Dodaj do ulubionych

Anemia- proszę o pomoc!

15.03.11, 20:37
Hej! Zastanawiam sie czy mogę mieć anemię, bo nie mam apetytu, kręci mi się w głowie i jestem strasznie blada. Praktycznie nie jem obiadów, bo na obiad zjadam kanapki ze szkoły.
A poza tym moja mama ciągle mnie opiernicza, że nie jem, i myśli że sie odchudzam.

Czy to może być anemia? Z góry dziękuję! kiss
Obserwuj wątek
    • by_moonlight Re: Anemia- proszę o pomoc! 15.03.11, 20:43
      Z tego co pamiętam przy anemii można zaobserwować ogólne zmęczenie i właśnie brak apetytu. Ja radziłabym przejść się do lekarza.
    • olgx Re: Anemia- proszę o pomoc! 15.03.11, 20:55
      Hahaha mam to samo, ostatnio dużo o tym czytalam i równiez zavczelam zadawać sobie to pytanie, bo mam dużo objawów, jak np. bladość, pękanie ust, zadyszka po niewielkim wysilku itp. Może ty nie masz anemi tylko masz samą niedokrwistośc. Ja każdym razie zamierzam iśc na morfologie krwi (już się na to wybieram od tygodnia- haha).
      Na niedokrwistość najleszy jest sok z buraków, zielone warzywa, czerwone mięso.

POLECAM TĄ STRONE: wyborcza.pl/1,75476,6550860,Anemia__czyli_slaba_krew.html
      • doma112 Re: Anemia- proszę o pomoc! 17.03.11, 15:51
        ej, nie strasz mnie, poważnie. Anemii raczej nie mam, ale mało jem, tak już mam od dziecka. Moje usta są cały czas popękane i czasami męczę się bardzo szybko, a czasami nie koniecznie.
    • katsuumi_17 Re: Anemia- proszę o pomoc! 15.03.11, 21:29
      Zrób badania krwi, a się dowiesz. To, że nie jesz, nijak ma się do tego czy masz anemię, ale może ją powodować. Więc zacznij jeść obiady.
    • alice94_ Re: Anemia- proszę o pomoc! 17.03.11, 14:47
      Idź na badania krwi ; ))
      • lena_ Re: Anemia- proszę o pomoc! 17.03.11, 14:57
        tak, jak dziewczyny pisały-badania krwi i wszystko wyjdzie.
        • mhmm.zuz żelazo i morfologia . 17.03.11, 21:07
    • madzia2710 Idź do lekarza i... 17.03.11, 21:20
      Zrób sobie badania. Mój tata też mi trół, że mam anemię i on jest lekarzem, a jak się okazało mam świetne wyniki. A objawy miałam takie jak ty + cały czas zimne dłonie.
    • kararock Re: Anemia- proszę o pomoc! 18.03.11, 22:17
      widze, że dziewczyny już Ci poradziły nom najlepiej idź do lekarza chociaż nie wiem czy to dużo da ;/
    • shewerewolf ` 18.03.11, 22:26
      Zrób badanie krwii i sprawdź poziom chemoglobiny, jeśli jest niski to znaczy, że to może być anemia. uncertain
    • ewa13 Raczej 18.03.11, 22:45
      Wydaje mi się ze to moze byc anemia indifferent Pozdro ;D
      • pola16 Re: Raczej 18.03.11, 23:23
        Przebadaj się, sama nie zdiagnozujesz choroby...
    • katyk Re: Anemia- proszę o pomoc! 19.03.11, 10:59
      Idź na badanie krwi, się zobaczy. Ja kiedyś miałam anemię, a teraz jem za trzech (mimo tego i tak jestem szczupła i blada).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka