Dodaj do ulubionych

Fani sagi ''Dom Nocy''

03.04.11, 15:00
Witam wink

Chciałam założyć ten wątek,w którym każdy fan tej niesamowitej sagi może podzielić się z każdymi swoimi informacjami,opinią ta temat książki itd. Każdy chętny może zadawać pytania co do tej sagi i wspólnymi siłami może się dowiemy wink

Niech każdy opowie jakie książki już przeczytał i co o poszczególnej książce sądzi.

Najczęstszym tematem tej książki są miłostki Zoey. Co sądzicie o jej wyborach i postanowieniach ?
Kogo tak naprawdę kocha ? I z kim będzie ?
Z kim chcecie,żeby była ? Który jest dla niej najlepszy?. Czy Zoey pokona zło ?
Co sądzicie o tych bohaterach książki?
Czy Afrodyta to jędza czy też tylko taką udaje ?
Jaki jest Wasz ulubiony bohater ?

Przeczytałam kilka forum i się dowiedziałam,że niestety nie będzie ona z Erikiem a wybierze Starka. Przepraszam jak Was uraziłam pisząc to i to ujawniając,ale myślę że wiedza o tym i tak nie pozbawi nas do przeczytania kolejnych książek.

Jakie macie informacje co do ''Spalonej'' A może ją przeczytaliście tylko w j.angielskim ?

W serii książek ukazały się :

Naznaczona
Zdradzona
Wybrana
Nieposkromiona

Która z tych książek jest najlepsza ?
Mam pytanie co do tego kiedy u nas w Polsce zostanie wydana książka ''Spalona'' ?

Myślę,że takiego wątku nie było..

Więc zaczynamy wink
Obserwuj wątek
    • justinkissme Halo ;) 03.04.11, 15:05
    • justinkissme ????? 03.04.11, 15:13
      • kinia12.11 Fani sagi ,,dom nocy '' 03.04.11, 17:26
        Przeczytałam już wszystkie pięć części , bo wyszło już pięć wink Naznaczona była świetna i zachęciła mnie do przeczytania następnych części wink Zdradzona też była fajna big_grin wybrana i nieposkromiona też mi się podobały wink A i jest jeszcze część ,,osaczona'' która była chyba moją ulubioną wink

Co do miłości Zoey , to zdecydowanie uważam , że trochę przesadza z tymi chłopakami , bo non stop jakiegoś nowego ,,kocha''
        Tak naprawdę moim zdaniem kocha Heatha Luck'a i Erica Night'a ale nie mam pojęcia którego wybierze wink
        Chcę , żeby była z Heathem , bo jest on moją ulubioną postacią wink . Oh Zoey na 100% pokona to całe zło , bo takie książki zawsze tak się kończą , co oczywiście nie znaczy , że są przez to jakieś gorsze wink
        Uważam , że bohaterowie są nieźli , autorki je świetnie opisały wink
        Moim zdaniem Afrodyta tylko udaję taką złośliwą , bo nie chcę zostać przez nikogo skrzywdzona , ale myślę , że gdzieś tam w środku jest ok wink
    • justinkissme Ej co z Wami ? ;) 03.04.11, 15:46
      • mint_vanille 03.04.11, 16:08
        Jest jeszcze Osaczona wink. Serię kocham i posiadam ;* serce
        • justinkissme Re: ♥ 03.04.11, 16:59
          A tak tak wiem wink
          Przepraszam,zapomniałam wink
    • natip11 Uwielbiam ! <33 03.04.11, 16:19
      W końcu nie wytrzymałam i zaczęłam czytać nieoficjalne tłumaczenia ;d
      W wolnym czasie czytam je na telefonie .
      Jestem teraz w miejscu, gdzie zerwała z Erikiem
      i 'wybiera' pomiędzy Heathem a Starkiem ;d
      Nie bd pisać więcej, bo rozgadałabym się
      i w końcu streściła wszystko xd
      • justinkissme Re: Uwielbiam ! <33 03.04.11, 17:00
        A gdzie można to czytać ?
        • natip11 Re: Uwielbiam ! <33 03.04.11, 17:31
          ściągałam po prostu nieoficjalne tłumaczenia [np. na chomikuj]
          i przenosiłam z komputera na telefon ;d
    • klaudia2059 Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 03.04.11, 17:24
      hey ja także jestem wielką fanką sagi smile tłumaczenie nieoficjalne można znaleźć na chomikuj smile
    • szatynka Wielbię. 03.04.11, 17:25
      Haha, na próbnych testach pisałam charakterystykę bohatera z literatury. Obojętnie jakiej. To wzięłam Zoey c;.

Stanęłam na Nieposkromionej, mimo, że dostałam od przyjaciółki link do ebooków Osaczonej i Spalonej wink. Wolę sobie kupić, jestem ogromną zwolenniczką przewracania kartek do piątej rano wink. Dlatego Osaczona widnieje na pierwszym miejscu rzeczy do nabycia.

Kurczę, nie wiem czy cokolwiek mogę pisać skoro Wy jesteście już na etapie kiedy to ona wybiera. Ja jeszcze do tego nie doszłam c;.
    • madzia2710 Przeczytałam... 03.04.11, 17:30
      Naznaczona
      Zdradzona
      Wybrana
      Nieposkromiona

...i ta saga mi się nie podoba. Jest strasznie nudna, a ta cała Zoey jest beznadziejna.
      Najlepsza była pierwsza część, a najnudniejsza czwarta.
      Znacznie lepsza jest saga autorki Kerrelyn Sparks zapoczątkowana powieścią ,,Jak pieluchy wampira milionera".
    • madzia2710 Przeczytałam... 03.04.11, 17:32
      Naznaczona
      Zdradzona
      Wybrana
      Nieposkromiona

...i ta saga mi się nie podoba. Jest strasznie nudna, a ta cała Zoey jest beznadziejna.
      Najlepsza była pierwsza część, a najnudniejsza czwarta.
      Znacznie lepsza jest saga autorki Kerrelyn Sparks zapoczątkowana powieścią ,,Jak poślubić wampira milionera".
      • madzia2710 Pomyliłam się w pierwszym poście. :P 03.04.11, 17:36
    • milka111 Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 03.04.11, 17:38
      Kocham te książkibig_grin przeczytałam Naznaczoną,Zdradzoną,Wybraną,Nieposkromioną i niedługo zabieram się za Osaczoną.Mi się tam podoba żę Zo będzie ze Starkiem,a nie z Erikiem,ponieważ go nie lubię,a Starka uwielbiam wink.Moja ulubiona bohaterka to nie kto inny jak Afrodyta jest genialna,a jej niektóre teksty mnie rozwalają i potrafią rozładować atmosferębig_grin.Najfajniejszą ksiażką z serii jak na razie była Nieposkromiona,ponieważ najwięcej się działo.Aha i dopisz jeszcze do tematu do tych książek które się już ukazały Osaczoną,która jest w sprzedaży od 8 marcawink
    • justinkissme Jeszcze jest Osaczona;) Dzisiaj ja przeczytałam 03.04.11, 17:45
    • waniliowakawa Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 03.04.11, 18:02
      Czytałam pierwszą część (Naznaczona) i szczerze powiem, że ta książka (jak dla mnie) jest nudna.
    • desire Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 03.04.11, 18:03
      ja również je uwieeelbiam big_grin czekam na OSACZONĄ i z tego co wyczytałam to premiera ma być u nas koło października?! trudno..zacznę czytać mbooka, ale cholernie mnie wkurza jak są one tworzone przez osoby, które mają kurna problemy z ortografią. nie cierpię tegoooo ;x Co do pytań to dla mnie Zo mogłaby być z Eryczkiem. Dopiero mam przeczytane 4 tomy więc nie wiem czy w dalszych częściach nie będzie miała jakiś kolejnych chłopaków chociaż ze Starkiem również by mogło jej się udać..(jeej, jak z każdym big_grin ) Na bank wygra ze 'złem' bo bezgranicznie kocha Nyks, a ta nie bez powodu dała Zoey tyle talentów. Ostatnio sobie myślałam nad tym jakby to było gdyby zrobili ekranizację tej sagi.. czytałam na różnych anglojęzycznych stronkach gdzie dziewczyny wybierały sobie aktorów do poszczególnych postaci..Miło by było jakby ktoś to zrealizował. ymm..znowuż na pozmierzchu przez przypadek przeczytałam, że sprzedano prawa do jej ekranizacji!! big_grin big_grin
      • desire Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 03.04.11, 22:40
        szkoda mi siebie.. pewnie większa część fanów już dawno wiedziała o tej ekranizacji, a ja się dopiero teraz tym tak przejęłam..
    • justinkissme Może ktoś dużo wie o ekranizacji ? 04.04.11, 17:25
      • gossip_girl_fan Re: Może ktoś dużo wie o ekranizacji ? 04.04.11, 17:49
        mam narazie tylko Naznacznoną, ale zamierzam to zmienić.
    • lili96reggae Dom Nocy 04.04.11, 18:01
      nie podoba mi się ta saga...
      Bardzo denerwuje mnie główna bohaterka....bardzo przypomina mi swoim zachowaniem d*iwkę bo najpierw Jej ex chłopak kiedy była normalna później Erik i jeszcze Loren...
      Kiedy wydawało się że już bd z Erikiem to pojawił się kolejnym w którym się zakochała...
      Tak mnie tym denerwuje i moim zdaniem jest żałosna!!
      A i 5 część to osaczona już ją mambig_grin
      ale mi się nie podoba;/
      Pozdrosmile
    • ciapolka __________________________________________________ 04.04.11, 18:11
      tylko naznaczoną przeczytałem ; p
    • justinkissme Moim zdaniem 05.04.11, 16:33
      Myśle że Zoey poprostu poznaje za bradzo zarąbistych chłopaków,bo przyznjcie która by się nie oparła ;p
      Nie no,ale też mnie denerwuje jej zachowanie,bo ona się nimi ''bawi''
      • sylwek11 Re: Moim zdaniem 05.04.11, 16:41
        Ja bym chciała żeby z Erickiem była .xdd
    • g_o_s_i_a Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 17:19
      Uwzględniam dom nocy w liście moich następnych książek do przeczytania, zaraz po wampirach z Morganville.
    • justinkissme Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 17:38
      Ja także bym chciała żeby była z Erikiem no,ale cóż..
    • arya555 Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 18:28
      Kocham tą sagęserceserceserce

Ona powinna być z Erikiem
      Afrodyta udaje
      A najlepsza jest Steve Raekiss

Czytałam wszystkie + Ściganą (nie podałaś) I wszystkie są dobre.

Zauważyłam, że poważnej literatury przerzuciłam się na "masówki" i moim zdaniem są boskie i dużo lepszecool

Lubię dom nocy. VD, zmierzch (książkę lubię, choć trochę nudna) i Błękitnokrwistych i jeszcze 6 innych których nie będę tu pisać... o i Ever ale to o nieśmiertelnych (jedno i to samobig_grinsmile
      • arya555 Zapomniałam 05.04.11, 18:32
        O pięknych istotach polecam (o obdarzonych)

A co do głównej bohaterki to zgadzam się, że jest dziw*ą
        Gdybym ja miała takiego Erika to bym więcej nie szukała (zdradzała)
        Denerwuje mnie to trochę nie powiemuncertain
    • olusi1a Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 19:21
      Ja będę teraz czytać wybraną, ale następne części zapowiadają się świetnie wink Z tego co słyszałam Afrodyta okaże się dobra. Ulubiona postać..hmm szczerze mówiąc to nie wiem, wiele jest fajnych, Heath, Erik, bliźniaczki, Damien, Steve Rea, Afrodyta jak i główna bohaterka czyli Zoey. Z kim chcę żeby była...na razie wydaję mi się najlepszym kandydatem Erik, ale to się może zmienić. ;p Ogólnie uważam, że książki są świetne i wciągające. wink
    • lovememanytimes Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 19:42
      Ja czytałam wszystkie, które zostały do tej pory wydane czyli :
      - Naznaczona
      - Zdradzona
      - Wybrana
      - Nieposkromiona
      - Osaczona

Uwielbiam tą serię bo jest ciekawa i zazwyczaj ciężko przewidzieć co się stanie. Bo kto się spodziewał, że to Neferet okaże się być 'tą złą' ? ;>
      Wkurza mnie Zoey, która na początku była taka idealna a później zachowała się jak dz#&ka ( Heath + Eric + Loren a później Heath + Eric + Stark ) sciana
      Myślę, że najelpiej byłoby gdyby była ze Starkiem . Jest świetny <3 No i teraz, gdy już wiadomo, że est dobry to tym bardziej big_grin Z Heathem i tak nie może być, bo on jest człowiekiem. A Eric jest.. inny niż w poprzednich częściach .
      I śmieszy mnie jeszcze to jej podejście do przekleństw XD haha. A przeważnie jak przeklina to tylko przy Afrodycie.
      Afrodyta jest świetna, tylko udaje taką zła ;> Ciekawa jestem co się z nią stanie. Myślicie, że odzyska znak czy coś ?
      • olusia... Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 21:09
        Jej związki w dalszych częsciach są zawiłe... Nafaret organizuje powstani, a Zoey musi ukrywać się w kanałach z czerwonymi adeptami.....
      • justinkissme Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 21:57
        Heh.. Myślę,że Afrodyta odzyska ten znak za posłuszeństwo Neferet no ,ale zobaczymy ^^
    • diamond_girl12 Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 05.04.11, 22:02
      Ja dopiero będę czytać Zdradzoną. xd Pierwsza część mi się podobała.
    • alicjaaa Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 06.04.11, 20:43
      Jestem w trakcie czytania 6 części - Kuszona
      Ciekawe, ale te jej miłości zaczynają mnie nudzić : Heath, Eric, Stark i jeszcze te gierki z Kaloną... to jest cholernie denerwujące
      • justinkissme Jest taka część jak Kuszona ? 08.04.11, 15:45
    • goga14 Re: Fani sagi ''Dom Nocy'' 12.04.11, 08:53
      kocham te książki!
      aktualnie czytam chyba 7 albo 8 część, już sama nie wiem xD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka