crazygirl24 10.02.11, 15:57 a więc mamy w szkole taką imprezę i poproszono mnie żebym zrobiła jakieś babeczki . ale ja nie mam przepisu a głupio by było odmówić . macie jakieś sprawdzone ? bardzo proszę o pomoc . ps: ma być ich ok. 35. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crazykryska proszę. ; * 10.02.11, 16:46 Składniki na ciasteczka marchewkowe z dżemem * 3-4 marchewki (ok. 150 g startej marchewki), * niecały słoik konfitury lub dżemu bez żelatyny (np. dżem truskawkowy, z aronii lub owoców leśnych), * 400 g mąki, * płaska łyżeczka proszku do pieczenia, * 200 g margaryny do pieczenia, * 1,5 łyżeczki cukru pudru. Mąkę, proszek do pieczenia oraz pokrojone kostki margaryny łączymy z drobno startą marchewką i cukrem pudrem. Całość dokładnie mieszamy, a następnie – z uzyskanej masy – wyrabiamy ciasto. Po rozwałkowaniu wycinamy szklanką duże krążki. Połowę wyciętych krążków odkładamy, a w drugiej połowie po środku szklanką o mniejszej średnicy wycinamy jeszcze jeden krążek, tak, by uzyskać kształt oponki. Całe krążki smarujemy dżemem i przykrywamy je oponkami. Ciastka marchewkowe przekładamy na blachę wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200°C. Gotowe ciasteczka marchewkowe z dżemem możemy podawać oprószone cukrem pudrem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszqa13 tu!! 10.02.11, 16:48 Ja też nie umiem piec czy coś tam ale kupiłam takie babeczki delecty...wychodzą pyszne...na tyle opakowania masz baaaardzo prosty przepis a ciasto(to sypkie) mas zjuż zrobione...także kup takie babeczki w tych opakowaniach w sklepie...naprawde wychodzą pyszne... Odpowiedz Link Zgłoś
mada144 Re: mmm... babeczki :p 10.02.11, 17:11 ja znam ale na ciatseczka jak coś to proszę: cała margaryna dwie szklanik mąki jedna cukru pudru 1łyżeczka proszku do pieczenia i 2 żółtka wszytsko ładnie ugnieść i potem rozwałkować i wycinać wzzorki następnie włożycz do temp. 180st. i piec przez ok 20 min az nie bede miec ladnego koloru ;d powodzenia: M. Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee. Re: mmm... babeczki :p 10.02.11, 17:18 Jeśli chcesz szybko i łatwo zrobić babeczki to najlepiej kup takie w pudełkach do zrobienia ( w środku są już sładniki itd. ) . Kup kilka pudełek zrób i upiecz i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
lolisia_xdd Re: mmm... babeczki :p 10.02.11, 17:18 babeczki dr.Oetkera. <3 są pyszne. uwielbiam z nadzieniem malinowym. nie wiem ile jest w opakowaniu chyba 12. xD ale radzę ci zrób je. (; na pewno wszystkim będą smakować. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
leanne Re: mmm... babeczki :p 10.02.11, 17:40 ja mam duuużo przepisów na muffinki, ale do nich trzeba miec specjalną formę. dlatego weź takie z pudełka, one wychodzą bez. xd albo zrób kruche babeczki i ponadziewaj je kremem budyniowym i owocami... ale do nich też trzeba miec fremki. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: mmm... babeczki :p 10.02.11, 17:44 znam fajny blog, z którego często korzystam, gdy coś pieczę. przepisy smaczne, zazwyczaj się udają i do tego piękne fotografie zamieszczone przy każdym poście.(: zajrzyj. Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 muffinki jagodowe ze Starbucksa 10.02.11, 17:45 1/4 cup soft butter 3/4 cup sugar 1 egg, beaten 1 1/2 cups pastry flour 1 grated lemon, rind of 1/2 teaspoon salt 2 teaspoons baking powder 1/2 cup milk 1 cup wild blueberries Change Measurements: US | Metric Directionsrep Time: 10 mins Total Time: 25 mins 1 Cream butter and sugar together until light and fluffy. Add egg and mix well. Sift dry ingredients together. Add flour mixture to the butter mixture, alternating with milk. (Begin and end with flour for the best texture. Not sure why, but this works.) Toss blueberries with lemon rind and gently fold into batter. Do not over-mix. 2 Fill 12-cup muffin tin with paper cups or grease with butter. Fill 2/3 full with batter. 3 Bake in preheated 375F oven for 15-20 minutes. Remove from tins and cool on rack. Przepraszam, że po ang, wystarczy wsadzić do translatora. Sprawdzone, wychodzą boskie Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: mmm... babeczki :p 10.02.11, 18:40 Babeczki Doctora Edcera są bardzo dobre. Robiłam je kiedyś i wszyscy oszaleli na ich punkcie... Odpowiedz Link Zgłoś
ostrypazurek Re: mmm... babeczki :p 01.03.11, 09:10 Też je uwielbiam Podobno są nowe z oetkera z pisakami waniliowe i czekoladowe zobaczcie aż ślinka cieknie koncentraty.pl/Wiadomo%C5%9Bci/Najnowsze-Babeczki-Dr-Oetkera-pyszne-i-dziecinnie-proste-45375.html Odpowiedz Link Zgłoś