wink
            Ja bym się udała do sklepu muzycznego i pooglądała książki, wybrała najciekawszą i
            najbardziej przystępną.
            • jackllison Re: keyboard 20.09.10, 20:56
              moją pierwszą książką była ta:
              sklepmuzyk.pl/pl,product,422025,szkola,na,fortepian,a,m,klechniowska.html
              Teraz przeglądam i powiem Ci. Faaaajna książka big_grin
              tzn. polecam wink
              • wikuuusss Re: keyboard 21.09.10, 15:36
                A ty uczyłaś się sama czy miałaś nauczyciela ? Bo ja właśnie znalazłam osobę
                uczącą i chyba wezmę od niej lekcje smile A twoim zdaniem fajnie się na tym gra?
                • jackllison Re: keyboard 21.09.10, 22:04
                  Ze mną, to wiesz, długa historia. Najpierw grałam sama (jak byłam taka maluuuutka wink ),
                  później brałam korepetycje u mojej wychowawczyni, następnie lekcje prywatne, no i
                  skończyło się na szkole muzycznej. Keyboard to fajna sprawa, ale jest to instrument
                  bardzo łatwy do opanowania i moim zdaniem dla początkujących pianistów lub tak aby
                  sobie pograć, dla rozrywki.
                  Chyba, że masz w planach zostać wirtuozem: www.youtube.com/watch?
                  v=BtaYQbxrh2M&feature=related
                  " target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=xgZhiYff7nM:>
                  • jackllison Re: keyboard 21.09.10, 22:06
                    poprawka:
                    www.youtube.com/watch?v=xgZhiYff7nM
                    " target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=BtaYQbxrh2M&feature=related:>

• wikuuusss Re: keyboard 27.09.10, 16:24
            Ktoś się jeszcze wypowie ?
    • lucky109 Keyboard - łatwinza ;) 21.09.10, 15:45
      Co do ceny - jest różnie.
      Ale naprawdę, na keyboardzie gra się bardzo łatwo smile
      Wiem, bo sama gram big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka