tiffany01 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 21:26 W USA lub Japonii ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
selena013 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 21:26 Stany Zjednoczone ;D Los Angeles ;D Odpowiedz Link Zgłoś
anusia1314 Tuuuuuu... 29.06.11, 22:05 Napewno nie w Polsce . Najlepiej w : 1. Hiszpania - Barcelona 2. USA - L.A , New York 3. Jamajka . Odpowiedz Link Zgłoś
ecia22100 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 21:45 W Meksyku albo Nowym Jorku ale najbardziej to w Los Angeles Odpowiedz Link Zgłoś
kamzik Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 21:53 Francji, Hiszpanii, Bułgarii, Japonii, U.S.A ;** Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 21:53 w Polsce, mam tu przyjaciół, rodzinę, kocham swój kraj. oczywiście pragnę zwiedzać, ale to podróże a nie stałe mieszkanie za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
planetary.radio o 29.06.11, 21:58 Japonia <3 ewentualnie Korea południowa . Może też południe Francji ? Odpowiedz Link Zgłoś
shineegirl92 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:01 Na pewno nie w Polsce. Zobaczymy co życie mi da. Ale marze o Korei Południowej lub Indiach. Odpowiedz Link Zgłoś
avilka Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:03 tiaa... mi się marzy żeby żyć w Stanach - w Nowym Yorku <3. Tam bym chciała pracować jako znana dziennikarka i mieć za męża Toma Feltona... marzenia :< Odpowiedz Link Zgłoś
missmiley97 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:07 A niech noo... ja bym chciała mieszkać w Los Angeles w USA ale to tylko marzenie (kto wie , przyszłość przed nami...) Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Afryka. 29.06.11, 22:10 cóż, każdy kontynent, każdy kraj jest na swój sposób fascynujący. póki jestem młoda to chciałabym żyć sobie w Kaliforni, serfować, ogólnie beztroskie życie na plaży. w przyszłości chciałabym wyjechać do Afryki. poznac ten niesamowity kontynent, kulturę, a i wykorzystać to i pomóc dzieciom w Afryce, szczególnie obrzezanym dziewczynkom. wiem, ze Afryka jest niebezpieczna, trwają konflikty zbrojne, a także głód i wiele chorób, jednak te tereny są dla mnie najbardziej pociągające. a jak już będę starsza to mogę wynieść się do Nowego Jorku, interesować się modą i ogólnie żyć dystyngowanie. no, to takie rozmyślanki, chcąc nie chcąc żyję w Polsce. (; Odpowiedz Link Zgłoś
k.adamowicz Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:03 wszędzie, tylko nie w Polsce . najchętniej Stany bądź Anglia. Odpowiedz Link Zgłoś
elena98 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:17 W Polsce albo w Anglii lub Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
innanzwszyscy Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:17 Oczywiście że Stany Zjednoczone albo Canada Nie chce mieszkać nadal w Polsce.. Odpowiedz Link Zgłoś
florcia08 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:17 Francja- Lazurowe Wybrzeze, ale mysle ze zostanie Polska Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1200 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:21 USA!!!!!! I'd love it!<3 Odpowiedz Link Zgłoś
marta4589 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:22 Musiała bym się długo zastanawiać ale moje ulubione kraje to Hiszpania, Włochy. Australia, Brazylia albo we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
justyna328 W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:25 Tu gdzie teraz mieszkam w Austri. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia123321 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:33 Napewno w jakimś ciepłym i na jakiejś wyspie. Barbados<<<333 Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:34 Piszecie, że Anglia, albo Hiszpania, ale nie będziecie mieszkać w całym kraju, tylko w mieście. I to miasto jest ważne, nie kraj. Nawet nie wiecie jak różna jest mentalność ludzi w Polsce, ale w różnych miastach. Wiem, bo mieszkałam lub byłam dłużej niż miesiąc w różnych polskich (i nie tylko) miastach i naprawdę JEST RÓŻNICA. W takiej Francji, może być Paryż (piękne miasto, ogromne, wielokulturowe, nowoczesne i zabytkowe jednocześnie). I może się też trafić taka Marsylia, gdzie ludzie sami nie wiedzą czy są Hiszpanami, czy Francuzami czy już Włochami. (A może są już rybami, bo przecież tak blisko do morza?) Więc czują się tacy mega fajni i super ekstra europejscy, ale tylko powiedz jedno słowo po Angielsku to patrzą się tak, jakby chcieli zabić. W każdym kraju są miasta, i miasta. Porównajcie Wrocław z Toruniem. (Przepraszam z góry wszystkie dziewczyny z Torunia!) Według mnie nie ma czego porównywać, większa żenada to chyba tylko Legnica. (Legniczanki też przepraszam, nie gniewajcie się dziewczyny). Mam tylko jeden apel. Wrocław, Kraków, Katowice, Trójmiasto (zwłaszcza Gdańsk), niech się bardzo, ale to bardzo mocno zastanowią zanim się wyprowadzą. Taka dobra rada. Odpowiedz Link Zgłoś
cotton.caandyy. Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 30.06.11, 09:57 przepraszam ja cie barddzo, jaki masz problem to Torunia i Legnicy? nie mieszkam ani tu , ani tu, ale mnie to wkurzylo. bo wypisalas kilka "nad-miast" a reszta to jakis zal i wgl po co tam jechac. ja np. do Polski mam srednie podejscie. ale moj Szczecin kocham jak chole*a. pewnie zaraz sie dowieem ,ze Szczecin to tez g a nie miasto. Bylam we Wroclawiu tak przejazdem kiedys, zeby cos zjesc. I to co pamietam to totalnie rozkopane drogi i niesamowity smrod(bez urazy). ale przeciez Wroclaw jest pro, a Torun do kitu. w Toruniu nigdy nie bylam i niespecjalnie chce jechac. kolezanka ktora mieszka w szczecinie a mieszkala w toruniu to tak sie nim jarala ze mi obrzydzila. ja nie mowie ze kazdy nie moze miec wlasnego zdania, ale takie najezdzanie na inne miasta jest bezsensu. tak jak najezdzanie Torunian na Bydgoszczan. ale co do tematu: Wlochy. Rimini, albo Sycylia. moja miloosc. albo NY czy LA xd Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 30.06.11, 14:49 A czy ja mówię, że mam jakiś problem? Nie pisałam o tych miastach "żal" i "po co tam jechać", tak jak ty to bardzo poetycko określiłaś. Byłam tam dłużej niż przejazdem, bo wybacz ale zjedzenie czegoś nieświerzego (stąd pewnie ten smród) w przydrożnej kanjpie to jednak ciut za mało, żeby oceniać 600 tysięczne miasto. W Toruniu nie podobało mi się kilka rzeczy, np. jaranie się Kopernikiem (przy wjeździe do miasta jego twarz widnieje jako 1 z atrakcji miasta zaraz obok kilku budynków jakie warto zobaczyć ). Rozumiem, duma, dlatego że on pochodził akurat z tego miasta, ale nazywanie CH "Copernikus", dalej restauracja nad którą lata tekturowy Kopernik potem ulica Kopernika, mogę jeszcze dużo tego wymienić. Przyznasz, że zachwycanie się jedną jedyną postacią, tak jakby nie mieli nic innego do zaoferowania (a mają) jest trochę słabe. Co do Legnicy też mam swoją opinię, ale nie widzę sensu się teraz o tym rozpisywać, bo nie oto chodzi, żebym ci przedstawiała swoje poglądy, a ty na to odpowiesz zgodnie z poziomem intelektualnym bawełnianego cukierka. (Sama sobie dałaś taki nick, jaki widać niesie jakieś głębsze przesłanie). Ja nie najeżdżam na różne miasta, czy to nie ty powiedziałaś, że Szczecin to "gó... na nie miasto"? Ani słowa nawet nie powiedziałam na temat Szczecina, bo nigdy tam nie byłam więc się nie wypowiadam. Powiem tylko, że fajną reklamę robisz swojemu miastu. Życzę sukcesów w dalszym pluciu jadem, bo widać masz takie zapędy którym dajesz upust jak tylko zobaczysz, że ktoś ma inne zdanie od twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
cotton.caandyy. Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 02.07.11, 22:10 otóż nie. krytykujesz mnie teraz , ponieważ ośmieliłam się wyrazić swoje zdanie. i mnie oskarżasz tu o mały poziom intelektu, tylko z tego powodu, iż nie jara mnie Wrocław. próbuję patrzeć na to obiektywnym okiem, bo skrytykowałaś miasta, w których Ci się nie spodobało, a te , które przypadły Ci do gustu broniłabyś za wszelką cenę. jestem pewna ,że dla Torunian Kopernik jest czymś czym warto się chwalić. i wcale im się nie dziwię,ze chcą pokazać to co najlepsze w ich mieście. gdybyś tam mieszkała, to by Ci to z pewnością NIE przeszkadzało. a to(jak to ujęłaś)" zjedzenie czegoś nieświerzego (stąd pewnie ten smród) w przydrożnej kanjpie" jest nie prawdą, bo jechałam przez centrum ;/ no ale dobra. zły przykład. tyle,że takie wytykanie każdego błędu miastom jest bezsensu. bo dla rodowitego mieszkańca jego miasto jest świetne. no ale dobra, jałowa dyskusja. ps. 'cotton candy' to jest w DOSŁOWNYM tłumaczeniu 'bawełniany cukierek'. ale ogólnie znaczy to 'wata cukrowa'. i mój nick opiera się właśnie na tej nazwie. więc zanim ponownie zaczniesz krytykować mój nick, sprawdź co on dokładnie znaczy. i ocenianie mojej inteligencji, patrząc przez pryzmat 'one ma inne zdanie niż ja\ nija się z celem Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 11.07.11, 22:47 Nie wiem czy wiesz, ale wyrażanie swojego zdania polega właśnie na tym, że jak coś ci się nie podoba to to krytykujesz, a jeśli coś lubisz to też z jakiegoś sensownego powodu i bronisz swojego zdania, chyba, że ty lubisz jak coś ci się narzuca, wybacz ale ja nie. Nie dlatego kwestionowałam twoją inteligencję , bo "nie jara cię Wrocław", ale za to, że ty zaczęłaś krytykować to co napisałam w taki sposób jak to zrobiłaś. Mam własne zdanie i doskonale wiem, że jest pełno osób którym się ono nie podoba, ale wśród nich są też takie, które umieją coś konstruktywnie skrytykować. (Czyli bez używania słów "żal" i "gó..."). I wybacz, ale do nich nie należysz, co z resztą doskonale udowodniłaś. Ten wątek polega poniekąd na wyrażenia swojej opinii na temat miasta/kraju, z punktu widzenia osoby przyjezdnej, a nie "rdzennego" mieszkańca miasta. Nie wiem co Torunianie myślą o Koperniku, albo Warszawiacy o Pałacu Kultury, wiem za to co Wrocławianie myślą o np. Rynku i jak mi jakiś Toruńczyk powie, że mu się nie podoba i poda jakiś sensowny argument, a nie "nie lubię rynku, bo ty nie lubisz Kopernika" to niech sobie nie lubi, jego sprawa i nie zamierzam mu mówić, że jest głupi, ty natomiast wkurzyłaś się, że może zbyt stanowczo jak na twoją miarkę wyraziłam swoje zdanie i natychmiast zaczęłaś wymyślaś 10000 powodów, żeby mi udowodnić, że się mylę. Nie wiem czego chciałaś tym dowieść, ale to swoją drogą. Doszło do tego jakże dystyngowane słownictwo i bardzo poprawna składnia. Dlatego powiedziałam o tobie, tak a nie inaczej. Jeśli się obraziłaś to przepraszam, jak chcesz to możesz napisać skargę do Pana Boga, że ktoś ośmiela się coś dosadnie krytykować i wyraźnie chwalić to co mu się podoba, a przecież powinniśmy wszyscy mówić, że jest fajnie i pięknie wszędzie, a już na pewno w Szczecinie. Btw. Cukierek, wata, jakby tego nie tłumaczyć to oba podmioty nie grzeszą inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 11.07.11, 22:50 Ale w jednej sprawie masz rację, jałowa dyskusja. (Sama ją zaczęłaś, ale niech ci będzie). Więc pozwól, że już ją zakończymy. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia100 Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:38 Ja jak najszybciej planuję wyjazd do Stanów Zjednoczonych bardzo lubię ten kraj i i przeprowadzka pomogła by mi w rozwijaniu mojego talentu ponieważ bardzo lubię śpiewać i dobrze mi to wychodzi. To moje plany na przyszłość i nie pozwolę żeby ktoś mi w tym przeszkodził. pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kanigosi TAM GDZIE ON 29.06.11, 22:40 ja to bym chciał mieszkać albo jeździć tam gdzie Justin BIEBER . . . I żebym z nim całe wakacje przejeździł CHCIAŁ BYM MOCNO BARDZO I z Seleną by było jeszcze zajefajnie . . . Odpowiedz Link Zgłoś
nickiminaj Re: W jakim kraju spędzić resztę życia? 29.06.11, 22:43 Niemcy, bądź Ameryka Odpowiedz Link Zgłoś