Dodaj do ulubionych

Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szkołach

21.03.11, 14:37
No to jak było w tym roku w waszych szkołach?

Na pytanie czy dużo osób poszło na wagary, zadane mojej wychowawczyni powiedziała że nie. Może i to prawda, jedynie wiem że dziewczyny z klasy o dwa lata starszej poszły na wagary, ale chyba potem wróciły. Z mojej klasy na wagary poszły trzy osoby- akurat mieliśmy dzisiaj wycieczkę do zamku królewskiego, więc pod nieuwagę nauczycielki łatwo było zwiać. Tylko nie przemyśleli sprawy że mogą mieć tego jakieś konsekwencje- i mieli. Akurat po powrocie mieliśmy pierwszą lekcję z wychowawczynią i rozmawiała z jednym z wagarowiczów przez komórkę mojej koleżanki, o czym na początku nie miał pojęcia, bo oczywiście myślał że rozmawia z tą koleżanką. Ciekawa jestem jaką miał minę... oczywiście musieli wrócić do szkoły i tak jakby za karę muszą przyjść do szkoły w sobotę na promocję szkoły.

Co do Dnia Świra w mojej szkole to chyba wszyscy bardziej 'zajęli' się tym, niż Dniem Wagarowicza. Już na parterze chodziły dziwnie ubrane dziewczyny i sprzedawały bułki czy pączki. Ich ubiór był szalony, ale o to przecież chodziło. Jedna dziewczyna nawet jeździła na rolkach w różowym szlafroku i rękawicach do boksu. Dużo osób nie przebierało się jakoś, ale kilka było, szczególnie z trzecich klas. Z okazji Dnia Świra numerek luzu był dla wszystkich, ominęło nas pytanie z chemii ale kartkówka z muzyki to już nie ;/

To koniec mojej gadaniny, jestem ciekawa jak to było w waszych szkołach C;
Obserwuj wątek
    • lupitka30 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 14:56
      u nas w klasie dzisiaj było 6osób z 25 big_grin hehe mnie też nie bylo ale wiem to bo moja wychowawczyni dzwoniła do mamy mojej przyjaciółki haha... ale bd jutro lipa xDee
      • ladygaga2010 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 20:21
        Niestety u mnie w szkole wszystkie lekcje normalnie były.
      • flower_girl Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 22.03.11, 06:41
        U mnie nie obchodza dnia swira. Polowa mojej klasy poszla na wagary, w tym ja.wink Ale mam usprawiedliwienie, wiec nie bede miec problemow.
    • frau_jonas Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:00
      Uciekłam wraz z 9 innymi osobami z dwóch ostatnich lekcji. W klasie zostało może 5 albo 6 osób.
      • urumi123 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 19:50
        Heh... A ja bez przypału na wagary bo wychowawcy nie ma jeszcze tydzień a jak wróci to raczej zajmie się 5 uwagami które dostaliśmy ostatnio big_grin .<br />
        Supcio było. Całą paczką łaziliśmy po mieście. (niektórzy pili ale ja nie bo jak dla mnei to głupota) ...
    • rokokoo normalny dzień w szkole. 21.03.11, 15:03
    • milus Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:05
      Dawniej świętowaliśmy Dzień Wagarowicza, obecnie mam dzień wolny od nauki, połączony z różnymi konkursami. Można się pośmiać, pośpiewać sobie. Jest ogółem fajna zabawa big_grin
      • sysiek4444 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:16
        najnudniejszy dzień w ciągu roku. >.<
        • urszulka2691 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:21
          dzien europejski był ale chłopaki z 3 klas przebierali sie za dziewczyny ;DD
          Fajnie nawet było smile))
      • ania56255 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 18:24
        My w naszej szkole ogólnie mieliśmy dzień wolny od szkoły.smile
        Cały dzień mogłam sobie odpoczywać brawobig_grinbrawo
        • koloorowa. Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 19:23
          kurde my co roku mieliśmy dzień wolny .. ale nie mieliśmy teraz ;<<

więc na waksy poszliśmy, tylko na pierwszej lekcji byliśmy xd ale pate osób zostało bo to takie cioty -,-
    • madalena Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:22
      u nas dużo ludzi przyszło do szkoły, ja też poszłam. tak to nic ciekawego się nie działo, dzień wiosny mam 8 kwietnia w szkole.
      • smiley. . . . 21.03.11, 15:36
        ` idziemy na halę, mini playback show, kabareton, jakieś duety do mety, ogónie miało być zabawnie. aha.
    • emostar Dzień Wagarowicza 21.03.11, 15:35
      U mnie w szkole zajęliśmy się Dniem Wagarowicza, Świra nie mieliśmy smile. Wszystkie klasy miały luźne lekcje lub coś robiły, np. szły do kina, na ognisko itp. W mojej klasie graliśmy w gry planszowe itp., a później zamówiliśmy z wychowawczynią pizzę big_grin.
    • kolorowa_x Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:38
      U mnie w LO to była Wiosna Teatralna i można było nie przychodzić do szkoły wink
      • little_lady_ ;d 21.03.11, 15:47
        z mojej klasy było 5 osób w szkole, na co któraś nauczycielka powiedziała, że to te 5 osób jest głupie, bo nie umie zgrać się z klasą, a ja się bardzo cieszę, że poszliśmy klasowo na wagary bo było bardzo fajnie ; >> ach, kocham moją klasę xd<br />
        szczególnie chłopaków, ach ten mat-fiz xd
    • alicjaaa Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:45
      zwiałam że wszystkich lekcji do domu kolezanki z mojeje klasy bylo nas z 8, ogólnie na początku było 11 osob w szkole a potem juz tylko 3.
    • mroweczka_xxx Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 15:49
      Byłam na technologii, gdzie słuchałam eskę i czytałam komixxy.pl , potem poszliśmy klasowo do kina , kilka osób wróciło na historię , a po niej zapytałam się z 3 koleżankami babki od biolii czy możemy iść na wagary i nam pozwoliła + wpisała zwolnienie do dziennika xD a na PO nie wróciłyśmy, bo jadłyśmy pizzę ;D
    • jonasofanka festyn. 21.03.11, 15:54
      Cel charytatywny. Dla koleżanki, która straciła słuch.
      Więc, były różne wypieki, a także biżuteria i fanty. Były m.in pokaz mam talent, "Kocham Cię szkoło" , przedstawienie "Królewna Śnieżka" , wystąpili jakiś tam zespół "Hip-Hop" czy jakoś tak . A tą królewnę śnieżkę, nauczyciele odgrywali ;D. Byli lustrem, elfem czy czymś tam. wink Ja nie byłam na całym, bo biegłam w biegu wagarowicza smile #41 na 150 osób smile
    • cesautres ;d 21.03.11, 15:54
      ja poszłam na pierwszą godzinę ,ale było tylko 6 osób to poszłam z dwoma koleznkami odwiedzić starą szkołe i na pizze ;d W szkole coś organizowali , ale dla trzecich klas i nie chcieli nas wpuścić
    • innanzwszyscy Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 16:05
      U nas to było super ;D

Połowy szkoły nie było, bo wiadomo wagary,
      A reszta musiała być dziwnie ubrana bo gdyby nie było to na każdej lekcji nauczyciel musiał pytać tych co się nie przebrali i tak faktycznie było i niskie oceny były ( ci nieprzebrani myśleli że to żart więc się nie uczyli), Ja na przykład założyłam bambosze spodnie od pidżamy i szlafrok, włosy bardzo dziwnie spięłam trochę się pobrudziłam twarz i udawałam że jestem niewyspana, koleżanki ubrały się jak lady gaga! Tak śmiesznie więc uznali, niektórzy koledzy zakładali za małe spodnie i bluzki żeby wyglądali jak małe dzieci ! Wyszło im to !
      Specjalnie grupa przebranych spóźniła się 10 minut na lekcji żeby wywrzeć na klasie jak najlepsze wrażenie ;D Widok klasy bezcenny śmiali się i płakali ;D
      Niektórzy nauczyciele też przebrali się dziwnie! hahaha to też było dobre! Oby w przyszłym roku też tak było!brawo
    • pauline_demi Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 16:12
      U mnie był Dzień Wiosny ale gó... straszne żałuję tych dwóch godzin spędzonych w szkole bo same nudy i nic poza tym a spieprzyć w trakcie nie dało rady bo wyjście obstawili wuefistami a tylnego nie ma surprisedsurprised uncertainuncertain
    • kasiulqa U mnie w klasie uciekło 12 osób ;p 21.03.11, 16:14
    • katsuumi_17 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 16:15
      Pierwsze słysze o Dniu Świra. U mnie Dzień Wagarowicza był zorganizowany jako dzień sportu i cała szkoła (poza moja klasa, ktora zostala pisac mature z polaka) poszla to ogladac. No, ale przynajmniej skonczylam juz o 10, a tam bym musiala siedziec do 12 wink
      • pola16 3 lekcje, a później zabawa zorganizowana. 21.03.11, 16:21
        Nawet połowy klasy nie było, ale ja akurat byłam na wcześniejszych wagarach, więc dzisiaj byłam w tej mniejszości, a co do Dnia Świra to pierwszy raz spotkałam się z taką imprezką wink.
      • szukajmnie Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 20:28
        U mnie przez 2 h na sali gimnastycznej dla całego gimnazjum były zorganizowane zawody sportowe, quizy i karaoke ( które od dzisiaj pokochałam ;D). serce
        Lekcje prowadzili uczniowie, właściwie to każdy robi co chciał. tongue_out
    • cariette Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 16:19
      Były normalne lekcje, ale nie poszłam do szkoły
    • kakusiaa__ Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 16:49
      U mnie w szkole nic takiego nie organizowali . Ogółem to była pustka na holach . U mnie w ten dzień raczej nie ma konsekwencji za wagary, nie było mnie na 4 lekcjach ;p .
    • misio Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 17:06
      Poszłam do szkoły, a potem szybko zwiałam. Było 6 osób na 31. Później już 5... xd
    • estrellaa Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 17:07
      u mnie na wagary poszło mało osób. też miałam w planach ucieczkę z budy ale nie wypaliło . a co do dnia świra to w naszej szkole czegoś takiego się nie obchodzi . może w następnym roku coś wymyślimy .
      • kasia23101 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 17:31
        a u mnie w szkole ogółem mało osób było ;d
        bardzo luźne lekcje...smile
        zwiałam z dwóchbig_grin tak jak cała klasa;d
        na lekcjach chodziliśmy do auli na przedstawienie i takie tam;d
    • by_moonlight Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 17:46
      W naszej szkole to był po prostu zwykły dzień, choć oczywiście nikt nie zapomniał, że jest Dzień Wagarowicza. Najpierw chciałam się z przyjaciółką urwać ze wszystkich zajęć, ale uznałyśmy, że jednak idziemy (dzisiejsze 2 sprawdziany + zbliżająca się wywiadówka), ale później razem z dziewczynami z klasy zerwałyśmy się jednak z ostatniej lekcji. A o Dniu Świra, mówiąc szczerze, nie słyszałam. Tj. na pewno nie skojarzyłabym tego dnia po nazwie.
      • lovesick Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 18:04
        W mojej klasie nie było tylko czterech osób.
        Mieliśmy luźne lekcje , na religii gadaliśmy na tematy o których nie powinno się gadać na religii xd ( seks i wgl . ) , a pan się tylko z nas śmiał . Planowaliśmy też ucieczkę całą klasą , ale zrezygnowaliśmy , ponieważ mogli wezwać policje , gdybyśmy sie zerwali .
        Na szczęście puścili nas z ostatnie lekcji .
    • star_is_best Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 17:52
      normalnie było
    • pati1200 Re: Dzień Wagarowicza/ Dzień Świra w waszych szko 21.03.11, 17:54
      U nas rano od 8.00 były 3 lekcje ,a później Mam Talent i o 12 byłam w domu ... U nas chyba 15 osób nie było xdd Ale nikt jakoś nikt się tym nie przejmował ; DDsmirk
    • julka_18 uczniowie prowadzili lekcje zamiast nauczycieli :D 21.03.11, 17:55
    • patibilendziak Mam teraz Rekolekcje... 21.03.11, 17:58
      .. więc przychodzimy do szkoły tylko na godzinę i resztę czasu mamy wolne.big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka