Dodaj do ulubionych

"Hello! I'm from Poland!"

13.10.10, 21:13
no właśnie. czy myślicie, że bycie Polakiem/Polką to wstyd? czy jest to dla
was w jakiś sposób uciążliwe?
Niemcy uważają nas za złodziei, Amerykanie i Anglicy za biedaków, ponadto cały
świat twierdzi, że Polacy to w dużej mierze pijacy, narzekamy na wszystko co
się da i nieładnie się wyrażamy. jak myślicie, czy koniecznie musi to być prawda?

jeśli o mnie chodzi, nie podoba mi się w nas tylko to, że jesteśmy
nietolerancyjni (oczywiście mówię ogólnikowo).
Obserwuj wątek
    • nuskadee Nie wstydze się co Ty :) 13.10.10, 21:18
      Jestem dumna! Polacy to czasami banda nietolerancyjnych buców ale kiedy jest jakaś
      poważna sprwa to są niezastąpieni.. No i poczucie humoru to też zaleta Polaków.
      • patka979 Re: Nie wstydze się. 14.10.10, 14:13
        Urodziłam się jako Polka i nie wstydzę się tegotongue_out
        To co Niemcy o nas sądzą to mi zwisa.
        • wisienka9 Re: Nie wstydze się. 14.10.10, 16:11
        • virginkaa Re: Nie wstydze się. 14.10.10, 16:40
          Polacy mają wyjątkowe poczucie humoru xd

Nie wstydzę się, że jestem Polką smile
        • biedronka983 Re: Nie wstydze się. 14.10.10, 17:16
          ja się nie wstydzę a ty>?
          tylko np ja jestem fanką jednej gwiazdy i ona do Polski nie chce przyjechać a jak Katy Perry
          do Polski przyjechała dała koncert to napisała na Twitterze Polska to cudowny kraj!
          Pzrsmile
          • fanka...th Re: Nie wstydze się. 20.10.10, 20:43
            Mam to wszystko w dupie co se inni mówią i sie twego nie wstydzę że jestem polką .Polacy
            mają zajebiste poczucie humoru shock
        • klaudia19247 Re: Nie wstydze się. 17.10.10, 21:03
          Jestem Polką i jestem z tego dumna...
          niech sobie inni mówią co chcą!angry
        • zuzka1999 ! a niemcy to są święci ?? 04.11.10, 15:35
          nie wstydze się tego!!!! jestem dumna ze jestem Polką serce serce serce brawo
      • hayley_. Re:Ja nie chcę mieszkać w Polsce. 14.10.10, 18:09

mi się tu nie podoba, wolałabym mieszkać w Atlancie... : p smirk
      • agtusia12 Re: Nie wstydze się co Ty :) 14.10.10, 18:27
        uwielbiam Polskę jestem stego dumna że jestem polką uważam że polska to jeden z
        najpiękniejszych krajów serce a co inni myślą nie nieopchodzi
        • kara4454 polska jest fajowa bo są góry morze jeziora .... 04.11.10, 14:57
          i wszystko
      • kasasza jestem dumna!;d 14.10.10, 18:47
        ja osobiscie jestem dumna z tego ze jestem polka!big_grin kochasm polske!big_grin
      • paulina_xd Re: Nie wstydze się co Ty :) 14.10.10, 18:53
        ja też nie.! Polska - mały kraj a wygrał I i II wojne.;D Jeśli wierzymy w siebie
        możemy zrobić co tyko chcemy .!! POLSKA GÓRĄ ; > smileserceserce
      • i_love_mychem Re: Nie wstydze się co Ty :) 14.10.10, 20:59
        nrzekam na to że koncertów fajnych nie masadsadalbo deskorolka nie jest
        rozwinętacryingcrycryi nic nie jet tu na dobre rozwiniętescaredscared

• joejonas112 Re: Nie wstydze się co Ty :) 15.10.10, 13:38
        ja się cieszę ,że jestem polką ale w domu tata cały czas narzeka na Polskę i
        mówi ,że we Włoszech jest o wiele lepiej...

ok może mamy trochę problemy z pijaństwem itp ale na pewno biedakami za bardzo
        nie jesteśmy

ja uważam ,że Polska jest coraz bardziej sławniejsza dzięki naszym
        SPORTOWCOMserce i GWIAZDOM kiss
      • wiktoria3200 Re: Nie wstydze się co Ty :) 15.10.10, 18:46
        Masz racje ja mam takich kolegów, że zawsze się śmiejemy. Acia z wami
      • malwa1111 jak nie jak tak! 16.10.10, 12:24

zgadzam sie z niemcami, anglikami, amerykanami i kim tam jeszcze...urodzilam sie
        w polsce ale troche szkoda, bo tu nie mam takich mozliwosci jak np w angli....no
        coz tu wile ukrywac jestesmy wulgarni i nietolerancyjni
        uncertainuncertainuncertainuncertain
        naprawde zaluje ale taka prawda
      • alis155 Tak trochee . 16.10.10, 12:30
        znaczy to trochę bo np. trzeba miec wize by do Stanów pojechac. smirk
    • hellokiciara Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:19
      z tego co wiem to polaka można poznać po słownictwie . : q
      • karoooola20 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 22:04
        szczerze? wolałabym pochodzić z Hiszpanii, ewentualnie USA.
    • igusiaaa . . . 13.10.10, 21:19
      rzeczywiście. tolerancja, to nie jest mocna strona Polaków.
      słyszałam też, że dla niektórych krajów, Polacy są biedakami, pijakami i
      rolnikami.
      Chciałabym, żeby inni mieli lepsze zdanie o nas wink
    • nuskadee O tak to narzekanie P. też jest dobijające ;/ 13.10.10, 21:20
      • hellokiciara Powodzenia życzę i miłego czytania ; ) KLIK 13.10.10, 21:24
        Ten niewinny dowcip obrazuje prawdę o Polakach, że kradną i są niezwykle przebiegli.
        Oczywiście nie wszyscy tacy są lecz większość z nich, zwłaszcz mieszkających za granicą
        ma taką opinię. Najbardziej słynne jest niemieckie powiedzenie "Jeśli jedziesz na wakacje do
        Polski to bądź pewien, że twój samochód już tam jest." Wiadomo, że w szajkach
        kradnących samochody lub okradających TIRy jest dużo Polaków, ale także Ukraińców,
        Białorusinów, Rosjan, ogółem obywateli byłego ZSRR. Nie jestem pewna z czego to wynika
        jednak wpływa na ocenę obcokrajowców na temat Polaków, co na pewno nie wychodzi
        nam na dobre. Jednak jak twierdzi studentka polonistyki "zdarza mi się czasami
        podróżować i niekoniecznie jest tak, że obcokrajowcy na hasło, że jesteś z Polski reagują
        od razu nerwowym spojrzeniem w stronę swojego portfela, samochodu czy nawet domu."
        Pomimo tego słyszała ona wiele pozytywnych opinii na temat Polaków. Obcokrajowcy
        chwalą nas przede wszystkim za gościnność. Jednak negatywne stereotypy nie biorą się z
        nikąd i nadal aktualny jest pogląd o Polakach jako złodziejach. Ola na jednym z forów pisze
        o Polakach koczujących na londyńskiej Victoria Station."To niezła żenada, że coś takiego w
        ogóle ma miejsce. Czasmi wstyd mi normalnie. Dziekuję współlrodakom!" Osobiście nie
        wypowiadałabym się tak krytycznie, ponieważ oglądała program dokumentalny na temat
        Polaków wyjeżdżających do Anglii w poszukiwaniu pracy. Zdarzało się, że nawet ten " na
        pewno nagrane" posady okazywały się nieprawdziwe, a Polacy pozbawieni pieniędzy
        lądowali po prostu na ulicy. Ola uważa inaczej więc nie podważam jej zdania. Rodacy mogli
        sami doprowadzić się do bezdomności, np. piciem alkoholu lub używaniem narkotyków, ale
        to inna sprawa. W istocie Polacy słyną z częstego używania i nadużywania alkoholu. My
        sami wiemy, że nikt w tej kategorii nie pokona Rosjan.
        Europejczycy sądzą także, że obywatele Polski są niezwykle religijnii. Być może wpływ na to
        ma fakt, że papież jest Polakiem, ale wcześniej Polacy byli podobnie wieżący, a ich liczba
        zapewne wzrosła po wyborze Karola Wojtyły na biskupa Rzymu. Jak mówi Juan Carlos
        Valarezo "Ważną wartością dla was są rodzina i religia. Pod tym względem jesteście bardzo
        podobni do Latynosów." Jak widać Polacy nie mają samych negatywnych cech według
        obywateli innych krajów. Według tego rodowitego Ekwadorczyka Polacy ostrożnie
        podchodzą do ludzi innych narodowości. W Stargardzie Szczecińskim gdzie przebywa Juan
        Carlos mieszkał tylko pewien Irlandczyk. "Prawdopodobnie z tego powodu miejscowi
        podchodzili do mnie z pewną rezerwą. Jednak gdy mnie poznawali bliżej, to stawali się w
        stosunku do mnie otwarci i mili. Otrzymywałem również wiele zaproszeń."Mówi on także o
        tym, że młodzi Polacy tak, jak inni Europejczycy uczą się języków, studiują. Elina z Ukrainy
        studentka V roku Pedagogiki Opiekuńczo-Wychowawczej UL, zauważyła, że "dla polskich
        studentów liczy sie życzliwość i rzetelność. Także wysoko ceni się kreatywność,
        pomysłowość, oryginalność. Obserwuję też, że brakuje im często odwagi, własnego
        zdania, własnego kręgosłupu osobowego. Nie tylko na uczelni, ale i w życiu akademickim,
        zauważam zjawisko ulegania liderowi, tendencje do podporządkowywania
        się."Obcokrajowcy studiujący w Polske widzą także inne wady i zalety studentów, które
        mogą obrazować postawy całego społeczeństwa. Choć mogą dotyczyć tylko środowiska
        studenckiego, a nie mentalności wszystkich obywateli Polski. " Młodzi Polacy bardzo
        uważnie i rozsądnie podchodzą do studiów i nauki. U mnie w kraju, pochodzę z
        Uzbekistanu, na przerwach rozmawia się nie tylko o nauce, lecz głównie o życiu
        towarzyskim. Tutaj dominują rozmowy o zaliczeniach, profesorach, kolokwiach i
        problemach, które się z nimi wiążą." mówi Roman student III roku Informatyki i Ekonometrii
        UL. Student pochodzenia arabskiego z Wydziału Psychologii w Gdańsku uważa iż jego
        polski kolega w swoim życiu dąży do osiągnięcia dobrze płatnej pracy i sukcesu
        zawodowego." Chce znaleźć w pracy godne utrzymanie i poczucie realizacji. Z tym łączy
        się też to, że zależy mu bardzo na uniezależnieniu od rodziców. Rodzina i wszelkie inne
        „wyższe” wartości nie znikają z jego życia, ale są podporządkowane tym celom." Natali
        będąca na V roku Zarządzania na UW twierdz, że polscy studenci tak jak jes Kazachscy
        znajomi cenią naukę, rodzinę i przyjaciół, ale "może tylko polscy studenci kładą większy
        nacisk na dążenie do zrobienia kariery - po to się uczą, po to zaczynają wcześnie
        pracować". "Dla przeciętnego studenta wartość stanowi przede wszystkim: kariera i życie
        osobiste, miłość, rodzina. Chociaż widzę też bardzo dużo osób religijnych, dla których
        wartość ma Bóg, i także dobroć ludzka. Ale ogólnie jest bardzo rozpowszechnione dążenie
        do budowania swojej przyszłości. Mam wrażenie, że dużą wartośź ma pragnienie posiadania
        jak największej ilości wiedzy; pogoń za wiedzą" mówi Basia z Litwy, studentka I roku
        psychologii UJ. Jak widać z opowiadań młodych ludzi ich polscy rówieśnicy są żądni wiedzy,
        cenią rodzinę, miłość, wiarę, chcą budować sami swoją przyszłość. To jest na pewno
        bardzo dobre dla przyszłego wizerunku Polski, kiedy jej młodzi obywatele są
        samowystarczalni, pracowici, uduchowieni i rozsądni. Niemiłym rozczarowniem jest
        stwierdzenie, że niektórzy polscy studenci podporządkowują się grupie, czyli nie wszyscy
        potrafią być smodzieli, nie umieją pracować sami.
        W Europie panują dwa poglądy na temat tego jak Polacy pracują, albo są po prostu,
        brzudko mówiąc, nierobami, albo pracują za trzy osoby. Dotyczy to przede wszystkim
        pracyjących fizycznie, jadnak także wielu Polskich naukowców pracuje poza ojczyzną. Po
        wejściu do Unii Europejskiej Polska wnosi ze sobą największy kapitał jaki posiada- ludzi.
        Instytut Spraw Publicznych przeprowadził badania w grupie korespondentów
        zagranicznych pracujących w Polsce oraz wśród menedżerów zarządzających europejskimi
        i amerykańskim firmami w naszym kraju. Pytani byli o to, co wiedzieli o Polsce przed
        przyjazdem, czym Polska zaskoczyła ich w pierwszych dniach pobytu, a co się
        potwierdziło. Rozmawiano o Polakach, o naszej historii i kulturze. Wyniki tych badań są
        spójne i zaskakująco jednoznaczne. Nie odróżniaja nas atrakcje turystyczne, nie możemy
        się pochwalić dużym potencjałem gospodarczym, ale na pierwszy plan wybiła się
        unikalność kultury i języka. Można więc stwierdzić, że niektóre narody uważają Polskę za
        zacofany kraj, w którym panuje analfabetyzm i komunizm. Jadnak niektórzy z pytanych
        mówili, iż spotkali w Polsce wielu młodych, utalentowanych, szybko uczących się ludzi.
        Mieszkający u nas obcokrajowcy przy całym swoim krytycyzmie oceniają nas znacznie
        lepiej niż my siebie. Podkreslają naszą wyjatkową kreatywność, indywidualizm, poświęcenie,
        otwartość. Fascynuje ich autentyzm i głębia relacji emocjonalnych, swoista madrość:
        wspaniałomyślność, wielkoduszność i szczodrobliwość. Niewielki procent z pytanych uważa,
        że Polacy, zwłaszcza ci starej daty, posiadają bardzo konserwatywne poglądy. Ale dopiero
        Polacy podróżując w poszukiwaniu pracy dowiadują się co naprawdę myślą o nas inne
        narody. Na jednym z forów internetowych 'Tabaco' pisze: "Mieszkam w Irlandii i wiem, że
        Polacy nie cieszą się tu dobrą opinią. Irlandczycy mają nas za zacofanych ludzi, a kraje
        zachodniej Europy nie chcą przyjmować Polaków do swoich krajów, gdyż uważają ich za
        'smierdzieli i brudasow'." Inna dziewczyna dodaje: "Ja także słyszałam wiele miłych opinii o
        Polakach. Ostatnio pewien Norweg powiedział mi, że jego polska gosposia myje naczynia
        lepiej niż zmywarka." Ludzie mieszkający w Polsce są też postrzegani jako brutalni rasiści i
        antysemici, ale to dotyczy tylko niektórych polskich środowisk.
        Niektóre opinie o Polakach są bezpodstawne, a niektóre są widoczne na codzień. Jednak
        możemy mniemać, że ci ludzie, którzy mają kontakt z naszymi rodakami, sami k
    • chitose Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:21
      oczywiście to wszystko stereotypy ;3

ale założyłam ten temat, bo właśnie denerwuje mnie, jak traktują nas ludzie np.
      na Zachodzie.
      • carka3 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 17:00
        Najbardziej denerwujące jest to , że gdy rozmawiasz z Amerykaninem i mówisz że jesteś z
        Polski, on szczela tekst typu : a gdzie to jest, w Nowym Meksyku? Albo i tak przedstawia Cie
        jako Rosjankę.
    • negeilf_ Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:22
      Mam znajomych Niemców i w przeciwieństwie do Polaków , oni nas szanują. No a
      jeśli chodzi o to , że Amerykanie i Anglicy uważają nas na biedaków to pierwsze
      co słyszę. A opinie pijaków to z tego co mi wiadomo to mają Rosjaninie. No a to
      , że na wszystko narzekamy to prawda. Jak ktoś nam pomoże to i tak jest źle.
      Polacy widzą w złym świetle inne narody , a nie słusznie , bo niektórzy nam
      pomagają. A co do tej tolerancji , to niestety prawda . Polacy są bardzo
      nietolerancyjni jak i zazdrośni ; ((
      • riki1246 negeilf_ 14.10.10, 13:46
        Co od tych Rosjanów to jest właśnie że odwrotnie
        Gdy w tym roku z rodzicami i siostrą byłam w Egipcie to praktycznie każdy Rosjanin był
        pochlany jak dzika świna ( sorcia że takie słowa ale mówie po imieniu na ich bo tego karaju
        jakoś tak dziwnie nienawidze )
        Więc to jest odwrotnie a jak oni bezczelnie mogą tak na nas mówić ??
        Jak prawie każdy Polak tam był trzeźwy.. smilesmile
    • kicia_martycia To zależy 13.10.10, 21:24
      czsami jestem dumna, czsami mi wstyd. Wstyd mi za tych wszytskich pijakow,
      złodzieji i tych żalosnych aktorek i piosekarzy. Ale polki są ładne więc to
      jest chyba jedyny plus !
      • diamond_girl12 Re: To zależy 13.10.10, 21:31
        kicia_martycia napisał(a):

> czsami jestem dumna, czsami mi wstyd. Wstyd mi za tych wszytskich pijakow,
        > złodzieji i tych żalosnych aktorek i piosekarzy. Ale polki są ładne więc to
        > jest chyba jedyny plus !

Tylko jeden plus?! A nasz honor? To, że wygraliśmy z Niemcami to się nie liczy? To również wiąże się z honorem i odwagą Polaków. Nasza historia jest bogata i z niej powinniśmy być dumni i nie powinniśmy się tego wszystkiego wstydzić.
    • gucik13 "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:27
      ja osobiście , nie wstydzę się tego, że jestem Polką, ale za często jakoś dumą
      nie tryskam .
      chociaż, zawsze się zastanawiałam, co obcokrajowcy myślą o Polakach xd
      tez mi się nie podoba, że większość Polaków jest taka nietolerancyjna, ale co
      zrobić ..

btw. raczej Polacy nie są za bardzo uważani za pijaków, bo w porównaniu do
      Anglików czy Irlandczyków, nie wypadamy źle, naprawde .
    • bellacullenx Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:27
      Uważam że to nie jest wstyd, bo Polska ma wspaniałą i bogatą historię wink
      Jednak na wakacjach mówiłam ludziom że jestem z Londynu wink Może to głupie ale
      marze o tym żeby mieszkać w Londynie... <3
    • diamond_girl12 Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:28
      W życiu! Nie mogłabym się wstydzić swojego pochodzenia.
      I Niemcy oraz Ci wszyscy inni co ,,coś do nas mają'' to wcale nie są od nas lepsi. Wręcz przeciwnie.
      A jeśli chodzi o toleranjcę - no cóż... Przyznam, że nie każdy z nas jest tolerancyjny, ale to już zależy od wychowania.
    • kaapelusik Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:29
      Jaa tam się tego nie wstydzę. Zgodzę się z tym, że jesteśmy mało tolerancyjni, gdyż jeżeli
      ktoś z nas zobaczy murzyna na ulicy to pokazuje palcem albo cały czas się na niego patrzy
      jakby pierwszy raz człowieka widział.. no ale u nas jest mało ludzi innej rasy, kiedyś to się
      przecież zmieni..
    • trufla Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:29
      Z historii mojego narodu mogę być jak najbardziej dumna. Polacy są wytrwałymi,
      kochającymi swój kraj, szlachetnymi osobami, którzy mają poczucie własnej wartości i
      wolności. Uważam, że rzeczywiście niektóre z cech charakteru Polaków (np.
      nietolerancja) nie są powodem do zadowolenia, ale ja na przykład jestem bardzo
      dumna, że urodziłam się Polką...
    • eyeliner... Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:32
      No ja w sumie to nie czuje sie patriotką ,ani troche winki tak wstydze sie za
      polityków,robią siary suspicioussuspiciousdevil
    • alice087 ______klik_________ 13.10.10, 21:32
      amerykanie wszystkich uważają za biedaków...
      tak poza tym, to owszem,
      mamy wady
      ale cieszę się z bycia Polką

u mnie rodzina jest bardzo patriotyczna...
      mój cioteczny brat w usa chodzi do szkoły z koszulką, z godłem Polski
      w ogóle się nie wstydzi ze swojego obywatelstwa
      smile
    • kasiath Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:33
      Nienawidzę Polski. Nienawidzę polaków. Chciałabym się gdzie indziej urodzić. A o
      polakach mogę tylko powiedziec że to bardzo pustu naród
      • kasiath Re: "Hello! I'm from Poland!" 13.10.10, 21:35
        Choć jest jeden plus. Polki są najpiękniejszymi dziewczynami na świeciesmile
      • gohaa100 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 17:28
        Pusta to jesteś niestety ty!, a co do naszego kraju to wstyd mi za takich ludzi
        jak ty którzy nie umieją docenic tego co mają twoi przodkowie wywalczyli dla
        Ciebie wolność po to żeby Ci się lepiej żyło - lepiej od nich ale patrząc z
        perspektywy czasu nie warto było, mamy najpiękniejszą historie i najbardziej
        wartościową, piękne budowle niestety ich jest mało wiele zostało zniszczonych a
        jedynym minusem polski to władza - zawsze tak było
    • purpledream Ja się nie wstydzę 13.10.10, 21:33
      Jestem Polką czy chcę czy nie i zawsze nią będę, więc raczej muszę się przyzwyczaić i
      pogodzić z miejscem, w którym się wychowałam i się urodziłam. Dzisiaj na pewnym forum,
      gdzie można pisać z ludźmi z różnych krajów przeprowadziłam ankietę. Wypadła całkiem
      nieźle. Zapytałam co wiedzą o Polsce. Odpowiedzi m.in były takie jak z heavy metalu,
      kiełbasy, Jana Pawła II, Rozbiorów Polski (dokładniej nazwanych napadnięciem Niemców na
      Polskę tongue_out). Odpowiedzi też były takie jak np. że nasza flaga jest niebiesko-biała -.- to mnie
      powaliło, ale było tego niewiele wink
      • chitose Re: Ja się nie wstydzę 13.10.10, 21:38
        niebiesko-biała, no pięknie ; )
        przypomniało mi się właśnie, że kiedyś spotkałam się z opinią, że obecne relacje
        polsko-rosyjskie są podobne do tych polsko-litewskich: Rosjanie lubią Polaków,
        ale Polacy nie lubią Rosjan. no i znowuż Polacy lubią Litwinów, lecz niestety
        bez wzajemności. nie wiem czy to prawda, ale uważam, że to całkiem dobre
        porównanie D:
    • cukiereczek. _ 13.10.10, 21:35
      No cóż,my także o innych krajach mamy jakby 'wyrobione' zdanie.W każdym bądź
      razie nie wstydzę się,że pochodzę i mieszkam w Polsce.
    • siobhan6 Zapomniałaś dodać,że jesteśmy leniami.; PP 13.10.10, 21:36
      Polką fajnie być.- W końcu...Polki są najładniejsze.; PP

Mamy tyle wad, że się wyróżniamy.xd Bo kto by miał więcej wad.?

Polacy są najlepsi...Najwięksi wiksiarze na świecie.; PPP

Polacy górą...!!!!
    • katsuumi_17 Dlaczego ma być nam wstyd? 14.10.10, 13:11
      • lisaxx Re: Dlaczego ma być nam wstyd? 14.10.10, 13:22
        kiedys Danny (ze szwecji) powiedzial ze ludzie w Polsce sa bardzo przyjazni i mili i mozna ich zapytac o cos zawsze pomoga ; ) a w szwecji nie ma czegos takiego , ludzie nie sa tacy otwarci i wgl .
        wiec nie mowcie ze polacy sa az tacy zli ;p
        no i mamy swietne jedzienie (np chlopaki z 30stm pokochali pierogi ;d )
        • alice087 lisaxx 14.10.10, 15:13
          znam mnóóóóóóóóóóóóóóóóóóstwooo szwedów i wszyyscy są b. otwarci!
          tacy przyjaźni, mili
          sami zaczepiają
          wink
    • olciaa.x33 Jestem cholernie dumna, z tego, że jestem Polką. 14.10.10, 13:29
      www.youtube.com/watch?v=us2zMYa6zwU&feature=rec-LGOUT-real_rn-1r-4-HM
      • theblair Jeśli niemcy uważają nas za złodziei 14.10.10, 17:54
        to chyba tak naprawdę mówią o sobie, bo jakby nie patrzeć to oni nas okradli
        podczas wojny. Nie mówiąc już o tym, że nas mordowali, terroryzowali i ich
        można nazwać sadystycznymi śmieciami, skoro już jedziemy po stereotypach.
        • chocolatex Re: Jeśli niemcy uważają nas za złodziei 23.10.10, 15:39
          Nie chcę teraz nikogo obrażać, ale nie zgadzam sie z tobą theblair. Tylko Niemcy
          terroryzowali? Tylko oni zabijali rzekomych polaków? A polacy to niby tacy
          święci? Oni nikogo nie zabili i są niewinni? I tu się mylisz. Tutaj gdzie ja
          teraz mieszkam było tak, że mieszkali sami niemcy [żyli sobie spokojnie aż do
          wojny] wtedy polacy przyszli do ich domu i jakby to powiedzieć najgrzeczniej
          kazali im wypierdzielać z WŁASNYCH domów. Wiem to z opowiadań moich dziadków i
          sąsiadów. I kto tu kogo okradł?
          Polacy to pijacy i sami się do tego przyznają. Przeciez na demotach co chwilę
          pisze, że TYLKO polak potrafi wypić tyle i tyle wódki. . .
          Aha i jest mi smutno że postrzegacie tak Niemców, wyzywacie ich od szwabów.
          Ja jestem Niemką i jestem z tego dumna.
    • patka12 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 13:36
      Kiedyś poszlam do sklepu w Niemczech a na dziwiach wisala kartka z napisem uważaj na
      polaków ;//
    • dream. I <3 Poland 14.10.10, 13:37
      wymieniłaś tylko nasz wady, a to, że podczas zaborów zwyciężyliśmy, w
      średniowieczu byliśmy potężnym królestwem?
      nikt nie jest idealny...
      jestem dumna z tego, że jestem Polką, umiem język polski, który jest bardzo trudny
      w każdym krają są żule i pijacy a my mamy też wybitnych ludzi, np Wałęse, którzy
      zasłużył sobie na nobla
      fakt, jesteśmy biedniejsi ale to dlatego, że podczas gdy nas zajęła Rosja oni
      się już bogacili .
    • bluebaloon Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 13:38
      Jak byłam we Francji to podszedł do mnie w hotelu pewien Francuz i zagadał "-Where are
      you from?" "- I'm from Poland" "-A voooooooodkaaaaa!" Myślałam że mu w twarz walnę!
      Po prostu odwróciłam się na pięcie i odeszłam! Niby myślą że są lepsi a to Polacy są
      zacofani itp. ale po ich zachowaniu widać że chyba to oni są!!!
    • nataliagorka Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 13:39
      Ja jak wyjechałam do USA to się ze mnie śmiali ze jestem polką!!!!
      Napiepszali się i wogule
      Pużniej sie dopiero uspokoiło
      • nataliagorka Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 13:39
        a tak to się nie wstydaze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka