aaasia 28.11.10, 13:38 Mam taki problem często łamią mi się paznokcie lub rozdwajają. Czy macie jakiś sposób na zadbanie paznokci albo czego używacie, żeby się wam tak nie działo Bez głupich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ehmm Re: łamiące się paznokcie... 28.11.10, 13:46 jak najczęściej maluj je chociażby bezbarwnym lakierem ( wtedy są twardsze) i możesz też iść do drogerii i kupić jakąś stosowną do twoich paznokci odżywkę. i pamiętaj żeby nie używać z zmywacza do paznokci z acetonem! razem z lakierem rozpuszcza ci się płytka paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś
magnaw18 Re: łamiące się paznokcie... 28.11.10, 16:59 może odżywki do paznokci albo jakieś w aptece tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: łamiące się paznokcie... 28.11.10, 17:07 Kup odżywkę do paznokci. Może pomoże, a wygląda jak zwykły bezbarwny lakier. Odpowiedz Link Zgłoś
sel_dem sprawdzone "przepisy" ;D 28.11.10, 17:15 Na rozdwajające paznokcie można łatwo zaradzić , jak piłujesz paznokcie piłuj w jedną stronę przestaną się rozdwajać , sprawdziłam i pomaga . A co do łamliwości jest teraz wiele odżywek w sklepach , możesz również na wacik kosmetyczny (najlepiej taki większy) nalać trochę oliwy z oliwek , trochę cytryny i wcierać w paznokieć ( pod paznokieć również) to nie tyle co utwardza płytkę paznokcia ale i zdrowo paznokieć rośnie . Przepis który kiedyś dała mi moja prababcia . Pamiętaj , jeśli jakąś odzywkę kładziesz na paznokcia musisz też położyć pod paznokcia inaczej nie zadziała pożądanie . Mam nadzieje że ci jakoś pomogłam . Odpowiedz Link Zgłoś
oolluussiiaa96 Re: sprawdzone "przepisy" ;D 28.11.10, 20:13 mi tez sie kiedys lamaly to je scielam i maczalam codziennie w oliwie i jest o niebo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
scarrlet Re: sprawdzone "przepisy" ;D 01.12.10, 13:39 olejek rycynowy,- moje odkrycie roku! Jestem zachwycona efektami, wcześniej moje paznokcie wołały o pomstę do nieba. Teraz są cudownie zdrowe, mocne i szybko rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
indigo Re: łamiące się paznokcie... 28.11.10, 21:05 Kup sobie odżywkę ,lub lakier bezbarwny. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: łamiące się paznokcie... 29.11.10, 17:51 Najlepsza będzie odżywka możesz ją kupić w Rossmannie. Odpowiedz Link Zgłoś
soulik. Re: łamiące się paznokcie... 01.12.10, 18:37 Polecam odżywki do paznokci z Lovely ,Znajdziesz je w Rossmanie ,Koszt to ok. 5zł. Odpowiedz Link Zgłoś
untouchable Re: łamiące się paznokcie... 02.12.10, 12:18 Mam ten sam problem co ty, jednak ostatnio zaczęłam malować paznokcie odżywką lub delikatnym lakierem. Po zmyciu były twarde i bez przebarwień Odpowiedz Link Zgłoś
moniss_ Re: łamiące się paznokcie... 04.12.10, 11:59 kup sobie taką odżywkę w rossmanie ,takie różowa (są różne piszą co do czego) jest na wzmocnienie paznokci mi pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś