fun 29.06.11, 13:30 Mam problem. Jest impreza i moja kolezanka strasznie mnie namawia. Nie mam kasy a po za tym NIE MAM OCHOTY. Cały czas jej to mowie ale ona jakby mnie nie sluchala mowi ze mam isc i koniec. ALe naprawde nie mam ochoty tam isc moja mam pewnie mnie nie pusci na cala noc a nie bede miala jak wroci. Caly czas mi pisze ze mam isc. Juz sama niewiem jak mam jej to wytlumaczyc. Czuję się jakbym mówiła do sciany a nie chcę żeby się obrazila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fun Re: asertywnosc??// 29.06.11, 13:31 Sorry za błędy ale musiała szybko napisać bo juz niewiem co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil # 29.06.11, 13:51 Powiedz, że nie i to Twoje ostatnie słowo. Nie histeryzuj, raczej Cię z domu na nią nie porwie. Odpowiedz Link Zgłoś
watka9 Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:11 nie zrozumiałam 3/4 tekstu, ale to nic ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:22 po prostu powiedz 'nie' i już. no bo co ? wyciągnie cię z domu ? zmusi cię ? xd Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:33 Powiedz, że Ci sie nie chce, mama Ci nie pozwala, albo udawaj chorobe, albo, że jedziesz gdzieś z rodzicami . Odpowiedz Link Zgłoś
kingella24 Re: asertywnosc??// 29.06.11, 14:32 Więc jej nie tłumacz. Nie masz ochoty i koniec kropka. Ona nie ma prawa Tobą rządzić. Po prostu nie odpisuj na esy, a jak przyjdzie ci z nią gadać o tym w realu, to udawaj, że jej nie słyszysz albo zmień temat. Mam nadzieję, że pomogłam pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
milus Re: asertywnosc??// 13.07.11, 21:58 to nie idę i koniec, nie przejmuję się koleżanką : ) Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 29.07.11, 00:05 Powiedz jej twardo: Nie chcę iść na tę imprezę, zrozum to, bo nie będę powtarzać. Na prawdę nie mam ochoty, jeszcze niejedna impreza przed nami. Albo się wymigaj, wymyśl chorobę, wyjazd czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś