Dodaj do ulubionych

asertywnosc??//

29.06.11, 13:30
Mam problem. Jest impreza i moja kolezanka strasznie mnie namawia. Nie mam kasy a po za tym NIE MAM OCHOTY. Cały czas jej to mowie ale ona jakby mnie nie sluchala mowi ze mam isc i koniec. ALe naprawde nie mam ochoty tam isc moja mam pewnie mnie nie pusci na cala noc a nie bede miala jak wroci. Caly czas mi pisze ze mam isc. Juz sama niewiem jak mam jej to wytlumaczyc. Czuję się jakbym mówiła do sciany a nie chcę żeby się obrazila.uncertainuncertainuncertain
Obserwuj wątek
    • fun Re: asertywnosc??// 29.06.11, 13:31
      Sorry za błędy ale musiała szybko napisać bo juz niewiem co robic.
    • klama_kcmil # 29.06.11, 13:51
      Powiedz, że nie i to Twoje ostatnie słowo. Nie histeryzuj, raczej Cię z domu na nią nie porwie.
    • koniara8 Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:08
      Udaj chorobę. ;p
      • watka9 Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:11
        nie zrozumiałam 3/4 tekstu, ale to nic ;P
    • nikawika Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:22
      po prostu powiedz 'nie' i już. no bo co ? wyciągnie cię z domu ? zmusi cię ? xd
      • kotek.bieberka Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:33
        Powiedz, że Ci sie nie chce, mama Ci nie pozwala, albo udawaj chorobe, albo, że jedziesz gdzieś z rodzicami . big_grin
    • kingella24 Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:32
      Więc jej nie tłumacz. Nie masz ochoty i koniec kropka. Ona nie ma prawa Tobą rządzić. Po prostu nie odpisuj na esy, a jak przyjdzie ci z nią gadać o tym w realu, to udawaj, że jej nie słyszysz albo zmień temat. Mam nadzieję, że pomogłam pozdrówka kiss
    • milus Re: asertywnosc??// 13.07.11, 21:58
      to nie idę i koniec, nie przejmuję się koleżanką : )
    • alexis69 Re: asertywnosc??// 15.07.11, 08:04
      " nie idę i ch*j " wink
    • mweezy . 29.07.11, 00:05
      Powiedz jej twardo: Nie chcę iść na tę imprezę, zrozum to, bo nie będę powtarzać. Na prawdę nie mam ochoty, jeszcze niejedna impreza przed nami.
      Albo się wymigaj, wymyśl chorobę, wyjazd czy coś.
      • dulcecita Re: popieram poprzedniczkę ;) 31.07.11, 15:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka