29.12.10, 18:51
Myślicie że ciągłe uciekanie do świata marzeń jest czymś zlym.? że za mocno nastawiamy się na coś, co jest nieprawdopodobne, szkodzi w naszym życiu.? bo potem przychodzi mocne rozczarowanie noo i nie jest za ciekawie. oczywiście ja nie wyobrażam sobie mojego życia bez marzeń, są bardzo ważnym elementem mojego życia, ale doszłam do wniosku że marzenia powinny stanowić część naszego, realnego życia a nie całkowicie je zastępować. Co wy o tym myslicie.?

Czekam na wasze wypowiedzi.

jak było to kosz.
Obserwuj wątek
    • martunia1 zgadzam się 29.12.10, 18:56
    • szalony_chomik *ag* 29.12.10, 19:01
      Ja codziennie "uciekam do mojego świata" i myślę że to nic złego. Wyobraźnia się rozwija wink
    • nalkaa_ Re: także się zgadzam, 29.12.10, 19:01
      nie rezygnuję z marzeń ;p
    • jessicakaulitz Re: marzenia są w życiu najpiękniejsze 29.12.10, 19:03
      Nigdy nie warto pozbawiać siebie czegoś, co jest w naszym życiu najpiękniejsze. Ja osobiście mam wiele marzeń, które ludzie uważają za bardzo mało prawdopodobne do spełnienia, ale ja w nie wierzę, mimo wszystko. I bardzo się cieszę, bez marzeń moje życie byłoby bez sensu, bo widziałabym wszystko w ciemnych barwach i nie cieszyłabym się życiem tak jak teraz. Obecnie, kiedy nie czuje się zbyt dobrze, powtarzam sobie, że kiedyś nie będę miała podobnego zmartwienia. Od marzeń nie powinno się uciekać, no chyba że jesteś marzycielem do tego stopnia, że zupełnie zapominasz o otaczającym świecie. Niestety, w nim także musimy jakoś żyć, ale może on się kiedyś stać tym rajem z naszych marzeń, jeśli się postaramy. Marzenia mobilizują do działania. Masz jakiś cel, wiesz że musisz zacząć coś robić, wiesz że nie będzie łatwo, ale nie poddajesz się, bo wiesz, że jeżeli się postarasz, to czeka Cię nagroda. Najważniejsze, to znaleźć w sobie siłę, by te marzenia realizować. No chyba, że są to marzenia typu : chcę obudzić się jutro rano, jako Jessica Alba. Można sobie czasem powyobrażać jak to by było, gdyby byłą się taką osobą, ale bez sensu jest załamywanie się, że nigdy się nią nie będzie. Tego akurat powinno się pozbyć, bo uprzykrza nam tylko życie. Ale ogólnie trzeba wierzyć w siebie, bo każde marzenie jest możliwe do spełnienia. No może oprócz marzeń typu : chcę jutro obudzić się jako ktośtam. Ci, którzy osiągnęli to czy tamto, też na początku myśleli, że im się to nie uda, ale jednak.
    • swancullen Re: marzenia 29.12.10, 19:04
      U mnie jest z tym trochę inaczej . Ja żyje marzeniami i dzieki nim , gdyby nie one już bym DIE ! uncertain Real po prostu by mnie przygniutł i zniszczył ! Dzięki mazeniom moge się oderwać od tego śmietnika emocjonalnego jakim jest mój dom !( Sory za taki tragizm , ale tak prawda confused)
    • madalena Re: marzenia 29.12.10, 19:10
      marzenia to nic złego, ja uwielbiam marzyć i dążę do nich. umieją poprawić humor bo można choć na chwilę zapomnieć o problemach ... smile
      • miley_55 Re: marzenia 29.12.10, 20:13
        dzięki za odpowiedzi. ; **

Marzenia są piękne i trzeba wierzyć że się spełniają. ;**

Trzymam kciuki, aby wszystkie nasze marzenia sie spełniły. smile
    • serduchowo Re: marzenia 29.12.10, 20:17
      człowiek bez marzeń nic nie osiągnie
      • olusia... Re: marzenia 29.12.10, 20:20
        Trzymam kciuki żeby twoje też się spełniły.

Wierzę w marzenia <3
    • sopwil / 29.12.10, 20:30
      Ta, marzenia są piękne, ale nie przesadzajmy.
      Najlepsze są te możliwe do zrealizowania.
      I tak, masz rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka