koralowa taa mamy. 23.09.10, 20:56 Mamy już od tamtego roku, ja byłam w Portugalii w maju. Fajnie było, normalnie się po angielsku dogadałam. Mieli taki ogromny dom i wielki ogród z drzewami oliwnymi, i pomarańczami. A no i mieli ładnego syna. Haha, niezapomniane chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga98 mamy. 23.09.10, 21:18 u mnie w szkole od wielu, wielu lat mamy wymiany z Hiszpanami i Anglikami. Na początku roku oni przyjeżdząją do nas na tydzień, a na wiosne my do nich. I to jest zaje. W podstawowej jest w 5 klasie, ale 6 też jeżdzą jeśli jest mało 5 klasistów u nas, a u nich dużo. I w gimnazjum (ta sama fundacja/zespół) chyba w 2-3 klasy jada też na taką wymianę z Duńczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
najli. Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 17.11.10, 11:47 U mnie tego nie ma, bo jestem w gimnazjum. Moja siostra jest w liceum i mają takie coś ;p Odpowiedz Link Zgłoś
smile_peace_ tak jakby ;) 17.11.10, 12:02 ja jestem w 6b, a udział bierze 5b, ale ich wychowawczyni jest naszą panią od angielskiego (jestem w klasie językowej) i nasza klasa też może uczestniczyyć w niektórych takich tych xdd i my w maju mamy wyjazd do Turcji (bo Turcy byli u nas w październiku), i możliwe że pojadę Ale z naszej klasy do Turcji może jechać tylko 10 osób więc trochę głupio ;C Odpowiedz Link Zgłoś
wika123 U 17.11.10, 12:22 Ja bd miała wymiane do niemców, ale dopiero w 3 klasie gim, jak już bd dobrze nawijała. Odpowiedz Link Zgłoś
muse_fan Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 18.11.10, 16:17 ja nie z 'comeniusa' , ale byłam na wymianie, w Danii a we wrześniu oni byli u nas Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 18.11.10, 16:25 moja szkoła bierze udział, z tą różnicą, że na wymiany jeżdżą nauczyciele. chyba na wiosnę byli u nas goście z Anglii, Włoszech, Rumunii, Grecji, Turcji i Niemiec. a niedawno nasi pojechali na tydzień. więcej radości, niż gdybyśmy my mieli jechać same zastępstwa i zeroooo nauki : ) Odpowiedz Link Zgłoś
shibuu_ . 18.11.10, 16:45 U mnie w szkole może nie są wymiany, zresztą nie wiem, ale wiem że trzecia gimnazjum w maju jedzie do Londynu, nie wiem czy na wymianę czy tak o ze względu że są dobrzy z ang, więc jeśli moja grupa z ang (moja klasa jest podzielona na dwie grupy- zaawansowaną i niezaawansowaną, oczywiście jestem w tej pierwszej) to może też w trzeciej pojedziemy do Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
niewiarygodna95 Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 18.11.10, 16:50 W tamtym roku przyjmowałam włocha u siebie, ale ja nie pijechałam do Włoch ktoś inny pojechał za mnie a ja miałam jechać w tym roku ale nasza szkoła się wycofała z tego projektu A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
kontrastowa Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 18.11.10, 18:34 nie ,ale bym chciała . : * Odpowiedz Link Zgłoś
kontrastowa :) 22.02.11, 17:35 A ja bd gościć francuza na 2 dni u sb : D A potem ja na dwa dni pojade do Francji : )) Bd super . : D Odpowiedz Link Zgłoś
pooky. Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 22.02.11, 17:50 Niestety nie mam (jestem w podstawówce), może w gimnazjum będzie. Mój braciak miał ten program w swoim liceum, ale nie wyjeżdżał. Odpowiedz Link Zgłoś
domaa Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 22.02.11, 20:10 mój brat jest w gimnazjum i jest u nich ten projekt. On pojechał do Grecji(tak ? tak, chyba Grecja), no i mieszkał, u takiego kolesia co był tak rozpieszczony, ze mial co chcial(wszystko, psp, xbox360 itd.), niechodzil z nimi na zadne wycieczki...itd. rozpuszczony na maksa. do Polski też przyjezdzali ale u mnie nie bylo bo mama miala 2 zmiany i by nie miala czasu zrobic obiad itd. szkoda, bo bardzo chcialam, zeby ktos u nas mieszkal bym kogos poznala i podszlifowala jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
spongebob. Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 25.02.11, 18:42 ja biorę udział. c; w tym roku, gdzieś około maja, jedziemy na Ceutę i nie mogę się już doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
lovesick Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 25.02.11, 18:55 U mnie czegoś takiego nie ma , a szkoda chciałabym pojechać . Odpowiedz Link Zgłoś
karola_483_th Re: 'Comenius' program wymiany uczniów!! 02.03.11, 15:53 U mnie niestety tego w szkole nie ma. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś