Dodaj do ulubionych

Bajki Disney'a - wczoraj i dziś

01.02.11, 22:23
W czasie mojego dzieciństwa były cudowne bajki Disney'a, na których się wychowałam big_grin. Są to m.in. Bambi, Kubuś Puchatek, Aladyn, Król Lew, Królewna Śniezka, Mała Syrenka, Zakochany Kundel, Piękna i Bestia. Teraz, gdy oglądam bajki Disney'a, które powstały w 2009-2011, szczerze trochę się na nich zawiodłam. Bajki z mojego dzieciństwa dawały mi jakis morał i nauczały czegoś,a teraźniejsze bajki (moim zdaniem) są zrobione byle jak.sciana
Chciałabym się zapytać Was jakie macie zdanie na ten tematkwiat
Pozdrawiam wszytkich kotkowiczów serceserce
Obserwuj wątek
    • plombrng_mary Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 10:48
      uwielbiam ' Śpiącą Królewnę ' i ' Kopciuszka ' moje 2 ulubione ' wczorajsze ' ale patrząc na ' Zaplątanych ' to też fajna bajka wink a kreskówki to mieli na starym DC super Kuzko serce Brenda i Pan Whiskers serce a teraz to tylko mój ukochany Fineasz i Ferbserceserce .............

pozdrawiamkisscool
      • anieq Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 11:34
        ?God, Ile ty masz lat? 9?, że wymieniasz takie "dojrzałe " bajki?
      • nicole679 Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 15:40
        Moją ulubioną bajkami w dzieciństwie były ,, Tarzan'' i ,, Piękna i bestia '' ale teraz to prawda te bajki co są teraz nie są aż tak pouczające jak kiedyś no ale niektóre są na prawdę fajne big_grin
      • nikolzak Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 17:30
        > uwielbiam ' Śpiącą Królewnę ' i ' Kopciuszka ' moje 2 ulubione ' wczorajsze ' a
        > le patrząc na ' Zaplątanych ' to też fajna bajka wink a kreskówki to mieli na st
        > arym DC super Kuzko serce Brenda i Pan Whiskers serce a teraz to tylko mó
        > j ukochany Fineasz i Ferbserceserce .............
        >
        > pozdrawiamkisscool
        • sims Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 07.02.11, 16:29
          domia006 masz rację . Ale zaplątani są fajni . i jest morał ; dobro i miłośc zawsze zwyciężą ;p
    • fantabuu masz racje. 02.02.11, 10:51
    • luflee. tak. 02.02.11, 10:55
      to były prawdziwe bajki, a nie to co teraz, jakieś hanny montany demoralizujące dziewczynki, przykład mam na młodszej kuzynce, oglądała i to bardzo jej się podobało jak Miley odnosi się do brata. oni wszyscy myślą, że to jest fajne, a tak serio to tylko robi dzieciom wodę z mózgu.
    • misio Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 11:19
      Tak, pamiętam te bajki ^^ Pamiętam również, że nawet starszy brat i rodzice lubili oglądać ze mną produkcje Disney'a. Mam jeszcze nawet kilka kaset z tymi bajkami big_grin Potem z tego wyrosłam i pojawił się program "Disney Channel". Oglądałam to wszystkie głupie seriale i "bajki". Od dłuższego czasu nie oglądam tego programu w ogóle. Chyba, że leci Fineasz i Ferb to jeszcze się skuszę (bo akurat to im się udało). Poza tym można powiedzieć, że świat Disney'a zostawiłam za sobą. Na teraźniejszych bajkach Disney'a się zawiodłam... Niestety uncertain A seriale typu "Hannah Montana" - ogłupiają małe dziewczynki xd
      • kiniallka Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 16:13
        Teraz każdy film ma taki scenariusz:
        1.Poznanie
        2.Zakochanie
        3.Kłótnia
        4.Pogodzenie
        A sequely są takie same tyle że na końcu postacie się całują.
        Kiedyś były lepsze bajki np. Tarzan cry
      • werka1996014 Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 18:41
        Tak pamiętam.., te bajki to było coś..wink
        Mam teraz brata który ma 3 lata i jedyne bajki jakie z disneya ogląda to w sumie "Klub przyjaciół myszki miki" Staram sie, bynajmniej ja nagrywac mu włąśnie bajki typu Kubuś puchatek itp. I widzę że mu sie podobają. Moi rodzice często włanczaja mu Strażaka sama, boba budowniczego, stacyjkowo czy Tomek i przyjaciele. Niektóre bajkijeszcze sa takie w miare jak np. "Zosia i buciki" czy chociażby moim zdaniem głupia bajka "Świnka peppa" dzięki której mój brat zaczoł po deszczu chodzić w pelerynie przeciwdeszczowej.

Ale i tak bajki z naszych czasów są nie do podrobienia.!!

Pozdrawiam ; )
    • morphine_ Król Lew <3 02.02.11, 11:27
      Najlepsza bajka na świecie.
    • anulka zgadzam się z Tobą w 100% 02.02.11, 11:29
    • anieq Nienawidzę takich opinii 02.02.11, 11:33
      OO tak, za naszych czasów było fajnie, dzieci były mądre i wgl. Nie ma co tu dużo mówić, dzieci się zmieniły, trzeba sprostac ich wymaganiom , proste. Myślę, że to samo do powiedzenia o "naszych" bajkach miała ówczesna młodzież.
      Nienawidzę takich pseudointelignetnych osób, np. moje koleżanki tak mówią. Nie to żeby coś ale już mnie to po prostu denerwuje.
    • linda Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 11:39
      Nic nie zastąpi dawnych disneyowskich bajek smile Teraz robią taką sieczkę , że nie chce się patrzeć , jednak te stare bajki i tak będą przechodzić z pokolenia na pokolenie. wink
    • trufla Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 11:53
      Uwielbiałam stare bajki Disneya - był fenomenalne chociaż nie wszystkie mi się podobały. Cóż pokolenie się zmienia, a my nic na to nie poradzimy. Moim zdaniem te dzisiejsze bajki również mają jakiś przekaz i dzieci w tym wieku interpretują je zupełnie inaczej niż my.
      Świat się zmienia...
    • ilowu . 02.02.11, 11:57
      Uwielbiałam pierwsze bajki Disney'a. Z obecnych oglądam tylko Fineasza i Ferba.

<3
    • innocence_ Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 12:01
      O tak, wcześniejsze bajki były o wiele lepsze. Największą sympatią darzę Kubusia Puchatka i Króla Lwa ;] A teraz oglądam tylko Toma i Jerrego oraz Fineasza i Ferba.
    • slodkiporanek Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 12:03
      Może.
      Świat się zmienia, moda się zmienia, ludzie się zmieniają.
      Trzeba to zaakceptować.
      Wkurza mnie wszechobecne narzekanie na dzisiejsze czasy - tak jest teraz i już.
      Kiedyś odeszło.
    • dominikax3 Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 12:09
      Król Lew serce
    • kiyoko13 hmm... 02.02.11, 12:12
      Też myślałam że nowe bajki Disneya są do bani i nie mają żadnego morału. Obejrzałam zaplątanych i nadzieja na dobre filmy tego studia wróciła. Otóż zaplątani mają morał na miarę dzisiejszych czasów-zachowanie dziewictwa. Jak spojrzeć na jej włosy pod tym kątem wniosek sam się nasuwa. Twórcy doskonale wpisali się w czasy gdy nastolatki robią to za pieniądze. Chcę więcej takich filmów.
      • silve Re: hmm... 02.02.11, 12:27
        moim zdaniem, bez sensu te bajki ...uncertain Zawsze kochałam Pluto , Myszkę Miki itp. Choć muszę przyznać DC że zrobili te Have a Laught i puszczają Aladyna itp. Ale niektóre bajki z roku: 2009/2011, są całkiem fajnewink np. Madagaskar, Sezon na misia. I racja niektóre bajki są takie bez sensu i idiotyczne że się od razu odechciewa je oglądać ........
    • espinozaa Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 13:37
      Masz racje ; - ) Ja też na tych samych bajkach sie wychowałam co ty ;D i szczerze mówiąc .. więcej mi dawały do zrozumienia niż te powtałe w 2009-2011 r . Teraz to bajki nie mają największego sensu .. i opierają sie na przemocy .. i są robione dla kasy nie dla dzieci =.=
    • alice2004 Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 13:45
      Zgadzam się z tobą w 100%. Tamte bajki miały to coś, a dzisiejszym bajkom brakuje ikry. Z resztą jestem pewna, że mają też związek sentymentalny z każdym z nas... W końcu to część naszego dzieciństwa. Plusem jest to, że pomimo iż są i po wstają nowe bajki to i inne nie zostały pominięte i wciąż są dostępne dla wszystkich. serce Czasami naprawdę fajnie jest wrócić do przeszłości big_grin
    • super_star Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 13:47
      ja bardzo lubiłam królewnę śnieżkę, Aladyna i Piękną i Bestię wink ta ostatnia była cudowna wink ale dzisiejsze bajki Disneya typu dzwoneczek czy coś też są spoko, w sumie nie oglądam, ale czasami moja siostra włącza to luknę, wg mnie się nie różnią, ale widocznie masz sentyment do starych , bo kojarzą ci się z dzieciństwem wink
    • pozytywna.ja Re: Oj różnice są straszne. 02.02.11, 13:53
      Uwielbiałam Króla Lwa . Jako mała dziewczyna oglądałam go KAŻDEGO DNIA .smile
      Uwielbiałam się przebierać za księżniczkę.
      Jeszcze była taka bajka "Anastazja " , mało znana, to dziewczynie ,
      która jako mała dziewczynka musiała uciec od swojej Babci z powodu wojny w Rosji .
      Potem się okazało , ze ona jest księżniczką ... itd. Polecam serce
    • kot1 hmmm.. 02.02.11, 13:57
      No nie wiem stare bajki sa wartosciowe i mamy do nich sentyment ale nowe bajki np. Terra , astroboy, zaplatani, i duzo innych tez sa ciekawe ;]
      • anielica54 Bluźnisz! 02.02.11, 14:13
        Bluźnisz! Dziewczyno, bluźnisz!
    • ehmm Powiem ci tak: 02.02.11, 13:59
      również kocham te stare bajki ale muszę powiedzieć ze to DC dostosowuje sie do dzisiejszych dzieci. Kiedyś te bajki były główną rozrywką dla dzieci i całych rodzin. Teraz w dobie komputerów gdzie grafika w grach jest na tyle rozwinięta że aż bardzo rzeczywista dzieci nie chcą oglądać jakieś " staroci" Więc powstają bajki w również komputerowej grafice gdzie nie chodzi o morał a jedynie o rozrywkę.

wiec sądzę że nie należy obwiniać Disneya ale dzisiejsze czasy.
    • anielica54 A pamietacie....? 02.02.11, 13:59
      A pamiętacie `Księżniczkę łabędzi`? Nie była to Disnejowska produkcja ale naprawdę rządziła w śród księżniczek obok mojej ukochanej `Pocahontas` , `Śpiącej królewny`, `Anastazji` (choć to też nie Disnejowskie) i całej reszty. Poza tym te cudowne piosenki ` Na dłużej niż na zawsze... `, `Kolorowy wiatr`, `Miłość rośnie w okół nas` itd. Na pewno i każdy jakąś pamięta.
      Ze zwierzyńca to najbardziej rządziły dwie części `Króla lwa`, `101 dalmatyńczyków` i `Zakochany Kundel`. Pamiętam jak błagałam rodziców o dalmatyńczyka to były czasy.
      A jeśli ktoś chciałby coś bardziej klasycznego to nie było problemu zawsze mógł oglądnąć `Myszkę Miki` czy `Kaczora Donaalda`, a później wszystko popić gumisiowym sokiem ( znowu innej produkcji) .

• anielica54 TUTAJ. :* 02.02.11, 14:05
        A wiec jak tu można porównywać do nowych produkcji w których nie ma żadnego zróżnicowania.

Najpierw włączasz: O, to Hannah Montana, krzywi się, mówi nieśmieszne dowcipy, zachowuje się co najmniej nie grzecznie uważa się za nie wiadomo kogo, a nawet gdy już się skończy toi zacznie się Słoneczna Sonny dokładnie ten sam problem, Czarodzieje coś tam z Selenką która zawsze musi postawić na swoim, później Jonasi w których troje z trzech wygląda jak nienormalni psychicznie przy czym dwóch z trzech zachowuje się jak ułomni a jeden jak nie z tego świata.
        • g_o_s_i_a Czasy się zmieniają, zaakceptujcie to. 02.02.11, 14:12
          Tak, nic nie zastąpi dawnych bajek, ale one nadal istnieją i z chęcią je oglądamy. Cóż, to co było kiedyś nie wróci, czasami trudno się z tym pogodzić, ale taka jest kolej rzeczy.
    • miki_jackson Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 14:13
      Popieram.Teraz te bajki-komputerowe nie mają żadnego morału.Ja uwielbiam te stare bajki Disney'a
      • jessicakaulitz Re: ... 02.02.11, 14:23
        Tabaluga, Pszczółka Maja, Smerfy ( lecą jeszcze?), Smocze Wzgórze itd. To były świetne bajki. Chociaż do niedawna też nie było źle. Brenda i Pan Whiskers, Nowa Szkoła Króla, Wymiennicy, to wszystko były fantastyczne kreskówki, ale nie wiem czemu, jakiś rok temu, je usunęli i na DC, nie lecą już żadne fajne bajki. Został już tylko Fineasz i Ferb, ale to też pewnie za niedługo usuną. Trochę mnie to dziwi, bo nie wierzę, że takie zarąbiste bajki miały słabą oglądalność ^^
        • plombrng_mary jessicakaulitz 03.02.11, 11:50
          to nie tak one pewnie miały duuuużą oglądalność ale wyemitowali już wszystkie odcinki crying bardzo bym chciała żeby Kuzko , Dick lub Whiskers znowu nas rozśmieszali do łez ale niestety już nic nie da się poradzić (chyba że postraszyć producentów)
    • marsjanka115 x__x 02.02.11, 14:37
      co z tego że czasy się zmieniają ?
      Disney schodzi na psy te chore seriale ani śmieszne nie są ani niczego nie uczą no chyba że tego jak 12 latka ma poderwać chłopaka .
    • aleksandra25 Re: Bajki Disney'a - wczoraj i dziś 02.02.11, 14:39
      zgadzam się z tobą. Kiedyś jak wzbudzały wrażliwością i były bardzo magiczne teraz przez te bajki jest więcej ludzi które krzywdzą zwierzęta a teraz każda 11latka chce być takim plastikiem ja Hannah Montana. W przyszłości moje dzieci na pewno będą oglądać Króla Lwa itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka