17.12.10, 14:38
Zima... piękna pora roku lecz ma swoje wady.
Wątek ten stworzyłam ,aby podzielić się relacją. Ponieważ w wiadomościach nie pokazują tak wielu informacji i właśnie z tego dosyć przykrego powodu chciałabym się dowiedzieć nieco wiadomości o tym co się dzieje w naszym pięknym kraju.

No więc gdy zaczniecie pisać w temacie napiszcie województwo np. Zachodnio-pomorskie ,małopolskie ,śląskie ,kujawsko-pomorskie ,wielkopolskie itd. itp.
Następnie opisujecie co u was się dzieje. Moją prośbą byłoby to ,żeby ktoś przekazał mi informacje z województwa wielkopolskiego ponieważ w dniu wigilii mam zamiar z rodziną pojechać na święta do Piły. ; ) z góry dzięki ;**
Ja opisze co u mnie się dzieje. ; D

Zachodnio-pomorskie

U mnie niedaleko Kołobrzegu (18km) ,Trzebiatowa (8km) i Mrzeżyna (18km)
dzieje się coś strasznego jest pełno wypadków. Mróz no czasem jest najwyżej dochodzi do -15 stopni ,ale to tylko wieczorami w dzień jest -5 stopni do -8stopni czasem nawet jest plusowa temperatura więc nie ma takiej aż dużej obawy. Są korki co muszę przyznać i to dosyć duże. Drogi są całe pokryte warstwą lodu i ugniecione śniegiem co powoduje poślizgi ,wypadki czy też zakopanie się co zdarza się dosyć często. Drogi są rzadko odśnieżane ,dosyć sporo jest zasp. W dniu wczorajszym wypadek spowodował tir dosyć dużej jakości. Dokładnie nie wiem co wiózł wiem tylko tyle ,że wpadł w poślizg i leżał na całej jezdni. Dosyć przykra sprawa. Nie było przejazdu przez jakieś 2 godziny. Po czym ruszyło się troszkę ,ale były jeszcze korki. ; / Jak na razie to tyle. ; ]

No to piszcie ;* Z góry dzięki za te skromne lecz ważne dla mnie wiadomości. ;]
Jeżeli był taki temat to proszę kliknijcie na ten lśniący czerwony kosz. Nie obrażę się. wink hehee.
Obserwuj wątek
    • miley Re: Zima. ; ) 17.12.10, 14:48
      zachodnio - pomorskie tragedia zaspy po metr i mnóstwo wypadków i mieszkam centralnie w koszalinie i jest -8 zimno jak niewiem nie nawidze ziy choć jest plus moja szkoła jest zamknięta od tygodnia i jest ekstra
      • nick_jonas_jb Re: Zima. ; ) 17.12.10, 14:55
        dolnośląskie ______ Dziś jest chyba -7 wczoraj było -14.. Są straszne zaspy i ślisko ale chodzić i normalnie żyć się da...
        Sorki, więcej mi się nie chciało... ;p
    • starberry Warmia i Mazuryyyyyyy 17.12.10, 15:00
      masakra, masakra i jeszcze raz masakra. *-*

w nocy kilka razy było ok.30 st. na minusie -.-
      a w ciągu dnia 17-20 st. Celsjusza...

mnóstwo śniegu, w mieście tunele...
    • ghastly Re: Zima. ; ) 17.12.10, 15:02
      Na dolnym śląsku pada, pada i cholera pada (kocham śnieg, ale -18stopni już nie). Zimno, dziś rano wszystkie drogi zasypane, a na parkingu widać spod śniegu tylko dachy aut. Autobusy zapełnione... U mojej koleżanki (mieszka w domku jednorodzinnym) śnieg spadł taki, że po za nim nic nie było widać przez okno (parter). Heh... Najpierw nas zalało, później spaliło, a teraz zasypało. My to mamy szczęścia...
    • caterina97 mazowieckie . 17.12.10, 15:04
      u nas w sumie nie jest tak źle. dziś świeciło słońce ; o .
      na minusie jest może z 5 stopni góra. jest dużo śniegu, ale można bez problemu rzucać się śnieżkami, robić aniiołki i wgl ; D nie jest tak zimno.
      • kawaiikimie Re: mazowieckie . 17.12.10, 20:47
        @caterina97 - ja też z mazowieckiego i też mi dziś słońce świeciło prosto w oczy. tongue_out No i jest tak jak napisałaś u mnie też. Tak dosyć przyjemnie, chociaż powietrze mroźne. :]
    • anja_ Re: Zima. ; ) 17.12.10, 15:13
      lubelskie. -7, ale zimno jakby było -15. ślisko na chodnikach, brak opadów deszczu i śniegu.
    • smileyy776 Re: Zima. ; ) 17.12.10, 15:18
      Warmińsko Mazurskie
      Mieszkam w Morągu , to taka mała miejscowość okolice Olsztyna , temperatura wynosi -9 C
      straaszne zaspyyy! Moje miasto jest ogólnie słabo odśnieżone angry
    • leanne zachodniopomorskie 17.12.10, 15:34
      jakieś 10 minut do Trzebiatowa, 100 km od Szczecina, 22 km od morza sytuacja przedstawia się tak:
      pada śnieg, niedawno wielkie płaty, teraz malutkie kulecznki. opada wolno, w nieodśnieżonych miejscach (boki chodników, ogródki, pola, blablabla) śniegu jest nad kolana. pod warstwą wydeptanego śniegu jest gruby, nierówny i śliski lód, który znacznie uniemożliwia chodzenie w równowadze, jeśli chodnik nie jest posypany piaskiem. Za oknem -7*C, więc nie tak zimno.
      I nie wiem, co tu więcej napisac.
      • katsuumi_17 Re: zachodniopomorskie równiez 17.12.10, 15:41
        Szczecin- sypie cały czas, warunki na drogach zależą od pory dnia. Mnie nie trafiły się na szczęście zbyt duże opóźnienia, ale faktem jest, że wszystko jeździ wolniej i ludzie zdecydowanie spóźniają się do szkoły/ pracy. Ślisko, bardzo ślisko, dlatego też zrezygnowałam na ten okres czasu z obcasów haha big_grin Za oknem -4 stopnie, więc tragedii nie ma, dziś w nocy było ok. -10 stopni Celsjusza. Czasami -8. No i wiatr.
        Ale lubię taką zimę, zwłaszcza, kiedy mogę podziwiać ją zza okna i nie siłować się z zaspami.
        • mweezy . 17.12.10, 16:08
          W świętokrzyskim pada, jest ślisko, dziś rano kiedy szłam do szkoły, to myślałam, że zamarznę, co prawda są jakieś niewielkie problemy z komunikacją, utrudnienia i spóźnienia, aczkolwiek nie jest najgorzej. c:
    • cotton.caandyy. Re: Zima. ; ) 17.12.10, 16:19
      W Szczecinie też niezbyt różowo ;pp Teraz jest -6 C a czujemy jakby było -12 C. Kiedy rano szłam do szkoły to przejść nie mogłam jak człowiek przez kładkę sciana
    • meggi_13 Re: Małopolskie/ Lincolnshire :) 17.12.10, 16:21
      w moim rodzinnym mieście tak szczerze nie mam pojęcia co się dzieje... wiem tylko że dużo sypie i jest bardzo dużo poniżej zera. Kiedy byłam jeszcze w Polsce, w moim mieście zima jest piękna <3

W Lincolnshire: na razie nie ma śniegu w ogóle, chociaż było go dużo. Większość szkół i budynków publicznych było pozamykanych z powodu śniegu. Kilka dni temu niemożliwe było dla mnie pójść z/do szkoły/gdziekolwiek, ponieważ na chodnikach był jeden lód, kiedy śnieg stopniał... Jednak, synoptycy(pogodynki XD) zapowiadają silne opady śniegu(w święta big_grin) i temeratury do -15 stopni. Zimą jest bardzo ładnie i przyjemnie smile
    • madalena Re: Zima. ; ) 17.12.10, 16:24
      ja lubię zimę jak jest dużo śniegu, mrozik lekki tak z -5 stopnie i do tego słoneczko smile
    • chizuru_ Re: Zima. ; ) 17.12.10, 16:24
      kujawsko-pomorskie. mróz taki, że jak rano wstaję, to biegem do łazienki się umyć, a potem szybko ubrać. zazwyczaj jest -9, -10, taka temperatura. wypadków generalnie nie ma, a przynajmniej żadnego nie widziałam, ani nie słyszałam. jeśli miałabym opisać toruńską zimę jednym słowem, to będzie to: SYBERIAAAA!
      • honest_ zach.pom. 17.12.10, 16:32
        szczecin- pada, pada, pada, korki wszędzie, ale większość ludzi i tak, niestrudzenie dąży do galaxy/molo, mimo, że stoją w korku godzinę. -4,5 stopnia za oknem.
        nienawidzę zimy. :c
        • honest_ Re: zach.pom. 17.12.10, 16:46
          @cotton_candy, serio, ja dzisiaj rano też przez kładkę przechodziłam, to myślałam, że te moje zamarznięte palce mi odpadną. no i prawie sie wywaliłam na schodach przy przejściu za kładką. -.-
    • trufla Re: Zima. ; ) 17.12.10, 16:53
      W podlaskim oczywiście tradycyjnie zimno, mroźno, nieprzyjemnie i w ogóle be. Temperatura niska dochodzi do -12 teraz, a w nocy będzie pewniej jeszcze zimniej. Jak ja nie cierpię zimy...
      • ta_obca Re: Zima. ; ) 17.12.10, 20:21
        W lubelskim( okolice Puław) w miarę normalnie. Nie sypie, nie ma wiatru. Dokuczliwe jest ostre powietrze. Mrozu zbytniego też nie ma - około -10 stopni. W dzień było jakieś -5. Tragedii nie ma, ale jak się stoi o 6 rano na przystanku, rewelacji też nie ma.
    • serduchowo pomorskie 17.12.10, 20:28
      -14 stopni, w mieście korek na kilometry i nigdzie nie da sie dojechać nawet autobusem, trzeba pieszo crying
    • looveangel Re: Zima. ; ) 17.12.10, 20:33
      do autorki:
      mieszkamy w tych samych rejonach ! big_grin
      to co się tutaj dzieje to masakra.
      Koszalin - Kołobrzeg to najgorszy odcinek dróg w Polsce.
    • fanka7137 Podkarpackie ;] 17.12.10, 20:34
      Określmy to tak:
      + 20 minut drogi do szkoły
      + 30 minut drapania, bądź odśnieżania samochodu
      + wchodzenie do samochodu przez bagażnik
      + spóźnienia do szkoły.
      Zapomniałam o śniegu wrzucanym do mojej torby przez nieogarniętych chłopaków z naszej klasy. A tak to, tak narazie wygląda moja zima.
      Ave !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka