Dodaj do ulubionych

Znacie może....?

11.03.11, 12:12
Hej. Mam takie pytanie. Czy znacie może takie zespoły które śpiewają piosenki o kimś bliskim kto dla nich zmarł? Taki jak np: Disturbed-Inside The Fire (napisał tą piosenkę dla swojej ukochanej dziewczyny która popełniła samobójstwo), Disturbed-My Child( napisał tą piosenkę swojemu dziecku, które zmarło podczas poronienia) lub Evanescence- Hello(napisała tą piosenkę z myślą o jej zmarłej siostrze).
Z góry dzięki ;*
Obserwuj wątek
    • ashley001 Re: Znacie może....? 11.03.11, 12:40
      nie uncertain
    • itsjustmee Re: Znacie może....? 11.03.11, 12:47
      Avril Lavigne - When you're gone (?).
      • abbey_girl Re: Znacie może....? 26.06.11, 17:25
        Z tego co wiem to "WYG" nie była napisana z tego powodu.
    • marsjanka115 x__x 11.03.11, 13:12
      może the good die young
    • alex tears in heaven 11.03.11, 13:47
      kiedy dziecko claptona wypadło z okna apartamentowca i roztrzaskało się o bruk
    • e.m.m.a Re: Znacie może....? 11.03.11, 16:06
      ja znam jedynie album Avenged Sevenfold Nightmare dedykowany zmarłemu perkusiście. o albo jeszcze My Chemical Romance - Helena, napisana przez Gerarda po śmierci jego babci.
    • kinusia Odświeżam :) 11.03.11, 19:20

• latoya smutne 25.06.11, 01:01
        Placebo - 'My sweet prince' www.youtube.com/watch?v=3_NME1Iu79U
        Dziewczyna wokalisty Brian'a Molko zginęła w wypadku samochodowym. Po tej tragedi powstala powyższa piosenka.

Simple plan - 'Save me' www.youtube.com/watch?v=ScfQDcFYUvQ
        Piosenka nie opowiada o śmierci lecz o chorobie jaką jest rak. Wokalista nagrał ją w hołdzie swojemu bratu oraz wielu innym osobom, które wygrały walkę z nowotworem.
    • abbey_girl Re: Znacie może....? 26.06.11, 17:24
      Avril Lavigne napisała "Slipped Away" dla swojego zmarłego dziadka - piękna piosenka i piękny tekst.
    • avrilka_lavigne Eric Clapton - Tears in heaven 26.06.11, 18:11
      O ile dobrze pamietam to jest o jego zmarlej corce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka