Dodaj do ulubionych

Sprawy kobiece.

22.04.11, 17:02
Zacznijmy od tego, że pierwszy okres dostałam w wieku dziesięciu lat w wakacje. Okres przez dwa miesiące był regularny, ale później spóźniał mi się o cztery tygodnie i trwał bardzo długo. Najdłużej chyba trwał mi przez twa tygodnie. Powiedziałam to mamie, ale ona powiedziała, że to normalne u dziewczyn, które tak wcześnie zaczęły miesiączkować.
Nie wiem, co mam robić, ponieważ zdarza mi się to za często. Np. Okres powinnam dostać ósmego kwietnia, a dzisiaj jest 22, a ja nadal go nie mam.
Błagam pomóżcie dziewczyny! Czy Wy też miałyście okres tak wcześnie? Czy to normalne? Powinnam iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • karoola.006 nie wiem, mam tak samo . ;/ 22.04.11, 17:13
      • kaka_97_sc Re: nie wiem, mam tak samo . ;/ 22.04.11, 20:25
        Nie martw się ja miesiączkuje od trzech lat i wogóle nie dostałam przez półtora miesiąca. To normalne nie martw się... Narazie jesteś młoda. Jesteśmy w tym samym wieku i nie ma się czym przejmowaćbrawo
    • trufla Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 17:16
      To absolutnie normalne. Okres może spóźniać się i przychodzić za wcześnie jeszcze przez cztery lata...
      • cariette Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 19:16
        To normalne, z czasem ci się ureguluje. Nie masz się czym martwić.
    • fioletoweemo tez mialam tak wczesnie okres.. 22.04.11, 17:19
      u mnie tez jest nieregularny ale nie martw sie jak sie bardzo przejmujesz to idź do ginekologa zapytac sie tylko i upewnic.
    • buuum ___ 22.04.11, 18:02
      każda ma inaczej, Tobie wychodzi tak, ale skoro Cie to niepokoi to może idź do ginekologa.
    • my.versace Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 18:31
      Ja mam wmiarę regularny. Zaczął się kiedy miałam 11 lat.
      To co ci się dzieje jest całkowicie normalne. Jeśli jednak czujesz, że powinnaś iść do ginekologa to to zrób, ale przecież to niepotrzebne. W końcu okres ci się wyrówna. Nie masz się czym martwić.
    • madalena Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 18:33
      nie wiem ja dostałam w wieku 12 lat. nie był regularny, trwał około tygodnia. teraz mam 17 lat i jest regularnie choć czasami się spóźnia. to musi się samemu uregulować. smile
    • kiwi Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 19:00
      jeśli do 16 czy 18 roku życia nie ustabilizuje ci się miesiączka, to powinnaś iść do ginekologa c;
    • anonimowa.laska Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 19:15
      też tak mam tongue_out Spoko, kiedyś będzie.
      • donia.19 Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 19:19
        to normalne . narazie nie masz się czym martwić ..no ale jeśli cię to jakoś strasznie niepokoi idź do lekarza .
      • stayaway Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 19:24
        każda dziewczyna/kobieta rozwija się inaczej big_grin
        nie masz się czym martwićwink
        twój okres się ureguluje potrzeba po prostu trochę czasu wink
        mój pierwszy dostałam na zeszłych wakacjach i trwał 1 dzień a teraz to trwa gdzieś z...tydzień...wink
        ale jeśli ci tego potrzeba to może faktycznie pójdź do ginekologa smile
    • sylwia714 Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 19:24
      Ja dostałam jak miałam 11 lat w ferie gdy byłam w Warszawie. Też mam nieregularny. Zawsze mi się spóźnia niż wypada za wcześnie.
    • mary_ Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 19:48
      Tak. Mi się też tak zdarza. Np. ostatnio miałam okres w lutym. Moja mama wie, ale mam jeszcze trochę czasu, żeby mi się uregulował. Tak do 16 r. życia powinien być już regularnie. Często tak mam, że miesiąc odpada. Mam co 2 miesiące, a czasami normalnie. Może poczekaj do 15-16 lat, jak wtedy będzie tak samo, to udaj się do lekarza.
    • keshablabla Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 20:01
      Tez mam nieregularne .. Ale ja dostaam pozno 14 lat .
      nie martw sie , mialam dostac 13 kw. a jest 22 wink . spokojnie moja mama powidziala to samo .
    • majka1886 odp 22.04.11, 20:06
      masz dopiero 12 lat a ja 15 i nadal zdarza mi sie nieregularnie miesiaczkowac wiec sie nie przejmuj bo to jest naprawde normalne (pierwszy okres mialam w wieku 11 lat)
      • karolinke13 Re: odp 22.04.11, 20:44
        w wieku 10 lat - to trochę wcześnie ale nie przejmój się tym że okres ci się spóźnia mi też się kiedyś spóźnił o miesiąc a trwał 4 dni ale moja mama mówi że to normalne a jest pielęgniarką i ma kontakt z tymi wszystkimi lekarzamiwink
    • pauliska1212 Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 21:03
      łoo 10 lat? ja mam 14 i jeszcze nie dostałam .
    • kolejnezmiany Re: Sprawy kobiece. 22.04.11, 22:45
      boże laska nie panikuj.jesteśmy w okresie DOJRZEWANIA co oznacza że nasz organizm dopiero sie przyzwyczaja i ustala swój rytm.wyluzuj to normalne.
    • mejbelajn. Re: Sprawy kobiece. 24.04.11, 12:31
      To całkowicie normalne ; ). Ja dostałam pierwszy okres w wieku 13 lat, kolejny po 2 tygodniach.. a potem przez pół roku nic, zero. Potem znów mi się zaczął i dopiero teraz mam mniej więcej regularnie, chociaż jeszcze często zdarza się, że dostaję ok. tydzień wcześniej/później. Bądź cierpliwa, a do lekarza możesz iść przy okazji, żeby sprawdzić, czy wszystko gra.
    • inna_xd Re: Sprawy kobiece. 27.04.11, 13:29
      Ja też dostałam w wieku 10 lat i miałam podobnie. Jeden dzien miałam okres, na drugi nie, na trzeci miałam , a na czwartym się mi skończył .
    • adelinde Re: Sprawy kobiece. 01.05.11, 12:16
      Aha, nie przejmuj się. Ja ostałam w wieku lak 13. Miałam przez 2 miesiące w miarę regularnie. Potem przerwał mi się zupełnie na pół roku. Potem znowu wrócił. I tak jak koleżanka parę oczek wyżej, teraz też czasem mi się spóźnia. Ale masz czas - jeszcze Ci się ureguluje.
    • twilightgirls Re: Sprawy kobiece. 01.05.11, 12:23
      hmmm też tak miałam ale postanowiłam w wrzucić na luz. No ale jak ci się powtarza tak samo np. od roku no to lepiej idź.
    • gwiazdka_97 ;) 01.05.11, 12:35
      nie musisz iść wcale do lekarza. to normalne, przez pierwsze lata miesiączkowania okres jest nieregularny. mi najdłużej spóźniał się 2 miesiące, więc nie ma się co denerwować wink
    • elena_95 Re: Sprawy kobiece. 01.05.11, 17:22
      To jest jak najbardziej normalne, bo Twój młody organizm dopiero "się przyzwyczaja". Ja miałam kiedyś okres 2 razy w tym samym miesiącu, co było efektem dużego stresu. Jesli chcesz być spokojna, to oczywiście możesz udać się do lekarza.smile
    • sometimes Re: Sprawy kobiece. 02.05.11, 00:04
      moim zdanie to nadzwyczaj normalne. wśród moich koleżanek wszystkie mamy tak samo jak ty. to przejdzie smile. ni co się zamartwiać na zapas kiss.
    • kasiula_anahi - 02.05.11, 00:13
      ze ci sie spoznia to nic smile gorzej jesli masz za dlugi ponad 8 dni to trzeba juz isc do ginekologa...
    • zmierzchowka Re: Sprawy kobiece. 02.05.11, 11:29
      Po pierwsze to prawda że pierwsze miesiączki są niereguralne, ale jeżeli okres trwa tak długo i się tak długo spóźnia to powinnaś iść do ginekologa ! Nie zwlekaj z tym. Powiedz to mamie, że chcesz iść albo poproś koleżankę
    • kokoss_ Re: Sprawy kobiece. 02.05.11, 11:59
      dwa tygodnie? to na serio długo. według mnie powinnaś iść do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka