hint 16.05.11, 19:17 Czy warto uczyć się języków obcych? Co daje nam ich znajomość? Odpowiedź poprzyjcie argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: Znajomość języków obcych. 16.05.11, 19:22 Jest podstawą w dzisiejszym świecie, bo dzięki niej możemy znaleźć pracę za granicą, otwiera perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
amandala Re: Znajomość języków obcych. 16.05.11, 19:29 To bardzo ważne bo przy spotkaniach o pracę (prawie przy wszystkich) jest wymagana płynna znajomość przynajmniej dwóch języków obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: Znajomość języków obcych. 16.05.11, 19:38 to podstawa w XX! w! bez tego nie znajdziesz pracz na żadnym dobrym stanowisku.Ja sama uczę się angielskiego od 6 lat, rosyjskiego od 6, a od przyszłego roku zaczynam hiszpański Odpowiedz Link Zgłoś
karolinke13 Re: karolinke13 16.05.11, 20:22 ja tam nie wiem ale nawet lubie ruski i angielski i to potem pomoze znaleźc prace Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Znajomość języków obcych. 16.05.11, 20:24 bez języka ani rusz! zwłaszcza teraz. pewnie, że jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka Re: Znajomość języków obcych. 18.05.11, 15:00 Warto, przede wszystkim dlatego, że dzięki językowi mamy większe możliwości. Nawet zwykłe sytuacje, typu ktoś nas pyta o coś po angielsku (czy w jakimś innym języku) stają się prostsze. Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ . 18.05.11, 15:12 oczywiście, że warto! przecież jeśli chciałabyś znaleźć jakąś dobrą pracę, lub wyjechać kiedyś za granicę to musisz znać języki! to podstawa w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Znajomość języków obcych. 19.05.11, 21:40 Możliwość lepszej pracy w kraju, za granicą a nawet takie głupstwo, że możesz oglądać filmy w oryginale, czy rozumiesz piosenki. Myślę, że znajomość języków jest dobra także dla własnej satysfakcji, zawsze można dążyć do poznania nowego. Masz możliwość poznawania świata bez językowych barier. Znajomość języków to super rzecz Sama znam (niestety) niemiecki w dość dobrym stopniu i angielski w podstawowym. W marzeniach pozostaje szwedzki i włoski Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Znajomość języków obcych. 19.05.11, 21:41 niestety w sensie mała ilość Bo ogólnie kocham język Niemcy i ich język. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.v.e Re: Znajomość języków obcych. 24.05.11, 21:05 Praca i poszerzanie własnej wiedzy. Osobiście znam angielski na poziomie średnio zaawansowanym oraz podstawy niemieckiego i łaciny. Odpowiedz Link Zgłoś