szczerbatka 10.04.11, 12:10 Dziś obchodzimy rocznicę katastrofy smoleńskiej...Rok temu w katastrofie samolotowej zginęło 96 Polaków... Oglądacie obchody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jonasofanka Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:27 nie. Nie oglądam , dla mnie ten dzień jest jak zwykły dzień. Nic niezwykłego. Nie jestem patriotką. Również dobrze, mogłabym wyjechać z tego kraju i nie wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
milk.a Mały Potwór 10.04.11, 12:35 Dla mnie takie huczne rocznice, publiczne manifestacje to jest pic na wodę. Nie rozumiem wiele osób, które przed tragedią obrażały, narzekały na Kaczyńskiego, a teraz wszyscy go opłakują itp. Tak samo było z Michaelem Jacksonem. Dla mnie to po porostu czyści hipokryci. Tak więc reasumując dla mnie ten dzień jest zwykłym dniem jak każdy inny. Mały Potwór Odpowiedz Link Zgłoś
angel44 Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 20:42 Tak oglądałam.Lecz powiem tak:to jest tragedia tak wielka tragedia zgineło 96<chyba>osób w tym para prezydencka,tak jest to tragedia...ale czy kiedykolwiek ktoś z was słyszał o tragedi w Lasach Kabackich???!!Zgaduje że nie za wiele gdyż telewizja i prasa niezbyt się tym interesowały..ale czemu przecież tam zgineło 186<około>osób prawie dwa razy więcej niż w Smoleńsku!!!!Byli to zwykli ludzie,ale przecież prezydent,generał to też człowiek tylko z wyższym wykształceniem.Była ta katastrofa odbyła się na terenie Polski,i ja sama dowiedziałam się o niej od kumpeli której zgineła tam ciocia!!Tak samo były szczątki,identyfikacja ciał itd...Ja jednego nie mogę zrozumieć dlaczego tym ludziom którzy zgineli w lasach kabackich nie okazano trochę szacunku!!Chociaż 1 stacja mogła o tym nadawa!!! Dlaczego??Oki to był prezydenti inni ludzie w państwie,ale ludzi którzy zgineli w lasch...było 2 razy więcej!!!!!!!!!! WoW!!I o tego ja mam dzisiaj urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
poker Re: Smoleńsk 2010-2011 12.04.11, 10:10 angel44,wiesz czemu mogli nei mówić? Może nic nie dotarło,nikt nie pozwolił o tym mówić.Ewentualnie,wiesz jak bło kilkadziesiąt lat po Katyniu? Jeszcze nikt nie wiedział.Dopiero niedawno sie dowiedzieli wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina_siarka Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:30 Jest mi bardzo smutno , że aż tyle osób zgineło. Jak znam życie, mama bedzie chciała iśc z tego powodu do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
annie0310 Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:39 No jest mi przykro, ale już mnie wkurza to że tyle się ciągle w kółko o tym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
kingatwilight Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 18:10 Właśnie nawet po takim błahym forum widać 'jedność' Polaków. Czytając wasze wpisy robiło mi się słabo. Spora część odpowiadała "nie" inni, że będą przymuszeni iść do kościoła, a jeszcze ktoś dodał, że ma dość ciągłego przypominania i że jest to nudne. Szokujące jest jacy ludzie są fałszywi i potrafią udawać współczucie. To przykre, że Polska - piękny kraj liczy coraz mniej porządnych obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
kakusiaa__ Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:34 mi tez jest smutno, że aż tyle ludzi zginęło ; ( . Odpowiedz Link Zgłoś
duskapl Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:35 Byłam w kościele, aby iczcić pamięć wszystkich ofiar tej katastrofy. Bardzo żadko się zdarza, aby cała Polska czuła to samo....... Odpowiedz Link Zgłoś
espinozaa Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:45 sorry ale przejadłam sie tym , słysząc codziennie w wiadomościach o tym Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. . 10.04.11, 12:45 Nie. Jak dla mnie to straszna propaganda. Codziennie umierają ludzie mniej i bardziej ważni dla społeczeństwa. A w Polsce nie chodzi o uczczenie zmarłych tylko zniechęcenia do Rosjan, bo przecież oni na pewno mieli z tym coś wspólnego... Żałosne. Tak, jak cały polski rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
myszqa13 oglądałam fragment ale... 10.04.11, 12:56 nie mam czasu na więcej bo mam jutro sprawdzian z chemii...ale naprawdę szkoda że rok temu odesżły tak ważne osoby..to jest wielka strata...nie zapomne nigdy o 10 kwietnia 2010 i będę go zawsze obchodziła tak jak każdy patriota powinien Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkajaxxx Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:52 nom... ale ten rok szybko minął. (*) Odpowiedz Link Zgłoś
cally Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:52 Nie, nie oglądam. To jest jedna wielka szopka. Na to co Jarosław Kaczyński wyprawia nie mam nawet słów, to jest żałosne co się w tym państwie dzieje. Ale nie, nikt tego nie widzi, ludzi bardziej interesuje wyższa cena cukru... Co do samej katastrofy, tak straszne i w ogóle, uroczystości na Powązkach jak najbardziej na miejscu, ale Pan Kaczyński przegina i to nie pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mikessa Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:55 To smutne, że zgineło aż tyle ludzi ... Ja nie oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
kingella24 Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 19:08 cally napisał(a): > Nie, nie oglądam. To jest jedna wielka szopka. Na to co Jarosław Kaczyński wypr > awia nie mam nawet słów, to jest żałosne co się w tym państwie dzieje. Ale nie, > nikt tego nie widzi, ludzi bardziej interesuje wyższa cena cukru... Co do same > j katastrofy, tak straszne i w ogóle, uroczystości na Powązkach jak najbardziej > na miejscu, ale Pan Kaczyński przegina i to nie pierwszy raz. zgadzam się z cally. Odpowiedz Link Zgłoś
lolisia_xdd Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 12:56 to co się stało było straszne, ale nie oglądam obchodów. nigdy nie przepadałam za Kaczyńskimi, ale jednak współczuje rodzinie ofiar. dla mnie dzień jak co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 13:05 oglądam, ale tak przelotnie. powinniśmy zawsze pamiętać, a nie tylko w rocznice. żeby nie było tak samo jak w rocznicę śmierci Jana Pawła II w telewizji prawie nic jedynie filmy na tvp1 i coś we wiadomościach. są takie wydarzenia z naszym narodzie o których zawsze powinniśmy pamiętać! Odpowiedz Link Zgłoś
alice087 __________________________ 10.04.11, 13:23 nie oglądam, codziennie w tv jest tylko o tym, aż dość! słyszałam, że 10 tys. ludzi jest pod pałacem... o matko. jeszcze wezmą jakiś krzyż i będą się modlić totalna porażka! jeszcze zwalają winę na Rosjan, zamach... no i brawo za inteligencję Jarosława, który powiedział, że to Tusk ich zabił <3 Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 13:28 Nie oglądam obchodów, ale pamiętam o tym co stało się rok temu. To było straszne. Szkoda tylko, że ludzie zrobili z tego farsę... Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 nie oglądam i szczerze zacznya mnie to wkurzać. 10.04.11, 13:28 już zawsze ta data będzie kojarzyła się z tragedią w Smoleńsku, ale dlaczego? są inne ważne wydarzenia związane z tą datą. Odpowiedz Link Zgłoś
daj_mi_lizaka Re: naprzykład jakie wydarzenia??:) 10.04.11, 18:29 @myszqa13 - na przykład rocznica wypłynięcia Titanica w jedyny rejs, albo oficjalnego rozwiązania zespołu The Beatels.. Nie oglądam obchodów. Oczywiście, to przykre że tylu ludzi zginęło, ale moim zdaniem robią wokół tego za duży szum. 10 kwietnia mimo wszystko zawsze będzie mi się kojarzył z Titanic'iem.. Odpowiedz Link Zgłoś
noboundaries Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 13:37 Nie, nie oglądam obchodów i nie zamierzam. Prawdę powiedziawszy, wkurza mnie ten cały szum wokół tej katastrofy, zwłaszcza, że rocznica śmierci Jana Pawła II przeszła praktycznie bez echa. Denerwuje mnie to ciągłe gadanie o Smoleńsku. Według mnie każdy powinien po prostu pomodlić się w głębi serca za ludzi, którzy zginęli w tym strasznym wypadku. Szczera modlitwa znaczy o wiele więcej niż ciągłe gadanie o tym i niemal "huczne" obchodzenie rocznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
martynkahott19 Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 13:43 Najgorzej ! skocz.pl/FOTOxmx.JPG [*] Odpowiedz Link Zgłoś
twilightgirls Re: Smoleńsk 2010-2011 10.04.11, 13:49 no jasne że oglądam, bardzo żałuję że zginęli ci mądrzy ludzie Odpowiedz Link Zgłoś