Dodaj do ulubionych

pomaganie zwierzętom ;]

27.04.11, 19:08
Jak wiecie dużo słyszy się o przemocy nad zwierzętami,znęcaniu się i ogólnie złym traktowaniu. Kompletnie nie rozumiem zachowania takich osób,oznacza to tylko że tacy ludzie nie mają serca! Co o tym sądzicie??Zdarzyło wam zauważyć kiedyś jak kolega lub nawet nieznana wam osoba źle traktuje zwierzę ? Jeżeli tak to,zwróciliście uwagę czy może jednak przeszliście obok tego obojętnie?
Staracie się w jakiś sposób pomagać zwierzakom ? Np. dokarmiacie je w zimę itp. ??

Ja osobiście dokarmiam błąkające się koty smile Uważam że trzeba pomagać zwierzętom ,one są tak naprawde bezbronne i nie są wstanie obronić się przed tak okrutnymi ludźmi,którzy niestety na tym świecie istnieją ...

sorry jezeli już był taki wątek smirk
Obserwuj wątek
    • hoppy Re: pomaganie zwierzętom ;] 28.04.11, 20:11
      Przygarnełam psa z ulicy , niestety nie mogłam go zatrzyać więc oddałam go w dobre ręce mojej cioci gdzie jest bezpieczna i nic jej już nie grozi .
      • mysterious0 Re: pomaganie zwierzętom ;] 29.04.11, 20:59
        ja też chciałam pomagać w schronisku ale właśnie okazało się że to tylko dla pełnoletnich indifferent szkoda,no ale jak to się mówi liczą się chęci wink
    • malowana505 Re: pomaganie zwierzętom ;] 29.04.11, 17:05
      W wakacje chciałam chodzić do schroniska pomagać jako wolontariuszka,ale niedawno sprawdziła na ich stronie,że przyjmują tylko pełnoletnich z jakimśtam przeszkolenie. Szkoda,bo już się nastawiłam....sadsad
    • gorzata.14 Re: pomaganie zwierzętom ;] 04.07.11, 19:59
      Pomagam. Czasami zawożę karmę do schroniska. Dokarmiam zwierzaki bezdomne itp.
    • shunra Re: pomaganie zwierzętom ;] 04.07.11, 20:26
      Ja pomagam, co roku u nas ktoś wyrzuca małe kotki zawsze je bierzemy i znajdujemy im nowe domy. Rok temu niestety za późno się zorientowaliśmy że ktoś je wyrzucił i jednego nie dało się odratować. Zimą dokarmiam sikorki zawszę o 5 rano stukają mi w parapet jak jedzą.
      Codziennie też wchodzę na stronę : pusta miska. serce serce serce serce serce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka