Dodaj do ulubionych

Falowane włosy

20.07.11, 20:19
Hej . ! Chciałabym mieć lekko falowane włosy , w grę nie wchodzi lokówka , wałki bo po godzinie mam już proste. Moja koleżanka piła jakieś herbatki czy zmieniła sposób żywienia i miała falowane włosy . (wyprowadziła się z kraju , urwał nam się kontakt ; ( )
Nie chcę wstawać rano i blokować łaźnię więc może macie jakiś sposób ? Słyszałam też że jak się włosy myje to można coś nanieść (nie pianki tylko jakiś sok z cytryny czy coś w tym stylu) ale ja tylko tak słyszałam . Nie wiem czy to prawda . Włosy mam za łopatki.
Obserwuj wątek
    • kama96 Re: Falowane włosy 21.07.11, 12:54
      Można pofalować również prostownicą. Na youtube są filmiki jak to robić. Używaj specjalne pianki i zaraz po myciu zakręcaj na szczotce. Ja mam bardzo ciężkie włosy, więc też nie chcą mi się falować. Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
    • xis Re: Falowane włosy 21.07.11, 13:00
      Mi się falują jak śpię w warkoczach. Trzymają się tak przez parę godzin. Ale to też zależy od tego jakie masz włosy, bo jak cienkie to gó*no Ci wyjdzie, niestety.
    • sandrolaxd Re: Falowane włosy 23.07.11, 21:32
      Też słyszałam o sposobie falowania prostownicą, może spróbuj ? Albo właśnie spanie w warkoczach ? xd Ja mam lekko kręcone wlosy i nienawidzę ich sczerze mówiąc. Gy są wyprostowane to okej, ale jak nic z nimi nie zrobię...Szkoda gadać.
    • emisia1 ! 23.07.11, 22:06
      Ja mam naturalnie kręcone, ale gdy suszyłam swoje włosy zamiast pięknych loków była szopa tongue_out najlepiej ich nie susz big_grin
    • vaniney Re: Falowane włosy 23.07.11, 22:18
      w marketach[kaufland,leclerek itp.]albo w rossmanie znajdziesz taki płyn do ondulacji z joanny.jest za jakieś około 10zł,albo niewiele ponad.zależy czy umiejętnie zrobisz sobie te włosy.jeśli tak to jakieś tam fale będą,a jeśli nie to efekt marny.natomiast jak pójdziesz do fryzjera żeby zrobił ci ondulacje fale będą napewno i jak ci się znudzą to będzie problem.
      jeśli nie to hm...mówisz,że po potraktowaniu włosów lokówką masz loczki godzinę.no a używałaś lakieru?wiem,że potem będą sztywne i niemiłe w dotyku,no ale jeśli serio chcesz mieć te fale...
      serio nie wiem,wdg. mnie ta ondulacja była by dobra.
      • diamond_girl12 Re: Falowane włosy 23.07.11, 22:48
        Idź do fryzjerki, powiedz żeby Ci zrobiła fale i przy okazji zapytaj, co masz robić, żeby mieć takie na co dzień. Możesz zapytać, czy do twoich włosów nadawałaby się suszarka z dyfurozem, a jak nie, to podpytaj o jakieś dobre pianki. wink
    • patuuusia C: 24.07.11, 11:03
      Zrób sobie warkoczyki, spryskaj lakierem i przejedź prostownicą C:
    • mweezy . 26.07.11, 22:06
      Pleć sobie warkocze (najlepiej dwa) na noc, po myciu włosów i lekko je podsusz i z takimi lekko wilgotnymi śpij, rano powinnaś mieć ładne fale, które później możesz utrwalić lekko lakierem.
      • nikt. dieta albo herbatki... hahahahahahahahahahaha. 18.08.11, 23:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka