24.11.10, 14:42
Jakie macie sposoby nauki do sprawdzianu , kartkówki , lub do pytań przez nauczyciela ?
Wkuwacie czy bierzecie na luzie i pawtarzacie sobie , może macie inne sposoby ? ( jak tak to podajcie je )
Według mnie wkuwanie na siłe nie jest najlepsze i ja takim sposobem zapominam , ja po prostu co jakiś czas sobie potarzam np. co 5min póżniej co 30 min i póżniej co godzine ; )
Obserwuj wątek
    • crezyyy Re: nauka ; ) 24.11.10, 15:02
      było, ale oko. ;DD

Ja to zamykam drzwi od pokoju, leże na łóżku, czytam, zakrywam tekst i gadam to co zapamiętałam. ;p ale i tak zwykle jeszcze tak z 13 razy. ;D
      pozdroo,.
    • jb.0la Emm... Ja się uczę na przerwie,a czasem wcale 24.11.10, 15:09
    • newborn. . 24.11.10, 15:15
      Nie mam potrzeby uczenia się,potrafię słuchać na lekcji.
    • linda no ? było.... 24.11.10, 16:55
      ja wkówam regułki na pamięć. Pomagam sobie robieniem ściąg , których potem nie biore do szkoły. To chodzi o wzrok. Muszę sama przepisać zdanie , które chce zapamiętać i potem na to patrze i pamiętam wink Może i zły sposób , ale to nic.
      • pola16 Re: no ? było.... 24.11.10, 17:07
        Jeśli już muszę to piszę na osobnej kartce. Na wieczór przed snem powtarzam, rano budzę się wcześniej powtarzam z wieczora. A jak gdzieś idę to czasem biorę i dyskretnie (!) coś powtórzę.
    • kara4454 ja mam najlepszy sposób.... 24.11.10, 17:06
      po prostu to olać.i tak mam zawsze 3 jak sie nie naucze i jak sie próbuje uczyć smile
      • pamilly Re: ja mam najlepszy sposób.... 24.11.10, 22:38
        mi się nie chce uczyć ;D
        a jak już to przeczytam i łapa cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka