Dodaj do ulubionych

WŁOSY = TŁUSTE ?!

02.02.11, 22:34
Cześć, od niedawna zauważyłam że bardzo szybko robią mi się tłuste włosy, wieczorem o 19 : 00 wyglądają jakbym na nie olej wylała.. Myję włosy codziennie koło 20 , 21 .. I to nawet jak nie mam w-f sad POMÓŻCIE!!!!! JAKIŚ domowy sposób???????????????????
Obserwuj wątek
    • sashka13 Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 02.02.11, 22:40
      Możliwe, że nagle zaczęłaś myć je codziennie, więc włosy się do tego przyzwyczaiły i coraz szybciej będą robić się tłuste. Proponuję przestać myć je codziennie, żeby je odzwyczaić od takiego trybu.
    • theriotgirl Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 02.02.11, 22:41
      Może wypróbuj jakiś specjalny szampon? Każdy fryzjer powinien doradzić Ci coś dobrego.
      Nie mam takiego problemu, więc nie wiem, co jeszcze mogę Ci poradzić.
      Może myj włosy rano?
      • pretty_lady Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 02.02.11, 22:46
        sashka13 ma racje !
        też tak miałam kiedyś ..
      • sysiek4444 Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 02.02.11, 22:49
        masz albo będziez miała ferie. nie trzeba się szykować do szkoły.
        to umyj je co dwa trzy dni i to rano, najlepiej myj je szamponem do włosów normalnych, albo do wszystkich rodzai włosów, niezaleznie jakie masz, to pomaga, mam ten sam problem, bo przyzwyczaiłam swoje do mycia codziennie.
        • paulina88 Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 02.02.11, 22:59
          Ja tam mam zwykła włosy i używam z rzepy . Naturalny zwykły szampon . Nie narzekam na niego wypróbuj sobie smile
          • zalegalizowana .. 02.02.11, 23:12
            ja też mam tłuste włosy. Myje je codziennie i już próbowałam je od tego odzwyczajic i nic to nie dalo. Kup sobie szampon do włosów przetłuszczajacych sie i jakąś odżywkę winkwink
    • super_star Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 02.02.11, 23:21
      myj włosy rano, a nie wieczorem
    • videl_gohan Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 03.02.11, 07:59
      Ja też tak mam i myje włosy rano przed szkołą wtedy przynajmniej w szkole wyglądam jak człowiek.smile
    • minka95 Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 03.02.11, 08:17
      To nie ma nic wspólnego z tym jak często myje się włosy.... To jest indywidualna sprawa...zaczęłaś dojrzewac i tak zachowuje się teraz Twoja skóra....mam taki sam problem i chociaż raz na jakiś czas robie 3-4 dniowe przerwy nic to nie daje i tyczy się to skóry twarzy jest tłusta (przynajmniej nie musze używac kremów) .... po prostu trzeba to przetrwac...kiedys minie.....chociaż pomogła mi zmiana szamponu ale to było krótkotrwałe.... Wiadomo że jeżeli z dnia na dzień zaczęłaś my włosy codziennie... to może byc to powód do przetłuszczania się....smile
      • molinka Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 03.02.11, 16:34
        jak je przyzwyczaiłaś do tego że myjesz je codziennie to się nie dziw .
    • smileyy776 Re: WŁOSY = TŁUSTE ?! 04.02.11, 17:35
      Przecież dojrzewasz ! Ja mam tak samo nie przejmuj się ! ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka