leni 25.10.10, 14:24 Staram się nauczyć tej techniki, Ale chcę wiedzieć jakie są przeżycia osób które tego doświadczyły. Jeśli tego doświadczyłeś, napisz mi wszystko co wiesz, może nawet co do tego doprowadziło? Bardzo byście mi pomogły... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kari116 Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 14:35 kurcze też chciałabym sie tego nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
natip11 Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 15:41 ja nie mam zamiaru się tego uczyć xd ale znalazłam coś takiego ;d może się przyda . Odpowiedz Link Zgłoś
tititi. Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 15:45 to jest tak, że jak siedzisz spokojnie i się skupiasz, to widzisz jak wychodzi z ciebie ciało i lata po pokoju! świetne uczucia! cudowne przeżycia! trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 15:52 RAZ mi się takie coś zdarzyło nawet nie wiem jak do tego doprowadziłam ale chciałam się tego nauczyć .. cos tam mamrotałam przed snem ale nic xd Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 15:58 Nie, ale postaram sie nauczyć tej techniki ;d Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 16:11 nie , ale chciałabym . Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 15:57 Nie ale teraz bede pewnie czytac o tym przez pol dnia i sprobuje . Kurde musialas o tym pisac ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Ciebie chyba poje... 25.10.10, 16:05 Widzę że chrzanisz takie smuty, że aż dupa boli. Od razu widać że nawet nie masz pojęcia o eksterioryzacji i piszesz tylko po to żeby być "fajna". Więc stul pysk i idź spać. <br>-Teraz do autorki: jaką technikę? Znam różne Tylko że nawet pare lat musisz ćwiczyć czakramy, bo na początku mało osób wychodzi i to na krótko. Praktycznie nikt A ja mam podjarę bo za trzecim podejściem doszłam do oddzielenia(tylko że dwa pierwsze to były 15 minutowe relaksacje), ale przeraziło mnie uczucie czyjejś obecności i to że coś/ ktoś usiadł obok mnie, więc się zblokowałam. To było jakieś 2-3 lata temu. Uczucie nie do opisania. Coś jakby zanurzenie się całkowicie w otaczającym świecie, wszystko przez Ciebie przepływa i tworzysz jedność z wszechświatem. Czujesz się trochę jak po zanurzeniu się w wodzie o temperaturze jednakowej do temperatury powierza w jakim się znajdowałaś, no tylko że lepiej. Techniki wchodzenia w OOBE można znaleźć w necie, jest ich trochę. Bardzo ważne jest przygotowanie. Relaksacja przed sesją etc. LD też jest świetnym doznaniem, albo projekcje astralne... Zdarzają się też ludzie, którzy doznają OOBE bezwolnie. Tak po prostu. Często nawet o tym nie wiedząc Generalnie, można powiedzieć że chodzi w tym o to co w LD, usypiasz ciało, ale pozostajesz świadoma. Ale kiedy zdrętwiejesz zaczynasz np. wizualizację liny. BTW: Spotkał ktoś kiedyś kapturnika? Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Re: Ciebie chyba poje... 25.10.10, 16:06 pocisk był do "tititi.", tak w gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulkaa Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 16:11 teraz mnie wzięło na to , przez to że o tym napisałaś. kurcze chciałabym spróbować , ale nie wiem jak. z tego co tu opisujecie , to to jest wspaniałe przeżycie. ! opowiedzcie coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
scarrlet niestety nie 25.10.10, 19:34 To bardzo ciekawe, ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale też interesują mnie podróże astralne, i dużo czytam na ten temat. Wiem ze trzeba uzyskać naprawdę wysoki poziom samoświadomości żeby osiągnąć taki stan, i tylko nie licznym się to udaje, poza tym nie ma nic od razu, trzeba trenować i dużo ćwiczyć Odpowiedz Link Zgłoś
scarrlet Re: ;C 25.10.10, 20:08 laurilla napisał(a): > Nie wiem co to jest...moze ktos wytlumaczyc...? możne tak zapytać google , lepiej Ci wytłumaczą Odpowiedz Link Zgłoś
adi jak wracasz? 25.10.10, 21:51 jak wyjdziesz poza cialo (Metoda Transowa) to jak wracasz? wiem głupie pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
adelinde Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 22:10 Ja od jakiegoś czasu staram się przeżyć LD, ale, hm, ARSCH, że się tak wyrażę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 22:15 Primo: Czasem samo Cię wróci. Z resztą wystarczy chcieć wrócić i wracasz. Secundo: Ludzie, jak nie wiecie co to jest to wypad do wujka, doczytać i dopiero pisać, a nie śmietnik robicie A odnośnie LD, to łatwiej wejść w świadome śnienie niż w astral. Jak próbujesz to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 22:17 kiedyś się tym interesowałam, ale osobiście nie próbowałam i tobie też ie radzę, ponieważ jest to niebezpieczne ze względu na to, że do ciała możesz po prostu nie wrócić...... Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 22:29 Chociażby z racji połączenia srebrną nicią można wrócić. Z resztą poczytaj, a zobaczysz że rzadkie są takie przypadki. A istoty, które chcą przejąć Twoje ciało by załatwić swoje sprawy w naszym wymiarze, pytają o pozwolenie -.-' Więc nie strasz, skoro tam nie byłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
domis Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 25.10.10, 22:38 uczę się. mam takie pytanko. jak jesteście w stanie OOBE to jak wygladacie ciałem? w sensie, że śpicie czy cos. Odpowiedz Link Zgłoś
linda leni ! 25.10.10, 23:35 nie wie czy czytałaś , ale napisałam w twoim poprzednim wątku wszystkie moje przeżycia na temat OOBE i nie tylko. pisałam także , że nie chciałabyś tego przeżyć , bo to nie jest wcale miłe uczucie.......ale no nic. gdybyś doświadczyła to byś zrozumiała... a jakby co to tutaj masz link do wątku www.kotek.pl/forum/02,3006,117959767,,Bylyscie_kiedys_swiadkami_zjawisk_paranormalnych_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
green_day_love Wow.... 25.10.10, 23:45 Jak dotąd nie wiedziałam, na czym polega ten 'stan', ale teraz Ty mnie ogromnie tym zaciekawiłaś. Mam ochotę sama przeżyć OOBE, niesamowicie intrygujące zajęcie.. Choć czytałam komentarze niektórych osób, że 'podróżowały' w jakichś krainach i nagle trafiały do jakiegoś pudła, z którego trudno było się wydostać.. I co, jeśli się nie powróci do ciała? W ogóle jest coś takiego możliwe? Ja mam wrażenie, że coś takiego już przeżyłam. Otóż, miałam sen o gwałcie, a później widziałam swoje ciało jakby z góry.. Moja dusza się nad nim unosiła. I wtedy się obudziłam, strasznie byłam przerażona tym, co sie stało. Nie tylko samą historią ale i również tym, że wciąż ten sen pamiętam bardzo dokładnie, choć śnił mi się jakieś półtora miesiąca temu.. Po części znów chciałam powrócić do tego stanu, ale nigdy już nie próbowałam tego jakoś sprowokować.. Hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
lili265 Re: Przeżyłście kiedyś OOBE- podróż poza ciałem 26.10.10, 16:49 Połóż się w ciemnym pokoju. Zacznij od rozluźnienia i pięciokrotnego powtórzenia sobie "Będę świadomie odbierać i zapamiętam wszystko, co mi się zdarzy podczas tej procedury. Kiedy się przebudzę, będę w stanie przypomnieć sobie tylko te szczegóły, które będą korzystne dla mojego ciała i umysłu." Potem zacznij oddychać przez pół-otwarte usta. Następnie należy wejść w stan pół-snu. Po osiągnięciu tego stanu należy go pogłębić. Oczyść umysł i obserwuj poprzez zamknięte oczy swoje pole widzenia. Przez kilka chwil patrz się przez zamknięte powieki w ciemność przed sobą. Po pewnym czasie pojawią się efekty świetlne. Zignoruj je. Gdy zanikną, znajdziesz się w stanie odpowiednim do rozpoczęcia OOBE. Z zamkniętymi oczami spoglądaj na punkt oddalony około 30 cm od twojego czoła, koncentrując się na nim i ogniskując w nim swoją świadomość. Przesuwaj ten punkt w górę, aż do metra, dwóch nad tobą, a potem go obróć o 90 stopni . W tej chwili Monroe każe osiągnąć stan wibracji, a następnie uspokoić drgania poprzez doprowadzenie ich do postaci "pulsowania". Teraz możemy wyciągnąć rękę, aby chwycić coś, co jest poza naszym zasięgiem; poczuj ten przedmiot i pozwól ręce przejść przez niego. To przygotuje cię do pełnego opuszczenia ciała. Aby to zrobić, Monroe zaleca metodę "podniesienia się". Myśl o tym, że jesteś coraz lżejszy i lżejszy i o tym, jak przyjemnie byłoby unosić się w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś