dreamgirl Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 22:40 czy ja wiem, sama nie wiem. nie mieszkam w Polsce, tylko w Anglii, i tak szanuje to ze jestem polka. obcokrajowcy bardzo lubia polakow. a to ze duzo pijemy to no coz, kazdemu sie zdarza, nieprawda? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
gerberek86 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 22:43 jestem dumna z tego iż pochodzę z polski. niech sobie uwazaja ze jestesmy biedni ze mamy pijakow..tylko ze polowa polakow pije z powody milosci (bynajmniej ja tak uważam) to dowod na to ze sa uczuciowi..a pozatym mamy niesamowita historie ktora wiaze sie z naszym krajem. tradycje, potrawy gdzie rosjanie uwazaja ze to oni wynalezli cos takiego jak pierogi ruskie xd, a przedewszytskim mamy bogaty jezyk, zabytki, i piekne kobiety ostatnio nawet czytalam ze polki to jedne z najladniejszych kobiet swiata. wiec jestem dumna z tego ze jestem polka mieszkam w polsce umiem rozmawiac po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumiauu Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 22:52 nie, nie sądzę, że to wstyd. dla mnie kraj, jak kraj. chociaż zgadzam się, że tolerancyjni to czasami nie jesteśmy. śmieszą mnie niektóre spory polityczne, ale to nie ten temat, więc zostawię to dla siebie ogólnie na każdy naród coś gadają, każdy się z czymś kojarzy. mi np. Hiszpania z zabijaniem byków- i może to mnie od niej troszkę odpycha, choć wiem, że z tym walczą i, że na pewno jest dużo Hiszpanów którzy nie popierają tej 'tradycji' tak jak już pisałam, wstydu nie mam, choć za pewno wolałabym mieszkać gdzie indziej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia2081 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 23:13 nie wstydzę się tego , że jestem polką . niech inne państwa sobie myślą co chcą , a mnie to aż tak bardzo nie obchodzi : p Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 15.10.10, 00:24 nie a niby czemu mówisz że mają nas za najgorszych no ale nie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
martucha027 Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 07:31 Myślę, że to jak nas, Polaków postrzegają zależy od nas samych. Kiedyś, chyba na interii, na forum było pytanie, czy wiemy, co o nas mówią za granicą. Niektórzy mówili ogólnikowo, tak jak Ty, że Niemcy mówią o nas "złodzieje", Amerykanie uważają za "biedaków". Ale ktoś kto mieszka za granicą, żyje w towarzystwie ludzi innej narodowości ma większe pojęcie w tej sprawie. Wielu pewnie uważa nas za pijaków itd., ale przeczytałam też, że jesteśmy pracowici, uczciwi (!- to się kłóci ze złodziejami)... Więc wszystko zależy od ludzi, na jakich się trafi! <br /> W moim narodzie nie podoba mi się to, że tak jak napisałaś, jest nietolerancyjny. Jest w nim wielu rasistów... Co jeszcze? Może to, że się brzydko wyrażamy... <br /> <br /> Ale myślę, że też jest wiele rzeczy, z których powinniśmy być dumni. Mamy piękny kraj: morze, góry, Gdańsk, Warszawę, Kraków, Gniezno... Full zabytków! Nasza historia też jest ciekawa. Walczyliśmy- nie jesteśmy tchórzami tak jak niektóre narody. Ponadto mamy wspaniały (!) język, który nie każdy docenia i który dużo osób kaleczy. Może i szkoda, że nie jest to język międzynarodowy, w którym moglibyśmy porozumieć się za granicą, ale to też znaczy, że jest oryginalny, inny- piękny. I że obcokrajowcowi będzie się baaaardzo trudno nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
honeey Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 09:25 ja się nie wstydzę ale Polska to fajny naród a Niemcy mogą się schować ! Odpowiedz Link Zgłoś
anahi97 Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 09:50 Ja nie wstydzę się tego, że jestem Polką choć Chitose ma trochę racji. Powinniśmy zadbać o to jak ludzie nas spostrzegają i zmienić troszkę nasz kraj . Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 12:36 ogólnie jestem dumna z tego, że jestem Polką, ale wstyd mi za nasz rząd, polityków. Polacy wiele zrobili abyśmy mogli teraz spokojnie sobie tu żyć w odrębnym kraju - tego możemy się dowiedzieć chociażby z lekcji historii. ale to co się obecnie dzieje, to chyba jakiś ponury żart. powoli się staczami. i to nie przez normalnych ludzi, tylko przez ludzi zarządzającymi Polską! jak patrzę na tą naszą politykę to mi słabo.. po prostu mi wstyd. ale tak jak wspomniałam jestem dumna, że jestem Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
twista Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 12:43 Myślę że wstydzimy się tego z powodu naszego ''Cudownego'' rządu'' z Kaczyńskim , Tuskiem i prezydentem który nie umie tego ogarnąć... A tak po za tym to Burberry123456.odpowie.pl Pytajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
forgotten. Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 13:01 Ja kocham Polskę! Nie mam powodu do wstydu. To wszystko, co o nas mówią tzn. że u nas to sami pijacy to tylko sterotypy. No bo zastanówcie się. Ilu z tych którzy mają o nas takie zdanie byli w Polsce? I chociaż coś o niej wiedzą? Wątpię czy każdy Amerykanin, Brytyjczyk, Francuz, Niemiec i cała reszta tak kulturalnie i miło zachowują się gdy gdzieś wyjeżdżają. Nie, nie jesteśmy bogaci. Ale jesteśmy bogaci w przepiękną historię i powinniśmy być z niej dumni! Może i w Polsce są pijacy lecz każdy z nas jest solidarny i honorowy. Mamy piękny i najtrudniejszy na świecie język. Powinniśmy się z tego wszystkiego cieszyć i być z tego dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmchm Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 13:07 wstydzę się tylko , że mamy beznadziejnego prezydenta . Ale tak może byc no ,ale XD wolałabym mieszkac w Niemczech lub Ameryce (ale to nie jest możliwe) . Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 14:08 nie wstydzę się , choć chciałabym mieszkać w innym kraju jak Portugalia czy Hiszpania . Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 14:17 Wolałabym być Amerykanką, no ale bycie Polką jest lepsze od bycia Hinduską albo Afrykanką. A przynajmniej ja tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
i.love.volley Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 14:59 Najbardziej jestem dumna z naszych siatkarek i siatkarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kokoss_ Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 15:07 sorry, nie jestem patriotką, nie kocham Polski, ale też się jej nie wstydzę. nie ukrywam, że kiedy dorosnę i będę miała możliwość wyjechania gdzieś, to się nie zawacham. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_14 Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 15:25 Nie wstydzę się i jakoś mi się nasuwa pytanie : czy to prawda, jak o nas myślą ? Wątpię. Każdy czasem wulgarnie się wysławia, napije się, ukradnie [o zgrozo, tego nawet nie powinnam brać pod uwagę, bo to ze strony Niemiec, oni zawsze kłamią i zmyślą na niekorzyść Polaków]. Bzdura. Kocham swój kraj i jestem dumna z tego, kim jestem. JESTEM POLKĄ, MOJE KORZENIE SIĘGAJĄ POLSKI I NIC TEGO NIE ZMIENI. Odpowiedz Link Zgłoś
skulls Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 15:49 ` jak dla mnie to wielki wstyd .! nienawidzę Polski ; / Polska to tak naprawdę dno, chciałabym urodzić się Kanadzie albo w Los Angeles . wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
rockamnka_xdd Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 19:12 i to zależy od osoby, są tacy co twierdzą ze jak skończą 18 stke to wyjadą stąd i nigdy nie wrócą, a są tacy co myslą o wyjeździe ale z powrotem, a jeszcze inni kochają nasz kraj takim jakim jest. no bo co, polska to, może nie pod każdym względem ale jest naprawdę zajebistym krajem. miasta takie jak Warszawa, Kraków, Wrocław, Poznań, są przecież rozbudowane, piękne, i wgl na czasie. na pewno różnią sie od takich miast jak Nowy Jork czy Los Angeles ale to przecież ku... nie Ameryka, Stany Zjednoczone a Polska to dwa różne światy. O polakach dużo słyszałam od znajomych z Anglii czy Od koleżanek z Niemieci, wyzywa się nas od szui, pijaków itd. ale co? to znaczy tylko tyle że tamci popieprzeni ludzie nie mają ani krzty szacunku do innych a wgl nas nie znają, czy mama ich nie uczyła że nie ocenia się ludzi jeśli się ich wgl nie zna? w Polsce są różne osobistości, jedni tacy drudzy tacy, każdy jest wyjątkowy. Dajmy np w Bułgarii, tam to każda osoba zamieszkująca ten teren to polaków jak bogów traktuję, powaga. byłam doświadczyłam, kiedy powiedziałam że jestem Polką byli dla mnie cholernie mili. Bo Polacy to nie tylko kraj jak to powiedziałaś oszustów i złodziei, mamy swoją wspaniałą historię i naprawdę mamy czym chwalić się, tymi ludźmi walczącymi nie tylko o swój kraj ale także walczyli w obronie innych krajów, właśnie jak Bułgarii. Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Odpowiedź + link do mojego forum (wejdź ) 15.10.10, 19:18 www.kotek.pl/forum/02,3000,117563405,117563405,Czy_ktos_z_was_mieszka_za_granica_.html Macie link odpowiadajcie A ja sie nie wstydze bycia Polką JEstem z tego dumna Choć troche wolała bym być amerykanką Odpowiedz Link Zgłoś
mika999 Re: "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 19:21 O Jeju! Jaki wstyd? Nigdy bym tak nie pomyślała!!! Jestem bardzo bardzo dumna że jestem Polką i nigdy bym się tego nie powstydziła NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf "Hello! I'm from Poland!" 15.10.10, 19:36 Zależy w czym... Mamy piękną historię, nasi przodkowie byli naprawdę odważnymi ludźmi. Jako państwo, w którym nie dawno upadł komunizm, radzimy sobie świetnie. Mamy wspaniałe warunki, do utworzenia ciekawego, prężnego kraju na poziomie. Ale ludzie sprawujący władzę w naszym kraju, wcale nie powinni tym krajem rządzić. Jak wiadomo z rządami wiąże się wysokie stanowisko społeczne, a ze stanowiskiem pieniądze, i tylko o pieniądze ich chodzi. Polskę mają za przeproszeniem w du*ie. Język-super (Fajnie go umieć, chociaż niektórzy Polacy nie zupełnie go umieją) jest jednym z najtrudniejszych języków na świecie. Z tego, że potrafię się posługiwać j. polskim jestem dumna bo jest, trudny. Większość sądzi, że w Europie jesteśmy uważani za złodziei i.t.p. Ale w cale tak nie jest. Jesteśmy uważani za wspaniały naród, a nasz kraj jest wg. obcokrajowców piękny.(Oczywiście są również anty Polacy, ale rzadko) Ludzie, którzy powinni zniknąć z naszego społeczeństwa: *Dresy-kibole *Cały obecny rząd. Myślę, że jak się zmieni rząd, na młodszych i mądrzejszych to będzie git. Może coś pozmieniają na lepsze. Miejmy nadzieję. Wiem, że tak gadałam o tym języku, ale ja też nie jestem idealna i popełniam błędy więc: Przepraszam za błędy! Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_emo Poniekąd tak ... 15.10.10, 21:34 Mój dialog z obcokrajowcami na Omegle.com wygląda mniej więcej tak: -Hi. -Hey. - From ? - Poland . You ? ... i się rozłącza . ;< Odpowiedz Link Zgłoś
malutkami Re: "Hello! I'm from Poland!" 16.10.10, 12:17 Fajne jest to, że ludzie mówią - z zagranicy - że mamy twarde głowy w picu . A ogólnie ot czasem wstyd za polaków - np. piłka nożna . Odpowiedz Link Zgłoś
aileen Re: "Hello! I'm from Poland!" 16.10.10, 12:27 nie wstydzę się, ale nie czuję się stuprocentową patriotką. myślę, że to kwestia kosmopolityzmu naszego pokolenia. zamiast czuć się związani z ojczyzną, czujemy się Europejczykami. obywatelami świata. ten poglądy to ni mniej ni więcej tylko stereotypy. inne narody patrzą na nas przez swoisty pryzmat. a ja uważam, że stereotypy to jedna wielka bzdura. niepotrzebne upraszczanie rzeczywistości. niekiedy bywają krzywdzące. gdyby chcieli na nas spojrzeć z punktu widzenia historii dostrzegliby wielkich patriotów, ludzi gotowych walczyć za wszelką cenę o polskość i niepodległość. Odpowiedz Link Zgłoś
farnoholiczka Re: "Hello! I'm from Poland!" 16.10.10, 12:32 Zgadzam się z patka979 Odpowiedz Link Zgłoś
tosssiulka Re: "Hello! I'm from Poland!" 16.10.10, 12:42 właściwie, to mam żal, sama nie wiem do kogo, że urodziłam się w Polsce, bo tu nie ma żadnych perspektyw! Jesteśmy tylko biednym nic nieznaczącym państewkiem w centrum Europy, które gospodarczo stoi w miejcu i do pięt nie dorasta Niektórym państwom.. Owszem, są gorsze, biedniejsze państwa, nie jesteśmy najgorsi, ale moglibyśmy być lepsi, tylko nikomu się nie chce... Poznałam w wakacje Amerykanina, który podobno nie jest za bogaty u siebie w domu, ale u nas, kupował sobie markowe ciuchy i buty. U nas biedni ludzie nie chodzą w markowych ciuchach... Ludzie z USA nic nie wiedzą o prawdziwej biedzie... Dlaczego my wiemy o niej aż tak dużo?. Odpowiedz Link Zgłoś
alice087 tosssiulka 20.10.10, 20:39 że Amerykanie nie wiedzą co to parwdziwa bieda?!?!?!?! prosze, nie osłabiaj mnie! wyjdzie se Amerykanin w głąb miasta [New York] i już ma biedę albo na tamtejszych na wsiach Weź, pojedź do Detroit. W głąb tego miasta. Takiej biedy nigdy byś nie widziała... i nie życzę Ci tego potwornego widoku uwierz, w tamtym kraju nie każdy se żyje "dobrze" Odpowiedz Link Zgłoś