Dodaj do ulubionych

Nogi- wielki problem ;//

13.06.11, 18:12
Po depilacji (maszynką) na nogach, szczególnie łydkach włoski rosną jakby pod skórą, a do tego mam pełno czerwonych plamek. Da się to jakoś usunąć? Na dworze goraco, każdy zakłada szorty a moje nogi wyglądają tragicznie...sciana
Obserwuj wątek
    • kitek14 odświerzam 13.06.11, 19:00
    • marsjanka115 x__x 13.06.11, 19:30
      ale ud się nie goli c; bo będą jeszcze bardziej odrastać.
      nikt aż tak blisko nie będzie się im przyglądał chyba xd
      zawsze możesz samoopalaczem zatuszować takie krostki itp .
      polecam też plastry veet do depilacji albo kremy które zdejmuje się specjalną "szpachelką " nie wiem jak to nazwać.
    • negeilf_ czerwone plamki 13.06.11, 19:30
      ja również miałam takie czerwone plamki. posmarowałam kremem nivea i zeszło po kilku minutach. ;]
    • super_star Re: Nogi- wielki problem ;// 13.06.11, 20:28
      marsjanka dobrze Ci radzi... spróbuj kremem. Albo plastrami, ale strasznie boli
    • just...me Re: Nogi- wielki problem ;// 13.06.11, 20:41
      Boszku.... weź tych niedouczonych dziewczyn nie słuchaj, takie głupoty gadają, że aż boli. To są wrastające włoski, wpisz sobie w google to się dowiesz jak to spowstaje. Akurat sposób powstawania, jest w tej chwili najmniej istotny, ale jak chcesz to możesz sprawdzić. Likwiduje się to bardzo prosto, wystarczy zrobić peeling 1 albo 2 razy np. co 3 dni, powinno zniknąć , a jeśli trafi się jakiś wyjątkowo paskudny i czerwony bąbel, który nie zniknie to może spróbować "wydostać" ten włosek za pomocą zdesynfekowanej igły, ale to ostateczność i bądź ostrożna. W żadnym wypadku nie smaruj się tłustym kremem nivea, to jeszcze pogorszy sprawę. (Tak na marginesie to ten krem wg. mnie nadaje się tylko do rąk, albo stóp, chyba że ktoś ma taką suchą skórę, że aż się łuszczy to proszę bardzo.)
    • miss_mimi094 re: 14.06.11, 20:16
      po goleniu posmaruj sb nogi oliwką lub balsamem do ciała, pomoże wink
    • scarrlet Re: Nogi- wielki problem ;// 15.06.11, 18:28
      Po depilacji rób peeling, lub masuj skórę szorstką rękawicą, albo gąbką, wtedy włoski nie będą wrastać. Mi wrastają po użyciu depilatora, straszny ból, szczególnie jak mi przyjdzie gęsia skórka z zimna, odkąd szoruję nogi szorstką rękawicą problem znikł. polecam. Tylko ważna jest oczywiście systematyczność , nic nie działa raz, i na raz. pozdr
    • tyna606 Re: Nogi- wielki problem ;// 16.06.11, 14:41
      Przed i po depilacji używaj specjalnego kremu ochronnego ;*
    • sexy_girl Re: Nogi- wielki problem ;// 19.06.11, 20:42
      bo pewnie beznadziejną maszynką goliłaś, musisz sobie jakąś fajną kupić i do tego żel z joanny bd git .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka