Dodaj do ulubionych

Podobieństwo w muzyce POP

28.11.10, 14:53
Od razu mówię, że nie chcę nikogo urazić czy coś.

Ostatnio słuchając Vivy i radia itp. zauważyłam, że wiele utworów które puszczają są do siebie podobne. Ten sam rytm, styl śpiewania itd. Co prawda zdarzają się wyjątki, ale ich jest naprawdę mało. Czy teraz wszystkie piosenki są tworzone na jedno kopytu?
A wy co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • miley124 Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 14:56
      Masz rację jest dużo podobieństw.
      • geniaaa Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 14:59
        też tak myślę, ale co zrobić ?
      • miki_jackson Prawdziwą muzykę pop... 28.11.10, 15:00
        ...Michael Jackson zabrał do krainy w której teraz przebywa...
        • werka197 Zgadzam sie . 28.11.10, 15:02
          Wszystkie piosenki mowia o tym samym , w tym samym kierunku (nie wiem czy tak sie mowi) . Maja podobny rytm ... Jest malo popowych piosenkarzy ktorzy sa orginalni .
        • rositta miki_jackson 28.11.10, 15:03
          nikt nie przebije Jacksona..
    • izuunia55 Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 15:00
      tak, tak masz całkowita rację...wszystkie utwory są niemalże identyczne, w ogóle nie ma różnorodności, no ale "artyści" tworzą to co się podoba i nie ważne, że jest to podobne do innych "dzieł".....
    • rositta Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 15:01
      wg. mnie

jeśli chodzi o pop to są tworzone na jedno kopyto.
      tak samo jak te wszystkie popowe boys bandy - wychuchani, młodzi, przystojni z głosem, śpiewający o miłości, zdradzie, zerwaniu i smutku..

• cukierkowa09 Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 15:08
        w stuu procentach zgadzam się z rositta ; )
    • koniczynka Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 15:06
      Muzyka pop to muzyka popularna. Kieruje się szczególnie tym, aby wpasować się w gusta jak największej ilości osób. Więc, podejrzewam, że jeżeli jeden utwór okazał się bardzo dobry, to większość będzie się starać zrobić coś podobnego, bo tego samego nie mogą. Oczywiście są jakieś nieliczne wyjątki wink
    • green_alien Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 15:08
      Właśnie dlatego nie bardzo lubię pop.Dla mnie też prawie każda piosenka brzmi tak samo.Trafne spostrzeżenie.Mi się też tak zawsze wydaje.Nie ważne kto to śpiewa,bo i tak każda piosenka brzmi tak samo.Mnie to nudzi.
    • marsjanka115 x__x 28.11.10, 15:17
      to co leci na vivie i innym szajsie to nie pop.
      to shit - dance .
      tyle mam do powiedzenia.
      ari vederci roma
    • katsuumi_17 Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 15:24
      Tutaj chodzi o ogólny trend. Ale nie tylko w muzyce POP zdarzają się podobieństwa.
    • pinkcaffe Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 17:28
      Też zauważyłam, że teksty i melodie różnych piosenek są do siebie podobne. A szczególnie gwiazdek Disneya - przeciętni wokaliści z przeciętnymi piosenkami. Potrzeba nowego artysty z oryginalnym podejściem...
    • zuzka1802 Re: Podobieństwo w muzyce POP 28.11.10, 17:35
      ja uwielbiam Vive ! a co do tego pytania to teraz częściej piosenki są puszczne w stylu popu raczej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka