barbie. 02.05.11, 22:24 na wszystkie przedmioty jak zakuwam to dostaje 5 ... a na anglika po prostu nie potrafię się uczyć a wy jak zakuwacie na przedmioty typu angielski? ze słówkami nie mam problemu, ale z testem gramatycznym nie daję rady POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
just...me Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 22:38 Mam radę, spróbój się uczyć łaciny to od razu pokochasz języki typu angielski i niemiecki za to jakie są cholernie proste. Też nie wiedziałam jak się uczyć np. angielskiego, ale może być gorzej. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
im_just_a_girl Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 22:40 szczerze mówiąc to ja się nigdy nie uczę na angola. słówka właśnie możesz wykuć, ale jeśli chodzi o zasady gramatyczne to musisz to po prostu zrozumieć. jak połapiesz o co chodzi to już pójdzie Ci łatwo. good luck! Odpowiedz Link Zgłoś
morelkaa_ Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 12:12 samo jakoś mi to przychodzi , bo kocham angielski a tak to nie wiem słucham jakiś angielskich piosenek a potem sprawdzam tłumaczenie , może to pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
morelkaa_ Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 12:13 morelkaa_ napisał(a): > samo jakoś mi to przychodzi , bo kocham angielski > a tak to nie wiem słucham jakiś angielskich piosenek a potem sprawdzam tłumacze > nie , może to pomoże a jeśli chodzi o niemiecki to zawsze mam ściągę Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia2081 Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 22:41 angielski trzeba po prostu rozumieć. tak samo moim zdaniem jest z niemieckim. no i trzeba oczywiście pamiętać o tych wszystkich głupich zasadach itp ja z angielskiego mam 5, a z niemca za to same 3 XD chociaż ostatnio się bardziej przyłożyłam i dostałam 5 ze spr może spróbuj chodzić na jakieś korki skoro ci nie idzie angielski? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
milus Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 22:41 Powiem tak, że bardziej się ucze słówek niż gramatyki. Może dlatego, ze z gramatyką nie mam problemów, a słówka i tak są bardziej potrzebne. Nie wiem jak Ci pomóc.. To trzeba po prostu wkuć sobie do głowy no i już . Ewentualnie możesz rozwiązywac dużo zadań dotyczących gramatyki j,angielskiego : ) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 22:47 angielskiego prawie w ogóle, powtarzam czasem słówka lub zasady gramatyki, z niemieckiego bardziej, ale na spr z języków generalnie nie uczę się za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka_xxx Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 22:57 słówka łatwiej mi się uczyć z jakiejś piosenki - jak w piosence słyszę nowe słowa to łatwiej je zapamiętuję niż kując z kartki ;D A gramatyka - jakoś sama się pisze ;D Np. na sprawdzianach mam tak, że czytam zdanie i po prostu daję to , co mi bardziej pasuje - na wyczucie i na logikę ;D A czasem sama ze sobą przeprowadzam rozmowy w myślach (żeby się nie błaźnić) - zwłaszcza jak stoję w łazience pod prysznicem to wyobrażam sobie różne sceny i dialogi "Im not sure what you're talkin' about" i potem jakieś zdania, żeby cały dialog wyszedł ;d jak nie wiem to potem sobie szukam tłumacznia xD Wiem - głupia jestem Odpowiedz Link Zgłoś
ame_ Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 23:13 ano, gramatyka to mordęga i wcale ci się nie dziwię c: nie ma innej rady, jak tylko ćwiczenia, ćwiczenia i ćwiczenia. w sumie, angielski pod tym względem trochę przypomina matematykę. jeśli nie będziesz powtarzać, to samo do głowy nie wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
innocence_ Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 02.05.11, 23:45 Z angielskiego do sprawdzianów się nie uczę. Jeśli są jakieś wyrażenia albo słówka to tylko tego. Co do gramatyki - mam taką nauczycielkę, która wszystko powoli tłumaczy. I zawsze jeśli zadanie robione jest na tablicy to ja robię sama, bo spisywanie nie ma sensu, wtedy bym się na pewno nie nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 00:41 oglądaj filmy po angielsku bez napisów/lektora/dubbingu Odpowiedz Link Zgłoś
szafirowa Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 11:12 Słówka - no to normalnie na pamięć się uczę. Gramatyka - uczę się na pamięć zasad [bo u nas zawsze jest jedno zadanie że trzeba napisać regułkę], i patrze na przykłady w podr. czy tam zeszycie i umiem. I jeszcze pamiętam z tego jak pani tłumaczy na lekcji więc nie mam większego z tym problemu. Hmm.. może jak czegoś nie rozumiesz to idź do pani po lekcji albo na lekcji się jej spytaj czy wytłumaczyła by to jeszcze raz bo ty nie rozumiesz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiau11 ;d 03.05.11, 11:32 Angielski to dla mnie pikuś . Angielskiego można się uczyć słuchając piosenek a potem czytając ich tłumaczenia . A i nie oglądaj filmów z lektorem . Lepiej obejrzeć z napisami i zawsze czegoś się nauczysz . Gorzej z niemieckim . Dla mnie to jeden wielki bałkot . Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 11:34 Mama mi pomaga. Ale wiem, że nie każdy może mieć nauczyciela czy nauczycielkę angielskiego w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
wercia233 Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 12:04 hej. ja niestety nie musze uczyć się do sparwdzianów z angielskiego,gdyż od 2 klasy uczęszczam do szkoły prywatnej. ale gdybym nie umiała , zastosowałabym takie triki : ( jeżeli mamy 4 czasy : takie jak present simple i continious , past simple i continious ) na 4 karteczkach o różnych kolorach napisałabym czasy i ich regułki . nastepnie wyjęła kartki o tych zamych kolorach i podnosząc je do góry mówiłabym regułkę tego czasu i zdanie przykładowe. JEŻELI MASZ JAKIEŚ PROBLEMY , MOGĘ CI WYTŁUMACZYĆ, ALE NAPISZ pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
tyna606 Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 12:16 Na spr. z anglika sa odp. na Chomik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ @tyna606: 05.05.11, 16:18 chyba c homikuj.pl -.-' ale to żadne rozwiązanie nauczyć się odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 13:00 mam w szkole angielski i niemiecki. na angielski nigdy się nie uczę. w ogóle nie mam problemów z gramatyką, słówka wchodzą mi szybko do głowy. za to niemiecki to dla mnie czarna magia. na szczęście mam spoko nauczycielkę, nie ma sprawdzianów, od czasu do czasu jakieś kartkówki. zwykle uczę się szybko na przerwie, piszę kartkówkę, a na następnej lekcji już nic nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
malowana505 Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 13:25 Ja się nie uczę,a i tak mam 5 i 6 ze sprawdzianów. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy. Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 03.05.11, 14:22 ja się w ogóle nie uczę.przeczytam z dwa razy wszystkie słówka,a od gramatyki są w szkole nauczyciele.Jak czegoś nie rozumiem to idę na zajęcia dodatkowe,nie mam zamiaru nad tym ślęczeć w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfacentauri Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 05.05.11, 13:24 To chyba kwestia tego, że nauczyciel nie potrafi dobrze wytłumaczyć gramatyki - może przydałyby Ci się korepetycje, przynajmniej raz w tygodniu, albo jakiś kurs językowy semestralny - lektorzy w prywatnych szkołach uczą znacznie lepiej Wiem, że Axon ma bardzo małe grupy zajęciowe, chodzi tam moja koleżanka (przygotowuje się do FCE) i jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 05.05.11, 16:16 przeglądam notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
yyep GR. 08.05.11, 10:37 mam w szkole hiszpański i angielski. na hiszpański się uczę, bo co lekcja kartkówka, i naprawdę bardzo dużo umiem z tego języka. natomiast angielski ? niechętnie to przyznaję, ale ściągi biorą górę. -.- ale od 2 klasy zacznę się uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
mati1448 Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 24.08.11, 11:14 Witam ! Tego w polsce jeszcze nie było oporowaszkola.hostklub.pl/index.php Wypracowania,sprawdziany,zadania domowe 3 W 1 !!! Możliwość rejestracji,wypowiadania się,wszystkie nowości : - Śladami przeszłości 3 - Matematyka z plusem 3 Ciekawa Chemia 1 NPP Ciekawa Chemia 2 NPP Prywantne Sprawdziany Biologia Puls Życia 1 NPP Puls Życia 2 NPP Puls Życia 3 NPP Świat Biologii 2 NPP Chemia Chemia Nowa Era 1 NPP Chemia Nowa Era 2 NPP Ciekawa chemia 1 NPP Ciekawa chemia 2 NPP Ciekawa chemia 3 NPP Fizyka Spotkanie z fizyka 1 NPP Świat fizyki 1 NPP Świat fizyki 2 NPP Geografia Planeta 1 NPP Planeta 1 SPP Planeta 2 NPP Planeta 2 SPP Planeta 3 SPP Puls Ziemi 1 NNP Puls Ziemi 2 NPP Puls Ziemi 2 NPP kartkówki! Puls Ziemi 2 SPP Puls Ziemi 3 Historia Śladami przeszlosci 1 NPP Śladami przeszlosci 2 NPP J. Angielski Access 1 Access 2 Access 3 Blockbuster 2 Connections 1 Connections 2 Connections 3 Connections 4 English in Mind 2 NPP Friends 3 New inspirations 2 Snapshot Way Ahead Winners 2 Winners 3 J. Niemiecki Aha Neu 2a 2b Alles Klar - testy i klucze Kompass 2 Kompass 3 J. Polski Słowa na czasie 1 NPP Słowa na czasie 2 NPP Świat w słowach i obrazach 1 NPP Świat w słowach i obrazach 2 NPP Matematyka Matematyka z plusem 1 SPP Matematyka z plusem 2 NPP! Matematyka z plusem 2 SSP Matematyka z plusem 3 SSP Matematyka z plusem 3 SSP druga Nie zwlekaj wejdź !!! oporowaszkola.hostklub.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 24.08.11, 11:40 W podręcznikach są często płyty, na których są ćwiczenia pomagające opanować materiał. A jak z tym też mi nie wychodzi to idę do mojej mamy, która jest nauczycielką angielskiego i mówię z czym mam problem... Odpowiedz Link Zgłoś
nickiminaj Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 24.08.11, 11:42 ja się nie muszę uczyć, bo wszystko pamiętam dokładnie z lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
valentines Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 24.08.11, 11:46 wiesz co, u mnie to zalezy jaki materiał jest na sprawdzianie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
pomyluna_ Re: jak się ucycie na sprawdziany z języków obcyc 24.08.11, 11:48 ja się nie uczę na języki obce, ja po prostu wszystko pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś