Dodaj do ulubionych

tradycje świąteczne

28.11.10, 10:12
Jakie tradycje co roku goszczą w waszych domach? Bez czego nie możecie się obejść w święta?
Obserwuj wątek
    • fuckingprinces Re: tradycje świąteczne 28.11.10, 10:46
      Bez rodzinym bez karpia <fuj confused>, bez choinki, bez prezenetów, bez zgody itp itd big_grinkiss
      W Wigillie często się kłócimy bo każdy się śpieszy, ale przed kolacją każdy obowiązkowo ma się z każdym pogodzićtongue_outtongue_outtongue_out
    • linda Noo wreszcie jakiś fajny wątek o świętach :) 28.11.10, 10:50
      U mnie jest kilka tradyscji. Zawsze wkładam opłatek pod ciepły tależ i kiedy się przyklei to znaczy , że spełni się nasze życzenie. Takie inne standardowe ? hymmm..... Nie bardzo je pamiętam . Są zbyt oczywiste dla mnie xd. Poczytam odp. i jeszcze pewnie coś mi się przypomni istotnego smile
    • zazu A u mnie... 28.11.10, 10:59
      ... choinka, prezenty, opłatek, śpiewanie kolęd, życzenia, wieniec pod lampą...
    • katsuumi_17 Re: tradycje świąteczne 28.11.10, 11:01
      Takie tradycyjne- potrawy, choinka, kolędy, karp, pierogi.
    • trufla Re: tradycje świąteczne 28.11.10, 13:02
      To co musi być na każde normalne święta, ale co roku razem z moimi rodzicami i siostrą do skóek pomarańczy przyczepiamy goździki i tworzymy takie fajne wzorki...
    • magnaw18 Re: tradycje świąteczne 28.11.10, 17:27
      u mnie tradycyjnie żywa choinka, a u dziadka sztuczna
      kiedyś dziadek kazał że najmłodszy czyta biblię, odkąd ja się nauczyłam czytać ja muszę to robić
      jakoś nie mam weny żeby sobie więcej przypomnieć, jak coś wymyślę to napiszę
      • magnaw18 o jeszcze.... 28.11.10, 17:30
        ... musi być co najmniej 12 potraw
        • biebruwna W sumie nic nowego :D 29.11.10, 16:29
          U mnie może tam barszcz z uszkami,karp itd.
          Mało potraw jemy bo wolimy zająć się rodziną.
          Nikt nie może odsunąć się od stołu.
          Chyba ,że po to by coś dogotować albo wc big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka